Muurame

Tältä sivulta löydät kunnan Muurame suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Muurame suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Muurame
YritysLiikevaihto (euroa)
Harvia Finland Oy73 miljoonaa
John Crane Safematic Oy19 miljoonaa
Pematic Oy11 miljoonaa
M-Levy Oy9 miljoonaa
Kytola Instruments Oy8 miljoonaa
HK Instruments Oy8 miljoonaa
K-Supermarket Muurame8 miljoonaa
Finn-Jiit Oy7 miljoonaa
Nordic Drones Oy6 miljoonaa
Ukon-Ilma Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Muurame yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Harvia Finland Oy163
Pematic Oy77
Kytola Instruments Oy72
HK Instruments Oy46
John Crane Safematic Oy44
Muuramen Lukion Työosuuskunta Kisälli34
Harvia sauna31
Ranowe Oy30
Ukon-Ilma Oy29
Esperi Hoivakoti Paatela28

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Muurame
YritysKasvuprosentti
Riihivuori+771.1%
Kontakto Oy+131.1%
Nordic Drones Oy+127.7%
PointFactory Oy+117.3%
Caftit Oy+105.9%
RakennusKemell Oy+96.1%
Mipa Consulting Oy / Kaivaus+89.6%
Classy Oy+83.5%
Veskun Sähkö Oy+81.7%
Heli Mäkiranta Design Oy+63.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Muurame
YritysPerustettu
Metsä ja Kone Myyry08.06.2024
Elkun pisnes01.06.2024
Siiri Seppänen17.05.2024
Rakennus ja maalaus Jämsen08.05.2024
PF Logistic Oy26.04.2024
Pad Thai 113.04.2024
Noidun Creative22.03.2024
Tmi. Ulla Puronhaara27.02.2024
Patrikanton07.02.2024
Vuokraanetissä Suomi24.01.2024
EsittelyssäAlueen Muurame yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LVI-Nissinen

  LVI-Nissinen on muuramelainen lvi-alan yritys. Toimimme luonnollisesti Muuramen ympäristössä, mutta työskentelemme säännöllisesti myös Vaajakosken ja Palokan seudulla.

  Toteutamme kaikki perinteiset putkiremontit sekä ilmanvaihtoon liittyvät työt vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

  -vesi- ja viemäriasennukset

  -lattialämmitysasennukset

  -ilmastointiasennukset

  -maalämpöpumppujen asennukset / lämmitysjärjestelmämuutokset

  -lämmityskattiloiden vaihdot

  -kaukolämpöpakettien asennukset

  -lvi-huollot ja korjaukset

  -käyttövesiremontit / vesikalusteremontit

  -mittaukset ja säädöt

  -lvi-suunnittelu

  Lisäksi teemme päivystystöitä.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Fenno Optiikka Muurame

  Olemme yksityinen optikkoliike Muuramen Kauppakeskuksessa. Palvelumme on asiantuntevaa, ystävällistä ja joustavaa. Panostamme kehysvalikoimaamme ja linssien laatuun. Fenno-liikkeissä linssien reunahionta tehdään Suomessa, mistä meillä on oikeus käyttää Avainlippua.

  Mikäli haluat tarkastuttaa silmän terveyden, sinulla on silmäsairauksia tai silmäsi ovat leikatut, varaa aika silmälääkärille: Muuramessa vastaanottoa pitävät Irma Onali ja Pauliina Nissinen.

  Varaa aika näöntarkastukseen optikollemme silmälasi-, piilolasi-, aurinkolasi- tai työnäköasioissa.

  Autamme Sinua kaikissa näönterveyteen liittyvissä kysymyksissä!

 • Turvallisuussuunnittelu Markko Oy
  Turvallisuussuunnittelu Markko Oy on Juha Markon turvallisuussuunnitelmiin ja koulutuksiin keskittynyt yritys, joka toimii pääasiassa Jyväskylän ja muun Keski-Suomen alueella. Juha Markko on suorittanut MBA in Security and Business Management -tutkinnon ja hän on toiminut aikaisemmin mm. Muuramen kunnan palopäällikkönä ja toiminnanjohtajana Keski-Suomen Pelastusalan Liitto ry:ssä. Toiminnanjohtajana hänen tehtäviinsä kuului mm. keskisuomalaisten palokuntien koulutusasioista huolehtiminen sekä kansalaisten opastaminen turvallisuusasioissa. Turvallisuussuunnittelu Markko Oy:n toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkaille pitkäaikaisen kokemuksen tuomaa osaamista turvallisuuden eri osa-alueilla. Tarjoamme kokonaisvaltaiset pelastussuunnitelmat sekä muut turvallisuussuunnitelmat ja järjestämme jatkuvasti erilaisia alan koulutuksia. Motto: Riskit hallintaan ennenkuin ne kehittyvät onnettomuudeksi.
 • Keski-Suomen Putkistohuolto Oy

  Keski-Suomen Putkistohuolto Oy tarjoaa kokonaisvaltaista ja ammattitaitoista viemärihuoltoa Keski-Suomessa.

  Avaamme ja huuhtelemme sekä isot että pienet putket, hiekasta ja muista roskista tehokkaalla ja nykyaikaisella kalustollamme. Suoritamme myös kaikenlaisia imutöitä esimerkiksi autonpesupaikoilla ja erotinkaivoissa.

  Luotausmenetelmällä selvitämme putken tarkan paikan ja syvyyden, jolloin vältytään turhilta kaivuutöiltä. Suoritamme putkien kuvausta nykyaikaisilla kameroilla ja pääsemme ahtaisiinkin paikkoihin. Sulatamme jäätyneet putket, viemärit ja kaivot kuumalla vedellä.

  Päivystys 24h 040 5306887

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Kuljetusliike Interim Oy
  Kuljetuspalvelu Interim Oy tarjoaa kuljetus- ja varastointipalveluita sekä muuttolaatikoiden vuokrausta. Toimialueena koko Suomi - erityisesti Keski-Suomi ja Jyväskylän seutu.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Toivakka ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Hautalanmäki, Härköpohja, Isolahti, Jaakkola, Juurakko, Kaijanlampi, Kinkomaa, Kinkovuori, Kortepelto, Kotiranta, Lehtissaari, Mäenkylä, Niittyaho, Ojala, Olympiakylä, Paavalinvuori, Perälä, Pitkälä, Pössypohja, Rajala, Rannankylä, Ranta-Uimola, Raudanlahti, Riihiniemi, Riskoperä, Rättäli, Saarenkylä, Säynätsalo, Sääksvuori, Taka-Keljo, Tervamäki, Uimola, Valkola, Velkapohja, Verkkoniemi, Vihtalahti, Vuorenlahti ja Ylä-Mäyrämäki
KuvausAlueen Muurame kuvaus

Muurain-marjasta nimensä saanut Muurame on yli 10 000 asukkaan kunta Keski-Suomen maakunnassa, Jyväskylän seudulla. Muuramessa asutaan järvi- ja maaseutumaisemissa lähellä palveluja. Lähikuntiin, kuten Jyväskylään, matkan taittaa nopeasti. Naapurissa sijaitsevat myös muun muassa Jämsä ja Toivakka.

Muurame on antoisa matkailukohde. Havumäki Ranch tarjoaa skeitti- ja lumilautailupuitteet metsän ympäröimällä aktiviteettialueella, Riihivuoren vapaa-ajankeskuksessa voi lasketella, kokoustaa ja syödä hyvin ja Muuramenjoen varrella voi rauhoittua luontopolkuja kierrellen. Alueen vesistöt ovat kalastajien suosiossa.

Kulttuuria ja kauniita näkymiä tarjoaa Riihivuori Teatteri, joka sijaitsee vuoren huipulla. Näyttämön takaseinästä avautuu upea maisema Päijänteelle. Kunnassa sijaitsee myös kaunis Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko.

Muuramessa on vuoden 2017 tietojen mukaan Keski-Suomen alhaisin työttömyys. Yrittäjiä palvellaan hyvin henkilökohtaisesti ja tiiviissä yhteistyössä toisten yrittäjien kanssa. Muurame on Suomen Yrittäjien ELPO-tutkimuksen menestyjä, sillä se on ainoana kuntana ollut jokaisessa kyselyssä valtakunnassa 10 parhaan kunnan joukossa.

Muuramen suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa johtava sauna- ja spa-alan toimija Harvia Oy, John Crane Safematic Oy, maa-aineksiin ja kuljetuksiin erikoistunut Keski-Suomen Kuljetus Oy ja teollisuuden peltien kehittäjä sekä toimittaja Sammet Dampers Oy.

Muuramessa voi peruskoulun jälkeen opiskella Muuramen lukiossa. Kunnassa on myös kansalaisopisto sekä muun muassa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jossa annetaan taiteen perusopetusta.