Muurame

Tältä sivulta löydät kunnan Muurame suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Muurame suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Muurame
YritysLiikevaihto (euroa)
Harvia Finland Oy61 miljoonaa
John Crane Safematic Oy17 miljoonaa
HK Instruments Oy8 miljoonaa
Kytola Instruments Oy7 miljoonaa
K-Supermarket Muurame6 miljoonaa
M-Levy Oy6 miljoonaa
Finn-Jiit Oy5 miljoonaa
Pematic Oy5 miljoonaa
Harvia sauna4 miljoonaa
Rh Tekniikka Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Muurame yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Harvia Finland Oy150
Kytola Instruments Oy71
Pematic Oy60
HK Instruments Oy48
John Crane Safematic Oy45
Harvia sauna30
Esperi Hoivakoti Paatela26
Ukon-Ilma Oy22
Kuntokeskus Alive19
Muuratpuu Pohjonen Oy19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Muurame
YritysKasvuprosentti
Rakennus ja saneeraus Saukonoja Oy+178.5%
Saltavest Oy+141.0%
Measurepoint Oy+131.3%
Mipa Consulting Oy / Kaivaus+130.7%
Siepon Terveys Oy+110.6%
PointFactory Oy+88.5%
Neogate Oy+81.7%
Harvia Oyj+81.6%
Muuramen Punasillantie 33 B Kiinteistö Oy+75.4%
Menoa Oy+72.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Muurame
YritysPerustettu
Viherilo Oy07.04.2022
Savolaisen savustus29.03.2022
Jyväskylän Koirauimala Oy15.02.2022
L.Ahonen Oy04.02.2022
Muuramen Ratastie 8 Kiinteistö Oy04.02.2022
Tmi Pia Jernberg23.01.2022
JS Vakuutuspalvelu Oy19.01.2022
Nuohoojani Oy10.01.2022
Nikkarituotanto Oy29.12.2021
Laser Ahonen09.12.2021
EsittelyssäAlueen Muurame yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennussaneeraus Antti K Oy
  Rakennussaneeraus Antti K. Oy on maalaus- ja saneerausalan asiantuntija, jonka palveluita on ollut tarjolla Suomessa yli 50 vuoden ajan. Yritys on Keski-Suomen vanhin Pintaurakoitsijat Ry:n jäsenliike, sillä ammattitaitoista urakointia on jatkunut jo vuodesta 1964. Panostamme erityisesti hyvään laatuun kaikessa työssämme, ja haluamme sen näkyvän selkeästi kättemme jäljissä. Meiltä löytyvät myös kaikki maalauksessa ja saneerauksessa tarvittavat työkalut ja koneet.
 • John Crane Safematic Oy
  Maailmanlaajuiseen teknologiakonserniin, Smiths Groupiin, kuuluva John Crane on maailman johtava prosessiteollisuudessa tarvittavien tuotteiden ja palveluiden suunnittelija, kehittäjä ja valmistaja.
 • L-Tuotanto Oy
  L-Tuotanto toimittaa kaikki LVI-tuotteet sekä uudet pumput ja pellettijärjestelmien tarpeet, niin yksityisille kuin yrityksillekin Keski-Suomen alueella. Verkkokauppamme palvelee 24/7 valtakunnallisesti.
 • Asuntohotelli Kultakenkä
  Asuntohotelli Kultakengässä majoitut mukavasti maalaismaisemassa. Pihapiirissämme on asiakkaiden käytettävissä oleva grillikota ja lampi. Alueella toimii lisäksi n. 20 hevosen ravitalli. Hotellimme sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylästä n. 20 km Tampereen suuntaan.
 • Kuljetusliike Interim Oy
  Kuljetuspalvelu Interim Oy tarjoaa kuljetus- ja varastointipalveluita sekä muuttolaatikoiden vuokrausta. Toimialueena koko Suomi - erityisesti Keski-Suomi ja Jyväskylän seutu.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Toivakka ja Jyväskylä.

Kaupunginosat
Hautalanmäki, Härköpohja, Isolahti, Jaakkola, Juurakko, Kaijanlampi, Kinkomaa, Kinkovuori, Kortepelto, Kotiranta, Lehtissaari, Mäenkylä, Niittyaho, Ojala, Olympiakylä, Paavalinvuori, Perälä, Pitkälä, Pössypohja, Rajala, Rannankylä, Ranta-Uimola, Raudanlahti, Riihiniemi, Riskoperä, Rättäli, Saarenkylä, Säynätsalo, Sääksvuori, Taka-Keljo, Tervamäki, Uimola, Valkola, Velkapohja, Verkkoniemi, Vihtalahti, Vuorenlahti ja Ylä-Mäyrämäki
KuvausAlueen Muurame kuvaus

Muurain-marjasta nimensä saanut Muurame on yli 10 000 asukkaan kunta Keski-Suomen maakunnassa, Jyväskylän seudulla. Muuramessa asutaan järvi- ja maaseutumaisemissa lähellä palveluja. Lähikuntiin, kuten Jyväskylään, matkan taittaa nopeasti. Naapurissa sijaitsevat myös muun muassa Jämsä ja Toivakka.

Muurame on antoisa matkailukohde. Havumäki Ranch tarjoaa skeitti- ja lumilautailupuitteet metsän ympäröimällä aktiviteettialueella, Riihivuoren vapaa-ajankeskuksessa voi lasketella, kokoustaa ja syödä hyvin ja Muuramenjoen varrella voi rauhoittua luontopolkuja kierrellen. Alueen vesistöt ovat kalastajien suosiossa.

Kulttuuria ja kauniita näkymiä tarjoaa Riihivuori Teatteri, joka sijaitsee vuoren huipulla. Näyttämön takaseinästä avautuu upea maisema Päijänteelle. Kunnassa sijaitsee myös kaunis Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko.

Muuramessa on vuoden 2017 tietojen mukaan Keski-Suomen alhaisin työttömyys. Yrittäjiä palvellaan hyvin henkilökohtaisesti ja tiiviissä yhteistyössä toisten yrittäjien kanssa. Muurame on Suomen Yrittäjien ELPO-tutkimuksen menestyjä, sillä se on ainoana kuntana ollut jokaisessa kyselyssä valtakunnassa 10 parhaan kunnan joukossa.

Muuramen suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa johtava sauna- ja spa-alan toimija Harvia Oy, John Crane Safematic Oy, maa-aineksiin ja kuljetuksiin erikoistunut Keski-Suomen Kuljetus Oy ja teollisuuden peltien kehittäjä sekä toimittaja Sammet Dampers Oy.

Muuramessa voi peruskoulun jälkeen opiskella Muuramen lukiossa. Kunnassa on myös kansalaisopisto sekä muun muassa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, jossa annetaan taiteen perusopetusta.