Pudasjärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Pudasjärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pudasjärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pudasjärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kontio54 miljoonaa
Metsäpesälä Oy6 miljoonaa
IKH: Koskitraktori Oy5 miljoonaa
Neste Pudasjärvi Pietarilantie4 miljoonaa
Kuljetus Luokkanen Oy3 miljoonaa
Asuntotoimisto / Pudasjärven Vuokratalot Oy3 miljoonaa
Pudasjärven Lämpö Oy3 miljoonaa
M-Tavaratalo Pudasjärvi3 miljoonaa
Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy3 miljoonaa
Kuljetus Marjakangas Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pudasjärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kontio258
Metsäpesälä Oy48
Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy27
Kuljetus Luokkanen Oy20
IKH: Koskitraktori Oy19
KHRiekki Oy18
M-Tavaratalo Pudasjärvi15
HKP Niskala Oy14
Tili-Tekno Pelttari Oy11
Veljekset Tauriainen Oy11

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pudasjärvi
YritysKasvuprosentti
TT-Kiinteistösijoitus Oy+126.9%
PokaTrans Oy+102.4%
Pudasjärven Seulan vesiosuuskunta+58.7%
Iso-Syötteen Tunturihotelli Kiinteistö Oy+58.4%
Syöte Igloos Oy+45.8%
Peltvest Oy+45.5%
Pohjolan remontointi & kuivaustekniikka Oy+40.8%
Kuljetus Marjakangas Oy+40.4%
Farmari Agentit Oy+37.5%
Pudasjärven Teollisuuskiinteistöt Oy+35.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pudasjärvi
YritysPerustettu
Tmi Essi Puhakka29.05.2024
AN Kiinteistöt Oy16.05.2024
Maatalousyhtymä Maija Puhakka, Markku Puhakka Ja Lasse Puhakka25.04.2024
Hotelli Iso-Syöte08.03.2024
Taksi J.Manninen28.02.2024
Liepeen Pappila Oy25.02.2024
Tili-Tekno Holding Oy21.02.2024
Tmi Manu Harjula07.02.2024
Eeju Design26.01.2024
T:mi Eetu Piri19.01.2024
EsittelyssäAlueen Pudasjärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Pudasjärven Osuuspankki

  Ks. kassapalveluiden aukioloajat lisäyhteystiedoista. Muulloin ajanvarauksella, tarkistathan ajanvarauspalveluiden aukioloajat pankin kotisivuilta!

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Lääkäripalvelut Mdental Oy
  Lääkäripalvelut Mdental Oy on mm. hammashuoltoon, suuhygieniaan sekä muihin hammaslääkäripalveluihin erikoistunut lääkäripalvelu. Toimimme Pudasjärvellä, ja asiakkaitamme ovat paikalliset lääkäripalveluita tarvitsevat henkilöt. Yleishammaslääkäripalveluiden lisäksi palvelemme myös suukirurgian ja keinojuurihoitojen alalla.
 • Pudasjärven Taksimatkat Oy

  Pudasjärven Taksimatkat Oy tarjoaa asiakkailleen luotettavaa taksipalvelua Pudasjärven alueella. Ammattitaitoiset ja kokeneet kuljettajamme palvelevat teitä kaikissa kuljetustehtävissä. Kalustoomme kuuluu kolme henkilöautoa (1+4 henkilöä) sekä kaksi tilataksia (1+8 henkilöä) suuremman porukan tarpeeseen. Ota yhteyttä!

  Palvelumme:

  -Taksikyydit -Tilausajot -Sopimuskuljetukset -Perusturva-ajot -VIP-kuljetukset

 • Pudasjärven Lvi- Ja Rautatarvike Oy

  Pudasjärven LVI- ja Rautatarvike Oy on palvellut alueen asukkaita samalla tutulla paikalla jo yli 30 vuoden ajan. Meillä on sekä monipuoliset alan palvelut että myymälä, josta löytyy yhtä jos toista LVI-, sähkö-, pelti- ja rautatarviketta. Tapamme tehdä työtä kiteytyy hyvin mottoomme: "On kyseessä iso tai pieni työ, tavoitteemme on tehdä se aina niin kuin itselle tekisimme."

  Palvelumme:

  • LVI-työt

  • Sähkötyöt

  • Kylmätyöt

  • Peltityöt

  • Alan tarvikkeet

  • Paljun vuokraus

  Tutustu toimintaamme tarkemmin ja ota yhteyttä!

 • Hotelli Iso-Syöte
  Tunturihotelli Iso-Syöte on uljas hotelli tunturin laella yhdellä Suomen lumisimmista alueista rauhallisen kansallispuiston kupeessa.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Utajärvi, Puolanka, Taivalkoski, Ii, Posio, Ranua, Oulu ja Suomussalmi.

Kaupunginosat
Ahosenranta, Aittojärvi, Aittola, Ala-Livo, Elkonniemi, Ervasti, Haapala, Haapua, Hakulinranta, Harjunpää, Haukijärvi, Hemmilä, Hetekylä, Hilturanta, Hirvaskoski, Iinattijärvi, Ikosenniemi, Itäperä, Itäranta, Jaalanka, Jaurakainen, Jaurakkajärvi, Jaurakkavaara, Jonku, Jukua, Jurvasenkuiva, Juurikkaniemi, Jäkälävaara, Järvelänniemi, Kalliosuo, Keinäsperä, Kettuharju, Kipinä, Kipinäsuo, Kivisuo, Kokkokylä, Kollaja, Kollajanniemi, Kongasjärvi, Konttila, Korentokylä, Korpinen, Korte, Kosamonniemi, Kose, Kouva, Kouvanjoki, Kurenalus, Kurki, Kuttiranta, Kyngäs, Kärjenperä, Latva, Lehmisuo, Leppikoski, Levo-oja, Liekokylä, Lintuperä, Livo, Länsiranta, Malisensuo, Materonniemi, Metsälä, Muukala, Määtänperä, Naamanka, Niemelä, Niva, Nuorunka, Nuorunkajoki, Nuukavaara, Oksanperä, Olkisalmi, Paavolankuiva, Panuma, Paukkerinharju, Pelttari, Petäjäkangas, Petäjäniemi, Pikkukylä, Pikkulanperä, Pintamo, Pirinranta, Piste, Poijula, Posonoja, Puhos, Puhosniemi, Pärjänsuo, Pääaho, Rauhalankangas, Rautionharju, Rissasenperä, Ritva, Rojolanperä, Rukoperä, Ruonalampi, Ruottisenharju, Ruuhensuo, Rytinki, Rytäniemi, Saarikoski, Salmijärvi, Salmiperä, Sarajärvi, Sarvela, Siivikko, Sirkanperä, Suvannonkylä, Syväoja, Syötekylä, Särkiperä, Taipaleenharju, Temmeskylä, Tiirola, Tirmonperä, Tuhansuo, Tuiskuperä, Vaassanperä, Valkki, Varpuperä, Venymä, Vesala, Vesaperä, Viinikoski, Viitaperä, Yli-Kurki, Yli-Livo, Yli-Siurua ja Ypykkäjärvi
KuvausAlueen Pudasjärvi kuvaus

Pudasjärvi on luonnonkaunis kaupunki Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosassa Iijoen keskijuoksulla. Reilun 8 000 asukkaan maaseutukaupunki ei mahtaile väkimäärällään, mutta on pinta-alaltaan Lapin ulkopuolella sijaitsevista kunnista suurin. Lapin rajalla sijaitseva Pudasjärvi kuuluu Oulunkaaren seutukuntaan, ja maakunnan keskus Oulu on vain tunnin ajomatkan päässä.

Pudasjärveä on kutsuttu Suomen hirsipääkaupungiksi, koska sillä on pitkä hirsiperinne, joka on tuotu nykypäivään esimerkiksi hirsisen päiväkodin ja hirsikampuksen muodossa. Kaupungin symboli on myös Syötteen tunturialue hiihtokeskuksineen: Iso-Syöte ja Pikku-Syöte tarjoavat erinomaiset puitteet lasketteluun ja hiihtämiseen. Syötteen kansallispuisto on suosittu matkailualue, jonka luonnonrauha liikuttaa kaikkina vuodenaikoina. Esimerkiksi retkeily, marjastus, sienestys, metsästys, pyöräily ja moottorikelkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja.

Pudasjärvi on monikulttuurinen sekä hirsi- ja matkailuorientoitunut kaupunki, joka hyödyntää runsaita luonnonvarojaan. Kaupungin elinkeinot perustuvat pitkälti luonnonvaroihin ja niiden jalostukseen. Merkittäviä toimialoja ovat mekaaninen puunjalostus, matkailu ja maaseutuyrittäjyys. Keskeisiä työllistäviä aloja ovat julkiset palvelut, maa- ja metsätalous, teollisuus, tukku- ja vähittäiskauppa sekä kaupan ja majoituksen palvelut.