Pello

Tältä sivulta löydät kunnan Pello suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pello suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pello
YritysLiikevaihto (euroa)
Tornionlaakson Sähkö Oy20 miljoonaa
Pelloplast Oy8 miljoonaa
Pellopuu Oy6 miljoonaa
Kuljetusliike Enbuska Oy5 miljoonaa
Potma Oy4 miljoonaa
Kuljetusliike Kurth Oy3 miljoonaa
Maestro Pro3 miljoonaa
Pantsarin Saha Oy3 miljoonaa
Pellon Betoni Oy2 miljoonaa
Pihkakoski Tauno Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pello yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kuljetusliike Enbuska Oy33
Pellopuu Oy32
Tornionlaakson Sähkö Oy32
Pihkakoski Tauno Oy18
Pelloplast Oy18
Potma Oy17
Pantsarin Saha Oy14
Pellon Betoni Oy11
Kuljetus Sunila Oy11
Maestro Pro9

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pello
YritysKasvuprosentti
Arctic Camping Oy+43.9%
Konetyöt MV Oy+34.1%
Tulvaset Oy+19.9%
Ylläksen Kaupinkaltio Kiinteistö Oy+18.6%
Lampsijärven vesiosuuskunta+18.6%
Pejatec Oy+18.5%
Wellness Sentteri Oy+18.3%
Maestro Pro+17.4%
Maanrakennus- ja Kuljetus T Välimaa Oy+17.3%
Martinkulma Kiinteistö Oy+16.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pello
YritysPerustettu
Tolkun palvelut Oy28.11.2020
Raksa Wille Oy30.10.2020
Konepalvelu Salonen Oy07.10.2020
Kauneuskammari Riikka05.10.2020
Jojeli31.08.2020
Konetyö Mäki04.05.2020
Kuljetus Apell Oy24.03.2020
Niva Urpo Henrik18.03.2020
Marika Karvonen15.01.2020
Nippon Aino's Store01.01.2020
EsittelyssäAlueen Pello yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pellon Sähkö Oy

  Tornionlaakson Sähkö vuokraa Pellon Sähkön omistamaa sähköverkkoa. Tällä hetkellä Tornionlaakson Sähkö hallinnoi ja ylläpitää Pellon Sähkön omistamaa sähköverkkoa Pellon kuntakeskuksessa. Sähköverkon vuokraaminen antaa Tornionlaakson Sähkölle mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää entistäkin paremmin sähköverkkoja säävarmaksi myös Pellon keskustan alueella.

 • Tornionlaakson Sähkö Oy

  Tornionlaakson Sähkö Oy on Pohjois-Suomessa toimiva verkkoyhtiö. Pääasiallinen tehtävämme on turvata sähkönjakelu alueellamme. Toimipisteitämme on Kolarissa, Pellossa, Ylitorniolla ja Torniossa. Teemme työtä toimintavarman ja laadukkaan sähköverkon rakentamisessa ja ylläpidossa koko verkostomme alueella. Vastaamme sähköliittymien rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkön jakelusta yksityisille kotitalouksille, matkailukohteisiin ja yritysten liikekiinteistöihin. Teemme työtä sinulle, jotta voit nauttia huoletta toimivasta arjesta.

 • Hinauspalvelu Korteniemi Petteri

  Hinauspalvelu Korteniemi on palveleva hinausyritys Länsi-Lapissa. Keminmaassa oleva hinausauto palvelee asiakkaita alueella: Kuivaniemi, Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio, sekä Ylitornio. Pellon hinausauton alue on vastaavasti: Ylitornio, Pello, Kolari, Sekä Muonio. Raskaankaluston hinauksissa toiminta kattaa koko Lapin läänin, kevyemmät hinaukset keskittyvät pääosin Länsi-Lapin alueelle.

 • Pohjolan Tilipalvelu Oy Pello

  Pohjolan Tilipalvelu Oy palvelee kaikissa taloushallinnon tehtävissä, pienissä ja suurissa. Hoidamme kaikki tilitoimiston palvelut sekä perinteisesti että sähköisesti. Työskentelemme ajanmukaisesti ja internetkäyttöisin ohjelmistoin sähköisesti. Ohjelmistot ovat asiakkaamme kanssa yhteiskäyttöisiä. Teemme taloushallinnostanne osia tai ulkoistettuna koko taloushallinnon.

 • Maanrakennus- ja Kuljetus T Välimaa Oy

  Tarjoamme maanrakennustyöt, maa-aines myyntiä, kokonaisurakointia, aurausta, konevuokrausta ja kiinteistöpalvelua Pellossa.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Ylitornio, Kolari ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Ahjola, Ajanki, Ajankijärvi, Alposjärvi, Antinvainio, Hannujuntintörmä, Hannunranta, Havelanpää, Ieronpuoli, Isoranta, Jarhoinen, Jolmanpää, Juoksenki, Kaaraneskoski, Karpinpää, Kivilaki, Konttajärvi, Korteniemenpää, Koskela, Koutus, Kukasjärvi, Kylävaara, Lampsijärvi, Lankojärvi, Lantonpuoli, Lehmivaara, Lempeä, Matinlompolo, Mikontörmä, Mustimaa, Mämmilä, Naamijoki, Niemenpuoli, Nivanpää, Ollinranta, Orajärvi, Oranki, Pahkamaa, Pakisjärvenpää, Pakisjärvi, Pissiviia, Poikkihaka, Ratasjoki, Ratasjärvi, Ratasvuoma, Rattosjärvi, Riipisenvaara, Ritavalkea, Romakkajärvi, Romakkaniemi, Rovanpää, Ruuhijärvi, Saukko-ojanpää, Saukkoriipi, Sirkkakoski, Teikosuvanto, Turtola, Törmänki, Unhola, Utuvaara, Vaaranperä, Vittikkovuoma, Välikylä, Ylipää ja Yliranta
KuvausAlueen Pello kuvaus

Pello sijaitsee Lapissa Tornionlaaksossa, jakautuen sekä Suomen että Ruotsin puolelle. Asukkaita kunnassa on noin 3 500. Naapurikuntiin kuuluvat Suomessa Kolari, Ylitornio ja Rovaniemi, Ruotsin puolella taas Övertorneå ja Pajala. Pohjoinen napapiiri kulkee läpi Pellon eteläosan.

Pellon sijainti on tärkeä osa sen elinkeinoelämää. Lähellä oleva raja, napapiiri sekä kalottialue tarjoavat oivat logistiset väylät niin tavara- kuin henkilöliikenteelle. Yrityshotellit, toimiva tietoliikenne ja yritysyhteisöt mahdollistavat monet toimialat ja tavat tehdä työtä.

Pello on edelläkävijä mm. bioenergiassa. Sen kaukolämmöntuotanto on täysin bioenergiapohjainen. Pellossa toimii myös yrityksiä, jotka tarjoavat laaja-alaista bioenergia-alan teknologia- ja palveluosaamista. Kunnasta lähtee niin ikään lämpölaitoksille metsähaketta ja alueen yritykset tarjoavat haketus- sekä kuljetuspalvelua.

Myös luonto- ja hyvinvointimatkailu on tärkeä osa kuntaa. Onhan Pellossa erinomaiset lohenkalastusmahdollisuudet ja muut luonnon tarjoamat puitteet. Suurimpia Pellon yrityksiä ovat mm. Torniolaakson Sähkö Oy, Pelloplast Oy sekä Pellopuu Oy.