Perho

Tältä sivulta löydät kunnan Perho suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Perho suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Perho
YritysLiikevaihto (euroa)
Jetta-Talo Oy22 miljoonaa
Jet-Puu Oy11 miljoonaa
Pohjansepät Oy2 miljoonaa
Veljekset Rannila Koneyhtymä Oy2 miljoonaa
Mestaripurkajat Oy2 miljoonaa
A & P Taipale Oy1 miljoonaa
LVI-More Oy1 miljoonaa
Muoviitala Oy884 tuhatta
Jani Huopana Oy749 tuhatta
Koneharju Oy726 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Perho yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Jetta-Talo Oy71
Hitsaus ja Rakennuspalvelu Syrjälä Oy33
Jet-Puu Oy29
Pohjansepät Oy18
LVI-More Oy11
Muoviitala Oy7
Jani Huopana Oy7
A & P Taipale Oy6
Mestaripurkajat Oy6
Veljekset Rannila Koneyhtymä Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Perho
YritysKasvuprosentti
Mestaripurkajat Oy+116.6%
Pohjansepät Oy+112.4%
Hitsaus ja Rakennuspalvelu Syrjälä Oy+54.4%
Koneharju Oy+39.7%
Jetta-Talo Matias Kinnunen+27.1%
Kodin Kattoturva Oy+25.7%
Markus Kivelä Oy+24.5%
LVI-Syrjälä Oy+22.6%
Kuljetus Janne Laajala Oy+18.3%
Muoviitala Oy+18.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Perho
YritysPerustettu
Elgworks11.01.2021
Jylhänmäki Oy06.10.2020
Joni Alatalo Oy28.06.2020
Apteekki Kari Teppo10.03.2020
Tmi Lassi Itäniemi16.07.2019
Wilderness Call19.06.2019
Urheiluhieronta SeMi09.06.2019
JR Farm Oy17.03.2019
EsittelyssäAlueen Perho yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter/St1 Perho

  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.

 • Perhon Osuuspankki

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Monipalvelu Rannila

  Monipalvelu Rannila Oy on metallirakentamiseen ja koneiden vuokraukseen erikoistunut yritys. Toimialueemme ulottuu Perhosta koko Suomeen - olemme työskennelleet niin Helsingissä, Lappeenrannassa, Naantalissa kuin Kemijärvellä.

 • Wood-Make Center Oy LTD

  Wood-Make Center on 1997 perustettu osakeyhtiö, joka jatkaa 1977 aloitettua airon valmistusta toisessa polvessa. Käsityötaidollamme olemme yli 35 vuoden ajan kehittäneet tuotteita, jotka helpottavat vesillä liikkumista sekä tekevät siitä myös nautinnollisempaa. Airot ja melat valmistetaan tarkasti lajitellusta männystä. Valmistuksessa käytetään korkealaatuista vedenkestävää liimaa. Tuotteet pintakäsitellään dispersiolakalla, joka suojaa puuta UV säteilyltä sekä kosteudelta. Liimat ja lakat ovat ympäristöystävällisiä.

 • Koneurakointi ja Kuljetus J Isomöttönen Oy

  Koneurakointi ja Kuljetus J Isomöttönen Oy tekee yli 20 vuoden kokemuksella kaikenlaiset maanrakennus-, koneurakointi-, louhinta- ja maansiirtotyöt.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vimpeli, Halsua, Kyyjärvi, Kinnula, Veteli, Lestijärvi, Kivijärvi ja Alajärvi.

Kaupunginosat
Alajoki, Annala, Haarajoki, Haukankylä, Hietaniemi, Humalajoki, Jylhä, Jänkä, Kellokoski, Kettukangas, Kirvesmäki, Kivelä, Kivikangas, Koivukoski, Kokkoneva, Korkiakangas, Korpela, Koskela, Kuusjärvi, Liukko, Mustamaa, Mökälä, Möttönen, Oksakoski, Pannula, Peltokangas, Poranen, Sahipakka, Salamajärvi, Taipale ja Vehmassuo
KuvausAlueen Perho kuvaus

Perho on Keski-Pohjanmaalla sijaitseva, noin 2 800 asukkaan kunta. Se kuuluu Kaustisen seutukuntaan Vetelin, Toholammen, Kaustisen, Lestijärven ja Halsuan lisäksi.

Perho on ikärakenteeltaan nuorekas ja asukkaina on paljon lapsiperheitä. Yritystoiminnan kehittäminen ja vireänä ylläpitäminen on Perhossa erityisen vahvalla mallilla. Työpaikkoja kunnan alueella on noin 1 000, joista puolet yritysten piirissä. Suurin työllistävä ala on rakennusteollisuus.

Perhoon onkin rakentunut menestyneitä, valtakunnallisestikin tunnettuja yrityksiä. Yksi näistä on Jetta-Talo Oy, joka kuuluu suurimpiin työllistäjiin. Muita isoja toimijoita ovat Jet-Puu Oy sekä Valmistuli Oy.

Perhossa on hyvät tie- ja tietoliikenneyhteydet. Sijainti on otollinen valtatie 13:n varrella, ja suuremmatkin kaupungit tavoittaa sujuvasti ja nopeasti. Esimerkiksi Kokkolaan kertyy matkaa 100 km.