Oulainen

Tältä sivulta löydät kunnan Oulainen suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Oulainen suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Oulainen
YritysLiikevaihto (euroa)
Rakennusliike Sorvoja Oy20 miljoonaa
Raita Sport Oy8 miljoonaa
Taukokangas Oy7 miljoonaa
Tapani Saari Oy5 miljoonaa
Neste Oulainen4 miljoonaa
Kuljetuspalvelu Heikkilä Oy4 miljoonaa
Kiinteistö Oy Medikomppania3 miljoonaa
Oulaisten Metsäkonehuolto Oy3 miljoonaa
Oulaisten Liikenne Oy3 miljoonaa
Prorink International Ab2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Oulainen yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Taukokangas Oy121
Rakennusliike Sorvoja Oy46
Oulaisten Liikenne Oy44
Raita Sport Oy28
Tapani Saari Oy24
Kuljetuspalvelu Heikkilä Oy18
Neste Oulainen16
Siivousliike Pohjolan Tehosiivous Oy13
Saumaset Oy13
Sievi-Tools Oy13

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Oulainen
YritysKasvuprosentti
Pamitek Oy+304.1%
Suomen Savupiipputeollisuus Oy+183.6%
Klapiasema Rustiikki Oy+58.7%
Simsor Oy+45.8%
Koneurakointi Ollila Oy+43.2%
Tivitek Oy+32.3%
Emilio Kids Oy+31.2%
Kivikaari Oy+30.3%
Oulaisten Metallityö Oy+24.0%
Rakennusliike Sorvoja Oy+22.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Oulainen
YritysPerustettu
Remontti & rakennus Tervonen13.11.2020
Arska Service04.11.2020
Sosiaalipalvelut Kotoisa Oy05.10.2020
Kuljetus Sami Rantaeskola Oy23.09.2020
TMI Ville Kangas14.09.2020
TMI S. Palosaari08.09.2020
Monipalvelu Lilja Oy04.09.2020
Piau Design15.08.2020
KonePalosaari Oy11.08.2020
Antikan Korjaamo Oy11.08.2020
EsittelyssäAlueen Oulainen yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennusliike Sorvoja Oy

  Rakennusliike Sorvoja Oy rakentaa laadukkaita rakennuksia jo yli 50 vuoden kokemuksella. Osaamisemme perusta on korkeasti koulutettu henkilökunta: rakennusmestarimme ovat tunnettuja ja kokeneita alan ammattilaisia. Yrityksemme toimii koko Suomessa lähes kaikilla rakentamisen osa-alueilla.

 • Taukokangas Oy

  Taukokangas on Oulaisissa, Ylivieskassa ja Kalajoella toimiva kotimainen hyvinvoinnin palvelukeskus. Tarjoamme hoiva- ja asumispalveluja, lääkinnällistä ja ammatillista kuntoutusta sekä muita hyvinvointipalveluja kaikenikäisille. Tavoitteenamme on edistää asiakkaidemme terveyttä sekä toiminta- ja työkykyä kaikissa elämäntilanteissa.

 • Oulaisten Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Carkone Ky

  Euro Carkone on Suomalainen 2008 perustettu autojen vara- ja tarvikeosien verkkokauppa. Yritys toimii Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa.

 • Metsä ja Sähkö Esko Mäkelä Tmi

  Metsä ja Sähkö Esko Mäkelä on vuodesta 1998 saakka toiminut yritys, joka on erikoistunut metsä- ja sähkötöihin useamman vuosikymmenen tuomalla ammattitaidolla. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen ratkaisun esimerkiksi kun mökille pitää vetää sähköt tai kun metsä pitää raivata myrskyn jäljiltä.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Merijärvi, Alavieska, Ylivieska, Haapavesi, Pyhäjoki ja Raahe.

Kaupunginosat
Aholanmäki, Ahonperä, Annonen, Antikanperä, Eskopää, Eteläranta, Haaranmäki, Haikosaari, Halmeperä, Hanhiperä, Hietalanperä, Hirsiperä, Honkakoski, Honkaranta, Häkkimäki, Irvanperä, Juusola, Kasarminmäki, Kastari, Kettulanperä, Kintunperä, Kohmelonperä, Koskelanperä, Koskenperä, Kulju, Kytökorpi, Käpylä, Kärkiperä, Laitaperä, Lehtimäki, Lehtopää, Lumineva, Matkaniva, Matosaari, Mattisaari, Miettimäki, Murronperä, Myllyperä, Mäyränperä, Mökkiperä, Möyryperä, Nikkari, Nuhanperä, Ohukaisenperä, Olkko, Paratiisi, Perikangas, Petäjäskoski, Piipsjärvi, Pinola, Pohjaperä, Pokelanmäki, Puistola, Pyrrönkangas, Rahkaperä, Raudasperä, Rautioranta, Saarenperä, Saariperä, Seuranmäki, Suurusperä, Törmäperä, Vaikonmäki, Viitaperä, Vilppomäki, Ylipää ja Yritysperä
KuvausAlueen Oulainen kuvaus

Oulainen on noin 7 400 asukkaan nuorekas ja elinvoimainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, Alavieskan, Haapaveden, Merijärven, Pyhäjoen, Ylivieskan ja Raahen naapurissa.

Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Oulaisista on helppo liikkua kaikkialle. Keskustan läpi kulkevat kantatie 86 ja junarata. Oulun lentokenttäkään ei ole kaukana, vajaan 100 km päässä.

Oulaisissa on hyvää, pätevää työvoimaa eri aloille. Suurimpiin työllistäjiin kuuluvat kaupungin lisäksi yhtiöt, kuten talousohjattua rakentamista suorittava Lehto Components Oy, hoiva-, asumis-, kuntoutus- ja muita hyvinvointipalveluja tarjoava Taukokangas Oy sekä Oulaisten Liikenne Oy. Oulaisten Yrityspalvelukeskus on kaikkien yrittäjien tai yrittäjyyttä vasta harkitsevien apuna.

Oulainen tunnetaan myös opiskelijakaupunkina, joka kouluttaa osaavia ammattilaisia useille toimialoille. Koulutuksesta vastaavat JEDU:n Oulaisten ammattiopisto ja Oulun ammattikorkeakoulun terveysalan yksikkö.