Pielavesi

Tältä sivulta löydät kunnan Pielavesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pielavesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pielavesi
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Rauta Pielavesi11 miljoonaa
Metsäkuljetus Hyväriset Oy5 miljoonaa
Kuljetus S. Simpanen Oy4 miljoonaa
Pelvi Oy3 miljoonaa
Pasielektro Oy2 miljoonaa
Neste Pielavesi1 miljoonaa
Metalpa Oy1 miljoonaa
Leipomo Puustelli Oy1 miljoonaa
Pielaveden Vuokratalot Kiinteistö Oy1 miljoonaa
NK-Tuote Oy875 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pielavesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pelvi Oy31
K-Rauta Pielavesi25
Pasielektro Oy18
Kuljetus S. Simpanen Oy10
Kiinteistöhuolto Hirvasoja Oy10
NK-Tuote Oy6
JoSa Jäte Oy3
Linjalaite Oy2
Hanetek Oy2
Salohiili Oy1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pielavesi
YritysKasvuprosentti
Pajapelto Oy+39.9%
Tihilän Kivelä Kiinteistö Oy+31.0%
Säviän Kala Oy+30.9%
JR Metsä Oy+24.6%
Joona Matsi Oy+21.1%
Muikkuhai Oy+18.6%
Liikenne Partanen Oy+18.4%
Kuljetus S. Simpanen Oy+17.0%
Hanetek Oy+15.8%
Metalpa Oy+12.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pielavesi
YritysPerustettu
Kirkkosaaren taimitarha Oy28.11.2021
Clay/Dough23.11.2021
Reinon metsä ja kirja06.10.2021
Pyynpovi Oy06.09.2021
Toiminimi Suvi Tallgren19.07.2021
Ryhmis Hopealahti avoin yhtiö01.07.2021
Lika Ink08.06.2021
Mukkilan Kaivu Ky08.06.2021
Ecotrip Oy26.05.2021
Pielahirsi Oy10.05.2021
EsittelyssäAlueen Pielavesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rengas Räisänen
  Rengas Räisänen on laadukkaasti palveleva rengasliike Pohjois-Pielavedellä. Meiltä saat renkaat autoihin ja maatalouden koneisiin sekä rengasasennukset ja -työt ammattitaidolla.
 • Tilitoimisto T. Väätäinen Oy
  Tarjoamme monipuoliset kirjanpitopalvelut yrityksille ympäri Suomea. Tarjoamme myös monipuolisia taloushallinnon palveluita kaikenkokoisille yrityksille.
 • Ravintola Makuri
  Ravintola Makuri on jo ilmiöksi Facebookissakin noussut ravintola Pielavedellä, Pohjois Savossa. Meillä saat nauttia hyvästä ruuasta, juomasta, musiikista ja seurasta.
 • Metsäkuljetus Hyväriset Oy
  Metsäkuljetus Hyväriset Oy tekee puunkorjuun lisäksi maanrakennustyöt.
 • Kiinteistöhuolto Hirvasoja Oy
  Kiinteistöhuolto Hirvasoja Oy on kiinteistöhuollon ja isännöinnin, koneurakoinnin sekä siivouspalveluiden ammattilainen, niin yksityisille kuin yrityksille. Teemme myös kaikki kodin remontit.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervo, Keitele, Iisalmi, Pihtipudas, Kiuruvesi, Pyhäjärvi ja Kuopio.

Kaupunginosat
Eskelinkoski, Haapakoski, Halla-ahonperä, Hankakylä, Hattumäki, Heinämäki, Hirvikylä, Honkamäki, Hovinkylä, Itälahti, Jauhokylä, Jokijärvi, Joutsenniemi, Juurikkalahti, Jylhä, Jylänki, Kairila, Kalliokylä, Kalttonen, Karhukangas, Katajamäki, Keski-Säviä, Kiukoinen, Kiukooaho, Kiukoonmäki, Kivimäki, Koivujoki, Koivujärvi, Kolunpuro, Kopsankylä, Korpilahti, Korppisenpää, Korppiskylä, Kortemäki, Kortesalo, Kotajärvi, Kotamäki, Kukkaromäki, Kukkomäki, Kumpumäki, Kuusela, Kyntinen, Kyyhkyskylä, Kyöstilä, Lampaanjärvi, Laukkala, Lehdonmäki, Lehdonnurkka, Lehtomäki, Lepikko, Leppämäki, Leväjärvi, Levälahti, Levänen, Lippikylä, Luhdankylä, Lähdeaho, Länsi-Laukkala, Länsi-Säviä, Löytynjärvi, Löytynmylly, Löytynmäki, Maaninkamäki, Matokylä, Murtomäki, Mäkikylä, Nousiala, Nurmennurkka, Ohenmäki, Oravainen, Orkola, Paasikoski, Pahkamäki, Pajumäki, Pajuskylä, Paloskylä, Panka, Partakangas, Penttilänlahti, Perimäki, Petäjäjärvi, Piekkälänniemi, Pieni-Sulkava, Pirttikylä, Pitkäaho, Pitkäkoski, Päijänteenmäki, Ranta-Jylhä, Ristinen, Räisälänranta, Saarela, Saikkola, Salmenkylä, Sammalisenlahti, Sarvijärvi, Sarvikoski, Sarvimäki, Savijärvi, Savikko, Selkäydenkylä, Seppälä, Sopenkylä, Sulkava, Suomäki, Sydänmaa, Säviä, Taipale, Tienhaara, Tommonmäki, Tuovilanlahti, Uitonsilta, Vaaraslahti, Valkeiskylä, Varpasmaa, Venetmäki ja Yijäkönkylä
KuvausAlueen Pielavesi kuvaus

Pielavesi on Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva kunta, jossa on asukkaita reilut 4700. Naapurikuntiin kuuluvat Tervo, Iisalmi, Pyhäjärvi, Keitele, Kiuruvesi, Pihtipudas ja Kuopio.

Pielaveden slogan ”ponnistaa luonnostaan” kuvastaa sen upean puhdasta luontoa sekä asukkaiden mentaliteettia. Kunnassa on yli 100 neliökilometrin suuruinen Pielavesi-järvi, joka houkuttelee sekä asukkaita, kalastajia että matkailijoita. Pielaveden vesistöjen on tutkittu olevan aivan omaa luokkaansa verrattuna moniin muihin.

Ihastuttavan luonnon ja rauhaisan tunnelman ansiosta Pielavesi on kesämökkiläisten suosikkipaikkoja, ja kesäisin kunnan väkimäärä tuplaantuukin. Väkeä tuo runsaasti myös markkina-festivaali-tapahtuma Muikkuvestivaalit, joka vaikuttaa merkittävästi elinkeinoelämään. Tapahtumaan kuuluvat keskeisesti muikku- ja muut kalatuotteet sekä erilaiset oheisohjelmat.

Pielavesi on tunnettu menestyneestä lentopallojoukkueesta, Pielaveden Sammosta, joka on liigan suurimpia seuroja. Myös keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on nostanut kuntaa Suomen kartalle samaisen seuran urheilijana, samoin presidentti Urho Kaleva Kekkonen.

Merkittäviin kunnan yrityksiin lukeutuvat muun muassa K-Rauta K-maatalous Pielavesi, Metsäkuljetus Hyväriset Oy sekä lvi- ja pelti-alan yritys PeLVI Oy.