Nurmes

Tältä sivulta löydät kunnan Nurmes suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nurmes suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nurmes
YritysLiikevaihto (euroa)
Porokylän Leipomo Oy25 miljoonaa
Koneurakointi S. Kuittinen Oy16 miljoonaa
Motoajo Oy15 miljoonaa
Leipomo Pielispakari Group Oy12 miljoonaa
Rakennusliike Mustonen Oy5 miljoonaa
K-Market Evästori5 miljoonaa
Berryglade Oy5 miljoonaa
Nurmeksen Lämpö Oy5 miljoonaa
Saher-Aidat Oy5 miljoonaa
Pielisen Kalajaloste Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nurmes yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Porokylän Leipomo Oy166
Leipomo Pielispakari Group Oy90
Koneurakointi S. Kuittinen Oy88
Motoajo Oy86
Attendo Kotiniemi47
Berryglade Oy33
Hinaus Nurmes Pasi Piironen28
Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus27
Valtimo Components Oyj27
Pielisen Kalajaloste Oy26

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nurmes
YritysKasvuprosentti
Ylä-Karjalan Vasikka Oy+486.1%
Nurmeksen Savukala Oy / Pielismarja Oy+240.5%
Välitysmaailma Oy+207.2%
Höyryraide Oy+125.7%
Kelokoski Horses Oy+51.8%
Finluotto Oy+48.5%
Tiedotar Oy+48.4%
Nurmeksen Sammutinhuolto Oy+34.5%
Kuljetus-Mustonen Oy+33.5%
Kino Hannikainen+32.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nurmes
YritysPerustettu
Pielisen Rakennuspalvelu Oy15.04.2024
Bomba Safaris - Karelian Adventures & Experiences Oy03.04.2024
Tmi Markus Tiainen31.01.2024
Finnris FI Oy02.01.2024
Ylä-Karjalan Ajorata Oy13.12.2023
Kiinteistöhuolto Puoskari12.10.2023
Nurmeksen Kyläbaarit Oy25.09.2023
Yökerho Obotta Oy22.09.2023
Oni Print12.09.2023
Linna Fix Oy23.07.2023
EsittelyssäAlueen Nurmes yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Stemma Nurmes / Kalustepörssi
  Stemma - Kalusteita rehdisti elämänmakuisiin koteihin. Kodit on tehty elettäviksi, kalusteet käytettäviksi ja elämä rennosti nautittavaksi. Me kalustamme koteja ratkaisuilla, jotka on tehty käyttöön, ei kiiltokuvaelämään. Suomalaisten kotien kalustaminen on meille luottamustoimi, johon suhtaudumme rehellisyydellä, ammattitaidolla ja täydellä sydämellä. Me olemme aina paikallisia kauppiaita, joille luottamus on elinehto. Uskomme syvästi, että kotimaisilla, laadukkailla ja persoonallisilla kalusteilla on paikkansa ihmisten elämässä, siksi haluamme varmistaa niiden saatavuuden ympäri Suomen. Me teemme sen rehdisti ja reilusti valmistajia kunnioittaen ja paikallisesti palvellen.
 • Saher-Aidat Oy
  Saher-Aidat Oy - aitaustekniikan edelläkävijä. Saher-Aidat Oy on vuonna 1987 perustettu aitausalaan erikoistunut yritys. Päätuotteita ovat kudotut verkkoaidat, elementtiaidat, portit, puomit ja kone- ja laitesuojat. Aitaverkkojen kudonta, sinkityn langan muovitus ja porttien valmistus toteutetaan tehtaalla Nurmeksessa. Aitojen ja porttien materiaaleina ovat alumiini, sinkitty- ja alusinkitty teräs. Saher-aidan käyttökohteita ovat alueet, jotka halutaan eristää, rajata tai suojata. Elämä on helpompaa, kun asioille asettaa rajat. Oikeilla aitaratkaisuilla kulkijat pysyvät turvallisilla reiteillä ja osaavat varoa paikkoja, joihin heillä ei ole asiaa. Laadukas Saher-aita on tyylikäs tapa viestittää yksityisalueen alkamisesta, Saher-porttien mahdollistaessa joustavan kulkemisen. Varastomme sijaitsee Nurmeksessa. Tampereen ja Vantaan toimistoilla ei ole varastoa. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 • Pauli Kuokkanen Oy

  Kuljetuspalvelut sekä maanrakennus- ja maansiirtotyöt

  Pauli Kuokkanen Oy tarjoaa vuosien kokemuksella ammattitaitoista ja kokenutta kuljetuspalvelua asiakkaan tarpeiden mukaan. Kuljetusten lisäksi kauttamme onnistuvat myös erityyppiset maanrakennustyöt sekä maa-ainesmyynti. Kaikki kuljetukset tehdään omalla kalustollamme.

  Palveluihimme kuuluvat maa-aineskuljetukset, lavettikuljetukset, rakennusten pohjatyöt ja teiden rakentaminen. Yrityksemme on perustettu jo 1960-luvulla. Pauli Kuokkanen Oy palvelee sekä kotitalouksia että yrityksiä. Katso lisää kotisivuiltamme ja ota rohkeasti yhteyttä!

 • Autokorjaamo Palviainen Oy

  Tarjoamme asiakkaillemme autokorjaamo- ja autohuoltopalvelut kattavalla kokemuksella. Palvelemme niin yksityisiä kuin yrityksiäkin.

  Palveluihimme kuuluvat mm.:

  • Määräaikaishuollot kaikkiin merkkeihin
  • Auton ilmastointihuollot ja -korjaukset
  • Öljyn vaihto
  • Jarruhuolto
  • Autosähkötyöt
  • Katsastustarkastukset
  • Jakohihnan vaihto
  • Päästömittaukset
  • Autocom-vikadiagnoosit

  Meiltä saat jatkossa myös autojen pesut, sisäpesut, imuroinnit ja puhdistukset.

  Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai käymällä paikan päällä.

 • Loimupelto Oy
  Loimupelto Oy on 16-paikkainen toiminnallinen hoito-/kuntoutuskoti Nurmeksessa.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Valtimo, Rautavaara, Juuka, Sotkamo, Lieksa ja Kuhmo.

Kaupunginosat
Alamylly, Bomba, Haapapuro, Halla, Halmejärvi, Heinäjoki, Heinäpuro, Heinävaara, Hernelahti, Hiekkalahti, Hirsikangas, Honkola, Huuhti, Hyvärilä, Hökänniemi, Höljäkkä, Hönninperä, Imanne, Itäkaupunki, Itälahti, Jokelanaukea, Jokikylä, Jurttivaara, Jussila, Kalamäki, Kalliojärvi, Kamula, Kankaala, Kankaanpää, Karhunpää, Katajakoski, Kiies, Kissanlahti, Kiviniemi, Kohiseva, Koiravaara, Koivikkola, Koivusilta, Kokonpuro, Konna, Koppelo, Kopras, Korpilahti, Kotalahti, Kourukoski, Kuikka, Kuikkavaara, Kujanki, Kuohatti, Kuokanvaara, Kuokkasenranta, Kuokkastenkoski, Kuvaja, Kuvajansärkkä, Kylmäoja, Laamila, Lamminkangas, Lapiovaara, Lehtovaara, Lipinlahti, Lippi, Liuhanniemi, Lopotti, Louhikoski, Loukku, Loukkusärkkä, Loukkuvaara, Lukanpuro, Lukanvaara, Lähdeaho, Maihiniemi, Marjokangas, Matomäki, Metelinmäki, Miihkelinvaara, Mujejärvi, Mustajärvi, Mustavaara, Myllykylä, Mäkelä, Notkola, Nuolijärvi, Paavola, Pajukoski, Palomäki, Pennasenvaara, Peräjärvi, Petäiskylä, Petäjävaara, Pieni-Uramo, Pihlajakorpi, Pirttimäki, Pitkäkoski, Pitkämäki, Pohjajärvi, Pohjois-Höljäkkä, Pohjois-Salmenkylä, Pohjoispää, Porokylä, Puhakanvaara, Puiroonkangas, Pusulanperä, Putkiaho, Puukari, Pöyhölänniemi, Radantaus, Rahivaara, Rannankylä, Rapuli, Rasimäki, Rauhala, Repolanvaara, Revonoja, Riihivaara, Ritola, Ritoniemi, Ronkeli, Roukkaja, Rumo, Rupikivi, Rämeelä, Saarijoki, Saarivaara, Salmenkylä, Salmenranta, Saramo, Savikylä, Sivakka, Sivakkajoki, Soinila, Sonnilanmäki, Soppi, Särkikorpi, Talvilahti, Tappojoki, Tervapuro, Tetrilampi, Tiirikkala, Torniovaara, Tulilahti, Tuomaanvaara, Tuulimäki, Tuupala, Uramo, Uuro, Vaarakylä, Vanhakylä, Varpuvaara, Vastimo, Verkkojoki, Verkkoniemi, Viemenenranta, Vilppola, Vinkerranta, Ylikylä, Ylä-Valtimo ja Ylämylly
KuvausAlueen Nurmes kuvaus

Nurmes on vireä pikkukaupunki Pohjois-Karjalan pohjoisosassa, Pielisen päässä. Vajaan 8 000 asukkaan kaupunki on alueensa logistinen keskipiste, jonne pääsee niin autolla kuin junallakin. Kuopio, Joensuu, Kajaani, Iisalmi ja Kostamus sijaitsevat reilun 100 kilometrin maantiematkan päässä.

Nurmes tarjoaa reipasta nykykarjalaista elämänmenoa ja vieraanvaraisuutta. Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupunki tunnetaan kauniista harjumaisemastaan, ainutlaatuisesta puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä ansiosta Nurmesta kutsutaan myös nimellä Koivujen kaupunki.

Nurmeksella on kaksi keskustaa: kaupan keskus on Porokylä ja hallinnon keskus on Nurmes, jonka ytimestä löytyy myös idyllinen Puu-Nurmes. Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen. Elintarvike-, metalli- ja puuteollisuus työllistää monia paikkakuntalaisia. Karjalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia karjalanpiirakoita toimitetaan kaikkialle Suomeen. Vuonna 2019 alueen suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli Jukolan Osuuskauppa.