Oulu

Tältä sivulta löydät kunnan Oulu suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Oulu suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Oulu
YritysLiikevaihto (euroa)
Osuuskauppa Arina Pääkonttori1 miljardia
Wetteri Auto Oy243 miljoonaa
Oulun Energia Oy242 miljoonaa
Rakennusliike Lapti Oy227 miljoonaa
Pörhön Autoliike Oy Oulu174 miljoonaa
Oura Health Oy164 miljoonaa
iLOQ Oy141 miljoonaa
Taminco Finland Oy Oulu129 miljoonaa
Hätälä Oy112 miljoonaa
Suvic Oy94 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Oulu yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Osuuskauppa Arina Pääkonttori2918
Touhula Leikki Oy1509
Ammattiopisto Luovi Oy894
Monetra Oulu Oy866
Škoda Transtech Oy574
Rakennusliike Lapti Oy521
Oulun ammattikorkeakoulu469
Bittium Wireless Oy441
Wetteri Auto Oy438
Kaleva365 Oy398

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Oulu
YritysKasvuprosentti
Pohjoisen Sähkö ja Kiinteistö Oy+1016.7%
LVI Velho Oy+427.8%
Youth Control Games Oy+415.5%
Limingan Ohjelmapalvelut Oy+393.2%
AT Mestarit Oy+392.5%
Kymsol Oy+383.1%
Jäälin Pikahuolto+359.5%
GG sijoitus Oy+317.9%
AveForma Engineering Oy+303.1%
Cessa Solutions Oy+290.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Oulu
YritysPerustettu
HY Steel Oy12.07.2024
Maria Karihtala Interiors10.07.2024
Kasvutaikuri06.07.2024
Koulutettu Hieroja Jasper Rajaniemi26.06.2024
Tmi Juhani Pennanen23.06.2024
Emilialta Design16.06.2024
Mai Truong13.06.2024
Tuomas Suopajärvi11.06.2024
Pro-Kaks siivouspalvelut Oy10.06.2024
Amiirashop Oy06.06.2024
EsittelyssäAlueen Oulu yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Pohjoinen, Oulu
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • Pohjolan Osuuspankki, Oulu Isokatu

  Ajanvarauksella ma-pe. Kassapalvelut ma-pe 9.30-12.30

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Tecnom Oy

  Tecnom Oy on oululainen talotekniikkayritys, jonka nimessä yhdistyvät talotekninen osaaminen ja asiakkaalle taloudellisimman palvelun tuottaminen. Yritys syntyi alun perin talotekniikan huollon tarpeisiin, josta se laajentui asiakastarpeiden mukana myös LVIS-huolto- ja LVIS- urakointiin.

  LVIS - palvelumme:

  Lämpö

  • Kaukolämpö, maalämpö, öljy-, puu- tai pellettilämmitys, tai mikä tahansa muu lämmitysmuoto.

  Vesi

  • Omakotitalon putkityöt, putkiremontit, linjasaneeraus tai muu käyttöveteen sekä viemäröintiin liittyvät tehtävät.

  Ilma

  • Ilmanvaihdon asennus ja huolto.

  Sähkö

  • Sähköasennukset, sähköurakat, sähköremontit ja sähkösuunnitelmat.

  Kaikki samasta paikasta ja tehokkaalla otteella!

 • Hinaus-Hartikainen 24h Oulu

  Hinaus-Hartikainen® on hinaus- ja tiepalvelualan perheyritys Pohjois-Suomesta. Yrityksemme juuret ulottuvat vuoteen 1984, josta lähtien olemme toimineet hinausalan tiennäyttäjinä. Olemme ensimmäinen päätoiminen hinausliike Oulun läänissä, ja palvelleet alueen asukkaita aivan alusta alkaen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

  Pystymme toimimaan tehokkaasti ja nopeasti kaikissa hinaukseen liittyvissä asioissa. Käytössämme on tänä päivänä nykyaikaisin laittein varustettu kalusto, joka on aina valmiina lähtemään vaativienkin tehtävien pariin.

  Raskaan kaluston hinaus

  Ammattitaitomme korostuu etenkin raskaan liikenteen onnettomuuksien raivaustöissä. Yksi tärkeimpiä toimintaamme ohjaavia tekijöitä onkin ollut raskaankaluston hinaustoiminnan kehittäminen mahdollisimman turvalliseksi ja kustannustehokkaaksi.

  Hinaus-Hartikaisella® työskentelee kokeneita ja laatukoulutettuja hinausalan ammattilaisia (ADR- sekä Tieturva 1 & 2 -pätevyydet), jotka ovat apunasi haastavienkin tilanteiden edessä. Tavoitteemme on tarjota täyden palvelun hinaustyöt niin pienessä kuin suurissa tehtävissä.

  Yhteistyössä Autoliiton AL-palvelut Oy.

  Monipuoliset hinauspalvelumme

  • Kaikkien ajoneuvojen hinaukset, myös raskaskalusto

  • Lukittujen autojen ovenavaukset

  • 24 h sijaisautopalvelu

  • Parkkitaloista noudot

  • Hinausten välittäminen

  • Akkupalvelu

  • Tiepalvelut

  • Liikenteenohjaukset

  • Romuautojen nouto ja kierrätys

  • Siirtotyöt pyörä-, harja- ja kaivinkoneille ym. iltaisin ja viikonloppuisin

  • Uudet avaimet ja niiden käyttöönotto

  • Avainpalvelu, autonavainten korjaus jopa päivässä

  • Vikadiagnostiikka

  • Apunkäynnistykset

 • Oulun Sähkö- ja Teletekniikka Oy
  Oulun Sähkö- ja Teletekniikka Oy on jo vuodesta 1996 alkaen toteuttanut luotettavasti ja ammattitaidolla kaikki sähkötekniikka- ja teletekniikkaratkaisut, kuten yritysten ja yksityisten sähköasennus- ja antennityöt, atk-verkot, paloilmoitinjärjestelmät, puhelinverkot, sähköhuollot, sähkökorjaukset, sähkösuunnittelu , valokuitutyöt ja sähköurakoinnin.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kempele, Lumijoki, Tyrnävä, Liminka, Muhos, Hailuoto, Utajärvi, Ii ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Ala-Vuotto, Alakylä, Alppila, Annalankangas, Arkala, Asemakylä, Asemaperä, Autioperä, Brunninkylä, Ervastinkylä, Ervastinranta, Haapakangas, Haapakoski, Haapalehto, Haipuskylä, Hakomäki, Halkokari, Halosenniemi, Hangaskangas, Hanhiperä, Hannusperä, Harakkaperä, Harjunkangas, Haukipudas, Heikinharju, Heikkilänkangas, Herukka, Hietalanmäki, Hietasaari, Hiironen, Hiltukylä, Hintta, Hirvelä, Hiukkavaara, Holstinmäki, Honkimaa, Hookananpää, Huttukylä, Häikiönniemi, Hätälänperä, Häyrysenniemi, Hökänranta, Höyhtyä, Iinatti, Intiö, Isko, Iso-Jämsä, Isoaho, Jakkukylä, Jakkuranta, Jokela, Joki-Kokko, Jokikylä, Jokirinne, Joloskylä, Juopuli, Juurusoja, Juuvanperä, Jylhänkylä, Järvenpää, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kalimeenkylä, Karahka, Karhuoja, Karjalankylä, Karjasilta, Kassinen, Kaukovainio, Kello, Keskikylä, Keskipiiri, Kiiminki, Kilpukkaperä, Kinnunen, Kirkkokangas, Kiuttuperä, Kiviniemi, Knuutila, Koivukari, Kolamäki, Kolehmainen, Kontinkangas, Kopparanta, Korkiamaa, Korvenkylä, Korvensuora, Koskela, Koskikeskus, Kosulankylä, Kotajärvi, Kotalanperä, Kuivalanperä, Kuivasjärvi, Kurtinhauta, Kylänpuoli, Kynsilehto, Kälkäjä, Käpylänperä, Kärppä, Kääriänkorpi, Kääriänperä, Laanila, Lalli, Lamminkylä, Lapinkangas, Lassila, Lassinkylä, Lepola, Leuanjoki, Liikanen, Liikasenperä, Limingantulli, Linnanmaa, Lintula, Loukkojärvi, Maalismaa, Madekoski, Maikkula, Mannila, Mannisenranta, Martinniemi, Marttilanharju, Meriniemi, Metsokangas, Mietunperä, Myllymetsä, Myllyoja, Myllyperä, Myllytulli, Mäntylä, Mökkiperä, Naurua, Niemeläntörmä, Niemenranta, Niemiharju, Niemikylä, Niiles, Niskapää, Nokela, Nuoritta, Nuottasaari, Ojakylä, Ojalanperä, Onganranta, Onkamo, Oulunsalo, Oulunsuu, Paasoperä, Pahkakoski, Pahkala, Pajuniemi, Palosuo, Parkkisenkangas, Parkumäki, Pasonmäki, Pateniemi, Peherrys, Pellonpää, Peltola, Perätalo, Perävainio, Piimäperä, Pikisaari, Pikkarala, Pitkäaho, Pitkäkangas, Pokkinen, Ponnonmäki, Posanperä, Puolivälinkangas, Putaankylä, Pyykösjärvi, Pöllönperä, Rajakylä, Rajala, Raksila, Ransuperä, Ranta, Rekikylä, Ritaharju, Rusko, Ruskonselkä, Saarela, Saarinen, Salonpää, Sammaloja, Sanginjoki, Sanginsuu, Sankoniemi, Santaholma, Satalahti, Saviharju, Seluskanjärvi, Siikasaari, Somerovaara, Soroperä, Suvanto, Säävälä, Taatanperä, Taipaleenkylä, Takalaanila, Takalonkylä, Takkuranta, Talkkunamaa, Talvikangas, Tannila, Taskila, Taskisenperä, Tervolankylä, Tirinkylä, Tolppatörmä, Topinperä, Toppila, Toppilansaari, Tuhkaniemi, Tuira, Turtinen, Ukkolanmäki, Ukkolanperä, Ukonkaivos, Ulkosanki, Uuvenperä, Vainiola, Vanhatulli, Varjakka, Vaski, Vehkaperä, Vepsä, Vesala, Vesalanmäki, Vihreäsaari, Viikki, Viitanmäki, Viitaperä, Vähä-Vuotto, Välikylä, Välivainio, Värttö, Yli-Ii, Yli-Tannila, Yli-Vuotto, Ylikiiminki, Ylikylä, Yliperä, Äimärautio ja Örni
KuvausAlueen Oulu kuvaus

Oulujoen suulla, Perämeren rannikolla sijaitseva Oulu on Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus. Se on Suomen viidenneksi suurin kaupunki, joka on oman alueensa hallinnollinen ja kaupallinen keskus. Vuonna 1605 Oulujoen suiston ikivanhalle kauppapaikalle perustettu kaupunki tunnetaan nykyään sekä suosittuna matkakohteena että modernina teknologiakeskuksena.

Ouluun on hyvät liikenneyhteydet sekä Suomesta että ulkomailta: perille pääsee autolla, junalla ja lentäen. Kompaktin kokoinen keskusta tekee liikkumisesta vaivatonta, palvelut ovat keskittyneet kävelykatu Rotuaarin ympärille. Vuodenaikojen kontrasti näkyy kaupungissa vahvana: kesäisin hurmaavat valoisat kesäyöt, talvisin runsas lumipeite paukkupakkasineen. Oulun murre elää edelleen vahvana, ja paikalliseen rentoon tunnelmaan pääsee helposti sisälle.

Oulu on Pohjois-Suomen kehittyvä taloudellinen keskus, jossa vahvoja teollisuudenaloja ovat puu-, paperi- ja terästeollisuus. Suurimpia työpaikka-aloja ovat palvelut (50 %), teollisuus (22 %) ja kauppa (13 %). Suurin työnantaja ja liikevaihtoa tuottava yritys on Osuuskauppa Arina, ja muita merkittäviä yrityksiä alueella ovat esimerkiksi Stora Enso Fine Paper ja Touhula Varhaiskasvatus Oy. Viime aikoina myös kaupungin koulutustarjonta on kasvanut jatkuvasti.