Pello

Tältä sivulta löydät kunnan Pello suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pello suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pello
YritysLiikevaihto (euroa)
Tornionlaakson Sähkö Oy16 miljoonaa
SEO Pello12 miljoonaa
Pelloplast Oy8 miljoonaa
Pellopuu Oy7 miljoonaa
Kuljetusliike Enbuska Oy5 miljoonaa
Pantsarin Saha Oy3 miljoonaa
Potma Oy3 miljoonaa
Kuljetusliike Kurth Oy3 miljoonaa
Pihkakoski Tauno Oy2 miljoonaa
Kriston Kiinteistöt Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pello yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pellon Serviisi Oy44
Pellopuu Oy34
Tornionlaakson Sähkö Oy32
SEO Pello30
Kuljetusliike Enbuska Oy30
Pelloplast Oy19
Pihkakoski Tauno Oy19
Potma Oy16
Pantsarin Saha Oy15
Feelment9

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pello
YritysKasvuprosentti
Pejatec Oy+33.0%
Wellness Sentteri Oy+31.8%
Biologistiikka Oy+29.2%
Arctic Camping Oy+28.5%
Kriston Kiinteistöt Oy+27.3%
Savutaival Oy+26.0%
Potma Oy+21.6%
Maanrakennus- ja Kuljetus T Välimaa Oy+18.4%
Vihreä Pysäkki Oy+16.1%
Visual Punk Oy+14.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pello
YritysPerustettu
Matkailukonsultointi Matti Liimatta14.01.2022
Tiina-Mari Enbuska Ky08.12.2021
PP Pello Travel Oy30.09.2021
Ormet Oy30.09.2021
Väylänvarren Kuljetus Oy21.09.2021
Arctic nature trips ltd Oy13.09.2021
Tmi Milla Romakkaniemi18.08.2021
Tmi Yxmies11.08.2021
Taksipalvelu Vilho Harila30.07.2021
MSL Lantto Oy19.06.2021
EsittelyssäAlueen Pello yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • TLS Verkko
  TLS Verkko Oy on Pohjois-Suomessa toimiva verkkoyhtiö. Pääasiallinen tehtävämme on turvata sähkönjakelu alueellamme. Toimipisteitämme on Kolarissa, Pellossa, Ylitorniolla ja Torniossa. Teemme työtä toimintavarman ja laadukkaan sähköverkon rakentamisessa ja ylläpidossa koko verkostomme alueella. Vastaamme sähköliittymien rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkön jakelusta yksityisille kotitalouksille, matkailukohteisiin ja yritysten liikekiinteistöihin. Teemme työtä sinulle, jotta voit nauttia huoletta toimivasta arjesta.
 • Pellon Sähkö Oy
  Torniolaakson Sähkö vuokraa Pellon Sähkön omistamaa sähköverkkoa. Tällä hetkellä Tornionlaakson Sähkö hallinnoi ja ylläpitää Pellon Sähkön omistamaa sähköverkkoa Pellon kuntakeskuksessa. Sähköverkon vuokraaminen antaa Tornionlaakson Sähkölle mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää entistäkin paremmin sähköverkkoja säävarmaksi myös Pellon keskustan alueella.
 • Lapin Ilmastointimestarit
  Lapin Ilmastointimestarit Oy huoltaa yritysten ja julkisen sektorin toimitilojen ilmanvaihdon hetkessä kuntoon. Kartoittamme ja toteutamme ilmastointijärjestelmän huollot Oulussa, Rovaniemellä ja Lapin seudulla. Käytössämme on ajanmukaiset laitteistot, jotka soveltuvat vaativiin urakoihin ja suurien kiinteistöjen ilmastointijärjestelmien huoltoon.
 • Maanrakennus- ja Kuljetus T Välimaa Oy
  Tarjoamme maanrakennustyöt, maa-aines myyntiä, kokonaisurakointia, aurausta, konevuokrausta ja kiinteistöpalvelua Pellossa.
 • EC-Products Oy
  EC-Products Oy toimittaa tarkkaan suunnitellut ja laadukkaimmista komponenteista huolellisesti kootut sähkökeskukset ajallaan työmaallesi. Olipa kyse mistä tahansa rakennuksesta tai vaikka katuvaloista, sähkökeskuksen suunnittelu ja valmistus on helppo uskoa huoletta käsiimme. Suunnittelemme ja valmistamme keskukset omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikerakennuksiin, teollisuusrakennuksiin sekä ulkokäyttöön.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Ylitornio, Kolari ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Ahjola, Ajanki, Ajankijärvi, Alposjärvi, Antinvainio, Hannujuntintörmä, Hannunranta, Havelanpää, Ieronpuoli, Isoranta, Jarhoinen, Jolmanpää, Juoksenki, Kaaraneskoski, Karpinpää, Kivilaki, Konttajärvi, Korteniemenpää, Koskela, Koutus, Kukasjärvi, Kylävaara, Lampsijärvi, Lankojärvi, Lantonpuoli, Lehmivaara, Lempeä, Matinlompolo, Mikontörmä, Mustimaa, Mämmilä, Naamijoki, Niemenpuoli, Nivanpää, Ollinranta, Orajärvi, Oranki, Pahkamaa, Pakisjärvenpää, Pakisjärvi, Pissiviia, Poikkihaka, Ratasjoki, Ratasjärvi, Ratasvuoma, Rattosjärvi, Riipisenvaara, Ritavalkea, Romakkajärvi, Romakkaniemi, Rovanpää, Ruuhijärvi, Saukko-ojanpää, Saukkoriipi, Sirkkakoski, Teikosuvanto, Turtola, Törmänki, Unhola, Utuvaara, Vaaranperä, Vittikkovuoma, Välikylä, Ylipää ja Yliranta
KuvausAlueen Pello kuvaus

Pello sijaitsee Lapissa Tornionlaaksossa, jakautuen sekä Suomen että Ruotsin puolelle. Asukkaita kunnassa on noin 3 500. Naapurikuntiin kuuluvat Suomessa Kolari, Ylitornio ja Rovaniemi, Ruotsin puolella taas Övertorneå ja Pajala. Pohjoinen napapiiri kulkee läpi Pellon eteläosan.

Pellon sijainti on tärkeä osa sen elinkeinoelämää. Lähellä oleva raja, napapiiri sekä kalottialue tarjoavat oivat logistiset väylät niin tavara- kuin henkilöliikenteelle. Yrityshotellit, toimiva tietoliikenne ja yritysyhteisöt mahdollistavat monet toimialat ja tavat tehdä työtä.

Pello on edelläkävijä mm. bioenergiassa. Sen kaukolämmöntuotanto on täysin bioenergiapohjainen. Pellossa toimii myös yrityksiä, jotka tarjoavat laaja-alaista bioenergia-alan teknologia- ja palveluosaamista. Kunnasta lähtee niin ikään lämpölaitoksille metsähaketta ja alueen yritykset tarjoavat haketus- sekä kuljetuspalvelua.

Myös luonto- ja hyvinvointimatkailu on tärkeä osa kuntaa. Onhan Pellossa erinomaiset lohenkalastusmahdollisuudet ja muut luonnon tarjoamat puitteet. Suurimpia Pellon yrityksiä ovat mm. Torniolaakson Sähkö Oy, Pelloplast Oy sekä Pellopuu Oy.