Outokumpu

Tältä sivulta löydät kunnan Outokumpu suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Outokumpu suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Outokumpu
YritysLiikevaihto (euroa)
Turula Engineering Oy47 miljoonaa
Puukeidas Joensuu35 miljoonaa
Outokummun Metalli Oy20 miljoonaa
Finelcomp Oy14 miljoonaa
Piippo Oyj13 miljoonaa
Okun Energia Oy10 miljoonaa
Okun Hammaspyörä Oy8 miljoonaa
Okun Koneistuspalvelu Oy6 miljoonaa
Premetec Production Oy6 miljoonaa
Nature Line Cutlery Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Outokumpu yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Turula Engineering Oy148
Finelcomp Oy109
Outokummun Metalli Oy89
Piippo Oyj85
Nature Line Cutlery Oy45
Premetec Production Oy40
Okun Koneistuspalvelu Oy39
Okun Hammaspyörä Oy37
Kirike Oy29
Okun Energia Oy23

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Outokumpu
YritysKasvuprosentti
Okun Energia Oy+124.6%
V. Kontkanen Oy+97.9%
Kosilkka Oy+88.7%
OJ-Kuljetus Oy+81.7%
Tilitoimisto Kroisos Pennanen Oy+72.7%
Metsätoimisto Tuomiaho Oy+64.5%
KVM Rakennus Oy+58.0%
Outokummun Loka ja Pesu Palvelu Oy+44.4%
Mossea Group Oy+41.5%
Metalliporaamo M Nykänen Oy+35.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Outokumpu
YritysPerustettu
Tuomas Lemmetyinen tmi19.05.2024
Okun Monialapalvelu Oy15.05.2024
TyyniArt05.04.2024
Yintuitiolla24.03.2024
E.Valjus19.03.2024
B-Core Games16.03.2024
Pelti ja Ilmastointi Tiilikainen Oy13.03.2024
AlvaFix10.03.2024
Tmi Toni Räsänen09.11.2023
ARLP Oy19.10.2023
EsittelyssäAlueen Outokumpu yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Outokummun Osuuspankki

  Info ke 9-16.15, Kassa to 9-13. Ajanvaraukset ma-pe 9-16.15

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Kirike Oy

  Teräkselle maistuvien hitsattujen, koneistettujen, maalattujen osakokonaisuuksien sekä koneistettujen valujen sopimusvalmistusta kone- ja laitevalmistajille yli 40 vuoden kokemuksella.

  Asiakkainamme on kansainvälisellä pelikentällä toimivia tunnettuja teknologia-alan yrityksiä.

  Osista kokonaisuuksiin:

  • Koneistus, koneistusta

  • Aarporaus, aarporausta

  • Jyrsintä

  • Käsihitsaus, hitsausta

  • Pulverimaalaus, jauhemaalaus

  • Robottihitsaus, hitsausta

  • Sorvaus, sorvausta

  • ISO 9001

  • ISO 3834-2

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Outokummun Pienkone

  Outokummun Pienkone Oy on palveleva pienkoneliike Outokummussa.

  Meiltä saat laadukkaat merkit, huollot sekä varaosat monipuolisesti töihin ja vapaa-aikaan. Voit tulla paikan päälle tutustumaan tuotteisiimme tai sitten voit tehdä tilaukset kätevästi myös verkkokaupassamme, josta näet valikoimamme.

  Huollamme ja korjaamme pienkoneesi ammattitaidolla. Meiltä saat myös hydrauliletkujen korjauspalvelut. Lisäksi toimimme mm. Stigan, Stihlin, Hondan ja Segwayn valtuutettuna huoltona.

  Tarvittaessa toimitamme, noudamme ja asennamme tuotteen asiakkaalle n. 50 km säteellä toimipaikastamme. Tilaukset verkkokaupan kautta onnistuvat koko Suomen alueelle.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Remontointipalvelu Kärkkäinen Oy
  Remontointipalvelu Kärkkäinen Oy remontoi ja rakentaa uutta Outokummussa sekä Pohjois-Karjalan ja Koillis-Savon alueilla. Kattaviin palveluihimme kuuluvat pesuhuone- ja saunaremontit, vesivahinkosaneeraukset, huoneistoremontit, ja uudisrakentamisen palvelut kuten uudet omakotitalot.
 • Turula Engineering Oy
  We are integ rated manufacturing company of complex machinery and equipment. Involved in a variety of industries: energy, pulp and paper, oil and gas, heavy lifting, construction, packing, wood processing, mining, sound control, water treatment, renewable energy and so on. We have worked with many brands known throughout the world.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tuusniemi, Kaavi, Polvijärvi, Liperi ja Heinävesi.

Kaupunginosat
Alavi, Apajalahti, Asevelikylä, Harmaasalo, Herneaho, Hiekkapalsta, Hovila, Itkonsalo, Jokipohja, Joutenlampi, Kaasila, Kalaton, Kehkola, Kiimamäki, Kokonvaara, Kuminvaara, Kuusjärvi, Kyykeri, Lahdenpohja, Laikanlahti, Lappala, Louhivaara, Lähtevä, Maljasalmi, Mineraali, Monolanmäki, Murtoniemi, Mustajoki, Mustakangas, Mustikkakorpi, Mutalankylä, Myhkylä, Mykymäki, Ohtaansalmi, Palopää, Paloranta, Partalanmäki, Pekkalanmäki, Perttilahti, Pohjoisaho, Pohjoiskylä, Porola, Poudanvaara, Raiskio, Raivionmäki, Riihikangas, Riihilahti, Rikkaranta, Rummukkalanmäki, Ruutunkangas, Räsälänmäki, Saarikas, Salonkylä, Saunasuo, Sukkulansalo, Suvisranta, Sysmäjärvi, Sätös, Sätöskoski, Tikkakangas, Turula, Törisevä, Ulla, Valkeavaara, Vanha-Sysmä, Varislahti, Viitajoki, Viuruniemi ja Vuonos
KuvausAlueen Outokumpu kuvaus

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Outokumpu on noin 7000 asukkaan kaupunki. Naapurikuntia ovat Liperi, Polvijärvi, Kaavi, Tuusniemi sekä Heinävesi.

Outokumpu tunnetaan vanhasta kaivosalueestaan, joka toimii nykyisin museona ja tapahtumapaikkana. Yli 100 vuotta vanhan kuparikaivoksen ympäristössä toimii Vanha Kaivos -niminen paikka, joka tarjoaa historiallista nähtävää, maanalaisia tunneleita ja erilaista tekemistä koko perheelle. Vanhassa Kaivoksessa on myös ravintola ja teatteri.

Kulttuurista kiinnostuneet voivat osallistua myös kesäisin järjestettävään koko perheen Outopia-tapahtumaan. Luonnon ystäville löytyy puolestaan keskustan läheisyydessä sijaitseva Erä- ja luontokeskus, jossa on leirintäalue, melontareittejä, luontopolkuja ja kalastusalue.

Outokummussa on työpaikoiltaan sen väkilukuun nähden erityisen paljon teollisen alan työpaikkoja. Paikkakunnalla sijaitsee teollisuuskylä, johon alan työpaikat ovat keskittyneet. Suurimpia työllistäjiä ovat muun muassa Outotec Turula Oy, Outokummun Metalli Oy ja Piippo Oyj, monien muiden ohella.

Outokummussa on erityisen hyvät kulttuurialan opiskelumahdollisuudet. Pohjois-Karjalan ammattiopistossa voi opiskella esimerkiksi tanssia, pelialaa, valokuvausta, radio- ja tv-tuotantoa sekä monen montaa muuta oppiainetta.