Puolanka

Tältä sivulta löydät kunnan Puolanka suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Puolanka suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Puolanka
YritysLiikevaihto (euroa)
Maitopisara Oy2 miljoonaa
Aution Rauta Oy1 miljoonaa
Puolangan Osteri Oy / Vianor Puolanka1 miljoonaa
Koneurakointi Huovinen & Kinnunen Oy913 tuhatta
North Finlandia Travels Oy856 tuhatta
Honkainfra Oy751 tuhatta
Ylä-Kainuun Jätehuolto Oy564 tuhatta
Puolangan Apupiste400 tuhatta
A. Valppu Oy399 tuhatta
Maansiirto Holappa Oy362 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Puolanka yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Puolangan Apupiste8
Puolanka-Lehti7
Maitopisara Oy6
Koneurakointi Huovinen & Kinnunen Oy5
A. Valppu Oy5
Aution Rauta Oy4
JJ-Hirsi Oy3
Paljakan Loma-asunnot Oy3
Ylä-Kainuun Jätehuolto Oy3
Puolangan Osteri Oy / Vianor Puolanka3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Puolanka
YritysKasvuprosentti
Agri Flow Oy+143.8%
Paljakka Skivillas Oy+40.9%
Vaarojen Rakentajat Oy+22.1%
Puolangan Apupiste+20.3%
A. Valppu Oy+8.3%
Aution Rauta Oy+6.1%
Metsätalouden palvelut Betacap Oy+4.3%
Maitopisara Oy+2.2%
Hirsityö Ervasti Oy+1.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Puolanka
YritysPerustettu
Asala Yhtiöt Oy20.05.2022
Heinävaaran Tekniikka Oy04.05.2022
T:mi LVI-Pätsi03.05.2022
Rakennus- ja Konepalvelu Ka-Mi Oy18.04.2022
Korpikylän Rauta Oy13.04.2022
T:mi Juntusen Paja03.03.2022
Räjäytys Ukko21.12.2021
Snow Huskies tmi06.10.2021
HH-Työ Oy25.02.2021
Juniperus Company Oy30.11.2020
EsittelyssäAlueen Puolanka yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Metsänhoitoyhdistys Rokua-Paljakka
  Metsänhoitoyhdistys toimii jokaisen kunnan alueella. Olemme metsänomistajan apuna puukaupassa sekä metsänhoitotöiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Palvelemme metsänomistajia kaikissa metsän hoitoon ja käyttöön liittyvissä asioissa. Tunnemme paikallisen puumarkkinatilanteen ja ajamme metsänomistajan etua.
 • Nuohouspalvelu Autio
  Nuohouspalvelu Autio on vuosien ammattitaidolla toimiva nuohousalan palveluita tarjoava yritys, jonka päätoimialoja ovat lakisääteiset nuohoustyöt, ilmastointijärjestelmien puhdistus- ja säätötyöt. Kauttamme saat hoidettua myös esimerkiksi piipunpellit, pellitykset ja kattoturvatuotteet.
 • Puolanka Camping
  Puolanka Camping sijaitsee Puolangan keskustassa idyllisessä maalaismaisemassa järven rannalla. Majoitamme mökeissä ja huoneistoissa. Telttailijoille ja karavaanareille tarjoamme uudet, toimivat sosiaali- ja keittiötilat. Alueella myös uimaranta, vene majoittujien käytössä, kahvila, tilaussauna, lapsille ulko- ja sisäleikkipaikka. Lämpimästi Tervetuloa!
 • T:mi TM Motorsport
  TM Motorsport on Puolangassa palveleva moottorikoneistamo, joka tarjoaa kattavat koneistuspalvelut monenlaisiin moottoriajoneuvoihin. Tarjoamme yleisimmät moottorikoneistuspalvelut aina mopoista isompiin työkoneisiin. Tarjontaamme kuuluvat autojen säädöt, tehonmittaukset, sekä valmiiit kilpamoottorit ja huollot.
 • Puolangan Bussipalvelu
  Puolangan Bussipalvelu Ky on vuonna 1993 perustettu henkilöliikenteen palveluihin keskittyvä yritys.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Ristijärvi, Paltamo, Hyrynsalmi, Utajärvi, Vaala, Suomussalmi ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Aittokylä, Alakylä, Askanmäki, Auho, Heinäjärvi, Heinävaara, Hepovaara, Hiltulanniemi, Hoikanvaara, Honkavaara, Housuvaara, Jalaskylä, Joukokylä, Kalhamanperä, Kallio, Kalpio, Karhumäki, Kempasvaara, Kenttäkylä, Ketokylä, Kiehtäjä, Kivarinjärvi, Kongasmäki, Kotila, Kuorevaara, Kurtto, Latva, Lauttavaara, Lehtojoki, Leipivaara, Levävaara, Lippoperä, Lomamäki, Luppoperä, Lylykylä, Murtoperä, Nalkki, Naulaperä, Neulikko, Niskanperä, Nivanperä, Näätävaara, Pahkavaara, Paljakka, Pekkalanniemi, Perälä, Pesäkylä, Pikkuperä, Pirttijoki, Pitkälänvaara, Puokio, Pyssyperä, Raappananmäki, Rantakylä, Rasinkylä, Ryhtälänniemi, Sammakkovaara, Siikajärvi, Siikavaara, Somere, Suolijärvi, Syrjälä, Tossuperä, Tuijolanvaara, Tulijärvi, Törmänmäki, Vantasperä, Varpula, Vattuperä, Vihajärvi, Väliaho, Väyrylä ja Yrittäperä
KuvausAlueen Puolanka kuvaus

Puolanka sijaitsee Kainuun maakunnan pohjoisosassa samannimisen järven pohjoisrannalla. Pienessä ja sitkeässä kunnassa, Suomen manneralueen maantieteellisessä keskipisteessä, asuu noin 2 600 ihmistä. Puolanka sijaitsee pororajalla, ja se on siten Lapin ja lappilaisen kulttuurin eturintama sekä Suomen eteläisin poropitäjä.

Matkailijoita kutsuvat Kainuun taianomaiset korpimaisemat sekä sinisenä hohkaavat vaarat. Kesäisin kunnan väkiluku tuplaantuu matkailijoiden ja mökkeilijöiden saapuessa paikkakunnalle. Luonnonrauha, puhdas ilma sekä laajat erämaa-alueet houkuttelevat ulkoilemaan ja rentoutumaan. Puolangalla sijaitsee yksi Suomen korkeimmista luonnonvaraisista putouksista, Hepokönkään vesiputous.

Puolangassa maatalous ja sitä täydentävä monipuolinen maaseutuyrittäminen elävät vahvana. Maataloudessa pääpaino on maidontuotannossa. Yrittäjät ovat kunnan kivijalka, joiden toimintaa kunta pyrkii tukemaan esimerkiksi tarjoamalla kattavan valokuituverkon myös haja-asutusalueille. Vuonna 2018 suurimpia työnantajia ja eniten liikevaihtoa tuottavia yrityksiä olivat Maitopisara Oy, Puunkorjuu Torvinen Oy sekä Koneurakointi Huovinen & Kinnunen Oy.