Pelkosenniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Pelkosenniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pelkosenniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pelkosenniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pyhätunturi Oy / Hallinto7 miljoonaa
Pyhäntähti Oy4 miljoonaa
Experience Pyhä Oy2 miljoonaa
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub2 miljoonaa
Pyhähippu1 miljoonaa
Veljekset Karjalainen Oy878 tuhatta
Kuljetus V H Heikkilä Oy854 tuhatta
Rakennusliike Pyhänpahta Oy764 tuhatta
Lomakeskus Pyhän Asteli Resort661 tuhatta
Neidon Sydän Oy532 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pelkosenniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pyhätunturi Oy / Hallinto47
Experience Pyhä Oy15
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub15
Neidon Sydän Oy6
Lapin Rakennustyö Oy6
Café Loimu6
Lomakeskus Pyhän Asteli Resort5
Pyhätunturin Tupa Oy5
Pyhä Rakennuspalvelu Oy4
Mokkatupa Social Dining3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pelkosenniemi
YritysKasvuprosentti
Experience Pyhä Oy+343.9%
Kairala Wild Oy+27.0%
Pyhätunturi Oy / Hallinto+20.7%
Kone ja Huolto Heikkilä Oy+16.5%
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub+14.6%
Pyhäntähti Oy+12.6%
Kuljetus V H Heikkilä Oy+10.2%
Pyhähippu+9.8%
Pyhätunturin Tupa Oy+4.8%
Lomakeskus Pyhän Asteli Resort+2.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pelkosenniemi
YritysPerustettu
Lux Company Oy07.06.2024
Cafe Vuopio24.04.2024
Valo Wellbeing15.12.2023
Suonmukka Oy25.11.2023
Laurellines08.11.2023
Tmi Rantasen Juha23.10.2023
Petrin HierontaPulju04.07.2023
Santelin Oy19.03.2023
Pyhän Popolo Oy27.02.2023
Pohjoisesta luonnosta Oy28.12.2022
EsittelyssäAlueen Pelkosenniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pyhätunturin Tupa Oy
  Pyhätunturin Tupa Ky tekee Pyhätunturin alueella vuokramökkien vaihto-ja suursiivoukset.
 • Rakennusliike Pyhänpahta Oy

  Rakennusliike Pyhänpahta on vahva ja kokenut rakentaja, Yhteistyössä Kontiotuotteen kanssa rakennamme Kontio hirsitaloja ja -mökkejä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ammattitaitomme ja osaamisemme ovat käytettävissänne asuntojen, toimitilojen ja muiden kohteiden toteuttamiseen Pohjois-Suomessa ja lähialueilla. Tarjoamme ratkaisuja kaikenlaisiin rakennushankkeisiinne.

  Olemme luotettava yhteistyökumppani sekä kiinteistösijoittajille että toimitiloja tarvitseville yrityksille. Omakotitalo- ja loma-asuntorakentamisessa Pyhänpahta on perinteikäs osaaja. Lähes kolmenkymmenen vuoden aikana olemme rakentaneet kodin tai mökin monille asiakkaillemme. Laskemme hinnan valmiiden suunnitelmien pohjalta tai haluttaessa otamme hankkeessa kokonaisvastuun aina suunnittelua ja ylläpitoa myöten. Perusajatuksena meillä on aina tyytyväinen asiakas, johon pyrimme pysymällä sovitussa aikataulussa ja erinomaisella työn laadulla.

  Oli kyseessä iso tai pieni rakennusurakka, ota yhteyttä!

 • Pienoistavaratalo Ilona

  Pienoistavaratalo Ilonan valikoimasta löydät esimerkiksi erilaiset retkeily- ja ulkoiluvaatteet sekä naisten sisäpukeutumisen tuotteet. Tarjolla on myös kattavasti muita laadukkaita tuotteita vauvanvaatteista reppuihin ja villalankoihin.

  Pienoistavaratalo Ilonassa ostoksilla käyvät niin paikalliset asukkaat, ohikulkijat kuin ulkomaalaiset turistitkin. Erinomainen sijaintimme Shopping Center Pyhän Portissa tarkoittaa, että paikalle on helppo löytää ja saman katon alla tarjolla on monipuolisesti myös muita palveluita.

  Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään löytämään sen, mitä etsit.

  Naisten, miesten sisä- ja ulkoiluvaatteet sekä paljon muuta.

  Tervetuloa tutustumaan pienoistavarataloomme ja sen tarjontaan. Näitä tuotteita et juuri muualta löydä!

  • Naisten kokoja jopa 54 asti

  • Lisäksi kenkiä, lankoja, koruja

  • Miehille, naisille ja lapsille, arkeen, ulkoiluun, työhön, juhlaan, hemmotteluun

 • Outdoor Artisans Oy
 • Neidon Sydän Oy
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Aapajärvi, Arvospuoli, Haapakumpu, Härkäjoki, Kairala, Kiemunkivaara, Luiro, Pyhäjärvi, Saukkoaapa, Saunavaara, Suvanto ja Ukonaapa
KuvausAlueen Pelkosenniemi kuvaus

Pelkosenniemi on yksi Itä-Lapin kooltaan pienistä, mutta valtavasti potentiaalia omaavista kunnista. Pelkosenniemen naapureita ovat Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä − tunnettuja ja elinvoimaisia Itä-Lapin kuntia ja kaupunkeja, joista on hyvät ja selkeät liikenneyhteydet Pelkosenniemelle ja takaisin.

Lapin kolme suurta jokea, Kitinen, Luiro ja Kemijoki yhtyvät Pelkosenniemen alueella, joten kuvankauniit jokimaisemat ovatkin taattu. Myös osa Pyhä-Luoston maankuulua kansallispuistoa sijoittuu kunnan alueelle, ja jylhää tunturimaisemaa pääseekin ihailemaan ympärivuotisesti. Lisäksi kunnassa sijaitsee niin paikallisia kuin matkailijoitakin kiinnostavia, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kyliä, kuten Suvanto ja Kairala. Pelkosenniemellä asustaa vakituisesti vajaa tuhat ihmistä, mutta erityisesti kesä- ja talvisaikaan mökkeilijät ja lomailijat tuovat kuntaan runsaasti lisää väkeä ja ostovoimaa.

Pelkosenniemellä palvelualat työllistävät eniten ihmisiä. Lapin ainutlaatuisen kaunis luonto on tietysti yksi kunnan vetovoimatekijöistä, jonka ympärille monet palvelutkin keskittyvät. Kiinteistönhuolto- ja rakennusyritys Huoltokero Oy, Rakennusliike Pyhänpahta Oy, K-Market Pyhäntähti sekä useat matkailuun ja majoitukseen keskittyvät yritykset työllistävät paljon alueen ihmisiä. Kuitenkin kasvupotentiaalia Pelkosenniemellä on hurjasti, sillä juuri esimerkiksi matkailupalveluilla on paljon tilaa kehittyä ja uusia ideoita & innovaatioita kaivataan jatkuvasti tekemään Pelkosenniemestä entistäkin vetovoimaisempi. Kunnassa suhtaudutaankin erittäin myönteisesti uusiin yrittäjiin ja tarjotaan tukea ja neuvontaa niin uusille kuin vanhoillekin yrittäjille.

Koska Pelkosenniemi haluaa kasvaa ja kehittyä, on se panostanut paljon elinkeinopalveluihinsa sekä erilaisiin yhteistyöhankkeisiin. Kunta on mukana Itä-Lapin kuntayhtymässä, joka on Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja edunvalvontaelin. Pelkosenniemen elinkeinostrategiassa kunnan menestystekijöiksi on tunnistettu arktinen luonto-osaaminen, matkailu, monipuoliset elinkeinot, maaseutuelinkeinot, kaivannaisteollisuus ja luonto. Näiden osa-alueiden varaan on hyvä rakentaa kunnan tulevaisuutta, joka tulee näkymään positiivisesti niin kuntalaisille, yrittäjille kuin matkailijoillekin.