Pello

Tältä sivulta löydät kunnan Pello suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pello suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pello
YritysLiikevaihto (euroa)
SEO Pello18 miljoonaa
TLS Verkko11 miljoonaa
Tornionlaakson Sähkö Oy11 miljoonaa
Pelloplast Oy8 miljoonaa
Kuljetusliike Enbuska Oy7 miljoonaa
Pellopuu Oy6 miljoonaa
Potma Oy5 miljoonaa
Pellon Betoni Oy5 miljoonaa
Feelment4 miljoonaa
Pantsarin Saha Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pello yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pellon Serviisi Oy43
TLS Verkko33
SEO Pello32
Kuljetusliike Enbuska Oy31
Pihkakoski Tauno Oy23
Pantsarin Saha Oy18
Pelloplast Oy18
Potma Oy18
Feelment11
Valkea Lapland Oy10

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pello
YritysKasvuprosentti
Taxi Stenberg Oy+229.6%
Nivanpään valokuituverkko osk+57.1%
Savutaival Oy+50.4%
Lvi Partala Oy+45.4%
Moto Määttä Oy+33.4%
Ylitalot Oy+31.0%
Pellon Betoni Oy+30.7%
Veljekset Enbuska Oy+30.5%
Auto- ja pienkonekorjaamo Jolma Oy+28.7%
EC-Products Oy+26.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pello
YritysPerustettu
Katrun oy06.06.2024
Takapalon Ponitila18.02.2024
Eräväylä Outdoors Oy06.02.2024
TT Sähkötyö Oy06.11.2023
Metallityö Enbuska09.10.2023
Sakun monipalvelu12.09.2023
Lakkamettä14.06.2023
Lankone16.03.2023
Terapiatupa Hunteeraus07.03.2023
Kimmo Konttajärvi03.01.2023
EsittelyssäAlueen Pello yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinauspalvelu Korteniemi Petteri

  Hinauspalvelu Korteniemi on palveleva hinausyritys Länsi-Lapissa.

  Raskaan kaluston hinauksissa toiminta kattaa koko Lapin läänin, kevyemmät hinaukset keskittyvät pääosin Länsi-Lapin alueelle. Lisäksi palvelemme myös Ruotsin ja Norjan pohjois-osissa liikkuvia suomalaisia moottoripyöristä rekkoihin. Vahingon sattuessa avustamme asiakasta korjaamon valinnassa ja matkan jatkamisessa tarvittavissa palveluissa (esim. taksi tai vuokra-auto). Tarvittaessa tuomme vuokra-auton suoraan asiakkaalle vahinkopaikalle, jolloin matkatavarat voidaan siirtää suoraan autosta toiseen ja matka voi jatkua vaikka välittömästi.

  Keminmaassa oleva hinausauto palvelee asiakkaita alueella: Kuivaniemi, Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio, sekä Ylitornio.

  Pellon hinausauton alue on vastaavasti: Ylitornio, Pello, Kolari, Sekä Muonio.

 • Lapin Ilmastointimestarit

  Lapin Ilmastointimestarit Oy huoltaa yritysten ja julkisen sektorin toimitilojen ilmanvaihdon hetkessä kuntoon. Kartoitamme ja toteutamme ilmastointijärjestelmän huollot Oulussa, Rovaniemellä ja Lapin seudulla. Käytössämme on ajanmukaiset laitteistot, jotka soveltuvat vaativiin urakoihin ja suurien kiinteistöjen ilmastointijärjestelmien huoltoon.

  Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

  Ilmastointipalvelut

  • Laitteiden toiminnan ja kunnon tarkistaminen

  • Ilmastointijärjestelmän huolto: puhdistus, mittaus ja säätäminen

  • Sisäilmaongelmien kartoitus ja korjaus

  • Kuituongelmien korjaus

  Tutustu lisää kotisivuillamme!

 • Maanrakennus- ja Kuljetus T Välimaa Oy

  Palvelumme mm.

  • maanrakennustyöt
  • maansiirrot
  • maankaivuut ja - täytöt
  • koneurakointi
  • kaivinkonetyöt (salaojat, kaapeli- ja vesijohtokaivuu, pihanmuokkaukset mm)

  Maa-aines myynti

  • sepeli
  • multa
  • murske
  • hiekka
  • täyttömaa
  • louhe

  Kiinteistönhoito- ja huoltotyöt

  • huoltotyöt ja tarkastukset
  • auraukset ja hiekoitukset
  • ulkoaulueiden siivoukset

  Monipuoliset palvelut palvelut kaikille asiakasryhmille Pellossa, muun Lapin alueella sekä Ruotsin puolella Norrbottenissa.

  Ota yhteyttä!

 • Kampaaja Seppänen Satu-Maarit

  Pellossa sijaitseva hiushoitola Kampaaja Satu-Maarit Seppänen palvelee ammattitaidolla. Meiltä saat parturi-kampaamoalan palvelut asiantuntemuksella. Palveluvalikoimaamme kuuluvat muun muassa siistiminen, laajempi hiustenleikkaus, mallinmuutosleikkaus, hiusten värjäys sekä totta kai kampaukset niin arkeen kuin juhlaan. Käytössä on vain hyväksi havaittuja ja luotettavia hiustenhoito- ja muotoilutuotteita.

  Jos tarvitset alan palveluita, soita ja kysy vapaita aikoja!

 • TLS Verkko

  TLS Verkko Oy on Pohjois-Suomessa toimiva verkkoyhtiö. Pääasiallinen tehtävämme on turvata sähkönjakelu alueellamme. Toimipisteitämme on Kolarissa, Pellossa, Ylitorniolla ja Torniossa. Teemme työtä toimintavarman ja laadukkaan sähköverkon rakentamisessa ja ylläpidossa koko verkostomme alueella. Vastaamme sähköliittymien rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkön jakelusta yksityisille kotitalouksille, matkailukohteisiin ja yritysten liikekiinteistöihin. Teemme työtä sinulle, jotta voit nauttia huoletta toimivasta arjesta.

  Online-palvelu

  Kotisivuiltamme löydät mm. toiminta-oppaan pitkää sähkökatkoa varten sekä Online-palvelun, jonka kautta pääset näkemään kulutustiedot käyttöpaikaltasi.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Ylitornio, Kolari ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Ahjola, Ajanki, Ajankijärvi, Alposjärvi, Antinvainio, Hannujuntintörmä, Hannunranta, Havelanpää, Ieronpuoli, Isoranta, Jarhoinen, Jolmanpää, Juoksenki, Kaaraneskoski, Karpinpää, Kivilaki, Konttajärvi, Korteniemenpää, Koskela, Koutus, Kukasjärvi, Kylävaara, Lampsijärvi, Lankojärvi, Lantonpuoli, Lehmivaara, Lempeä, Matinlompolo, Mikontörmä, Mustimaa, Mämmilä, Naamijoki, Niemenpuoli, Nivanpää, Ollinranta, Orajärvi, Oranki, Pahkamaa, Pakisjärvenpää, Pakisjärvi, Pissiviia, Poikkihaka, Ratasjoki, Ratasjärvi, Ratasvuoma, Rattosjärvi, Riipisenvaara, Ritavalkea, Romakkajärvi, Romakkaniemi, Rovanpää, Ruuhijärvi, Saukko-ojanpää, Saukkoriipi, Sirkkakoski, Teikosuvanto, Turtola, Törmänki, Unhola, Utuvaara, Vaaranperä, Vittikkovuoma, Välikylä, Ylipää ja Yliranta
KuvausAlueen Pello kuvaus

Pello sijaitsee Lapissa Tornionlaaksossa, jakautuen sekä Suomen että Ruotsin puolelle. Asukkaita kunnassa on noin 3 500. Naapurikuntiin kuuluvat Suomessa Kolari, Ylitornio ja Rovaniemi, Ruotsin puolella taas Övertorneå ja Pajala. Pohjoinen napapiiri kulkee läpi Pellon eteläosan.

Pellon sijainti on tärkeä osa sen elinkeinoelämää. Lähellä oleva raja, napapiiri sekä kalottialue tarjoavat oivat logistiset väylät niin tavara- kuin henkilöliikenteelle. Yrityshotellit, toimiva tietoliikenne ja yritysyhteisöt mahdollistavat monet toimialat ja tavat tehdä työtä.

Pello on edelläkävijä mm. bioenergiassa. Sen kaukolämmöntuotanto on täysin bioenergiapohjainen. Pellossa toimii myös yrityksiä, jotka tarjoavat laaja-alaista bioenergia-alan teknologia- ja palveluosaamista. Kunnasta lähtee niin ikään lämpölaitoksille metsähaketta ja alueen yritykset tarjoavat haketus- sekä kuljetuspalvelua.

Myös luonto- ja hyvinvointimatkailu on tärkeä osa kuntaa. Onhan Pellossa erinomaiset lohenkalastusmahdollisuudet ja muut luonnon tarjoamat puitteet. Suurimpia Pellon yrityksiä ovat mm. Torniolaakson Sähkö Oy, Pelloplast Oy sekä Pellopuu Oy.