Luumäki

Tältä sivulta löydät kunnan Luumäki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Luumäki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Luumäki
YritysLiikevaihto (euroa)
Kuljetusliike Aho & Nuutinen Oy9 miljoonaa
ANM-Kuljetus Oy7 miljoonaa
Ansari-Yhtymä Oy7 miljoonaa
Luukolmio Oy3 miljoonaa
MenSe Oy3 miljoonaa
Puutavaraliike Huomo Oy2 miljoonaa
Truck Service2 miljoonaa
P & P Betonilattiat Oy1 miljoonaa
Leipomo Satun Makiat1 miljoonaa
Luumäen Energia Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Luumäki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ansari-Yhtymä Oy64
Leipomo Satun Makiat25
Siivous- ja Kiinteistöpalvelu Bionella20
MenSe Oy18
Hotelli Salpa10
Juncom Oy7
Vaaterissa Oy7
Betoniliipparit Oy7
VesEco7
Truck Service7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Luumäki
YritysKasvuprosentti
ANM-Kuljetus Oy+296.1%
Luumäen Isännöintipiste Oy+91.7%
Väliväylän Etappi+56.5%
Insinööritoimisto Ollilainen Oy+40.9%
Karjalan Sarka Oy+24.7%
VesEco+22.6%
MenSe Oy+19.4%
RS Ikkuna Oy+18.5%
Luumäen Maalauspalvelu Oy+17.0%
Kuljetusliike Aho & Nuutinen Oy+15.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Luumäki
YritysPerustettu
Miika Laari Tmi27.01.2021
Uronkankaan Huolto Oy19.01.2021
Luumäen Nuohous14.01.2021
Maa-ja metsätalouspalvelu DJ06.01.2021
R-Kioski Taavetti Linnalantie 5102.11.2020
ÄR-OO Music27.10.2020
Hietalan Verstas12.08.2020
Jonna Aapro28.07.2020
Glunga Oy28.07.2020
Kotipalvelu Nurmiainen Oy21.05.2020
EsittelyssäAlueen Luumäki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinausapu M. Kattelus

  Hinausapu M. Kattelus tarjoaa hinauspalvelut ammattitaidolla. Henkilöautojen ja pakettiautojen luotettavaa hinausta Etelä-Karjalan alueella.

 • Luumäen Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Luumäen Rakennuspalvelu Oy

  Luumäen Rakennuspalvelu Oy on luotettava täyden palvelun rakennusliike. Palvelemme Luumäellä ja noin 50 kilometrin säteellä sen ympäristössä. Teemme rakennusalan työt vankalla kokemuksella. Henkilökuntamme koostuu alalla pitkään toimineista ammattilaisista, jotka hallitsevat työkohteissa niin kokonaisuudet kuin pienemmät yksityiskohdatkin. Palveluihimme kuuluvat erityisesti uudisrakentaminen, korjausrakentaminen ja LVI-työt. Olemme monipuolinen rakennusliike, jonka valitessasi saat luotettavat ja ammattitaitoiset tekijät työkohteeseesi. Tarjoamme rakennus- ja saneerauspalveluita sekä kunnille, yrityksille että yksityisille kotitalouksille.

 • Ansari-Yhtymä Oy

  Vuonna 1969 perustettu Oy Ansari-Yhtymä on tuotantolaitos, joka kasvattaa pikkutaimia kasvihuoneviljelijöille ja valmiita ruukkukukkia jälleenmyyjille. Tuotamme kukkien taimia, puolivalmisteita ja valmiita ruukkukasveja sekä -kukkia.

 • Moniurakointi Heikkilä Oy

  Kaikki maarakennustyöt laidasta laitaan!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lemi, Miehikkälä, Savitaipale, Hamina, Lappeenranta ja Kouvola.

Kaupunginosat
Ahostenmaa, Anjala, Antikkala, Askola, Ellola, Haimila, Haudankylä, Heikkilä, Heimala, Hepokangas, Hermunen, Hietala, Hietamies, Himottula, Hirvikallio, Hopiala, Huhtiniemi, Huomola, Huopainen, Hurtanmaa, Husula, Huuhonkylä, Hyyrylä, Hyönä, Hyönänmaa, Häkänen, Ilves, Inkilä, Joentaus, Junttola, Jurkkola, Jurvala, Jurvalanharju, Juurikkala, Kaitjärvi, Kannuskoski, Karhunkylä, Kelvelä, Keskinen, Kiurula, Kiurunmäki, Kivimäki, Klemettilä, Kokonkylä, Konttimäki, Kontula, Koskela, Koskisaari, Kurvila, Kyykoski, Laapas, Lakkala, Lamminsaari, Laukkala, Lensula, Liiri, Lintunen, Livonkylä, Luotola, Lökänen, Mentula, Montonen, Munne, Mutinkylä, Niemelä, Niemenkylä, Nokkala, Nuppola, Nurkankylä, Näppi, Okkola, Orkola, Pakkasenkylä, Parsikko, Patolahti, Pavunkylä, Pentti, Perälä, Petäjäranta, Petäjäsaari, Pukkila, Puntari, Pätärilä, Pöljö, Risulahti, Räätälinmäki, Saareksenkylä, Salmi, Sarkalahti, Sarvilahti, Sepänmäki, Silponkasa, Sokura, Somerharju, Someronmäki, Suo-Anttila, Suoknuuti, Suurimäki, Sydänmaan Lakka, Taavetti, Taina, Toikkala, Touksaari, Uitto, Uro, Uusaari, Uusi-Heimala, Vainonen, Varis-Lavola, Vehkajärvi, Veikkanen, Venäläisenkylä ja Viuhkola
KuvausAlueen Luumäki kuvaus

Luumäki on noin 4 600 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa, kauniin Kivijärven rannalla, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien rajan läheisyydessä. Sen naapurissa sijaitsevat Hamina, Kouvola, Lemi, Miehikkälä, Savitaipale ja Lappeenranta, jonne matkaa kertyy vajaan 40 km verran. Hamina ja Kouvola eivät nekään ole kaukana, noin 50 km etäisyydellä.

Tuotannollista, matkailu- ja palveluelinkeinoelämää ajatellen Luumäen logistinen sijainti on erinomainen. Pääkaupunkiseutu ja Venäjä ovat nopeasti saavutettavissa. Elinkeinorakenne on myös monipuolinen ja työpaikkaomavaraisuus yli 80 %. Kunnasta löytyy niin puuteollisuutta, kivi- kuin palveluelinkeinoalankin yrityksiä.

Kunnan ohella suurimpiin työnantajiin kuuluvat muun muassa puutarha-alalla toimiva Ansari Yhtymä Oy, Kuljetusliike Aho & Nuutinen Oy, Leipomo Satun Makiat ja ANM-Kuljetus Oy.

Luumäki on tunnettu tasapainoisesta taloudenhoidosta ja kunta luonnehtiikin itseään Etelä-Karjalan veroparatiisiksi. Veroprosentti on maakunnan alhaisimpia, samoin ovat kiinteistöveroprosentit.