Oulainen

Tältä sivulta löydät kunnan Oulainen suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Oulainen suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Oulainen
YritysLiikevaihto (euroa)
Rakennusliike Sorvoja Oy15 miljoonaa
Taukokangas Oy7 miljoonaa
Suvanto Infra Oy6 miljoonaa
Raita Sport Oy6 miljoonaa
Tapani Saari Oy6 miljoonaa
Neste Oulainen4 miljoonaa
Kiinteistö Oy Medikomppania3 miljoonaa
Heikkilä Holding Oy3 miljoonaa
Oulaisten LVI Oy3 miljoonaa
Prorink International Ab2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Oulainen yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rakennusliike Sorvoja Oy45
Suvanto Infra Oy34
Tapani Saari Oy29
Raita Sport Oy26
Oulaisten Liikenne Oy25
Linja-autoliikenne J. E. Klemetti Oy22
Heikkilä Holding Oy18
Neste Oulainen16
Oulaisten LVI Oy15
Tivitek Oy15

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Oulainen
YritysKasvuprosentti
Pamitek Oy+98.8%
Kolonsuo Oy+80.9%
Viitatuuli Oy+58.7%
Simsor Oy+45.8%
Taidegalleria Pajala Oy+34.7%
Suomen Savupiipputeollisuus Oy+32.7%
Suvanto Infra Oy+30.8%
Linja-autoliikenne J. E. Klemetti Oy+29.7%
Klapiasema Rustiikki Oy+26.0%
Marko Lindelä Oy+25.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Oulainen
YritysPerustettu
Howwy Art27.06.2022
Saunuri Oy04.05.2022
Salamyhkä02.05.2022
RR Taksi Oulainen26.04.2022
Siivouspalvelu Katti25.04.2022
Sähköpalvelu Saarijärvi Oy31.03.2022
Padel Oulainen Oy02.02.2022
Urakointi RaJu Oy10.01.2022
MJK Sorrit Oy09.11.2021
Jokilaaksojen Puunkuljetus Oy13.10.2021
EsittelyssäAlueen Oulainen yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennusliike Sorvoja Oy
  Rakennusliike Sorvoja Oy rakentaa laadukkaita rakennuksia jo yli 50 vuoden kokemuksella. Osaamisemme perusta on korkeasti koulutettu henkilökunta: rakennusmestarimme ovat tunnettuja ja kokeneita alan ammattilaisia. Yrityksemme toimii koko Suomessa lähes kaikilla rakentamisen osa-alueilla.
 • Oulaisten kaupunki
  Oulainen on noin 8 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, Ylivieskan seutukunnassa. Kaupungin liikenneyhteydet ovat erinomaiset, sillä keskustan halki kulkevat niin vilkkaasti liikennöity kantatie 86 kuin Pohjanmaan rata. Oulun lentokentälle on matkaa alle 100 kilometriä. Oulainen tunnetaan hyvistä peruspalveluistaan, monipuolisista koulutusmahdollisuuksista ja kattavista hyvinvointipalveluistaan. Kaupunki on satsannut myös vapaa-ajan mahdollisuuksiin: tekemistä riittää niin liikunnan ja kulttuurin ystäville kuin puhtaasta luonnosta nauttiville. Oulainen on myös maakuntansa ja koko Suomen yrittäjäystävällisimpiä kuntia. Kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja edistää yrittäjyyttä muun muassa tarjoamalla kohtuuhintaisia yritystontteja ja toimitiloja.
 • Metsä ja Sähkö Esko Mäkelä Tmi
  Metsä ja Sähkö Esko Mäkelä on vuodesta 1998 saakka toiminut yritys, joka on erikoistunut metsä- ja sähkötöihin useamman vuosikymmenen tuomalla ammattitaidolla. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen ratkaisun esimerkiksi kun mökille pitää vetää sähköt tai kun metsä pitää raivata myrskyn jäljiltä. Teemme sähköurakoinnit ja -suunnittelut mm. uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin. Toimenkuvaamme kuuluu myös metsänhoito. Teemme kokonaisurakointia maanomistajille sekä linjojen puhdistuksia ja puiden kaatoa. Palvelemme sekä yritys- että yksityisasiakkaita. Toimimme Oulaisista käsin pääasiassa Pohjois-Pohjanmaalla mutta tarvittaessa maanlaajuisesti.
 • Apupojat Eskola Oy
  Oli sitten tarpeena salaojaremontit, piharakennustyöt, pihapuiden kaato ja kantojyrsintä tulemme mielellämme paikalle.
 • Metsäsuunnittelu Hollanti Oy
  Metsäsuunnittelu Hollanti Oy tuottaa laadukkaita ja kilpailukykyisiä metsäpalveluja suoraan yksityisille metsänomistajille, yhteisöille ja metsäalan organisaatioille. Toimintamme kattaa Pyhäjokilaakson alueen Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueet.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Merijärvi, Alavieska, Ylivieska, Haapavesi, Pyhäjoki ja Raahe.

Kaupunginosat
Aholanmäki, Ahonperä, Annonen, Antikanperä, Eskopää, Eteläranta, Haaranmäki, Haikosaari, Halmeperä, Hanhiperä, Hietalanperä, Hirsiperä, Honkakoski, Honkaranta, Häkkimäki, Irvanperä, Juusola, Kasarminmäki, Kastari, Kettulanperä, Kintunperä, Kohmelonperä, Koskelanperä, Koskenperä, Kulju, Kytökorpi, Käpylä, Kärkiperä, Laitaperä, Lehtimäki, Lehtopää, Lumineva, Matkaniva, Matosaari, Mattisaari, Miettimäki, Murronperä, Myllyperä, Mäyränperä, Mökkiperä, Möyryperä, Nikkari, Nuhanperä, Ohukaisenperä, Olkko, Paratiisi, Perikangas, Petäjäskoski, Piipsjärvi, Pinola, Pohjaperä, Pokelanmäki, Puistola, Pyrrönkangas, Rahkaperä, Raudasperä, Rautioranta, Saarenperä, Saariperä, Seuranmäki, Suurusperä, Törmäperä, Vaikonmäki, Viitaperä, Vilppomäki, Ylipää ja Yritysperä
KuvausAlueen Oulainen kuvaus

Oulainen on noin 7 400 asukkaan nuorekas ja elinvoimainen kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, Alavieskan, Haapaveden, Merijärven, Pyhäjoen, Ylivieskan ja Raahen naapurissa.

Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Oulaisista on helppo liikkua kaikkialle. Keskustan läpi kulkevat kantatie 86 ja junarata. Oulun lentokenttäkään ei ole kaukana, vajaan 100 km päässä.

Oulaisissa on hyvää, pätevää työvoimaa eri aloille. Suurimpiin työllistäjiin kuuluvat kaupungin lisäksi yhtiöt, kuten talousohjattua rakentamista suorittava Lehto Components Oy, hoiva-, asumis-, kuntoutus- ja muita hyvinvointipalveluja tarjoava Taukokangas Oy sekä Oulaisten Liikenne Oy. Oulaisten Yrityspalvelukeskus on kaikkien yrittäjien tai yrittäjyyttä vasta harkitsevien apuna.

Oulainen tunnetaan myös opiskelijakaupunkina, joka kouluttaa osaavia ammattilaisia useille toimialoille. Koulutuksesta vastaavat JEDU:n Oulaisten ammattiopisto ja Oulun ammattikorkeakoulun terveysalan yksikkö.