Posio

Tältä sivulta löydät kunnan Posio suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Posio suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Posio
YritysLiikevaihto (euroa)
Pentik Oy26 miljoonaa
K-Market Muikku5 miljoonaa
Petri Lehtiniemi Oy3 miljoonaa
Kuusmoto Oy3 miljoonaa
Harri Kulojärvi Oy2 miljoonaa
Posion Vesi ja Lämpö Oy2 miljoonaa
Neste Posio1 miljoonaa
Lapin Matkametsä Oy849 tuhatta
Posion Jätehuolto712 tuhatta
SEO Posio708 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Posio yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pentik Oy206
Kuusmoto Oy16
Harri Kulojärvi Oy12
K-Market Muikku11
Himmerkinlahti Oy8
LampiPojat Oy6
Petri Lehtiniemi Oy5
Neste Posio5
Kota-Husky Avoin yhtiö4
J. Tuppurainen Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Posio
YritysKasvuprosentti
AAA Kodinremontit Oy+122.4%
1480 Raija Naumanen Oy+29.7%
Kuusmoto Oy+22.0%
Harri Kulojärvi Oy+21.2%
Peräposion vesiosuuskunta+17.0%
Tapio Määttä Oy+14.5%
Anetjärven vesiosuuskunta+14.5%
Petri Lehtiniemi Oy+12.8%
Suvannon Lohi Oy Kalalaitos+10.6%
Karjalaisenniemen Vesiosuuskunta+8.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Posio
YritysPerustettu
VHA-Tekniikka Oy29.08.2022
O'Nordic23.12.2021
Tmi Mira Säkkinen07.12.2021
Irma Iinatti18.10.2021
Urakointi ja Huoltomestarit Oy21.09.2021
Kuljetus Saraniemet Oy12.09.2021
Monipalvelu Aittaniemi19.07.2021
Parkkislomat Oy21.06.2021
Majoitus KitkanRiisi08.06.2021
Tmi Putki-Jaska09.01.2021
EsittelyssäAlueen Posio yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Posion Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Joni Paaluharju

  Koneurakointi Joni Paaluharju tarjoaa monipuolista koneurakointia Posiolla ja Kuusamossa.

  Teiden lanaukset, lumityöt, rehu-urakointi traktorilla. Palvelen ammattitaidolla yksityisiä, yrityksiä ja kunnallisia organisaatioita.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • RakSa Moilanen Oy

  Rakennus- ja saneerauspalvelut pitkällä kokemuksella Posiolta lähialueelle. Kaipaako talosi tai mökkisi remonttia? Vuotaako katto tai ikkunat? Kaipaako sisustus uutta ilmettä? Oletko suunnitellut uutta taloa tai mökkiä?

  Raksa Moilaselta saat laadukasta ja ammattitaitoista rakennus- ja remonttipalvelua. Voit luottaa, että kaikki hoituu ammattitaidolla valmiiksi saakka.

  Kauttamme saat myös vuokrakalustoa työhön ja harrastuksiin! Meiltä löytyy peräkärry, traileri, moottorikelkka ja vaikka ponttoonilautta tarvitsevalle. Ota yhteyttä ja kerro, mitä projektia olet vailla - toteutetaan suunnitelmat yhdessä!

 • Tmi KehonKuva

  Minä olen Anne Pehkonen. Olen aloittanut talvella 2019 Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia opiskelut Suomen vyöhyketerapia- ja refleksologiaopistossa Medika Novalla. Jalkapohjista annettavaa vyöhyketerapiaa olen aikaisemmin itse opiskellut ihan kirjoista ja muutamia kertoja itsekin hoidossa käynyt. Koko kehon vyöhyketerapiassa minua kiinnostaa ja innostaa ihmisen kokonaisuus. Hoidettaessa voidaan hyödyntää useampia järjestelmiä, jolloin hoidosta tulee tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi. Mahdollinen valmistuminen Refleksologiksi tapahtuu syksyllä 2021 Toisilta ammateiltani olen pukuompelija ja sairaanhoitaja. Ompelu ja muut käsillä tekeminen ovat kuuluneet jossain määrin aina elämääni, nyt uusi innostus ompeluun tullut syksyllä 2019 Tampereen käsityömessujen ja hyvän ystävän innoittamana. Sairaanhoidollisen työn olen tällä hetkellä jättänyt taka-alalle, mutta siitä on paljon hyötyä koko kehon vyöhyketerapiassa ja elämässä muutenkin. Posiolla asuessani olen saanut myös uuden ihanan harrastuksen hopeakorujen parissa, eli myös hopeakoruja voi löytyä liikkeestäni ajan myötä.

 • Tmi Ari Majava

  Teemme kaikki rakennustyöt ammattitaidolla ja luotettavasti Posion alueella.

  Olipa työ sitten pieni remontti tai isompikin uudisrakennuskohde, teemme sen ammattitaitoisesti ja kokemuksella.

  Talvella teemme lumenaurauksia sekä muita traktoritöitä!

  Ota rohkeasti yhteyttä!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Taivalkoski, Ranua, Kemijärvi, Pudasjärvi, Kuusamo, Salla ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Ahola, Ahosenniemi, Aittaniemi, Akanlahti, Anetjärvi, Hietaniemi, Honkaranta, Hyväniemi, Hämeenniemi, Jumisko, Karjalaisenniemi, Karvonen, Kattavaniemi, Keski-Posio, Kiurusenniemi, Koivulahti, Kolkonjärvi, Korkeamaa, Kuloharju, Kumpuvaara, Kylmäniemi, Kynsivaara, Lamminvaara, Lauhkea, Lehtiniemi, Livonniska, Lohiranta, Luksua, Löytöperä, Löytövaara, Maaninkavaara, Mikkolanharju, Mourujärvi, Mourunniemi, Mourusalmi, Mularinperä, Mäntyjärvi, Niirokumpu, Nolimo, Oiva, Pernu, Perä-Posio, Pikkukylä, Puromäki, Raistakka, Riihiniemi, Ristilä, Selänsalmi, Sirniö, Sukkasuo, Suojärvi, Suonnankylä, Suorsa, Särkelä, Talaskangas, Tammikangas, Timisjärvi, Tolva, Tolvanniemi, Veihtiniemi, Viitaranta, Visala, Väinämö ja Vääräjärvi
KuvausAlueen Posio kuvaus

Posio on reilun 3 000 asukkaan mökkikunta Lapin maakunnan eteläosassa. Posiolle on hyvät tieyhteydet: kunnan läpi kulkevat muun muassa kantatie 81 ja valtatie 5 (E63). Lähin lentoasema sijaitsee Kuusamossa sekä lähimmät juna-asemat Rovaniemellä ja Kemijärvellä.

Posion vetovoimainen luonto houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Paikkakunta tunnetaan tuhansista järvistään, kattavasta hiihtolatuverkostostaan, Kirintövaaran laskettelurinteistä, Riisitunturin kansallispuiston kauniista retkeilypoluista sekä Korouoman upeista jääputouksista.

Posion pääelinkeinot nojaavat vahvasti puhtaaseen luontoon: niihin kuuluvat palvelut, alkutuotanto, matkailu, puunjalostus sekä keramiikkateollisuus. Maa-, metsä- ja kalataloudella on perinteisesti ollut keskeinen sija kunnan elinkeinorakenteessa. Kuljetus on vahva toimiala, samoin rakentamisen osuus on kasvanut vapaa-ajan rakentamisen myötä. Vuonna 2019 teollisuuden saralla suurin toimija oli keramiikkatehdas Pentik Oy ja kaupan alalla K-Market Muikku.