Orivesi

Tältä sivulta löydät kunnan Orivesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Orivesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Orivesi
YritysLiikevaihto (euroa)
KVL-Tekniikka Oy29 miljoonaa
Betoco Asunnot Oy16 miljoonaa
Ysitien Auto11 miljoonaa
Vilja-Jaakkola Oy10 miljoonaa
Seppälän Kiuaskivi6 miljoonaa
K-Supermarket Orivesi6 miljoonaa
Orneule Oy5 miljoonaa
Foxtel Oy4 miljoonaa
Liuskemestarit Oy4 miljoonaa
M-Shoe Makers Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Orivesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KVL-Tekniikka Oy135
Metsä-Tuominen Oy34
Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy26
Orneule Oy23
EK-Tilit Oy23
K-Supermarket Orivesi22
Foxtel Oy20
Oriveden Tasoite- ja Maalaustyö Oy20
Betoco Oy19
Apupapu19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Orivesi
YritysKasvuprosentti
Restnose Oy+174.5%
Finnpace Oy+78.1%
To-Rent Oy+73.8%
Taata's Oy+71.0%
Kipox Oy+68.2%
Oriforest Oy+58.9%
Villein Oy+53.1%
Op Koti Orivesi Oy Lkv+51.7%
Bonus-Auto+51.6%
Tasoka Oy+44.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Orivesi
YritysPerustettu
SM Trading Oy16.09.2022
Ikiliikkuva21.08.2022
PS Kengitys09.08.2022
Wooden Heart08.08.2022
KH Consulting Oy07.07.2022
HR Tieto Oy10.06.2022
Beauty by Kaisa04.06.2022
Eero Manner Oy04.05.2022
EYLU06.04.2022
Taiwal Oy28.03.2022
EsittelyssäAlueen Orivesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Säästöpankki Sinetti Orivesi
  Säästöpankki Sinetistä saat talouden valmennusta Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.
 • SC Macc & Linqua Oy
  Olemme orivesiläinen työstökonealan yritys, joka palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Toimialaamme kuuluvat puuntyöstökoneet, metallintyöstökoneet, ohutlevytyöstökoneet, erilaiset pienkoneet sekä puun- ja metallintyöstössä käytettävät terät sekä tarvikkeet.
 • Alina Orivesi-Ruovesi

  Sujuvoita arkeasi Alinan palveluiden avulla!

  Valtakunnallinen Alina-ketju tarjoaa asiakkailleen laadukkaita kotityö-, kotisiivous-, hoiva- ja kotisairaanhoidon palveluita, lapsiperheiden kotipalveluita sekä hoitotarvikkeita ja apuvälineitä.

 • Pohjois-Hämeen Osuuspankki Oriveden konttori
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Oriveden Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy LKV
  Oriveden Tili- ja Kiinteistöpalvelu Oy on vuonna 1993 perustettu, täyden palvelun isännöintitoimisto Orivedellä. Toimimme Oriveden lisäksi myös ympäristökunnissa, kuten Kangasala-Juupajoki-Ruovesi-Jämsä. Isännöintikohteisiimme kuuluu niin isoja kuin pieniäkin taloyhtiöitä sekä kiinteistöyhtiöitä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Juupajoki, Tampere, Kangasala, Kuhmoinen, Ruovesi ja Jämsä.

Kaupunginosat
Aakkola, Attila, Enokunta, Enonsivu, Eräjärvi, Eräpyhä, Eräslahti, Haavisto, Haikara, Hanhilahti, Hieta, Hietalahti, Hirsilä, Hirtolahti, Hoivamäki, Holma, Höllö, Jylhänperä, Järvenpää, Karttimi, Kaupinrinne, Kauppila, Kiikanmäki, Kiikanrinne, Kirveenpohja, Koivisto, Koivuniemi, Kokkola, Koljonkulma, Kooninkulma, Koppala, Korvenkylä, Koveronkulma, Kuivanen, Kutema, Kylänoja, Kömönkulma, Köykkä, Laasola, Lahnajärvenkulma, Laitamo, Lauttakulma, Lehdistö, Lehtimäki, Leinolankylä, Leppähammas, Leväslahti, Lyytikkälä, Längelmäen kirkonkylä, Löytäne, Majo, Maunus, Mulkoila, Myllykulma, Myllykylä, Naappila, Neulaniemi, Nihua, Nihuantausta, Nuottajärvi, Onnistaipale, Oriahde, Oriveden asema, Ottele, Pajukanta, Pappilankangas, Parpolanrinne, Pehula, Pehunperä, Perhontausta, Piittala, Pikku-Vinkiä, Pitkäjärvi, Pitkänvedenkulma, Puharila, Päilahti, Pääskylä, Raidisto, Rajalahti, Rantalankulma, Ristijärvi, Rovastinkangas, Ruokonen, Ruskeamäki, Rönni, Savo, Siitama, Sinijärvenkulma, Solala, Solttila, Sukkavarras, Suomasema, Talviainen, Tollionmaa, Torittu, Torkkeli, Tunkelo, Uiherla, Untava, Uuhiniemi, Vedentausta, Vehkalahti, Vihasjärvi, Vinkiä, Viteli, Voitila, Vuorenkulma, Västilä, Yliskylä ja Yröskulma
KuvausAlueen Orivesi kuvaus

Orivesi on noin 9 200 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, Tampereen seutukunnassa, vain 40 km päässä Tampereelta. Muita naapurikuntia ovat Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kuhmoinen ja Ruovesi.

Liikenneyhteydet ovat Orivedellä hyvät, mikä on etu sekä yrittäjyydelle että työnteolle. Junaradat, valtatie 9 ja kantatie 58/66 kulkevat kaupungin läpi. Julkiset yhteydet toimivat erinomaisesti. Junalla pääsee Helsinkiin parissa tunnissa, ja edullinen seutulippu ulottuu Tampereelle asti.

Orivesi tarjoaa yrityksille hyvät puitteet toimimiseen sekä menestymiseen. Tuottoisia yrityksiä kaupungissa ovat muun muassa infra- ja energiarakentamiseen erikoistunut kotimainen perheyritys KVL-Tekniikka Oy, joka on myös suurin työllistäjä. Myös autoliike Ysitien Auto ja Kuljetusliike Juhani Tuominen Oy lukeutuvat kukoistaviin yhtiöihin.

Eri alojen ammattilaisia Orivedellä valmistuu Tampereen seudun ammattiopisto Tredu:n Oriveden toimipisteestä. Korkeakoulut ja muut oppilaitokset sijaitsevat lähellä Tampereella.