Nokia

Tältä sivulta löydät kunnan Nokia suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nokia suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nokia
YritysLiikevaihto (euroa)
Nokian Renkaat Oyj713 miljoonaa
Agco Power Oy351 miljoonaa
Nokian Raskaat Renkaat Oy153 miljoonaa
Vianor Oy pääkonttori123 miljoonaa
Purso Oy111 miljoonaa
Sandvik Mining and Construction Finland Oy65 miljoonaa
Lantmännen Agro Tampere41 miljoonaa
Molok Oy34 miljoonaa
Bat. Power Oy23 miljoonaa
K-Citymarket Nokia18 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nokia yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Nokian Renkaat Oyj848
Agco Power Oy800
Vianor Oy pääkonttori644
Nokian Raskaat Renkaat Oy265
Purso Oy238
TP-Kunnossapito Oy132
Telatek Service Oy120
Rengaslinja Oy116
Sofiakylä Oy109
Sandvik Mining and Construction Finland Oy98

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nokia
YritysKasvuprosentti
Avantego Oy+659.1%
Railon Oy+364.2%
Tevoks Oy+288.2%
Hei-Karr Oy+242.0%
Pro Industrial Services Oy+214.1%
Subway Nokia Välimäenkatu+207.7%
Solut Oy+165.3%
Avoinpaikka Oy+154.6%
Vartaassa Oy+132.6%
Tampereen Pcb-Tekniikka Oy+120.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nokia
YritysPerustettu
Koulutettu Hieroja Riia Seppälä22.06.2024
Digitoimisto Haiku Oy20.06.2024
Lahjalumo15.05.2024
Tiian Siivouspalvelut08.05.2024
Rakennusliike Rautek Oy08.05.2024
Tmi Amanda Rintamäki07.05.2024
Melkoseppä Oy08.04.2024
Erityisohjaaja Kivimaa28.03.2024
TiliWelmut Oy18.03.2024
Bn-Vohvelit Oy16.03.2024
EsittelyssäAlueen Nokia yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Datko Oy
  Toimialamme on tele-, tietoverkko- ja antennityöt, lisäksi palveluihimme kuuluvat muut heikkovirta-asennukset ja sähkötyöt. Digiantenni Toni Koskinen Oy, nykyinen Datko Oy on alallaan tunnettu toimija yli 40 vuoden kokemuksella.
 • RengasCenter Nokia Autohuolto J. Salo Oy

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun autoosi, ajotyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten ammattikuljettaja tai autoilet harvemmin.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Isännöintitoimisto Rautiainen Oy
  Isännöitsijän tärkeimpiä tehtäviä ovat mielestämme kiinteistövarallisuuden hoitamisen lisäksi varmistaa taloyhtiön asukkaille turvallinen ja viihtyisä asumisympäristö.
 • Nokian Sähkötekijät Oy
  Nokian Sähkötekijät Oy on sähköurakointiin erikoistunut sähköliike Nokialla.
 • Elementtisaumaus Jari Häyhänen Tmi
  Elementtisaumaus Jari Häyhänen on Nokialla toimiva ammattitaitoinen ja luotettava yritys, joka tekee elementtisaumausta, silikoni-, uudis- ja uusintasaumausta sekä saumauskorjausta Pirkanmaan alueella. Teemme myös betonivalukorjaukset.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pirkkala, Vesilahti, Hämeenkyrö, Tampere, Ylöjärvi ja Sastamala.

Kaupunginosat
Aaroninkorpi, Ala-Pinsiö, Alhoniitty, Alisenjärvi, Asevelikylä, Ekkermanninkulma, Haavisto, Haistia, Halimaa, Harjuniitty, Hauroinen, Hautamoisio, Huhtaa, Joenpohja, Jokismaa, Kalkku, Kankaantaka, Kannisto, Karukka, Kattilainen, Kauniainen, Keho, Keskumaa, Ketolanmäki, Kohmala, Kolunkulma, Kontaa, Korvola, Koskenmäki, Kulju, Kärjenmaa, Lamminperä, Lehtimäki, Linnavuori, Lähdekorpi, Lähdeniitty, Maatiala, Melo, Meskankulma, Metsäkulma, Mettinen, Mustaniemi, Myllyhaka, Myllykylä, Myllypuro, Pajulahti, Penttilä, Pihnalanperä, Pihtikorpi, Pinsiö, Pitkäniemi, Pohjankulma, Pohjanloukko, Pökkylä, Raiskio, Ristiveräjä, Ruolahti, Ruskeepää, Saarenkärki, Sammalisto, Sarkola, Sarpatti, Siuro, Sorva, Sotka, Suoniemi, Suumaa, Taivalkunta, Taka-Lauttala, Tervasuo, Tolppa, Tottijärvi, Tyrkkölä, Urmia, Utolankallio, Uusikylä, Vahalahti, Vastamäki, Vehkoperä, Vihola ja Viiki
KuvausAlueen Nokia kuvaus

Nokia on noin 33 500 asukkaan teollisuuskaupunki Tampereen naapurissa. Järvien kainalossa ja koskien kupeessa sijaitseva Nokia on yksi Pirkanmaan suurimmista kaupungeista. Kaupunkiin on sujuvat liikenneyhteydet niin maanteitse kuin junallakin: sen kautta kulkevat Tampere-Pori-rautatie sekä valtatiet 11 ja 12. Tampere–Pirkkalan lentoasema sijaitsee vain 15 kilometrin ajomatkan päässä.

Pienessä kaupungissa tunnelma on ihmisläheinen, mutta läheltä löytyvät kaupungin monipuoliset palvelut. Pyhäjärven rannat ja luonto ovat osa paikallista sielunmaisemaa ja tarjoavat erinomaiset puitteet myös virkistäytymiseen.

Lähes puolet kaikista työpaikoista on edelleen teollisuuden alalla, joten teollisuus on kaupungin tärkein työllistäjä. Nokia tunnetaan tunnettujen suomalaisten tuotemerkkien, kuten Nokian ja Nanson, lähtöpaikkana. Nokia on myös kiertotalouden kehittämisen pioneeri: ECO3 on palkittu yritysalue, joka kokoaa yhteen bio-, vesi- ja kiertotalouden alan yrityksiä. Vuonna 2019 eniten liikevaihtoa tuottava yritys ja suurin työnantaja oli Nokian Renkaat Oyj.