Mustasaari

Tältä sivulta löydät kunnan Mustasaari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Mustasaari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Mustasaari
YritysLiikevaihto (euroa)
Logset Oy51 miljoonaa
Scandic Trans Oy Ab41 miljoonaa
Riitan Herkku Oy26 miljoonaa
Gripen Wheels Finland Ab Oy24 miljoonaa
Vilpe Oy22 miljoonaa
Escarmat Oy Ltd18 miljoonaa
VKK Power Oy18 miljoonaa
Engcon Finland Oy Ab17 miljoonaa
Mapromec Oy Ab16 miljoonaa
Fladan Huoltoasema Helsingby16 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Mustasaari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Escarmat Oy Ltd107
Vilpe Oy105
Logset Oy92
Ravera Ab Oy60
Riitan Herkku Oy57
Stormossen Oy Ab / Toimisto55
UH-Koneistus Oy53
Mapromec Oy Ab50
VKK Works Oy50
Palosaaren Metalli Oy48

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Mustasaari
YritysKasvuprosentti
Intec Ingemar Nylund Ab+309.7%
J.S.C. Business Oy+134.4%
Nic Tec Oy Ab+115.4%
Carawagon Ab Oy+96.4%
Leanet Oy+91.3%
Wasa Trafik - Waasan Liikenne+84.5%
Jlt Services Oy Ab+84.3%
4N-Group Oy Ab+75.3%
Helkaharju Oy+73.8%
Botnia Business Services Oy Ab+71.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Mustasaari
YritysPerustettu
Fma P. Österblad08.07.2024
Podomedik26.05.2024
Trifinity Gym Ab Oy29.04.2024
Pohjanmaan Homekoirat24.04.2024
Eagle Designs18.04.2024
Roviomaan Aurinkopuisto Oy16.04.2024
Saapasnevan Aurinkopuisto Oy16.04.2024
EMA Aurinko Oy10.04.2024
Saaristonsuon Aurinkopuisto Oy10.04.2024
Pyretrin Finland Ab09.04.2024
EsittelyssäAlueen Mustasaari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Stormossen Oy Ab / Toimisto

  Ab Stormossen Oy on kuuden kunnan omistama jäteyhtiö, joka huolehtii omistajakuntien jätteenkäsittelystä. Vaasan, Mustasaaren, Isonkyrön, Vöyrin, Maalahden ja Korsnäsin asukasmäärä on yli 107 000. Yrityksen pääpaikka on Koivulahdessa sijaitseva jätekeskus ja työllistämme noin 40 henkilöä.

  Suurin osa jätteestä voidaan hyödyntää. Yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste on yli 99 %. Biokaasulaitoksella biojätteestä tuotetaan biokaasua ja kompostimultaa. Biokaasu jalostetaan liikennepolttoaineeksi, jota myydään kahdella julkisella tankkausasemalla sekä Vaasan paikallisliikenteen kaasubusseille. Stormossen on osakkaana Westenergyn jätteenpolttolaitoksessa, joka käsittelee poltettavaa jätettä ja tuottaa kaukolämpöä ja sähköä.

  Ab Stormossen Oy

  Ab Stormossen Oy ägs av sex österbottniska kommuner och sköter ägarkommunernas avfallshantering. I Vasa, Korsholm, Storkyro, Vörå, Malax och Korsnäs finns över 107 000 invånare. Företagets avfallscentral ligger i Kvevlax och företaget sysselsätter ca 40 personer.

  En stor del av avfallet går att återvinna. Stormossens återvinningsgrad är över 99 %. Vid biogasanläggningen produceras biogas och kompostjord av bioavfall. Biogasen uppgraderas till fordonsbränsle och säljs till Vasa lokaltrafiks gasbussar och vid två publika tankningsstationen. Stormossen är delägare till avfallsförbränningsanläggningen Westenergy som behandlar brännbart avfall och producerar fjärrvärme och el.

 • Vamu Truckservice & Parts Oy Ab
  Ab VAMU Truckservice & Parts Oy tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huollot ja korjaustyöt, rengastyöt, hydrauliikkan ja hitsaustyöt joustavasti. Vamulla korjaamme ja huollamme myös työkoneet ja maarakennuskoneet merkistä ja koosta riippumatta pajallamme Mustasaaressa tai tarvittaessa myös asiakkaan luona tai käyttöpaikalla. Huollamme, korjaamme ja vaihdamme renkaat, hitsaamme rikkoutuneet kauhat ja teemme sähkö- ja hydrauliikkatyöt koneeseen kuin koneeseen, vuosien tuomalla kokemuksella ja varmuudella.
 • Kvevlax Sparbank Kvevlax - Koivulahden Säästöpankki Koivulahti

  Huippuluokkaista säästämisen ja sijoittamisen asiantuntemusta lähellä sinua. Koivulahden Säästöpankki toimii Mustasaaressa ja Vaasassa. Asiantuntijaa konttorissamme varmistavat, että saat juuri sinulle sopivat sijoittamisen, säästämisen ja päivittäisasiointimme palvelut. Koivulahden Säästöpankki on toiminut jo vuodesta 1919 ja asiakkaamme luottavat meihin – palvelemme useita perheitä jo neljännessä polvessa.


  Lokal och kundägd bank som erbjuder toppklassig spar- och placeringsrådgivning. Till Kvevlax Sparbanks verksamhetsområde hör Korsholm och Vasa. Vid våra kontor finns våra kunniga experter som hjälper dig med olika alternativ för placerande, sparande och dagliga tjänster. Kvevlax Sparbank började sin verksamhet år 1919 och har fått betjäna trogna kunder i flera generationer.

 • Vilpe Oy
  VILPE Oy (entiseltä nimeltään SK Tuote Oy) on maan johtava erikoiskattotuotteiden, ilmanvaihdon päätelaitteiden ja eristekiinnikkeiden valmistaja. Ne tuovat parempaa sisäilmaa, energiatehokkuutta ja rakenteiden pitkäikäisyyttä kaikkiin tiloihin. VILPE-tuotteita saa rautakaupoista ja LVI-liikkeistä. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Mustasaaressa, ja Espoossa sijaitsee noutomyymälä.
 • Marja Bothnia Berries Oy Ltd
  Marja Bothnia Berries Oy Ltd organisoi marjojen keräämisen, jäädyttämisen, puhdistuksen ja asiakkaille toimittamisen ympäri maailmaa.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vaasa, Laihia, Vöyri ja Maalahti.

Kaupunginosat
Alnäset, Alskat, Anixor, Bakhag, Barkamo, Bengtasbacken, Bergbacken, Björköby, Bladbacken, Bobacken, Bodstranden, Bondisbacken, Bonäsören, Boskas, Brotthagen, Brändövik, Brännbacken, Byn, Böle, Finnby, Finnholmen, Grundbacken, Grönvik, Hagnäs, Hattlandsbacken, Helsingby, Herrbacken, Holmbacken, Holmen, Holmhagen, Huddas, Hägnäsbacken, Höghulten, Ilk, Iskmo, Jungsund, Kalasar, Kalvholmarna, Kalvholmen, Kantbacken, Karkkimala, Karlsö, Karperö, Kilen, Koivulahti, Kolkki, Koskö, Kullen, Kulländan, Kuni, Köklot, Laggen, Lakören, Langerskogen, Lansor, Lappsund, Larkibacken, Lek, Liisanlehto, Lillby, Lintuvuori, Långmossen, Långörarna, Lötet, Majorna, Malskäret, Mararna, Marasbacken, Maren, Marisor, Martoinen, Miekka, Mittigårdarna, Mobacken, Moippe, Munkäng, Munsmo, Mussmo, Mutta, Mälsor, Nabben, Norra Jungsund, Norra Vallgrund, Norrfjärden, Norribyn, Norrminne, Norrskat, Norrstu, Norrändan, Nygårdsback, Nygårdsbacken, Näsbacken, Oxholmen, Panike, Pantsarholmen, Petsmo, Pottbacken, Pukinjärvi, Puntainen, Raippaluoto, Replot hamn, Riback, Riimala, Ristinummi, Runsor, Rådalen, Rönnvik, Sabelsbacken, Sanden, Sandåsbacken, Sandåsen, Seffris, Sepänkylä, Sevar, Singsby, Skaliverk, Skatan, Skatila, Skräddarisback, Skurasbacken, Slumpvik, Slätback, Smedisbacken, Stackholmen, Stegarsbacken, Stenisbacken, Storkarkmo, Storängen, Storåkersbacken, Strömsbacken, Sulva, Sundbacken, Suvilahti, Svartback, Svartos vik, Svedasbacken, Svedjehamn, Söderfjärden, Södersund, Söderudden, Söderändan, Södra Jungsund, Södra Vallgrund, Taurila, Teeriniemi, Tranasbacken, Tuovila, Tölby, Tövalite, Ungkullbacken, Uppibyn, Vallen, Vallvik, Vanhasatama, Vassor, Veikkaala, Vikby, Viken, Vistarna, Voisorbacken, Voitbygrundet, Voitila, Västerhankmo, Västersolf, Västervik, Västerändan, Yxpil, Åkernäsbacken, Örarna, Ören, Österhankmo, Östersidan, Östersolf, Österändan ja Överbyn
KuvausAlueen Mustasaari kuvaus

Mustasaari on Pohjanmaalla sijaitseva, Vaasaa ympäröivä Suomen suurin maaseutukunta. Sillä on laaja saaristo ja tasainen, maaseutumainen maisema. Asukkaita Mustasaaressa on runsaat 19 000, joista enemmistö puhuu äidinkielenään ruotsia.

Mustasaari on vetovoimainen tulomuuttokunta. Yrityksissä korostuvat pienet ja keskisuuret perheyritykset, ja kunnassa toimii yli tuhat yritystä. Suurimpiin työnantajiin kunnan lisäksi kuuluvat yritykset, kuten teollisuuden keskusvalmistusta tarjoava Escarmat Oy Ltd, katto- ja ilmanvaihtotuotteiden kehittäjä VILPE Oy sekä matkanjärjestäjä Ingves & Svanbäck. Myös monelle tuttu Riitan Herkku Oy sijaitsee Mustasaaressa.

Mustasaaren sijainti ja hyvät liikenneyhteydet ovat etu yrittäjyydelle. Vaasan lentoasemalta lentää Helsinkiin vain 35 min, ja alueelta löytyy myös satama ja rautatieasema, tieyhteydetkin ovat vallan mainiot kaikkialle.

Kunnassa on kattavasti erilaisia yritys- ja teollisuustontteja. Eri puolilla kuntaa sijaitsee viisi yrityskeskusta, joiden kehittäminen on yritystoiminnan painopisteenä.