Nurmes

Tältä sivulta löydät kunnan Nurmes suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nurmes suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nurmes
YritysLiikevaihto (euroa)
Porokylän Leipomo Oy20 miljoonaa
Koneurakointi S. Kuittinen Oy13 miljoonaa
Leipomo Pielispakari Oy11 miljoonaa
K-Market Evästori5 miljoonaa
Saher-Aidat Oy5 miljoonaa
Nurmeksen Lämpö Oy4 miljoonaa
Rakennusliike Mustonen Oy4 miljoonaa
Motoajo Oy4 miljoonaa
KME Oy4 miljoonaa
Tilitoimisto Likvidi Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nurmes yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Porokylän Leipomo Oy141
Koneurakointi S. Kuittinen Oy96
Leipomo Pielispakari Oy90
Motoajo Oy79
Attendo Kotiniemi60
Tilitoimisto Likvidi Oy37
Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus26
Gossutek Oy24
Valtimo Components Oyj24
Ylä-Karjalan Sähkö Oy / Veikon Kone23

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nurmes
YritysKasvuprosentti
Välitysmaailma Oy+108.0%
Kivikkolan Maneesi Oy+93.5%
Kelokoski Horses Oy+88.2%
simi Oy+71.0%
Kovaki Oy+54.4%
Berryglade Oy+53.2%
JV-Monialapalvelut Oy+44.8%
Kotisairaanhoitopalvelut Sa-Tu Väisänen Oy+38.1%
Hammashoito Matti Kämäräinen+36.6%
KME Oy+34.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nurmes
YritysPerustettu
Pohjois-Karjalan Betonilattiat Oy25.05.2022
Rakennuspalvelu Korkalainen12.05.2022
Tanja Myllynen02.05.2022
Ärreet kinkerit Oy27.04.2022
Ravintola Emma26.04.2022
Nurmeksen Biokaasu Oy07.04.2022
Nurmeksen Rakennus ja Työkalu14.03.2022
Koneurakointi Harri Piironen03.03.2022
Tmi Seija Tiainen01.02.2022
Vanhakorven tila Oy14.01.2022
EsittelyssäAlueen Nurmes yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Nurmeskotiyhdistys ry
  Vuonna 1966 perustettu Nurmeskotiyhdistys ry tarjoaa yksilöllisiä asumispalveluita vanhuksille sekä sairautensa takia palveluja tarvitseville.
 • Karjalan Konepojat Oy
  Karjalan Konepojat Oy:n päätoimialana on valmiin sahatavaran sekä raakapuun lastaus. Tarjoamme myös puhtaan rakennusjätteen ja puhtaan maa-aineksen kierrätyspalveluita. Yhteydessämme toimii vuonna 2005 perustettu Karjalan Ekokierrätys Oy, joka vastaa rakennusten purkujätteiden ja maa-ainesten määräysten mukaisesta käsittelystä.
 • Pauli Kuokkanen Oy

  Kuljetuspalvelut sekä maanrakennus- ja maansiirtotyöt

  Pauli Kuokkanen Oy tarjoaa vuosien kokemuksella ammattitaitoista ja kokenutta kuljetuspalvelua asiakkaan tarpeiden mukaan. Kuljetusten lisäksi kauttamme onnistuvat myös erityyppiset maanrakennustyöt sekä maa-ainesmyynti. Kaikki kuljetukset tehdään omalla kalustollamme.

  Palveluihimme kuuluvat maa-aineskuljetukset, lavettikuljetukset, rakennusten pohjatyöt ja teiden rakentaminen. Yrityksemme on perustettu jo 1960-luvulla. Pauli Kuokkanen Oy palvelee sekä kotitalouksia että yrityksiä. Katso lisää kotisivuiltamme ja ota rohkeasti yhteyttä!

 • Nurmeksen Teräsmyynti Oy
  Yrityksemme sijaitsee Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa ja palvelualueenamme on koko Suomi.
 • Loimupelto Oy
  Loimupelto Oy on 16-paikkainen toiminnallinen hoito-/kuntoutuskoti Nurmeksessa. Yksikkömme tarjoaa hoito- sekä kuntoutuspalveluja eriasteisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Ajatuksenamme on pyrkiä madaltamaan hoitoon hakeutumisen kynnystä tarjoamalla terveyden- ja sosiaalihuollon hoidonporrastuksessa erikoissairaanhoidon tai erityistason laitoshoitoa kevyempiä Kela:n tukemia asumis- ja tukiasumispalveluja.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Valtimo, Rautavaara, Juuka, Sotkamo, Lieksa ja Kuhmo.

Kaupunginosat
Alamylly, Bomba, Haapapuro, Halla, Halmejärvi, Heinäjoki, Heinäpuro, Heinävaara, Hernelahti, Hiekkalahti, Hirsikangas, Honkola, Huuhti, Hyvärilä, Hökänniemi, Höljäkkä, Hönninperä, Imanne, Itäkaupunki, Itälahti, Jokelanaukea, Jokikylä, Jurttivaara, Jussila, Kalamäki, Kalliojärvi, Kamula, Kankaala, Kankaanpää, Karhunpää, Katajakoski, Kiies, Kissanlahti, Kiviniemi, Kohiseva, Koiravaara, Koivikkola, Koivusilta, Kokonpuro, Konna, Koppelo, Kopras, Korpilahti, Kotalahti, Kourukoski, Kuikka, Kuikkavaara, Kujanki, Kuohatti, Kuokanvaara, Kuokkasenranta, Kuokkastenkoski, Kuvaja, Kuvajansärkkä, Kylmäoja, Laamila, Lamminkangas, Lapiovaara, Lehtovaara, Lipinlahti, Lippi, Liuhanniemi, Lopotti, Louhikoski, Loukku, Loukkusärkkä, Loukkuvaara, Lukanpuro, Lukanvaara, Lähdeaho, Maihiniemi, Marjokangas, Matomäki, Metelinmäki, Miihkelinvaara, Mujejärvi, Mustajärvi, Mustavaara, Myllykylä, Mäkelä, Notkola, Nuolijärvi, Paavola, Pajukoski, Palomäki, Pennasenvaara, Peräjärvi, Petäiskylä, Petäjävaara, Pieni-Uramo, Pihlajakorpi, Pirttimäki, Pitkäkoski, Pitkämäki, Pohjajärvi, Pohjois-Höljäkkä, Pohjois-Salmenkylä, Pohjoispää, Porokylä, Puhakanvaara, Puiroonkangas, Pusulanperä, Putkiaho, Puukari, Pöyhölänniemi, Radantaus, Rahivaara, Rannankylä, Rapuli, Rasimäki, Rauhala, Repolanvaara, Revonoja, Riihivaara, Ritola, Ritoniemi, Ronkeli, Roukkaja, Rumo, Rupikivi, Rämeelä, Saarijoki, Saarivaara, Salmenkylä, Salmenranta, Saramo, Savikylä, Sivakka, Sivakkajoki, Soinila, Sonnilanmäki, Soppi, Särkikorpi, Talvilahti, Tappojoki, Tervapuro, Tetrilampi, Tiirikkala, Torniovaara, Tulilahti, Tuomaanvaara, Tuulimäki, Tuupala, Uramo, Uuro, Vaarakylä, Vanhakylä, Varpuvaara, Vastimo, Verkkojoki, Verkkoniemi, Viemenenranta, Vilppola, Vinkerranta, Ylikylä, Ylä-Valtimo ja Ylämylly
KuvausAlueen Nurmes kuvaus

Nurmes on vireä pikkukaupunki Pohjois-Karjalan pohjoisosassa, Pielisen päässä. Vajaan 8 000 asukkaan kaupunki on alueensa logistinen keskipiste, jonne pääsee niin autolla kuin junallakin. Kuopio, Joensuu, Kajaani, Iisalmi ja Kostamus sijaitsevat reilun 100 kilometrin maantiematkan päässä.

Nurmes tarjoaa reipasta nykykarjalaista elämänmenoa ja vieraanvaraisuutta. Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupunki tunnetaan kauniista harjumaisemastaan, ainutlaatuisesta puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä ansiosta Nurmesta kutsutaan myös nimellä Koivujen kaupunki.

Nurmeksella on kaksi keskustaa: kaupan keskus on Porokylä ja hallinnon keskus on Nurmes, jonka ytimestä löytyy myös idyllinen Puu-Nurmes. Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen. Elintarvike-, metalli- ja puuteollisuus työllistää monia paikkakuntalaisia. Karjalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia karjalanpiirakoita toimitetaan kaikkialle Suomeen. Vuonna 2019 alueen suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli Jukolan Osuuskauppa.