Muurame

Tältä sivulta löydät kunnan Muurame suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Muurame suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Muurame
YritysLiikevaihto (euroa)
Harvia Finland Oy91 miljoonaa
John Crane Safematic Oy17 miljoonaa
Kytola Instruments Oy9 miljoonaa
HK Instruments Oy9 miljoonaa
Pematic Oy6 miljoonaa
Finn-Jiit Oy6 miljoonaa
K-Supermarket Muurame6 miljoonaa
M-Levy Oy6 miljoonaa
Harvia sauna5 miljoonaa
Muuratpuu Pohjonen Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Muurame yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Harvia Finland Oy192
Kytola Instruments Oy72
Pematic Oy65
HK Instruments Oy50
John Crane Safematic Oy45
Harvia sauna34
Muuramen Lukion Työosuuskunta Kisälli34
Ukon-Ilma Oy25
Esperi Hoivakoti Paatela25
Muuratpuu Pohjonen Oy21

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Muurame
YritysKasvuprosentti
Heli Mäkiranta Design Oy+156.4%
Saltavest Oy+141.0%
Mipa Consulting Oy / Kaivaus+130.7%
Menoa Oy+102.7%
Kvalicomp Nordic Oy+101.7%
PointFactory Oy+88.5%
Neogate Oy+81.7%
Findolainen Business Hub Oy+65.1%
Taksi 256 Oy+60.7%
Keisi Oy+58.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Muurame
YritysPerustettu
Jukale Oy04.09.2022
Tmi Jaana Järjestelijä31.08.2022
Patamecon Oy20.08.2022
Fix Company Oy19.08.2022
Simupaja Oy17.08.2022
Hautlahden Helmi Oy12.08.2022
Agape08.08.2022
J.O sähköistys08.07.2022
AL Music13.06.2022
Tmi Janne Mankonen02.06.2022
EsittelyssäAlueen Muurame yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • John Crane Safematic Oy
  Maailmanlaajuiseen teknologiakonserniin, Smiths Groupiin, kuuluva John Crane on maailman johtava prosessiteollisuudessa tarvittavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelija, kehittäjä ja valmistaja.
 • Lämpöpalvelu Sami Päijänen Oy

  Meiltä kotitaloudet ja yritysasiakkaat saavat tarpeitaan parhaiten vastaavat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut sekä hybridiratkaisut. Saat meiltä myös konsultointia ja autamme energia-avustusten hakemisessa. Toimimme pääasiassa Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella.

  Meiltä saat monipuoliset energia-alan palvelut: Ilmalämpöpumput Maalämpöpumput Ilma-vesilämpöpumput Useamman lämmityslaitteen hybridiratkaisut Aurinkoenergiajärjestelmät Lämmön talteenottoratkaisut Yhden ulkoyksikön ja usean sisäyksikön VRF-järjestelmät

  Täyden palvelun lämpötalona myymme, asennamme ja huollamme. Ota yhteyttä ja säästä lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa!

 • Fenno Optiikka Muurame

  Olemme yksityinen optikkoliike Muuramen Kauppakeskuksessa. Palvelumme on asiantuntevaa, ystävällistä ja joustavaa. Panostamme kehysvalikoimaamme ja linssien laatuun. Fenno-liikkeissä linssien reunahionta tehdään Suomessa, mistä meillä on oikeus käyttää Avainlippua.

  Mikäli haluat tarkastuttaa silmän terveyden, sinulla on silmäsairauksia tai silmäsi ovat leikatut, varaa aika silmälääkärille: Muuramessa vastaanottoa pitävät Irma Onali ja Pauliina Nissinen.

  Varaa aika näöntarkastukseen optikollemme silmälasi-, piilolasi-, aurinkolasi- tai työnäköasioissa.

  Autamme Sinua kaikissa näönterveyteen liittyvissä kysymyksissä!

 • L-Tuotanto Oy
  L-Tuotanto toimittaa kaikki LVI-tuotteet sekä uudet pumput ja pellettijärjestelmien tarpeet, niin yksityisille kuin yrityksillekin Keski-Suomen alueella. Verkkokauppamme palvelee 24/7 valtakunnallisesti.
 • Asuntohotelli Kultakenkä
  Asuntohotelli Kultakengässä majoitut mukavasti maalaismaisemassa. Pihapiirissämme on asiakkaiden käytettävissä oleva grillikota ja lampi. Alueella toimii lisäksi n. 20 hevosen ravitalli. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylästä n. 20 km Tampereen suuntaan.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Toivakka ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Hautalanmäki, Härköpohja, Isolahti, Jaakkola, Juurakko, Kaijanlampi, Kinkomaa, Kinkovuori, Kortepelto, Kotiranta, Lehtissaari, Mäenkylä, Niittyaho, Ojala, Olympiakylä, Paavalinvuori, Perälä, Pitkälä, Pössypohja, Rajala, Rannankylä, Ranta-Uimola, Raudanlahti, Riihiniemi, Riskoperä, Rättäli, Saarenkylä, Säynätsalo, Sääksvuori, Taka-Keljo, Tervamäki, Uimola, Valkola, Velkapohja, Verkkoniemi, Vihtalahti, Vuorenlahti ja Ylä-Mäyrämäki
KuvausAlueen Muurame kuvaus

Muurain-marjasta nimensä saanut Muurame on yli 10 000 asukkaan kunta Keski-Suomen maakunnassa, Jyväskylän seudulla. Muuramessa asutaan järvi- ja maaseutumaisemissa lähellä palveluja. Lähikuntiin, kuten Jyväskylään, matkan taittaa nopeasti. Naapurissa sijaitsevat myös muun muassa Jämsä ja Toivakka.

Muurame on antoisa matkailukohde. Havumäki Ranch tarjoaa skeitti- ja lumilautailupuitteet metsän ympäröimällä aktiviteettialueella, Riihivuoren vapaa-ajankeskuksessa voi lasketella, kokoustaa ja syödä hyvin ja Muuramenjoen varrella voi rauhoittua luontopolkuja kierrellen. Alueen vesistöt ovat kalastajien suosiossa.

Kulttuuria ja kauniita näkymiä tarjoaa Riihivuori Teatteri, joka sijaitsee vuoren huipulla. Näyttämön takaseinästä avautuu upea maisema Päijänteelle. Kunnassa sijaitsee myös kaunis Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko.

Muuramessa on vuoden 2017 tietojen mukaan Keski-Suomen alhaisin työttömyys. Yrittäjiä palvellaan hyvin henkilökohtaisesti ja tiiviissä yhteistyössä toisten yrittäjien kanssa. Muurame on Suomen Yrittäjien ELPO-tutkimuksen menestyjä, sillä se on ainoana kuntana ollut jokaisessa kyselyssä valtakunnassa 10 parhaan kunnan joukossa.

Muuramen suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa johtava sauna- ja spa-alan toimija Harvia Oy, John Crane Safematic Oy, maa-aineksiin ja kuljetuksiin erikoistunut Keski-Suomen Kuljetus Oy ja teollisuuden peltien kehittäjä sekä toimittaja Sammet Dampers Oy.

Muuramessa voi peruskoulun jälkeen opiskella Muuramen lukiossa. Kunnassa on myös kansalaisopisto sekä muun muassa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jossa annetaan taiteen perusopetusta.