Petäjävesi

Tältä sivulta löydät kunnan Petäjävesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Petäjävesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Petäjävesi
YritysLiikevaihto (euroa)
Petäjäveden Metalli Oy Ab3 miljoonaa
Metsä-Jokeri Oy2 miljoonaa
Ultratec Oy2 miljoonaa
Tilitoimisto T Pesonen Oy, Petäjävesi1 miljoonaa
Planrak Pirinen Oy925 tuhatta
Maansiirtourakointi Ijäs Oy910 tuhatta
J Kotamäki Oy697 tuhatta
P & J Karjalainen Oy658 tuhatta
Symcode Oy637 tuhatta
KS Televerkot Oy516 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Petäjävesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kyläseppä14
Tilitoimisto T Pesonen Oy, Petäjävesi12
Metsä-Jokeri Oy11
P & J Karjalainen Oy10
Symcode Oy8
Petäjäveden Metalli Oy Ab7
J Kotamäki Oy6
Planrak Pirinen Oy6
Keittiömaailma Jyväskylä5
Ultratec Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Petäjävesi
YritysKasvuprosentti
DoVest Oy+153.0%
Planrak Pirinen Oy+93.8%
ApuParts Oy+73.9%
KS Televerkot Oy+39.8%
Ultratec Oy+37.4%
PSJ Team Oy+28.4%
Turkis Mauranen Oy+28.3%
Fivaldiakatemia+18.6%
Kj Promotion Osuuskunta+15.9%
Jyväs Media Oy+13.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Petäjävesi
YritysPerustettu
Henkan Remontointi13.05.2024
TuoteVainio09.04.2024
Tmi Viivi Niskanen04.04.2024
Tmi Ahkerat Kädet09.02.2024
FysioJere16.01.2024
Petäjäveden R-Salonki Oy16.01.2024
Topi Kovanen Oy29.11.2023
Jannin Siivouspalvelut Tmi02.11.2023
Mielilaituri Oy22.09.2023
Steel Forest Oy20.09.2023
EsittelyssäAlueen Petäjävesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Petäjäveden Osuuspankki

  Sopimuksen mukaan.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Kuvapäät Oy

  Kuvapäät Oy on vuodesta 1989 toiminut luovan suunnittelun ja toteutuksen tuotantotalo. Työkalujamme ovat elävä kuva, ääni ja 3D, sekä taito kertoa tarinoita. On myös kyky työskennellä asiakaspinnassa, pureutua olennaiseen, ja löytää uusia näkökulmia. Kokemus tuo tekemiseen varmuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta.

  Olemme tuottaneet suuren joukon tv-mainoksia, satoja ohjelmia niin pienten kuin hyvinkin suurten yritysten ja yhteisöjen moninaisiin tarpeisiin, sekä muutamia tv-dokumentteja. Myös erilaisia yritys , tuote- ja palvelupresentaatioita on toteutettu vuosien varrella lukuisa määrä. Kaikki nämä ideasta aina valmiiksi tuotannoksi saakka.

  Palkitsevaa ovatkin olleet tyytyväisten asiakkaittemme palautteet, koska toteutettu tuotanto on tuonut liiketoimintaan lisäarvoa.

  Tutustu tuotantoomme lisää kotisivuillamme.

  Tv-mainokset

  Yritys- ja yhteisöesittelyt

  Tuotepresentaatiot

  Mainos- ja yritysvideot, animaatiot

  Dokumentit ja historiikit

  Koulutusvideot ym.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Petäjäveden Metalli Oy Ab

  Olemme vuonna 1980 perustettu alihankintakonepaja.

  Monipuolisen konekannan ansiosta konepajassa on mahdollisuus valmistaa sekä pieniä että keskisuuria kappaleita sarjatuotantona ja muokata raskaita teräsosia yksittäistuotantona. CNC-ohjauksen ansiosta tuotteiden mittatarkkuus on hyvä.

  Vuonna 1986 yritys muuttui alihankintayritykseksi ja tuotantosuunta muutettiin vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tämänhetkiset tuotantokoneet edustavat ainutlaatuista tuotantotekniikkaa, jota ei ole muualla Pohjoismaissa.

  Petäjäveden metalli on kasvanut vuosikymmenien aikana merkittäväksi metalliteollisuuden osatoimittajaksi Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa.

  Erikoistuminen

  Olemme erikoistuneet valmistamaan teräslevyistä ja muototeräksestä taivutettuja ja muotoon puristettuja osia. Valmistamme mm. säiliöiden päädyt ja syvävetotuotteet.

 • Tilitoimisto ja isännöinti Niiraset Oy
  Olemme vuonna 2023 perustettu tili- ja isännöitsijätoimisto. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa palvelut kaikkialle Suomeen. Pyydä tarjous!
 • Pe-Me Ky

  Sähkösinkitys ja pintakäsittelyt Keski-Suomessa. Pe-Me Ky on teollisuuden palvelujen tarjoaja Petäjävedeltä. Sähkösinkitys ja metallikappaleiden pintakäsittelyt ovat ydinosaamistamme. Palvelemme sekä pieniä että suuria yrityksiä ja teollisuuden toimijoita. Kokemus ja toimituksien joustavuus ovatkin vahvuuksiamme. Olemme toimineet alalla jo vuodesta 1966, joten kokemusta on ehtinyt kertyä jo yli 50 vuoden ajalta. Ota yhteyttä!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Multia, Keuruu, Jyväskylä ja Jämsä.

Kaupunginosat
Halkokangas, Hallanperä, Heikkilänperä, Hongisto, Hätälänmäki, Jussilanperä, Kankaanperä, Kapakallio, Karikonkylä, Kintaus, Koskensaari, Kruununperä, Kuitulanperä, Kuivasmäki, Kukkaro, Kumpu, Liisalanperä, Litma, Louhimo, Metsäkulma, Miilulampi, Murtola, Naulaperä, Nikkarinperä, Oiniemi, Olkkolanrinne, Pajula, Pekkalanmäki, Pengerjoki, Piesalankylä, Pihlasmäki, Rantakylä, Rautakylä, Rytyperä, Salmela, Töysänperä, Urrianmutka, Vehkasuo, Verkkala ja Ylä-Kintaus
KuvausAlueen Petäjävesi kuvaus

Petäjävesi on vajaan 4 000 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Jyväskylän länsinaapurissa. Se on kulttuurin ja luonnon ystävän paratiisi, josta löytyy useita lumoavia luontokohteita. Petäjävesi sijaitsee hyvällä paikalla, vain 25 minuutin päässä Jyväskylästä ja Keuruusta. Kulkuyhteydet kuntaan ovat hyvät niin autolla, bussilla kuin junallakin.

Petäjävesi edustaa elävää maaseutua, joka tarjoaa kattavat peruspalvelut ja väljät tontit asumiseen. Petäjävesi tunnetaan seppäkulttuuristaan ja vuosittain järjestettävistä Takomarkkinoistaan, joiden yhteydessä kisataan taonnan suomenmestaruudesta. Petäjäveden kirkko on Unescon maaimanperintökohde ja pohjoismaisen hirsirakentamisen taidonnäyte.

Kunnan valtteja ovat rautatieyhteys, lentokentän läheisyys, vahvat yrittäjäperinteet sekä kattavat valokuituyhteydet. Metalliteollisuus elää vahvana, ja myös matkailu työllistää osa-aikaisesti täydentävänä elinkeinona. Suurin työnantaja on Petäjäveden kunta, ja valtaosa työpaikoista on palvelujen parissa. Yrityksistä eniten liikevaihtoa tuotti vuonna 2019 Petäjäveden Metalli Oy Ab, ja suurin työnantaja oli Tilitoimisto T Pesonen Oy.