Parikkala

Tältä sivulta löydät kunnan Parikkala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Parikkala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Parikkala
YritysLiikevaihto (euroa)
Parikkalan Valo Oy11 miljoonaa
UMT Tuonti Oy8 miljoonaa
Lujapuu Oy6 miljoonaa
Karjalan Konepaja Oy Karelia Works3 miljoonaa
Maanrakennus Kosonen Oy2 miljoonaa
Parikkalan Pika-Pulla Oy2 miljoonaa
Värisilmä Parikkala - Parikkalan Väri Oy2 miljoonaa
Parikkalan Rakennus Oy2 miljoonaa
Uukuniemen Metalli Oy1 miljoonaa
Maalausliike Joronen Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Parikkala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Parikkalan Valo Oy28
Parikkalan Pika-Pulla Oy24
Maanrakennus Kosonen Oy20
Karjalan Konepaja Oy Karelia Works19
Maalausliike Joronen Oy15
Parikkalan Rakennus Oy12
Parikkalan Sähkötaito Oy11
Lujapuu Oy9
Parikkalan Autorahti Oy8
Isolina Oy8

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Parikkala
YritysKasvuprosentti
Biisoni Areena+87.0%
Timo-Rent Oy+66.1%
Parikkalan Konerahti Oy+36.4%
Muuraus- ja rakennuspalvelut Toivanen Oy+23.4%
R-kioski Parikkala+22.4%
Pitäjän Timpuri Oy+18.4%
Peltolan ratsutila+17.2%
Konetyö Neuvonen Oy+16.8%
Saaren Pelti ja Kouru Oy+16.0%
UMT Tuonti Oy+14.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Parikkala
YritysPerustettu
Birgitta Valkeapää tmi30.05.2022
PL-Palvelut Oy17.05.2022
Kassamäen Kiinteistöt Oy26.04.2022
Jalkahoitaja Päivi Piippo22.04.2022
Konepalvelu Pessa Oy25.11.2021
Leenan Kotihoito Oy03.09.2021
TS Nik Palvelut24.06.2021
Hero Ecosystem Consulting And Service Oy17.05.2021
Konetyö Nokelainen Oy25.10.2020
GoErä Oy16.10.2020
EsittelyssäAlueen Parikkala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sähkö-Nokelainen Oy
  Sähkö-Nokelainen Oy tekee sähkötyöt yli 20 vuoden kokemuksella. Vuonna 1995 perustettu yrityksemme sijaitsee Koitsanlahdessa ja palvelee asiakkaitaan Parikkalassa, Punkaharjulla, Rautjärvellä sekä Ruokolahdessa ja Imatralla.
 • Parikkalan kunta
  Parikkala on idyllinen ja vehreä pitäjä Etelä-Karjalassa, joka tarjoaa elettävää ja koettavaa ympäri vuoden. Omaleimainen luonto elää, muuttuu, välillä hengähtää ja herää aina uudestaan. Miellyttääpä sitten säihkyvä kantohanki, jalkapohjia syleilevä hiekkaranta, vihreää hersyvät lehdot tai sinisenä hehkuvat vedet, löytyy Parikkalasta aina paikka juuri sinun elämyksellesi.
 • Parikkalan Putkitus Oy
  Parikkalan Putkitus Oy tekee ammattimaisesti kiinteistöjen, yritysten ja kotien LVI-asennukset, -huollot, -korjaukset ja -saneeraustyöt sekä ilmalämpöpumput. Käytämme uusia asennusmenetelmiä perinteisiä unohtamatta. Palvelemme Parikkalan, Rautjärven, Punkaharjun ja Kesälahden alueella.
 • Nuohous- ja ilmastointipalvelut Suutarinen
  Nuohous- ja ilmastointipalvelut Suutarinen palvelee asiakkaitaan pääosin Parikkalan ja Kiteen alueella. Ilmastointialan töitä teemme tarvittaessa myös kauempana.
 • Parikkalan Autotarvike Oy
  Valikoimassamme on autojen, moottoripyörien ja traktorien varaosia sekä tarvikkeita. Meiltä löydätte myös hydraulitarvikkeet, kilopultit, työkalut, liukuovitarvikkeet, LED-työvalot, Bosch lisävalot ja paljon muuta. Lisäksi yrityksellämme on akkujen kierrätyspiste. Tule tutustumaan ja ostoksille!Seuraa meitä instagramissa
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Rautjärvi, Ruokolahti, Kitee ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Akanvaara, Akkakallio, Akonpohja, Ansunmäki, Anttosenmäki, Eskola, Haavikonryhmä, Halonryhmä, Hiiltamo, Homavaara, Honkakylä, Honkasennurkka, Hovinniemi, Huhmarinen, Intsilä, Jantusenryhmä, Joensuu, Joukio, Järvenpää, Kaksosenmäki, Kangas, Kangaskylä, Kannas, Karinmäki, Kaukola, Kesusmaa, Kinnarniemensalo, Kinnarniemi, Kirjavala, Kirjavalansalo, Kirkonkylä, Koiraniemi, Koitsanlahti, Koivusilta, Kokkosenmäki, Kokonlahti, Kolmikanta, Kuljakko, Kumpu, Lahdenkylä, Lahdenpohja, Laisennurkka, Lamminahonsalo, Lammintaus, Liuharanta, Lonkalampi, Lötjösenmäki, Maironiemi, Matarmäki, Matikaisennurkka, Matkonvaara, Matomäensalo, Matri, Melkoniemi, Mikkolanniemi, Moskuunniemi, Muikkulahti, Muttelinmäki, Myötävaara, Mäkelänmäki, Mälkiänmäki, Niemennurkka, Niukkala, Niukkalan Salokylä, Oravaniemi, Oronmylly, Otrakas, Otrapää, Paakkisenniemi, Partasensalo, Pekkola, Peruspohja, Petritsanvaara, Pitkäpohja, Pohjasuo, Poutasenryhmä, Rantakylä, Rasinkolkka, Rasvaniemi, Rautalahti, Riihivaara, Ristiharju, Ryhjä, Römppee, Saarenkylä, Sairasenryhmä, Salokylä, Savikummunsalo, Savikumpu, Selkäkylä, Selänne, Seppälänmäki, Sillantaus, Sinkkosennurkka, Sirkee, Someroniemi, Surumäki, Suurkylä, Syrjärinne, Särkisalmi, Taphuuvinsalo, Tarnala, Tarvaslampi, Tarvaspohja, Tervalampi, Tiaisenkylä, Tiaisenmäki, Tiaisenryhmä, Timolahti, Tiviä, Turkulaisenryhmä, Tyrjä, Tähtiniemi, Tönkivaara, Ukko-Juhon salo, Uukuniemen kirkonkylä, Vaaranperä, Värtsi ja Vääräjoki
KuvausAlueen Parikkala kuvaus

Etelä-Karjalassa sijaitseva Parikkala on noin 4 800 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa, jossa voi aistia karjalaisen tekemisen meiningin. Naapurissa ovat Savonlinna, Kitee, Rautjärvi ja Ruokolahti. Parikkalalla on rajaa myös Venäjän kanssa.

Parikkalassa on talous kunnossa ja peruspalvelut toimivat. Elinkeinoissa painottuu muun muassa maatalous. Suurimpia työnantajia ovat energia-alan yhtiö Parikkalan Valo Oy ja Karjalan Konepaja Oy Karelia Works. Liikevaihdollisesti tuottavia ovat niin ikään UMT Tuonti Oy ja sahatavaran jalostuspalveluja tuottava Laatokan Lankku Oy.

Liikenneyhteydet ovat hyvät niin yrittäjyyttä kuin työpaikkoja ajatellen. Kunnan läpi kulkee valtatie 5 Helsingistä Joensuuhun ja valtatie 14 Savonlinnaan. Omalta juna-asemalta on suora yhteys Helsinkiin, Joensuuhun sekä Savonlinnaan. Hyvä sijainti Venäjän lähellä tuo oman etunsa kaupankäynnille.