Nurmes

Tältä sivulta löydät kunnan Nurmes suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Nurmes suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Nurmes
YritysLiikevaihto (euroa)
Porokylän Leipomo Oy18 miljoonaa
Koneurakointi S. Kuittinen Oy14 miljoonaa
Leipomo Pielispakari Oy10 miljoonaa
K-Market Evästori5 miljoonaa
Rakennusliike Mustonen Oy4 miljoonaa
Gossutek Oy4 miljoonaa
Saher-Aidat Oy4 miljoonaa
Nurmeksen Lämpö Oy4 miljoonaa
Ylä-Karjalan Sähkö Oy / Veikon Kone3 miljoonaa
Tilitoimisto Likvidi Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Nurmes yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Porokylän Leipomo Oy128
Leipomo Pielispakari Oy90
Koneurakointi S. Kuittinen Oy88
Tilitoimisto Likvidi Oy29
Gossutek Oy25
Ylä-Karjalan Sähkö Oy / Veikon Kone23
Hyvärilän matkailu- ja nuorisokeskus22
Valtimo Components Oyj21
Pasi Piironen Oy20
Sonipal Oy18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Nurmes
YritysKasvuprosentti
Karjalan Ekokierrätys Oy+122.4%
Välitysmaailma Oy+108.0%
Kivikkolan Maneesi Oy+93.5%
Kotisairaanhoitopalvelut Sa-Tu Väisänen Oy+74.1%
Berryglade Oy+72.8%
Farmers Kontro Oy+65.1%
Huolto - osapiste Oy+56.1%
Remppa-Henkka Oy+55.8%
Kovaki Oy+54.4%
JV-Monialapalvelut Oy+44.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Nurmes
YritysPerustettu
Erikoishammasteknikko Sari Rautiainen09.11.2021
Kauneuskammari Johanna15.10.2021
Tmi Juhani Lehtisalo16.08.2021
Tmi Ira Pappi13.08.2021
Tesema Oy19.07.2021
Kulmala Ranch Oy06.07.2021
Ylä-Karjalan Maalaus Oy02.06.2021
FoldTech31.05.2021
Aliisa designs studio29.05.2021
Leipomo sule27.04.2021
EsittelyssäAlueen Nurmes yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Nurmeskotiyhdistys ry
  Vuonna 1966 perustettu Nurmeskotiyhdistys ry tarjoaa yksilöllisiä asumispalveluita vanhuksille sekä sairautensa takia palveluja tarvitseville.
 • Stemma Nurmes / Kalustepörssi
  Stemma - Kalusteita rehdisti elämänmakuisiin koteihin. Kodit on tehty elettäviksi, kalusteet käytettäviksi ja elämä rennosti nautittavaksi. Me kalustamme koteja ratkaisuilla, jotka on tehty käyttöön, ei kiiltokuvaelämään. Suomalaisten kotien kalustaminen on meille luottamustoimi, johon suhtaudumme rehellisyydellä, ammattitaidolla ja täydellä sydämellä. Me olemme aina paikallisia kauppiaita, joille luottamus on elinehto. Uskomme syvästi, että kotimaisilla, laadukkailla ja persoonallisilla kalusteilla on paikkansa ihmisten elämässä, siksi haluamme varmistaa niiden saatavuuden ympäri Suomen. Me teemme sen rehdisti ja reilusti valmistajia kunnioittaen ja paikallisesti palvellen.
 • Karjalan Konepojat Oy
  Karjalan Konepojat Oy:n päätoimialana on valmiin sahatavaran sekä raakapuun lastaus. Tarjoamme myös puhtaan rakennusjätteen ja puhtaan maa-aineksen kierrätyspalveluita. Yhteydessämme toimii vuonna 2005 perustettu Karjalan Ekokierrätys Oy, joka vastaa rakennusten purkujätteiden ja maa-ainesten määräysten mukaisesta käsittelystä.
 • Pauli Kuokkanen Oy
  Kuljetuspalvelut sekä maanrakennus- ja maansiirtotyöt. Pauli Kuokkanen Oy tarjoaa vuosien kokemuksella ammattitaitoista ja kokenutta kuljetuspalvelua asiakkaan tarpeiden mukaan, yrityksemme on perustettu jo 1960-luvulla. Kuljetusten lisäksi kauttamme onnistuvat myös erityyppiset maanrakennustyöt sekä maa-ainesmyynti. Kaikki kuljetukset tehdään omalla kalustollamme. Palveluihimme kuuluvat maa-aineskuljetukset, lavettikuljetukset, rakennusten pohjatyöt ja teiden rakentaminen. Pauli Kuokkanen Oy palvelee sekä kotitalouksia että yrityksiä. Katso lisää kotisivuiltamme ja ota rohkeasti yhteyttä!
 • Asuste Pulkkinen
  Olemme kokonaisvaltaisen pukeutumisen erikoisliike Nurmeksessa. Meiltä löydät kaiken pukeutumiseen aikaansa seuraaville naisille ja miehille.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Valtimo, Rautavaara, Juuka, Sotkamo, Lieksa ja Kuhmo.

Kaupunginosat
Alamylly, Bomba, Haapapuro, Halla, Halmejärvi, Heinäjoki, Heinäpuro, Heinävaara, Hernelahti, Hiekkalahti, Hirsikangas, Honkola, Huuhti, Hyvärilä, Hökänniemi, Höljäkkä, Hönninperä, Imanne, Itäkaupunki, Itälahti, Jokelanaukea, Jokikylä, Jurttivaara, Jussila, Kalamäki, Kalliojärvi, Kamula, Kankaala, Kankaanpää, Karhunpää, Katajakoski, Kiies, Kissanlahti, Kiviniemi, Kohiseva, Koiravaara, Koivikkola, Koivusilta, Kokonpuro, Konna, Koppelo, Kopras, Korpilahti, Kotalahti, Kourukoski, Kuikka, Kuikkavaara, Kujanki, Kuohatti, Kuokanvaara, Kuokkasenranta, Kuokkastenkoski, Kuvaja, Kuvajansärkkä, Kylmäoja, Laamila, Lamminkangas, Lapiovaara, Lehtovaara, Lipinlahti, Lippi, Liuhanniemi, Lopotti, Louhikoski, Loukku, Loukkusärkkä, Loukkuvaara, Lukanpuro, Lukanvaara, Lähdeaho, Maihiniemi, Marjokangas, Matomäki, Metelinmäki, Miihkelinvaara, Mujejärvi, Mustajärvi, Mustavaara, Myllykylä, Mäkelä, Notkola, Nuolijärvi, Paavola, Pajukoski, Palomäki, Pennasenvaara, Peräjärvi, Petäiskylä, Petäjävaara, Pieni-Uramo, Pihlajakorpi, Pirttimäki, Pitkäkoski, Pitkämäki, Pohjajärvi, Pohjois-Höljäkkä, Pohjois-Salmenkylä, Pohjoispää, Porokylä, Puhakanvaara, Puiroonkangas, Pusulanperä, Putkiaho, Puukari, Pöyhölänniemi, Radantaus, Rahivaara, Rannankylä, Rapuli, Rasimäki, Rauhala, Repolanvaara, Revonoja, Riihivaara, Ritola, Ritoniemi, Ronkeli, Roukkaja, Rumo, Rupikivi, Rämeelä, Saarijoki, Saarivaara, Salmenkylä, Salmenranta, Saramo, Savikylä, Sivakka, Sivakkajoki, Soinila, Sonnilanmäki, Soppi, Särkikorpi, Talvilahti, Tappojoki, Tervapuro, Tetrilampi, Tiirikkala, Torniovaara, Tulilahti, Tuomaanvaara, Tuulimäki, Tuupala, Uramo, Uuro, Vaarakylä, Vanhakylä, Varpuvaara, Vastimo, Verkkojoki, Verkkoniemi, Viemenenranta, Vilppola, Vinkerranta, Ylikylä, Ylä-Valtimo ja Ylämylly
KuvausAlueen Nurmes kuvaus

Nurmes on vireä pikkukaupunki Pohjois-Karjalan pohjoisosassa, Pielisen päässä. Vajaan 8 000 asukkaan kaupunki on alueensa logistinen keskipiste, jonne pääsee niin autolla kuin junallakin. Kuopio, Joensuu, Kajaani, Iisalmi ja Kostamus sijaitsevat reilun 100 kilometrin maantiematkan päässä.

Nurmes tarjoaa reipasta nykykarjalaista elämänmenoa ja vieraanvaraisuutta. Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupunki tunnetaan kauniista harjumaisemastaan, ainutlaatuisesta puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä ansiosta Nurmesta kutsutaan myös nimellä Koivujen kaupunki.

Nurmeksella on kaksi keskustaa: kaupan keskus on Porokylä ja hallinnon keskus on Nurmes, jonka ytimestä löytyy myös idyllinen Puu-Nurmes. Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen. Elintarvike-, metalli- ja puuteollisuus työllistää monia paikkakuntalaisia. Karjalaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia karjalanpiirakoita toimitetaan kaikkialle Suomeen. Vuonna 2019 alueen suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli Jukolan Osuuskauppa.