Pelkosenniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Pelkosenniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pelkosenniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pelkosenniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Market Pyhäntähti4 miljoonaa
Pyhätunturi Oy / Hallinto4 miljoonaa
Veljekset Karjalainen Oy4 miljoonaa
Huoltokero Oy1 miljoonaa
Pyhähippu1 miljoonaa
Rakennusliike Pyhänpahta Oy1 miljoonaa
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub939 tuhatta
Claudipal Oy761 tuhatta
Kuljetus V H Heikkilä Oy560 tuhatta
Sportbar Pyhä342 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pelkosenniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pyhätunturi Oy / Hallinto29
Veljekset Karjalainen Oy20
Huoltokero Oy15
Ravintola Huttuhippu & Huttu Pub13
Rakennusliike Pyhänpahta Oy6
Claudipal Oy5
Sportbar Pyhä3
Pyhähippu3
Kuljetus V H Heikkilä Oy2
SEO Pelkosenniemi2

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pelkosenniemi
YritysKasvuprosentti
Kone ja Huolto Heikkilä Oy+26.0%
Pyhän Taika Oy+19.4%
K-Market Pyhäntähti+11.8%
Carlsberg-Talo+11.2%
Claudipal Oy+7.4%
Veljekset Karjalainen Oy+5.5%
Sportbar Pyhä+5.4%
Pyhähippu+4.6%
Pyhätunturi Oy / Hallinto+3.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pelkosenniemi
YritysPerustettu
Toiminimi Ville Arvola14.12.2021
Itäkaira Group Oy10.08.2021
Pyhä Rakennuspalvelu Oy04.05.2021
Monipalvelu Petri T Heikkilä22.03.2021
Pyhän Liiketila Oy09.02.2021
Waateveli10.12.2020
Arctic Moose oy30.10.2020
Neidon Sydän Oy08.09.2020
Outdoor Artisans Oy05.05.2020
EsittelyssäAlueen Pelkosenniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pelkosenniemen kunta
  Pelkosenniemi on lappilainen kunta Lapin sydämessä Pyhätunturin juurella. Meillä on tarjolla vapaita omakotitontteja sekä loma-asuntotontteja hyvillä paikoilla. Pelkosenniemi on hyvä paikka asua ja yrittää. Tervetuloa Pelkosenniemelle! Lisätietoja löydät kotisivuiltamme https://pelkosenniemi.fi/kuntainfo/tietoa-kunnasta/
 • Huoltokero Oy
  Huoltokero Oy & Rakennusliike Lapinkero tarjoaa asiakkailleen kiinteistöjen elinkaareen liittyviä palveluja joko sopimuksella tai tilauksesta sekä rakentamista mökistä tunturihotelliin! Huoltokero Oy on hoitanut Pyhätunturin matkailukeskuksen kiinteistöhuoltoa vuodesta 1990 alkaen. Luostolle toiminta on laajentunut 1999.
 • Taksipalvelut Kortelainen Mika
  Taksipalvelut Mika Kortelainen tarjoaa luotettavat kuljetukset asiakaslähtöisesti Pyhä-Luosto -alueelta tarpeesi mukaan.
 • Rakennusliike Pyhänpahta Oy
  Rakennusurakointi
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Aapajärvi, Arvospuoli, Haapakumpu, Härkäjoki, Kairala, Kiemunkivaara, Luiro, Pyhäjärvi, Saukkoaapa, Saunavaara, Suvanto ja Ukonaapa
KuvausAlueen Pelkosenniemi kuvaus

Pelkosenniemi on yksi Itä-Lapin kooltaan pienistä, mutta valtavasti potentiaalia omaavista kunnista. Pelkosenniemen naapureita ovat Kemijärvi, Salla, Savukoski, Rovaniemi ja Sodankylä − tunnettuja ja elinvoimaisia Itä-Lapin kuntia ja kaupunkeja, joista on hyvät ja selkeät liikenneyhteydet Pelkosenniemelle ja takaisin.

Lapin kolme suurta jokea, Kitinen, Luiro ja Kemijoki yhtyvät Pelkosenniemen alueella, joten kuvankauniit jokimaisemat ovatkin taattu. Myös osa Pyhä-Luoston maankuulua kansallispuistoa sijoittuu kunnan alueelle, ja jylhää tunturimaisemaa pääseekin ihailemaan ympärivuotisesti. Lisäksi kunnassa sijaitsee niin paikallisia kuin matkailijoitakin kiinnostavia, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kyliä, kuten Suvanto ja Kairala. Pelkosenniemellä asustaa vakituisesti vajaa tuhat ihmistä, mutta erityisesti kesä- ja talvisaikaan mökkeilijät ja lomailijat tuovat kuntaan runsaasti lisää väkeä ja ostovoimaa.

Pelkosenniemellä palvelualat työllistävät eniten ihmisiä. Lapin ainutlaatuisen kaunis luonto on tietysti yksi kunnan vetovoimatekijöistä, jonka ympärille monet palvelutkin keskittyvät. Kiinteistönhuolto- ja rakennusyritys Huoltokero Oy, Rakennusliike Pyhänpahta Oy, K-Market Pyhäntähti sekä useat matkailuun ja majoitukseen keskittyvät yritykset työllistävät paljon alueen ihmisiä. Kuitenkin kasvupotentiaalia Pelkosenniemellä on hurjasti, sillä juuri esimerkiksi matkailupalveluilla on paljon tilaa kehittyä ja uusia ideoita & innovaatioita kaivataan jatkuvasti tekemään Pelkosenniemestä entistäkin vetovoimaisempi. Kunnassa suhtaudutaankin erittäin myönteisesti uusiin yrittäjiin ja tarjotaan tukea ja neuvontaa niin uusille kuin vanhoillekin yrittäjille.

Koska Pelkosenniemi haluaa kasvaa ja kehittyä, on se panostanut paljon elinkeinopalveluihinsa sekä erilaisiin yhteistyöhankkeisiin. Kunta on mukana Itä-Lapin kuntayhtymässä, joka on Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja edunvalvontaelin. Pelkosenniemen elinkeinostrategiassa kunnan menestystekijöiksi on tunnistettu arktinen luonto-osaaminen, matkailu, monipuoliset elinkeinot, maaseutuelinkeinot, kaivannaisteollisuus ja luonto. Näiden osa-alueiden varaan on hyvä rakentaa kunnan tulevaisuutta, joka tulee näkymään positiivisesti niin kuntalaisille, yrittäjille kuin matkailijoillekin.