Muurame

Tältä sivulta löydät kunnan Muurame suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Muurame suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Muurame
YritysLiikevaihto (euroa)
Harvia Finland Oy50 miljoonaa
John Crane Safematic Oy17 miljoonaa
Keski-Suomen Kuljetus Oy9 miljoonaa
Ksk Logistiikka & Infra Oy8 miljoonaa
HK Instruments Oy8 miljoonaa
Kytola Instruments Oy8 miljoonaa
M-Levy Oy6 miljoonaa
Pematic Oy6 miljoonaa
Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy6 miljoonaa
K-Supermarket Muurame6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Muurame yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Harvia Finland Oy138
Kytola Instruments Oy72
Pematic Oy60
John Crane Safematic Oy48
HK Instruments Oy37
Harvia sauna31
VitaDays Oy27
Muuramen Lukion Työosuuskunta Kisälli24
Alive Training & Therapy Oy23
Siivousliike Nyberg Oy22

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Muurame
YritysKasvuprosentti
Tekninen Laskenta Siltala Oy+126.2%
Raiconsulting Oy+107.3%
Inredo Oy+106.7%
Pole Bicycle Company Oy+104.3%
Rakennus ja saneeraus Saukonoja Oy+101.0%
Aalocom Oy+71.0%
Keski-Suomen Tasoite Oy+60.6%
VaMa Oy+60.1%
MH Tilipannu Oy+56.7%
Aicci Oy+50.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Muurame
YritysPerustettu
Maros Oy07.02.2021
Palomäen Moniosaajat Oy27.01.2021
Karoliina Sormunen25.01.2021
K.A.M.A Service Oy21.01.2021
TMI Arttu Lehtonen16.01.2021
EkoSuomi Oy13.01.2021
Hoitohuone Maisema28.12.2020
Murskatek Oy21.12.2020
Toiminimi M. Virkajärvi11.12.2020
Juhan Gemstones04.12.2020
EsittelyssäAlueen Muurame yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennussaneeraus Antti K Oy

  Rakennussaneeraus Antti K. Oy on saneeraus- ja maalausalan asiantuntija, jonka palveluita on ollut tarjolla Suomessa yli 50 vuoden ajan. Yritys on Keski-Suomen vanhin Pintaurakoitsijat Ry:n jäsenliike, sillä ammattitaitoista urakointia on jatkunut jo vuodesta 1964. Panostamme erityisesti hyvään laatuun kaikessa työssämme, ja haluamme sen näkyvän selkeästi kättemme jäljissä. Meiltä löytyvät myös kaikki saneerauksessa ja maalauksessa tarvittavat työkalut ja koneet.

 • John Crane Safematic Oy

  Maailmanlaajuiseen teknologiakonserniin, Smiths Groupiin, kuuluva John Crane on maailman johtava prosessiteollisuudessa tarvittavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelija, kehittäjä ja valmistaja.

 • Turvallisuussuunnittelu Markko Oy

  Juha Markko on suorittanut MBA in Security and Business Management -tutkinnon ja hän on toiminut aikaisemmin mm. Muuramen kunnan palopäällikkönä ja toiminnanjohtajana Keski-Suomen Pelastusalan Liitto ry:ssä.

 • Soitin Jylhä

  Liikkeemme sijaitsee Muuramessa, keskellä kaunista Keski-Suomea. Piano- ja soitinkauppaa olemme harjoittaneet jo vuodesta 1965. Olemme Keski-Suomen vanhin soitinliike. Aloitimme kosketinsoittimilla, mutta toimintamme laajentuessa ja sukupolven vaihtuessa olemme laajentaneet tuotevalikoimaamme merkittävästi myös muille osa-alueille.

 • Suomen Ilmastointi ja Savunpoisto Oy

  Suomen Ilmastointi ja Savunpoisto Oy on ilmastointijärjestelmien puhdistukseen ja savunpoistojärjestelmien kunnossapitoon erikoistunut yritys, joka palvelee asiakkaitaan ympäri Suomen. Puhdistamme kuukausittain yli 30 000 metriä IV-kanavia, ja asuntojakin olemme puhdistaneet jo yli 20 000. Savunpoistojärjestelmien kunnossapitopalvelumme kattavat kaikkien valmistajien laitekokonaisuudet. Toimintaamme kuuluu myös savunpoistojärjestelmien valmistus.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Toivakka ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Hautalanmäki, Härköpohja, Isolahti, Jaakkola, Juurakko, Kaijanlampi, Kinkomaa, Kinkovuori, Kortepelto, Kotiranta, Lehtissaari, Mäenkylä, Niittyaho, Ojala, Olympiakylä, Paavalinvuori, Perälä, Pitkälä, Pössypohja, Rajala, Rannankylä, Ranta-Uimola, Raudanlahti, Riihiniemi, Riskoperä, Rättäli, Saarenkylä, Säynätsalo, Sääksvuori, Taka-Keljo, Tervamäki, Uimola, Valkola, Velkapohja, Verkkoniemi, Vihtalahti, Vuorenlahti ja Ylä-Mäyrämäki
KuvausAlueen Muurame kuvaus

Muurain-marjasta nimensä saanut Muurame on yli 10 000 asukkaan kunta Keski-Suomen maakunnassa, Jyväskylän seudulla. Muuramessa asutaan järvi- ja maaseutumaisemissa lähellä palveluja. Lähikuntiin, kuten Jyväskylään, matkan taittaa nopeasti. Naapurissa sijaitsevat myös muun muassa Jämsä ja Toivakka.

Muurame on antoisa matkailukohde. Havumäki Ranch tarjoaa skeitti- ja lumilautailupuitteet metsän ympäröimällä aktiviteettialueella, Riihivuoren vapaa-ajankeskuksessa voi lasketella, kokoustaa ja syödä hyvin ja Muuramenjoen varrella voi rauhoittua luontopolkuja kierrellen. Alueen vesistöt ovat kalastajien suosiossa.

Kulttuuria ja kauniita näkymiä tarjoaa Riihivuori Teatteri, joka sijaitsee vuoren huipulla. Näyttämön takaseinästä avautuu upea maisema Päijänteelle. Kunnassa sijaitsee myös kaunis Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko.

Muuramessa on vuoden 2017 tietojen mukaan Keski-Suomen alhaisin työttömyys. Yrittäjiä palvellaan hyvin henkilökohtaisesti ja tiiviissä yhteistyössä toisten yrittäjien kanssa. Muurame on Suomen Yrittäjien ELPO-tutkimuksen menestyjä, sillä se on ainoana kuntana ollut jokaisessa kyselyssä valtakunnassa 10 parhaan kunnan joukossa.

Muuramen suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa johtava sauna- ja spa-alan toimija Harvia Oy, John Crane Safematic Oy, maa-aineksiin ja kuljetuksiin erikoistunut Keski-Suomen Kuljetus Oy ja teollisuuden peltien kehittäjä sekä toimittaja Sammet Dampers Oy.

Muuramessa voi peruskoulun jälkeen opiskella Muuramen lukiossa. Kunnassa on myös kansalaisopisto sekä muun muassa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jossa annetaan taiteen perusopetusta.