Petäjävesi

Tältä sivulta löydät kunnan Petäjävesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Petäjävesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Petäjävesi
YritysLiikevaihto (euroa)
Petäjäveden Metalli Oy Ab4 miljoonaa
Metsä-Jokeri Oy2 miljoonaa
Kyläseppä2 miljoonaa
J&J Trukit Oy1 miljoonaa
Ultratec Oy1 miljoonaa
Tilitoimisto T Pesonen Oy975 tuhatta
Maansiirtourakointi Ijäs Oy938 tuhatta
Symcode Oy788 tuhatta
PR Sora Oy683 tuhatta
P & J Karjalainen Oy552 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Petäjävesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Tilitoimisto T Pesonen Oy12
Kyläseppä11
J&J Trukit Oy11
Metsä-Jokeri Oy11
P & J Karjalainen Oy10
Symcode Oy10
J Kotamäki Oy7
Petäjäveden Metalli Oy Ab7
Airtaksi Jyväskylä Oy4
Ravintola Kanttari4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Petäjävesi
YritysKasvuprosentti
Salavantakunen Kiinteistö Oy+48.8%
PSJ Team Oy+46.0%
Jyvästraktori Oy+44.2%
Airtaksi Jyväskylä Oy+43.9%
Kytömaa Oy+37.4%
Kurikkakangas Oy+32.6%
KS Televerkot Oy+25.4%
P & J Karjalainen Oy+25.1%
B&F Invest Oy+24.9%
Ultratec Oy+22.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Petäjävesi
YritysPerustettu
Andrey Yagubtsov13.09.2022
Kotamäen tila30.05.2022
Apteekki Ulla Tuomi06.04.2022
HH Hintikka16.02.2022
Luomasto Oy16.12.2021
Siivouspalvelu Lehtinen Oy09.11.2021
SoftCapital Oy27.10.2021
Tuija Alapiha24.09.2021
JaakMar Oy07.09.2021
Kirrin tila01.07.2021
EsittelyssäAlueen Petäjävesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Petäjäveden kunta Hallinto
  Keski-Suomen sydämessä, aivan Jyväskylän kupeessa sijaitseva Petäjävesi on tunnettu luonnonläheisenä ja viihtyisänä hyvinvointikuntana, joka tarjoaa monipuoliset ja perheystävälliset asumismahdollisuudet. Kuuluisia olemme etenkin ainutlaatuisesta Unescon maailmanperintökohteestaan Petäjäveden vanhasta kirkosta.
 • Petäjäveden Metalli Oy Ab
  Olemme vuonna 1980 perustettu alihankintakonepaja.
 • Betonilattiat Ahonen Tmi
  Betoni on vankka lattiamateriaali, joka kestää käyttöä. Betonilattia sopii kaikenkokoisiin tiloihin pienestä kylpyhuoneesta autoalliin, isoon tehdashalliin tai myymälään.
 • Tilitoimisto T Pesonen Oy

  Tilitoimisto T Pesonen Oy toimii Petäjävedellä, Jämsässä, Muuramessa ja Jyväskylässä. Yrityksellä on yli 30 vuotta pitkä historia. Nykyinen omistaja Ismo Jukola on toiminut toimitusjohtajana 2003 lähtien.

  Yrityksen vahvuutena on kokemus monipuolisista tilitoimistotöistä. Kattaviin palveluihin kuuluu mm. kirjanpito, tilinpäätös, verosuunnittelu ja tilintarkastus.

  Ota yhteyttä!

  PALVELUA IHMISELTÄ IHMISELLE

  Toiminta-ajatuksemme lähtökohtana on tuottaa jokaiselle asiakkaallemme parhaat mahdolliset asiakaselämykset taloushallinnon alueelta. Tämän haasteen toteutumisen mahdollistaa, pitkän toimintahistorian aikana kertynyt laaja ja vahva osaaminen, lähipalvelun saavutettavuus 4 toimipisteestämme, pitkäaikainen ja tiivis yhteistyö VismaFivaldin Pro-kumppanina, sitoutunut kasvot omaava yrittäjä sekä 18 motivoitunutta taloushallinnon ammattilaista. Asiakkaamme ovat yksityishenkilöstä pörssiyrityksen tytäryritykseen.

  Kuinka voisimme palvella myös sinua? Ota yhteyttä.

  Yrityksen tarina

  Tilitoimisto T Pesonen Oy:stä on pikkuhiljaa kasvanut yksi maakunnan vahvimmista yrittäjävetoisista tilitoimistoista.

  Toiminta alkoi 1970-luvun lopulla Tapio Pesosen perustamana. Ismo Jukola tuli toimintaan mukaan jo 1987 ja yrittäjävastuun hän otti vastaan 2003. Nykyään asiakkaita palvelee 16 ammattilaista. Tarjoamme palvelujamme 4 auktorisoidusta tilitoimistosta. Toimipisteiden määrä on maakunnan suurimmasta päästä. Tällä tavoitellaan asiakkaille helppoa lähipalvelua.

  Sähköinen taloushallinto on päivän sana. Siihen olemme panostaneet, että meillä on tarjota vahva selainkäyttöinen asiakkaan ja tilitoimiston yhteisjärjestelmä.

  Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tulkaa tutustumaan, niin kartoitetaan yhdessä kuinka voisimme tehostaa taloushallintoanne.

 • Lemettilän tila

  Lemettilän tilalla on juhla- ja kokoustilat vuonna 2013 remontoidussa kivinavetassa sekä mökki- ja huonemajoitusta. Tila sijaitsee Unescon suojeleman Petäjäveden vanhan kirkon vieressä, valtatie 23:n varrella. Vuodepaikkoja on kesäaikaan 32, talviaikaan 12. Mökeistä kaksi on 1 km päässä Kirrinjärven ja yksi tilan läheisyydessä Jämsänveden rannalla. Huonemajoitus on tilan pihapiirin rakennuksissa. Petäjäveden keskustan palveluihin on tilalta matkaa vain 1 km. Tervetuloa viihtymään Lemettilän tilalle!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Multia, Keuruu, Jyväskylä ja Jämsä.

Kaupunginosat
Halkokangas, Hallanperä, Heikkilänperä, Hongisto, Hätälänmäki, Jussilanperä, Kankaanperä, Kapakallio, Karikonkylä, Kintaus, Koskensaari, Kruununperä, Kuitulanperä, Kuivasmäki, Kukkaro, Kumpu, Liisalanperä, Litma, Louhimo, Metsäkulma, Miilulampi, Murtola, Naulaperä, Nikkarinperä, Oiniemi, Olkkolanrinne, Pajula, Pekkalanmäki, Pengerjoki, Piesalankylä, Pihlasmäki, Rantakylä, Rautakylä, Rytyperä, Salmela, Töysänperä, Urrianmutka, Vehkasuo, Verkkala ja Ylä-Kintaus
KuvausAlueen Petäjävesi kuvaus

Petäjävesi on vajaan 4 000 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Jyväskylän länsinaapurissa. Se on kulttuurin ja luonnon ystävän paratiisi, josta löytyy useita lumoavia luontokohteita. Petäjävesi sijaitsee hyvällä paikalla, vain 25 minuutin päässä Jyväskylästä ja Keuruusta. Kulkuyhteydet kuntaan ovat hyvät niin autolla, bussilla kuin junallakin.

Petäjävesi edustaa elävää maaseutua, joka tarjoaa kattavat peruspalvelut ja väljät tontit asumiseen. Petäjävesi tunnetaan seppäkulttuuristaan ja vuosittain järjestettävistä Takomarkkinoistaan, joiden yhteydessä kisataan taonnan suomenmestaruudesta. Petäjäveden kirkko on Unescon maaimanperintökohde ja pohjoismaisen hirsirakentamisen taidonnäyte.

Kunnan valtteja ovat rautatieyhteys, lentokentän läheisyys, vahvat yrittäjäperinteet sekä kattavat valokuituyhteydet. Metalliteollisuus elää vahvana, ja myös matkailu työllistää osa-aikaisesti täydentävänä elinkeinona. Suurin työnantaja on Petäjäveden kunta, ja valtaosa työpaikoista on palvelujen parissa. Yrityksistä eniten liikevaihtoa tuotti vuonna 2019 Petäjäveden Metalli Oy Ab, ja suurin työnantaja oli Tilitoimisto T Pesonen Oy.