Outokumpu

Tältä sivulta löydät kunnan Outokumpu suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Outokumpu suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Outokumpu
YritysLiikevaihto (euroa)
Outotec Turula Oy29 miljoonaa
Outokummun Metalli Oy22 miljoonaa
Puukeidas Joensuu15 miljoonaa
Finelcomp Oy14 miljoonaa
Piippo Oyj13 miljoonaa
Outokummun Energia Oy10 miljoonaa
Okun Hammaspyörä Oy9 miljoonaa
Maansiirto E. Huttunen Oy7 miljoonaa
K-Market Citykumpu6 miljoonaa
Kirike Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Outokumpu yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Outotec Turula Oy129
Outokummun Metalli Oy100
Finelcomp Oy89
Piippo Oyj76
Okun Hammaspyörä Oy38
Okun Koneistuspalvelu Oy36
Premetec Production Oy33
Kirike Oy29
Outokummun Energia Oy20
APR-Rakennustyö Oy18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Outokumpu
YritysKasvuprosentti
Itä-Suomen Sähkötarvike+260.1%
Pma Explotech Oy+207.8%
Apajan Metsä Oy+109.0%
Kummun Hammas Oy+94.3%
Kyykerin Kartano Oy+63.7%
Eepeen konepalvelu Oy+58.7%
VAI Kiinteistöt Oy+55.6%
Muurajan Auto Oy+53.0%
Tilitoimisto Kroisos Pennanen Oy+44.2%
Kuljetus Vauhkonen Oy+38.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Outokumpu
YritysPerustettu
Leo Tolonen Oy15.02.2021
Tmi Hoitola MinKa05.01.2021
KJJ-Urakointi Oy07.12.2020
Okun Energia Oy12.11.2020
Malmin Majatalo26.10.2020
Kosmetologi Piia Laukkanen05.10.2020
Juomalja Oy24.09.2020
Rytkönen Kirsi Maarit13.09.2020
Teppo Juutila24.06.2020
Monipalvelu H. Laakkonen Oy08.06.2020
EsittelyssäAlueen Outokumpu yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Auto ja Konehuolto Räsänen

  Auto ja Konehuolto Räsänen on Outokummussa toimiva autokorjaamo­palveluihin, rengasmyyntiin ja pienkone­huoltoon ja pienkonevuokraukseen erikoistunut yritys. Suoritamme henkilö­autojen ja pakettiautojen korjaukset ja huollot merkkiin katsomatta. Fixus-ketjuun kuuluva auto­korjaamomme mahdollistaa kattavan valikoiman edullisia, alkuperäisiä varaosia vastaavat laadukkaat ratkaisut. Yrityksemme on toiminut 1990-luvulta lähtien.

 • AJ-Lasitus Oy

  AJ-Lasitus Oy on koko Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva terassi- ja parvekelasituksiin erikoistunut yritys. Myymme laadukkaita terassilasituksia kilpailukykyiseen hintaan!

 • Kirike Oy

  Hitsattujen, koneistettujen, maalattujen työkoneiden osakokonaisuuksien sopimusvalmistusta Suomalaisille työkonevalmistajille yli 35 vuoden kokemuksella.

 • Remontointipalvelu Kärkkäinen Oy

  Remontointipalvelumme tekee ammattitaidolla monipuolisesti remontointityöt . Kaikki työt luotettavasti ja täsmällisesti.

 • Itä-Suomen Metsätoimisto Oy

  Itä-Suomen metsätoimistot toteuttaa asiakaslähtöisesti metsäsuunnitelmat, sekä auttaa kaikissa metsänhoitotöihin liittyvissä suunnitteluissa ja toteutuksissa.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tuusniemi, Kaavi, Polvijärvi, Liperi ja Heinävesi.

Kaupunginosat
Alavi, Apajalahti, Asevelikylä, Harmaasalo, Herneaho, Hiekkapalsta, Hovila, Itkonsalo, Jokipohja, Joutenlampi, Kaasila, Kalaton, Kehkola, Kiimamäki, Kokonvaara, Kuminvaara, Kuusjärvi, Kyykeri, Lahdenpohja, Laikanlahti, Lappala, Louhivaara, Lähtevä, Maljasalmi, Mineraali, Monolanmäki, Murtoniemi, Mustajoki, Mustakangas, Mustikkakorpi, Mutalankylä, Myhkylä, Mykymäki, Ohtaansalmi, Palopää, Paloranta, Partalanmäki, Pekkalanmäki, Perttilahti, Pohjoisaho, Pohjoiskylä, Porola, Poudanvaara, Raiskio, Raivionmäki, Riihikangas, Riihilahti, Rikkaranta, Rummukkalanmäki, Ruutunkangas, Räsälänmäki, Saarikas, Salonkylä, Saunasuo, Sukkulansalo, Suvisranta, Sysmäjärvi, Sätös, Sätöskoski, Tikkakangas, Turula, Törisevä, Ulla, Valkeavaara, Vanha-Sysmä, Varislahti, Viitajoki, Viuruniemi ja Vuonos
KuvausAlueen Outokumpu kuvaus

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Outokumpu on noin 7000 asukkaan kaupunki. Naapurikuntia ovat Liperi, Polvijärvi, Kaavi, Tuusniemi sekä Heinävesi.

Outokumpu tunnetaan vanhasta kaivosalueestaan, joka toimii nykyisin museona ja tapahtumapaikkana. Yli 100 vuotta vanhan kuparikaivoksen ympäristössä toimii Vanha Kaivos -niminen paikka, joka tarjoaa historiallista nähtävää, maanalaisia tunneleita ja erilaista tekemistä koko perheelle. Vanhassa Kaivoksessa on myös ravintola ja teatteri.

Kulttuurista kiinnostuneet voivat osallistua myös kesäisin järjestettävään koko perheen Outopia-tapahtumaan. Luonnon ystäville löytyy puolestaan keskustan läheisyydessä sijaitseva Erä- ja luontokeskus, jossa on leirintäalue, melontareittejä, luontopolkuja ja kalastusalue.

Outokummussa on työpaikoiltaan sen väkilukuun nähden erityisen paljon teollisen alan työpaikkoja. Paikkakunnalla sijaitsee teollisuuskylä, johon alan työpaikat ovat keskittyneet. Suurimpia työllistäjiä ovat muun muassa Outotec Turula Oy, Outokummun Metalli Oy ja Piippo Oyj, monien muiden ohella.

Outokummussa on erityisen hyvät kulttuurialan opiskelumahdollisuudet. Pohjois-Karjalan ammattiopistossa voi opiskella esimerkiksi tanssia, pelialaa, valokuvausta, radio- ja tv-tuotantoa sekä monen montaa muuta oppiainetta.