Luumäki

Tältä sivulta löydät kunnan Luumäki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Luumäki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Luumäki
YritysLiikevaihto (euroa)
Ansari-Yhtymä Oy8 miljoonaa
Kartiopuu Oy6 miljoonaa
Luukolmio Oy3 miljoonaa
Puutavaraliike Huomo Oy3 miljoonaa
Truck Service2 miljoonaa
VesEco1 miljoonaa
Betoniliipparit Oy1 miljoonaa
AUREK Oy994 tuhatta
Juha Mentula Ky981 tuhatta
Louhintaliike Kymen Kalliotyö Oy961 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Luumäki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ansari-Yhtymä Oy64
Leipomo Satun Makiat20
Siivous- ja Kiinteistöpalvelu Bionella20
VesEco13
Kartiopuu Oy11
Kotipalvelu Nurmiainen Oy8
Betoniliipparit Oy8
Luumäen Rakennuspalvelu Oy6
Truck Service5
Luumäen Maalauspalvelu Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Luumäki
YritysKasvuprosentti
VST Kiinteistöt Oy+204.9%
Bonanzan Urakointi Oy+72.8%
Luumäen Isännöintipiste Oy+61.4%
Luumäen Urakointi ja Talohuolto Oy+48.4%
Ideapursi Oy+44.2%
Trading Vaittinen Oy+36.1%
MR tilit Oy+28.4%
Penaudio Oy+22.1%
VesEco+21.1%
MenSe Oy+19.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Luumäki
YritysPerustettu
Kiinteistö Lonkerot Oy05.02.2022
Luumäen Talotekniikka Oy22.12.2021
JHH Urakointi Oy20.12.2021
Koneurakointi Pylväläinen Oy20.12.2021
Uronkankaan Kiinteistöt Oy10.12.2021
Luumäen apteekki02.12.2021
Steins Tiimi25.10.2021
Viitoittamo21.10.2021
J ja M Mentula Ky20.08.2021
Calicos Spicy Business Oy18.07.2021
EsittelyssäAlueen Luumäki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ansari-Yhtymä Oy
  Vuonna 1969 perustettu Oy Ansari-Yhtymä on tuotantolaitos, joka kasvattaa pikkutaimia kasvihuoneviljelijöille ja valmiita ruukkukukkia jälleenmyyjille. Tuotamme kukkien taimia, puolivalmisteita ja valmiita ruukkukasveja sekä -kukkia.
 • Luumäen Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Moniurakointi Heikkilä Oy
  Kaikki maarakennustyöt laidasta laitaan!
 • Maanrakennus Munne Aki
  Maanrakennus Munne Aki tarjoaa maanrakennustöitä Luumäeltä käsin mm. Lappeenrannan, Kouvolan, Haminan sekä Savitaipaleen seuduilla. Teemme monipuolista urakointia yhdessä laajan yhteystyökumppaniverkostomme kanssa. Laadukas kalustomme takaa nopeat ja tehokkaat työt toimeksiannosta riippumatta. Palvelemme niin yritys-, kunnallis- kuin myös kuluttaja-asiakkaita.
 • Konerauta Taavetti
  Meiltä tarvikkeet sekä pieniin että suuriin remontteihin, sisä- ja ulkotiloihin. Kattava valikoima myös puutarhan hoitoon tarkoitettuja tuotteita, mullat, lannoitteet, työvälineet yms.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lemi, Miehikkälä, Savitaipale, Hamina, Lappeenranta ja Kouvola.

Kaupunginosat
Ahostenmaa, Anjala, Antikkala, Askola, Ellola, Haimila, Haudankylä, Heikkilä, Heimala, Hepokangas, Hermunen, Hietala, Hietamies, Himottula, Hirvikallio, Hopiala, Huhtiniemi, Huomola, Huopainen, Hurtanmaa, Husula, Huuhonkylä, Hyyrylä, Hyönä, Hyönänmaa, Häkänen, Ilves, Inkilä, Joentaus, Junttola, Jurkkola, Jurvala, Jurvalanharju, Juurikkala, Kaitjärvi, Kannuskoski, Karhunkylä, Kelvelä, Keskinen, Kiurula, Kiurunmäki, Kivimäki, Klemettilä, Kokonkylä, Konttimäki, Kontula, Koskela, Koskisaari, Kurvila, Kyykoski, Laapas, Lakkala, Lamminsaari, Laukkala, Lensula, Liiri, Lintunen, Livonkylä, Luotola, Lökänen, Mentula, Montonen, Munne, Mutinkylä, Niemelä, Niemenkylä, Nokkala, Nuppola, Nurkankylä, Näppi, Okkola, Orkola, Pakkasenkylä, Parsikko, Patolahti, Pavunkylä, Pentti, Perälä, Petäjäranta, Petäjäsaari, Pukkila, Puntari, Pätärilä, Pöljö, Risulahti, Räätälinmäki, Saareksenkylä, Salmi, Sarkalahti, Sarvilahti, Sepänmäki, Silponkasa, Sokura, Somerharju, Someronmäki, Suo-Anttila, Suoknuuti, Suurimäki, Sydänmaan Lakka, Taavetti, Taina, Toikkala, Touksaari, Uitto, Uro, Uusaari, Uusi-Heimala, Vainonen, Varis-Lavola, Vehkajärvi, Veikkanen, Venäläisenkylä ja Viuhkola
KuvausAlueen Luumäki kuvaus

Luumäki on noin 4 600 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa, kauniin Kivijärven rannalla, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien rajan läheisyydessä. Sen naapurissa sijaitsevat Hamina, Kouvola, Lemi, Miehikkälä, Savitaipale ja Lappeenranta, jonne matkaa kertyy vajaan 40 km verran. Hamina ja Kouvola eivät nekään ole kaukana, noin 50 km etäisyydellä.

Tuotannollista, matkailu- ja palveluelinkeinoelämää ajatellen Luumäen logistinen sijainti on erinomainen. Pääkaupunkiseutu ja Venäjä ovat nopeasti saavutettavissa. Elinkeinorakenne on myös monipuolinen ja työpaikkaomavaraisuus yli 80 %. Kunnasta löytyy niin puuteollisuutta, kivi- kuin palveluelinkeinoalankin yrityksiä.

Kunnan ohella suurimpiin työnantajiin kuuluvat muun muassa puutarha-alalla toimiva Ansari Yhtymä Oy, Kuljetusliike Aho & Nuutinen Oy, Leipomo Satun Makiat ja ANM-Kuljetus Oy.

Luumäki on tunnettu tasapainoisesta taloudenhoidosta ja kunta luonnehtiikin itseään Etelä-Karjalan veroparatiisiksi. Veroprosentti on maakunnan alhaisimpia, samoin ovat kiinteistöveroprosentit.