Orivesi

Tältä sivulta löydät kunnan Orivesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Orivesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Orivesi
YritysLiikevaihto (euroa)
KVL-Tekniikka Oy29 miljoonaa
Ysitien Auto11 miljoonaa
Betoco Asunnot Oy8 miljoonaa
Seppälän Kiuaskivi6 miljoonaa
K-Supermarket Orivesi6 miljoonaa
Foxtel Oy4 miljoonaa
Orneule Oy4 miljoonaa
Finnpace Oy4 miljoonaa
Liuskemestarit Oy4 miljoonaa
Asfaltti Kymppi Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Orivesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KVL-Tekniikka Oy135
Metsä-Tuominen Oy30
Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy26
EK-Tilit Oy23
Orneule Oy23
K-Supermarket Orivesi22
Foxtel Oy20
Apupapu19
Betoco Oy19
Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Orivesi
YritysKasvuprosentti
Finnpace Oy+114.4%
Pohjois-Hämeen Asentajat Oy+85.7%
To-Rent Oy+73.8%
Iironet Oy+71.0%
Kipox Oy+68.2%
Oriforest Oy+58.9%
Taata's Oy+58.7%
Bonus-Auto+51.6%
Op Koti Orivesi Oy Lkv+50.2%
Tasoka Oy+44.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Orivesi
YritysPerustettu
Eero Manner Oy04.05.2022
EYLU06.04.2022
Taiwal Oy28.03.2022
Haltia Rakennus Oy10.02.2022
Merida06.02.2022
Pertti Oittinen Oy19.12.2021
Punainen apila18.12.2021
Rakennax & Asennax Oy05.12.2021
Rosita Haapala02.12.2021
Siivouspalvelu Satu Oy31.10.2021
EsittelyssäAlueen Orivesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Säästöpankki Sinetti Orivesi
  Säästöpankki Sinetistä saat talouden valmennusta Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.
 • SC Macc & Linqua Oy
  Olemme orivesiläinen työstökonealan yritys, joka palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Toimialaamme kuuluvat puuntyöstökoneet, metallintyöstökoneet, ohutlevytyöstökoneet, erilaiset pienkoneet sekä puun- ja metallintyöstössä käytettävät terät sekä tarvikkeet.
 • Pohjois-Hämeen Osuuspankki Oriveden konttori
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Oriveden Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy LKV
  Oriveden Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy on vuonna 1993 perustettu, täyden palvelun isännöintitoimisto Orivedellä. Toimimme Oriveden lisäksi myös ympäristökunnissa, kuten Kangasala-Juupajoki-Ruovesi-Jämsä. Isännöintikohteisiimme kuuluu niin isoja kuin pieniäkin taloyhtiöitä sekä kiinteistöyhtiöitä.
 • Hinausautot Eskola
  Olemme Orivedellä toimiva ammattitaitoinen ja luotettava hinausyritys, joka palvelee tiellä liikkujia jo kolmannessa sukupolvessa. Olemme laajentaneet toimintaamme Jämsän seudulle ja toimimmekin nyt Pohjois-Pirkanmaan lisäksi myös Päijät-Hämeen alueella. Olemme Falckin yhteistyökumppani, joten osaamisemme ja henkilöstömme on huippuluokkaa. Laadukkaalla kalustollamme hinaustyöt hoituvat turvallisesti ja luotettavasti. Olemme tavoitettavissa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Juupajoki, Tampere, Kangasala, Kuhmoinen, Ruovesi ja Jämsä.

Kaupunginosat
Aakkola, Attila, Enokunta, Enonsivu, Eräjärvi, Eräpyhä, Eräslahti, Haavisto, Haikara, Hanhilahti, Hieta, Hietalahti, Hirsilä, Hirtolahti, Hoivamäki, Holma, Höllö, Jylhänperä, Järvenpää, Karttimi, Kaupinrinne, Kauppila, Kiikanmäki, Kiikanrinne, Kirveenpohja, Koivisto, Koivuniemi, Kokkola, Koljonkulma, Kooninkulma, Koppala, Korvenkylä, Koveronkulma, Kuivanen, Kutema, Kylänoja, Kömönkulma, Köykkä, Laasola, Lahnajärvenkulma, Laitamo, Lauttakulma, Lehdistö, Lehtimäki, Leinolankylä, Leppähammas, Leväslahti, Lyytikkälä, Längelmäen kirkonkylä, Löytäne, Majo, Maunus, Mulkoila, Myllykulma, Myllykylä, Naappila, Neulaniemi, Nihua, Nihuantausta, Nuottajärvi, Onnistaipale, Oriahde, Oriveden asema, Ottele, Pajukanta, Pappilankangas, Parpolanrinne, Pehula, Pehunperä, Perhontausta, Piittala, Pikku-Vinkiä, Pitkäjärvi, Pitkänvedenkulma, Puharila, Päilahti, Pääskylä, Raidisto, Rajalahti, Rantalankulma, Ristijärvi, Rovastinkangas, Ruokonen, Ruskeamäki, Rönni, Savo, Siitama, Sinijärvenkulma, Solala, Solttila, Sukkavarras, Suomasema, Talviainen, Tollionmaa, Torittu, Torkkeli, Tunkelo, Uiherla, Untava, Uuhiniemi, Vedentausta, Vehkalahti, Vihasjärvi, Vinkiä, Viteli, Voitila, Vuorenkulma, Västilä, Yliskylä ja Yröskulma
KuvausAlueen Orivesi kuvaus

Orivesi on noin 9 200 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, Tampereen seutukunnassa, vain 40 km päässä Tampereelta. Muita naapurikuntia ovat Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kuhmoinen ja Ruovesi.

Liikenneyhteydet ovat Orivedellä hyvät, mikä on etu sekä yrittäjyydelle että työnteolle. Junaradat, valtatie 9 ja kantatie 58/66 kulkevat kaupungin läpi. Julkiset yhteydet toimivat erinomaisesti. Junalla pääsee Helsinkiin parissa tunnissa, ja edullinen seutulippu ulottuu Tampereelle asti.

Orivesi tarjoaa yrityksille hyvät puitteet toimimiseen sekä menestymiseen. Tuottoisia yrityksiä kaupungissa ovat muun muassa infra- ja energiarakentamiseen erikoistunut kotimainen perheyritys KVL-Tekniikka Oy, joka on myös suurin työllistäjä. Myös autoliike Ysitien Auto ja Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy lukeutuvat kukoistaviin yhtiöihin.

Eri alojen ammattilaisia Orivedellä valmistuu Tampereen seudun ammattiopisto Tredu:n Oriveden toimipisteestä. Korkeakoulut ja muut oppilaitokset sijaitsevat lähellä Tampereella.