Polvijärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Polvijärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Polvijärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Polvijärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Muovisola Oy3 miljoonaa
Polvijärven Kone ja Tarvike Oy2 miljoonaa
Aca Systems Oy1 miljoonaa
Lomakeskus Huhmari1 miljoonaa
KT Engineering Oy1 miljoonaa
Verkkolammen Hoitokoti Oy969 tuhatta
Koneurakointi Tanskanen Oy967 tuhatta
Lämpö Kuningas918 tuhatta
Polvijärven Sora896 tuhatta
Metsä Kallinen Oy894 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Polvijärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ecolam Oy61
Muovisola Oy21
Lomakeskus Huhmari14
Hoitokoti Ukonhattu Oy13
Verkkolammen Hoitokoti Oy12
Aca Systems Oy9
Lämpö Kuningas6
Ääniharava6
KT Engineering Oy6
AAA Kettunen Avoin yhtiö4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Polvijärvi
YritysKasvuprosentti
AAA Kettunen Avoin yhtiö+64.9%
BestMetsä Oy+46.0%
Pirtzit Oy+40.8%
Niemennenän Emo Oy+35.7%
Nordpap+27.4%
Muovisola Oy+19.9%
Metallityö Mutanen Oy+16.9%
Polvijärven Maansiirto+16.1%
Metsä Kallinen Oy+15.9%
Polvijärven Virasto Kiinteistö Oy+14.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Polvijärvi
YritysPerustettu
Sora Sound Productions19.11.2021
Rakennuspalvelu Teho Oy01.11.2021
WalDo Oy25.10.2021
Conrod Oy19.10.2021
Jouni räsänen07.07.2021
Rautakopra Oy23.06.2021
Hyttinen Aira18.05.2021
Power M&M Oy06.05.2021
Susiturva Oy08.04.2021
Polvijärven vaate- ja sekatavarakauppa Viljatar Oy07.04.2021
EsittelyssäAlueen Polvijärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Polvijärven Kone ja Tarvike Oy
  Polvijärven Kone ja Tarvike Oy on asiantunteva pienkoneiden huolto- ja myyntipisteesi Polvijärvellä. Palvelemme laajasti koko Pohjois-Karjalan alueella: Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Kaavi. Palveluvalikoimaamme kuuluvat huoltotöiden lisäksi myös pienkoneiden ja työkalujen myynti. Myymme myös monipuolisesti rakennustarvikkeita, jotka toimitamme kotiinkuljetuksella rakennuskohteeseen.
 • Muovisola Oy
  Muovisola Oy on pohjoiskarjalainen muovituotteisiin erikoistunut sopimusvalmistaja. Erikoisosaamistamme ovat ruiskuvalu-, tampopaino- ja kokoonpanopalvelut, joilla Muovisola on 20 vuoden aikana kasvanut kahden hengen perheyrityksestä 20 henkeä ja useita alihankkijoita työllistäväksi korkean teknologian yritykseksi.
 • Pekan Kone ja TV
  Pekan Kone ja TV myy, huoltaa ja korjaa kodinkoneita ja tietotekniikkaa. Kauttamme myös ilmalämpöpumppujen sekä valvontakameroiden asennukset ja huollot.
 • Autopeltikorjaamo ja maalaamo M. Laitinen
  Autopeltikorjaamo ja maalaamo M. Laitinen tekee automaalaukset ja peltikorjaukset vuosien ammattitaidolla. Pääsääntöisenä toimialueenamme on Polvijärvi, Outokumpu, Lieksa, Kaavi, Juuka ja Kontiolahti.
 • Maalaus ja Remonttipalvelu Muje Oy
  Maalaus- ja remonttipalvelu Muje Oy on monipuolinen remonttiyritys, joka palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita Joensuun ja muun Pohjois-Karjalan alueella.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Outokumpu, Kaavi, Kontiolahti, Liperi ja Juuka.

Kaupunginosat
Ahdin alue, Haaponiemi, Haapovaara, Haaralanniemi, Haavikonmäki, Hanhilampi, Hiekkaselkä, Horsmanaho, Hovinaho, Huhmarinen, Hukkala, Huosiolampi, Huutokoski, Höökki, Juttusuo, Jyrinmäki, Jängänranta, Kallioniemi, Kanava, Kansalanalavi, Karnukka, Kilkkala, Kinahmo, Kiviniemi, Kostanlahti, Kostanvaara, Kuikkapuro, Kuorevaara, Kupinpuro, Kylylahti, Kyyrönkylä, Lahtolahti, Lavaniemi, Lehtovaara, Lipasvaara, Lopotti, Mansikkaniemi, Martikkalanniemi, Martonvaara, Matopuro, Monolanmäki, Mutkanvaara, Mäntyvaara, Nenäsenvaara, Niskala, Niskaniemi, Nuottiranta, Oriniemi, Pajumäki, Paljakka, Palopetäikkö, Partala, Pohjanperä, Pohjoispää, Polvikoski, Porraskorpi, Raassilanniemi, Rantala, Rapa-Ryysä, Rapalahti, Rauanlahti, Roinonen, Rukkoniva, Rukkosalo, Ruvaslahti, Räisky, Saarivaara, Sammakkovaara, Saunasuo, Selänniemi, Sepänmäki, Sirnihtä, Sivinlahti, Sola, Solansaari, Sorpanniemi, Sotkuma, Tapasenvaara, Teerivaara, Tervalampi, Turvala, Ukonniemi, Vaaranlahti, Vanhakylä, Varonen, Vasarakangas, Vasaralahti, Verkkolampi, Vihtapuro, Viinijoki, Vilulahti ja Välisärkkä
KuvausAlueen Polvijärvi kuvaus

Polvijärvi on Pohjois-Karjalassa sijaitseva, noin 4 400 asukkaan kunta. Kesäisin väkiluku kuitenkin kasvaa merkittävästi, kun toistatuhatta mökkiläistä saapuu viettämään lomiaan. Sen maakuntakeskus on Joensuu, ja naapurikuntiin kuuluvat Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu sekä Kaavi.

Polvijärven kunta työllistää noin 140 henkilöä. Yrityksistä suurimpia työllistäjiä on Boliden Kylylahti, joka kuuluu ruotsalaiseen metallialan yritykseen Boliden AB:hen. Sen toimialaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Menestysyrityksiin kuuluvat myös Lomakeskus Huhmari ja Muovisola Oy.

Maaseutuelinkeinolla on vahva rooli Polvijärvellä, ja Polvijärvi onkin maakuntansa suurin luomutuottaja. Maatiloja on runsaasti, mikä vaikuttaa lähiruuan erinomaiseen saatavuuteen.

Vireiden kylien merkitystä ei sovi unohtaa. Niiden kyläyhdistyksistä on tullut Polvijärven varsinainen voimavara. Ne ovat mukana niin kunnan päätöksenteossa kuin kulttuurissakin, kuten suositun Kinahmon teatterin toiminnassa.