Pelkosenniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Pelkosenniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pelkosenniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pelkosenniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pyhätunturi Oy / Hallinto5 miljoonaa
K-Market Pyhäntähti4 miljoonaa
Veljekset Karjalainen Oy2 miljoonaa
Huoltokero Oy2 miljoonaa
Pyhähippu1 miljoonaa
Rakennusliike Pyhänpahta Oy1 miljoonaa
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub939 tuhatta
Claudipal Oy761 tuhatta
Kuljetus V H Heikkilä Oy560 tuhatta
Sportbar Pyhä342 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pelkosenniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pyhätunturi Oy / Hallinto36
Veljekset Karjalainen Oy20
Huoltokero Oy16
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub13
K-Market Pyhäntähti12
Rakennusliike Pyhänpahta Oy6
Pyhätunturin Tupa Oy6
Claudipal Oy5
Sportbar Pyhä3
Pyhähippu3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pelkosenniemi
YritysKasvuprosentti
Kone ja Huolto Heikkilä Oy+26.0%
Noitatunturi Oy+17.0%
Huoltokero Oy+15.0%
K-Market Pyhäntähti+11.8%
Pyhätunturi Oy / Hallinto+10.8%
Pyhätunturin Tupa Oy+9.0%
Pyhän Taika Oy+7.7%
Claudipal Oy+7.4%
Sportbar Pyhä+5.4%
Pyhähippu+4.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pelkosenniemi
YritysPerustettu
PoorAkat Oy03.06.2022
Pelkosenniemen apteekki14.12.2021
Katjan keikat Oy13.11.2021
Itäkaira Group Oy10.08.2021
Pyhä Rakennuspalvelu Oy04.05.2021
Monipalvelu Petri T Heikkilä22.03.2021
Pyhän Liiketila Oy09.02.2021
Waateveli10.12.2020
Arctic Moose oy30.10.2020
Neidon Sydän Oy08.09.2020
EsittelyssäAlueen Pelkosenniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pelkosenniemen kunta
  Pelkosenniemi on lappilainen kunta Lapin sydämessä Pyhätunturin juurella. Meillä on tarjolla vapaita omakotitontteja sekä loma-asuntotontteja hyvillä paikoilla. Pelkosenniemi on hyvä paikka asua ja yrittää. Tervetuloa Pelkosenniemelle! Lisätietoja löydät kotisivuiltamme https://pelkosenniemi.fi/kuntainfo/tietoa-kunnasta/
 • Pyhätunturin Tupa Oy
  Pyhätunturin Tupa Ky tekee Pyhätunturin alueella vuokramökkien vaihto-ja suursiivoukset.
 • Rakennusliike Pyhänpahta Oy

  Rakennusliike Pyhänpahta on vahva ja kokenut rakentaja, Yhteistyössä Kontiotuotteen kanssa rakennamme Kontio hirsitaloja ja -mökkejä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ammattitaitomme ja osaamisemme ovat käytettävissänne asuntojen, toimitilojen ja muiden kohteiden toteuttamiseen Pohjois-Suomessa ja lähialueilla. Tarjoamme ratkaisuja kaikenlaisiin rakennushankkeisiinne.

  Olemme luotettava yhteistyökumppani sekä kiinteistösijoittajille että toimitiloja tarvitseville yrityksille. Omakotitalo- ja loma-asuntorakentamisessa Pyhänpahta on perinteikäs osaaja. Lähes kolmenkymmenen vuoden aikana olemme rakentaneet kodin tai mökin monille asiakkaillemme. Laskemme hinnan valmiiden suunnitelmien pohjalta tai haluttaessa otamme hankkeessa kokonaisvastuun aina suunnittelua ja ylläpitoa myöten. Perusajatuksena meillä on aina tyytyväinen asiakas, johon pyrimme pysymällä sovitussa aikataulussa ja erinomaisella työn laadulla.

  Oli kyseessä iso tai pieni rakennusurakka, ota yhteyttä!

 • Huoltokero Oy

  Huoltokero Oy & Rakennusliike Lapinkero tarjoaa asiakkailleen kiinteistöjen elinkaareen liittyviä palveluja joko sopimuksella tai tilauksesta sekä rakentamista mökistä tunturihotelliin! Huoltokero Oy on hoitanut Pyhätunturin matkailukeskuksen kiinteistöhuoltoa vuodesta 1990 alkaen. Luostolle toiminta on laajentunut 1999. Jos rakennuksesi tarvitsee kiinteistönhoitoa, soita ja kysy lisää palveluistamme!

 • Taksipalvelut Kortelainen Mika
  Taksikuljetuksia Pyhä-Luosto -alueella. Taksipalvelut Mika Kortelainen tarjoaa luotettavat kuljetukset asiakaslähtöisesti Pyhä-Luosto -alueelta tarpeesi mukaan. Soita ja tilaa taksi kuljettamaan sinut perille mukavasti ja turvallisesti!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Aapajärvi, Arvospuoli, Haapakumpu, Härkäjoki, Kairala, Kiemunkivaara, Luiro, Pyhäjärvi, Saukkoaapa, Saunavaara, Suvanto ja Ukonaapa
KuvausAlueen Pelkosenniemi kuvaus

Pelkosenniemi on yksi Itä-Lapin kooltaan pienistä, mutta valtavasti potentiaalia omaavista kunnista. Pelkosenniemen naapureita ovat Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä − tunnettuja ja elinvoimaisia Itä-Lapin kuntia ja kaupunkeja, joista on hyvät ja selkeät liikenneyhteydet Pelkosenniemelle ja takaisin.

Lapin kolme suurta jokea, Kitinen, Luiro ja Kemijoki yhtyvät Pelkosenniemen alueella, joten kuvankauniit jokimaisemat ovatkin taattu. Myös osa Pyhä-Luoston maankuulua kansallispuistoa sijoittuu kunnan alueelle, ja jylhää tunturimaisemaa pääseekin ihailemaan ympärivuotisesti. Lisäksi kunnassa sijaitsee niin paikallisia kuin matkailijoitakin kiinnostavia, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kyliä, kuten Suvanto ja Kairala. Pelkosenniemellä asustaa vakituisesti vajaa tuhat ihmistä, mutta erityisesti kesä- ja talvisaikaan mökkeilijät ja lomailijat tuovat kuntaan runsaasti lisää väkeä ja ostovoimaa.

Pelkosenniemellä palvelualat työllistävät eniten ihmisiä. Lapin ainutlaatuisen kaunis luonto on tietysti yksi kunnan vetovoimatekijöistä, jonka ympärille monet palvelutkin keskittyvät. Kiinteistönhuolto- ja rakennusyritys Huoltokero Oy, Rakennusliike Pyhänpahta Oy, K-Market Pyhäntähti sekä useat matkailuun ja majoitukseen keskittyvät yritykset työllistävät paljon alueen ihmisiä. Kuitenkin kasvupotentiaalia Pelkosenniemellä on hurjasti, sillä juuri esimerkiksi matkailupalveluilla on paljon tilaa kehittyä ja uusia ideoita & innovaatioita kaivataan jatkuvasti tekemään Pelkosenniemestä entistäkin vetovoimaisempi. Kunnassa suhtaudutaankin erittäin myönteisesti uusiin yrittäjiin ja tarjotaan tukea ja neuvontaa niin uusille kuin vanhoillekin yrittäjille.

Koska Pelkosenniemi haluaa kasvaa ja kehittyä, on se panostanut paljon elinkeinopalveluihinsa sekä erilaisiin yhteistyöhankkeisiin. Kunta on mukana Itä-Lapin kuntayhtymässä, joka on Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja edunvalvontaelin. Pelkosenniemen elinkeinostrategiassa kunnan menestystekijöiksi on tunnistettu arktinen luonto-osaaminen, matkailu, monipuoliset elinkeinot, maaseutuelinkeinot, kaivannaisteollisuus ja luonto. Näiden osa-alueiden varaan on hyvä rakentaa kunnan tulevaisuutta, joka tulee näkymään positiivisesti niin kuntalaisille, yrittäjille kuin matkailijoillekin.