Pelkosenniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Pelkosenniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pelkosenniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pelkosenniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Veljekset Karjalainen Oy4 miljoonaa
K-Market Pyhäntähti3 miljoonaa
Huoltokero Oy1 miljoonaa
Rakennusliike Pyhänpahta Oy1 miljoonaa
Pyhähippu1 miljoonaa
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub1 miljoonaa
Kuljetus V H Heikkilä Oy639 tuhatta
Lomakeskus Pyhän Asteli610 tuhatta
Claudipal Oy501 tuhatta
Ski-Inn Hotelli Pyhätunturi465 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pelkosenniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Veljekset Karjalainen Oy20
Huoltokero Oy15
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub13
K-Market Pyhäntähti10
Claudipal Oy5
Ravintola Tsokka3
Sportbar Pyhä3
Kone ja Huolto Heikkilä Oy2
SEO Pelkosenniemi2
Erp Turve Ja Lumi Oy1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pelkosenniemi
YritysKasvuprosentti
Kairankutsu Oy+70.3%
Ravintola Tsokka+12.1%
Pyhä Safaris+11.9%
Carlsberg-Talo+9.3%
Lomakeskus Pyhän Asteli+9.3%
Ski-Inn Hotelli Pyhätunturi+8.1%
Pyhän Taika Oy+7.2%
K-Market Pyhäntähti+7.0%
Noitatunturi Oy+6.3%
Emminki Oy+6.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pelkosenniemi
YritysPerustettu
Neidon Sydän Oy08.09.2020
Outdoor Artisans Oy05.05.2020
Jänkähunaja31.12.2019
K-Market Pelkosenniemi28.10.2019
Tmi: Guy Geffen13.09.2019
Pyhä Kuru Oy12.04.2019
EsittelyssäAlueen Pelkosenniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pelkosenniemen kunta

  Pelkosenniemi on lappilainen kunta Lapin sydämessä Pyhätunturin juurella. Meillä on tarjolla vapaita omakotitontteja sekä loma-asuntotontteja hyvillä paikoilla. Pelkosenniemi on hyvä paikka asua ja yrittää. Tervetuloa Pelkosenniemelle! Lisätietoja löydät kotisivuiltamme https://pelkosenniemi.fi/kuntainfo/tietoa-kunnasta/

 • Taksipalvelut Kortelainen Mika

  Taksipalvelut Mika Kortelainen tarjoaa luotettavat kuljetukset asiakaslähtöisesti Pyhä-Luosto-alueelta tarpeesi mukaan.

 • Huoltokero Oy

  Huoltokero Oy & Rakennusliike Lapinkero tarjoaa asiakkailleen kiinteistöjen elinkaareen liittyviä palveluja joko sopimuksella tai tilauksesta sekä rakentamista mökistä tunturihotelliin! Huoltokero Oy on hoitanut Pyhätunturin matkailukeskuksen kiinteistöhuoltoa vuodesta 1990 alkaen. Luostolle toiminta on laajentunut 1999.

 • Hanasepät Oy

  Hanasepät Oy on pelkosenniemeläinen yritys, joka tekee avaimet käteen -periaatteella kaikki asumiseen tarvittavat LVI-ratkaisut. Tarjoamme laadukkaasti kaikkia LVI-alan palveluita rehellisellä asenteella, nöyrästi asiakasta kuunnellen.

 • Rakennusliike Pyhänpahta Oy

  Rakennusurakointi

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Aapajärvi, Arvospuoli, Haapakumpu, Härkäjoki, Kairala, Kiemunkivaara, Luiro, Pyhäjärvi, Saukkoaapa, Saunavaara, Suvanto ja Ukonaapa
KuvausAlueen Pelkosenniemi kuvaus

Pelkosenniemi on yksi Itä-Lapin kooltaan pienistä, mutta valtavasti potentiaalia omaavista kunnista. Pelkosenniemen naapureita ovat Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä − tunnettuja ja elinvoimaisia Itä-Lapin kuntia ja kaupunkeja, joista on hyvät ja selkeät liikenneyhteydet Pelkosenniemelle ja takaisin.

Lapin kolme suurta jokea, Kitinen, Luiro ja Kemijoki yhtyvät Pelkosenniemen alueella, joten kuvankauniit jokimaisemat ovatkin taattu. Myös osa Pyhä-Luoston maankuulua kansallispuistoa sijoittuu kunnan alueelle, ja jylhää tunturimaisemaa pääseekin ihailemaan ympärivuotisesti. Lisäksi kunnassa sijaitsee niin paikallisia kuin matkailijoitakin kiinnostavia, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kyliä, kuten Suvanto ja Kairala. Pelkosenniemellä asustaa vakituisesti vajaa tuhat ihmistä, mutta erityisesti kesä- ja talvisaikaan mökkeilijät ja lomailijat tuovat kuntaan runsaasti lisää väkeä ja ostovoimaa.

Pelkosenniemellä palvelualat työllistävät eniten ihmisiä. Lapin ainutlaatuisen kaunis luonto on tietysti yksi kunnan vetovoimatekijöistä, jonka ympärille monet palvelutkin keskittyvät. Kiinteistönhuolto- ja rakennusyritys Huoltokero Oy, Rakennusliike Pyhänpahta Oy, K-Market Pyhäntähti sekä useat matkailuun ja majoitukseen keskittyvät yritykset työllistävät paljon alueen ihmisiä. Kuitenkin kasvupotentiaalia Pelkosenniemellä on hurjasti, sillä juuri esimerkiksi matkailupalveluilla on paljon tilaa kehittyä ja uusia ideoita & innovaatioita kaivataan jatkuvasti tekemään Pelkosenniemestä entistäkin vetovoimaisempi. Kunnassa suhtaudutaankin erittäin myönteisesti uusiin yrittäjiin ja tarjotaan tukea ja neuvontaa niin uusille kuin vanhoillekin yrittäjille.

Koska Pelkosenniemi haluaa kasvaa ja kehittyä, on se panostanut paljon elinkeinopalveluihinsa sekä erilaisiin yhteistyöhankkeisiin. Kunta on mukana Itä-Lapin kuntayhtymässä, joka on Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja edunvalvontaelin. Pelkosenniemen elinkeinostrategiassa kunnan menestystekijöiksi on tunnistettu arktinen luonto-osaaminen, matkailu, monipuoliset elinkeinot, maaseutuelinkeinot, kaivannaisteollisuus ja luonto. Näiden osa-alueiden varaan on hyvä rakentaa kunnan tulevaisuutta, joka tulee näkymään positiivisesti niin kuntalaisille, yrittäjille kuin matkailijoillekin.