Pielavesi

Tältä sivulta löydät kunnan Pielavesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pielavesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pielavesi
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Rauta Pielavesi11 miljoonaa
Metsäkuljetus Hyväriset Oy5 miljoonaa
Kuljetus S. Simpanen Oy4 miljoonaa
Pasielektro Oy3 miljoonaa
Pelvi Oy3 miljoonaa
Neste Pielavesi1 miljoonaa
Metalpa Oy1 miljoonaa
Leipomo Puustelli Oy1 miljoonaa
Pielaveden Vuokratalot Kiinteistö Oy990 tuhatta
Liikenne Partanen Oy838 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pielavesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pelvi Oy31
K-Rauta Pielavesi25
Pasielektro Oy19
Attendo Mäntylä - Pielaveden palvelukoti14
Kuljetus S. Simpanen Oy11
Kiinteistöhuolto Hirvasoja Oy10
NK-Tuote Oy5
JoSa Jäte Oy3
FinMacGyver Oy3
Linjalaite Oy2

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pielavesi
YritysKasvuprosentti
Pajapelto Oy+59.2%
Joona Matsi Oy+51.8%
FinMacGyver Oy+48.1%
Säviäntaipaleen vesiosuuskunta+44.2%
Pielaveden Keilahalli Oy+31.8%
Tihilän Kivelä Kiinteistö Oy+31.0%
Säviän Kala Oy+28.4%
Tilitoimisto T. Väätäinen Oy+27.4%
JR Metsä Oy+24.6%
Hanetek Oy+15.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pielavesi
YritysPerustettu
Tmi Päivi Jääskeläinen03.06.2022
Insinööritoimisto Taitorakenteet Oy13.05.2022
Mäkien Ukot Oy02.05.2022
Open 3D factory Oy12.04.2022
Nilakan VuokrausPalvelu Oy10.02.2022
Ajopalvelu S.S08.02.2022
Metsäpalvelu Motti-Olli21.01.2022
Maatila Juho Jääskeläinen03.01.2022
Kirkkosaaren taimitarha Oy28.11.2021
Clay/Dough23.11.2021
EsittelyssäAlueen Pielavesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rengas Räisänen
  Rengas Räisänen on laadukkaasti palveleva rengasliike Pohjois-Pielavedellä. Meiltä saat renkaat autoihin ja maatalouden koneisiin sekä rengasasennukset ja -työt ammattitaidolla.
 • Tilitoimisto T. Väätäinen Oy
  Tarjoamme monipuoliset kirjanpitopalvelut yrityksille ympäri Suomea. Tarjoamme myös monipuolisia taloushallinnon palveluita kaikenkokoisille yrityksille.
 • Ravintola Makuri
  Ravintola Makuri on jo ilmiöksi Facebookissakin noussut ravintola Pielavedellä, Pohjois Savossa. Meillä saat nauttia hyvästä ruuasta, juomasta, musiikista ja seurasta.
 • Pielaveden Sähkötalo Oy
  Pielaveden Sähkötalo Oy on perustettu vuonna 1990. Yrityksen omistavat ja sitä pyörittävät Mika Sisso ja Miro Lappalainen. Palvelemme yksityisasiakkaiden lisäksi yrityksiä, teollisuutta ja julkisyhteisöjä viiden sähköasentajan voimin Pielavedellä, Iisalmessa ja Keiteleellä.
 • Neste Pielavesi

  Huoltoasema palveluiden lisäksi tarjoamme kahvila-ravintolan palvelut. Myymälämme palvelee mukavilla aukioloajoilla. Kahvin tai ruokailun lomassa voitte käyttää autopesua. Muita palveluitamme ovat mm. Veikkaus, pienkonemyynti, huoltokorjaamo ja myymme myös kalastuslupia lähivesiin. Raskaammille ajoneuvoille ja motoristeille mieluisa levähdyspaikka, jossa on tilaa parkkeerata.

  Tervetuloa hyvän palvelun huoltamolle, viikon kaikkina päivinä!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervo, Keitele, Iisalmi, Pihtipudas, Kiuruvesi, Pyhäjärvi ja Kuopio.

Kaupunginosat
Eskelinkoski, Haapakoski, Halla-ahonperä, Hankakylä, Hattumäki, Heinämäki, Hirvikylä, Honkamäki, Hovinkylä, Itälahti, Jauhokylä, Jokijärvi, Joutsenniemi, Juurikkalahti, Jylhä, Jylänki, Kairila, Kalliokylä, Kalttonen, Karhukangas, Katajamäki, Keski-Säviä, Kiukoinen, Kiukooaho, Kiukoonmäki, Kivimäki, Koivujoki, Koivujärvi, Kolunpuro, Kopsankylä, Korpilahti, Korppisenpää, Korppiskylä, Kortemäki, Kortesalo, Kotajärvi, Kotamäki, Kukkaromäki, Kukkomäki, Kumpumäki, Kuusela, Kyntinen, Kyyhkyskylä, Kyöstilä, Lampaanjärvi, Laukkala, Lehdonmäki, Lehdonnurkka, Lehtomäki, Lepikko, Leppämäki, Leväjärvi, Levälahti, Levänen, Lippikylä, Luhdankylä, Lähdeaho, Länsi-Laukkala, Länsi-Säviä, Löytynjärvi, Löytynmylly, Löytynmäki, Maaninkamäki, Matokylä, Murtomäki, Mäkikylä, Nousiala, Nurmennurkka, Ohenmäki, Oravainen, Orkola, Paasikoski, Pahkamäki, Pajumäki, Pajuskylä, Paloskylä, Panka, Partakangas, Penttilänlahti, Perimäki, Petäjäjärvi, Piekkälänniemi, Pieni-Sulkava, Pirttikylä, Pitkäaho, Pitkäkoski, Päijänteenmäki, Ranta-Jylhä, Ristinen, Räisälänranta, Saarela, Saikkola, Salmenkylä, Sammalisenlahti, Sarvijärvi, Sarvikoski, Sarvimäki, Savijärvi, Savikko, Selkäydenkylä, Seppälä, Sopenkylä, Sulkava, Suomäki, Sydänmaa, Säviä, Taipale, Tienhaara, Tommonmäki, Tuovilanlahti, Uitonsilta, Vaaraslahti, Valkeiskylä, Varpasmaa, Venetmäki ja Yijäkönkylä
KuvausAlueen Pielavesi kuvaus

Pielavesi on Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita reilut 4700. Naapurikuntiin kuuluvat Tervo, Iisalmi, Pyhäjärvi, Keitele, Kiuruvesi, Pihtipudas ja Kuopio.

Pielaveden slogan ”ponnistaa luonnostaan” kuvastaa sen upean puhdasta luontoa sekä asukkaiden mentaliteettia. Kunnassa on yli 100 neliökilometrin suuruinen Pielavesi-järvi, joka houkuttelee sekä asukkaita, kalastajia että matkailijoita. Pielaveden vesistöjen on tutkittu olevan aivan omaa luokkaansa verrattuna moniin muihin.

Ihastuttavan luonnon ja rauhaisan tunnelman ansiosta Pielavesi on kesämökkiläisten suosikkipaikkoja, ja kesäisin kunnan väkimäärä tuplaantuukin. Väkeä tuo runsaasti myös markkina-festivaali-tapahtuma Muikkuvestivaalit, joka vaikuttaa merkittävästi elinkeinoelämään. Tapahtumaan kuuluvat keskeisesti muikku- ja muut kalatuotteet sekä erilaiset oheisohjelmat.

Pielavesi on tunnettu menestyneestä lentopallojoukkueesta, Pielaveden Sammosta, joka on liigan suurimpia seuroja. Myös keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on nostanut kuntaa Suomen kartalle samaisen seuran urheilijana, samoin presidentti Urho Kaleva Kekkonen.

Merkittäviin kunnan yrityksiin lukeutuvat muun muassa K-Rauta K-maatalous Pielavesi, Metsäkuljetus Hyväriset Oy sekä lvi- ja pelti-alan yritys PeLVI Oy.