Maalahti

Tältä sivulta löydät kunnan Maalahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Maalahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Maalahti
YritysLiikevaihto (euroa)
Botnia Marin Oy Ab46 miljoonaa
Wikcon Oy Ab6 miljoonaa
Pohjanmaan Antenni Ja Valaistus Oy5 miljoonaa
SPC 2-Mustaisneva Oy5 miljoonaa
Ruag Ammotec Finland Oy5 miljoonaa
Malax Trädgård Ab Oy4 miljoonaa
Ab Trans Ahlbäck Oy3 miljoonaa
Vth Oy Ab3 miljoonaa
Mychrome Oy Ab3 miljoonaa
Neste Maalahti Yttermalax2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Maalahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Botnia Marin Oy Ab239
Ab Trans Ahlbäck Oy33
Pohjanmaan Antenni Ja Valaistus Oy28
Veljekset Hemming25
Malax Trädgård Ab Oy17
Wikcon Oy Ab16
Malax Byggmaskiner/Maalahden Rakennuskonevuokraamo13
Procons Oy Ab12
Storfors Svin Ab11
Köttdisken Malax Ab10

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Maalahti
YritysKasvuprosentti
Häggviks Oy Ab+135.7%
J E Dahlstedt Ab+110.5%
Arkitek Oy Ab+104.0%
M Högbacka Ab+91.3%
Ab Jarla-Products Oy+88.9%
MakPoint Hamsa Oy+81.7%
Bergö Serviceboende Ab+68.5%
Nålsten Invest Ab+68.3%
Sesenta Oy+58.7%
Vth Oy Ab+43.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Maalahti
YritysPerustettu
Bengt Bäck07.12.2020
MarineDock Ab20.11.2020
JS Sisärakenne ja Saneeraus07.10.2020
TGR Service23.09.2020
ES måleri-maalamo23.08.2020
Städdax30.07.2020
Fma Filip Lidman21.07.2020
Massage Corner15.07.2020
RE Holdings Ab Oy01.07.2020
Cultivera Garden Ab18.05.2020
EsittelyssäAlueen Maalahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Charter bus Engsbo Ab Oy

  Charter bus Engsbo tarjoaa mukavuutta, turvallisuutta ja ammattitaitoiset kaksikieliset kuljettajat. Yrityksellä on seitsemän kappaletta 19-54 paikkaista linja-autoa sekä minibussia, joista kahdessa on inva-varustus. Kuljettajat osallistuvat vuosittain jatkokoulutukseen, joka on ammattikuljettajille välttämätön. Linja-autoyritys on jo ehtinyt käydä suuressa osassa Suomea sekä Baltiassa, Puolassa, Venäjällä, Norjassa ja Ruotsissa.

 • Byggnadsvård Perinnerakennus Peltoniemi

  Firma Jens Peltoniemi tarjoaa luotettavaa rakennuspalvelua koko Pohjanmaan alueella. Olemme erikoistuneet perinnerakentamiseen, mutta tarvittaessa pystymme tekemään muutakin rakentamista ja remontointia. Palvelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Minulta löytyy myös VTT-henkilösertifikaatti märkätiloissa toimimista varten.

 • Procons Oy Ab

  Proconsilla on pitkä kokemus ja laaja asiantuntemus rullamuotoilun tuotantomenetelmistä. Toimimme erityisesti kaivosteollisuudessa, rakennus- ja sisustusalalla, polkupyöräteollisuudessa sekä kasvihuonetekniikan parissa. Tarjoamme rullaprofilointiin ja alihankintaan laadukkaan toteutuksen, joustavan palvelun ja lyhyet toimitusajat.

 • Malax Fysio

  Behandling av stöd- och rörelseorganen dvs. onda nackar och axlar, ryggar och höfter, värkande armbågar och knän osv., även rehabilitering efter operationer och olycksfall.

 • K-Market Sandström

  K-Market Sandstöm palvelee Petolahdessa. Löydät meiltä päivittäistavaroiden lisäksi erilaiset rakennustarvikkeet, koneet ja laitteet. Valikoimissa mm. ruohonleikkurit, moottorisahat ja painepesurit, puutavaraa, puhallusvillaa, eristeitä, kipsilevyjä sekä maataloustarvikkeita. Ostosten yhteydessä voit helpostit noutaa pakettisi tai asioida apteekissa.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vaasa, Laihia, Korsnäs, Kurikka, Närpiö ja Mustasaari.

Kaupunginosat
Alholm, Alnäset, Alskog, Arstu, Backen, Bergö, Bertlasmossa, Berts, Bjurnäs, Björkbacken, Björknäs, Blommis, Bockören, Bofjärden, Bonnas, Brinken, Brohugget, Brännan, Båskgårdarna, Börängen, Daliback, Esabacken, Finnbacka, Forsen, Framstu, Färdis brännan, Galtback, Granholm, Guldsmedis, Gålören, Habram, Hapneholmen, Havras, Heljobacken, Hästgrund, Jivikarna, Junkars, Kackurabacken, Kallkärr, Kas, Klockarbacken, Kolina, Kopparby, Kråkbacken, Kråknäs, Kyrkbacken, Köpings, Lerhagen, Lolax, Lunda, Lärk, Långbacken, Långgjutan, Långmossen, Långnäset, Långängen, Långåminne, Majors, Mamrelund, Marasbacken, Mattlars, Messgjutan, Molapne, Narne, Norrback, Norrsund, Norrvägen, Nyby, Nygårdas, Nygårdsbacken, Nymansbacken, Nämndesbacken, Nötnäsbacken, Ottosback, Patarinloukko, Paxal, Perisgrund, Petolahti, Pärisgårdarna, Rainebäck, Ribacka, Ribäcken, Råbacken, Rönnholm, Sanden, Saneliden, Simonsbacken, Simos, Skepparnäsback, Skurvurback, Smedbacken, Smulterbacken, Sorvari, Stolpas, Storbacken, Storsjön, Storsveden, Strandback, Stranden, Strandkärr, Söder i byn, Taali, Telsar, Torrback, Tuvas, Tuvesbacken, Vias, Viitala, Västerback, Västerbrännan, Västerbyn, Västerkärret, Västervägen, Åminne, Åmossa, Öjna, Österholmen, Österändan ja Övermalax
KuvausAlueen Maalahti kuvaus

Pohjanmaalla sijaitseva Maalahti on noin 5 400 asukkaan kaksikielinen kunta Vaasan seutukunnassa, jossa valtaosa on ruotsinkielisiä. Maalahden naapurikuntia ovat Korsnäs, Kurikka, Laihia, Mustasaari, Närpiö ja Vaasa. Vaasa sijaitsee vain 20 km päässä, joten sen tarjoamat palvelut, koulutusmahdollisuudet ja työpaikat ovat vain kivenheiton päässä.

Maalahden suurimpia työnantajia kunnan lisäksi ovat muun muassa venevalmistaja Botnia Marin Oy Ab, Ab Trans Ahlbäck Oy, CNC-työstötoimittaja Nimetech Ab Oy, maanrakennusalan yritys Veljekset Hemming ja Pohjanmaan Antenni Ja Valaistus Oy.

Maalahti kuuluu Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK:iin, jonka tavoitteena on vahvistaa Vaasan seudun kilpailukykyä. Yhtiöltä saa apua ja tukea myös yrityksen perustamiseen sekä toiminnan alkuvaiheisiin.

Maalahden maaseutumainen rauha ja hyvät palvelut ovat myös vapaa-ajan asukkaiden suosiossa. Suosittuna kesämökkikuntana väkiluku lisääntyy reippaasti saapuvien kesäasukkaiden myötä.