Pyhäjärvi
 • Nivala-Haapajärven seutukunta
 • Pohjois-Pohjanmaan maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Pyhäjärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pyhäjärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pyhäjärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Pyhäsalmi Mine Oy44 miljoonaa
PehuTec Oy5 miljoonaa
Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy3 miljoonaa
Pyhäsalmen Auto- ja traktorihuolto3 miljoonaa
IKH: Pyhäsalmen Rauta-Sport Oy2 miljoonaa
Pikapaja Oy2 miljoonaa
Rillankivi Kiinteistö Oy2 miljoonaa
Kapets Oy2 miljoonaa
Lk-Cargo Oy2 miljoonaa
Lameltec Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pyhäjärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pyhäsalmi Mine Oy88
PehuTec Oy59
Esperi Hoivakoti Jaatinen28
Pikapaja Oy20
Tenhusen Liikenne Oy20
Aurinkoranta-koti Oy20
J & J Silvennoinen Oy15
JMS Konepalvelu Oy14
Rönkön Puutarhat Oy11
Arjen Avuxi Oy11

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pyhäjärvi
YritysKasvuprosentti
Pyhäsalmen Kvanttikiinteistöt Oy+61.0%
Kapets Oy+60.7%
Keski-Suomen Soodapuhallus Oy+53.6%
Häive Productions Oy+51.8%
Lk-Cargo Oy+48.6%
Arjen Avuxi Oy+41.8%
Orix Oy+36.6%
AJ Service Oy+28.6%
Kiinteistötyö MTP Oy+26.0%
Olkkopuro Kiinteistö Oy+22.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pyhäjärvi
YritysPerustettu
Laura Maria Ahola23.02.2024
Valo- ja videokuvaaja Ilona Mikkonen19.02.2024
Kissankulman metsäpalvelut14.11.2023
Metsäkonetyö P.Paaso12.11.2023
TigIt Oy30.10.2023
P. Tikanmäki13.10.2023
Lystilehto11.10.2023
EAK Palvelut Ky04.09.2023
NailStudio Emilia05.06.2023
Kuljetusliike V.Komu Ky01.06.2023
EsittelyssäAlueen Pyhäjärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Suomenselän Osuuspankki Pyhäjärven konttori

  Kassapalvelut avoinna ma, ke 9:30-12 ja 13-16 (lounastauko 12-13). Muut palvelut ajanvarauksella ma-pe 9:30-16.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Pyhäsalmen Auto- ja traktorihuolto

  Pyhäsalmella nimensä mukaisesti sijaitseva täyden palvelun huoltamo Pyhäsalmen Auto- ja Traktorihuolto Oy / Seo Pyhäsalmi tarjoaa asiantuntevat huoltamo- ja korjaamopalvelut asiakkailleen. Löydät huoltoaseman Pyhäsalmen keskustasta, jossa olemme toimineet yli 30 vuotta.

  Omaamme pitkät perinteet ja historian kaupankäynnistä tutulla liikepaikalla, jonne on helppo tulla. Yli 10 henkilöä työllistävä vakavarainen yritys mahdollistaa sinulle luotettavan kumppanin ja parhaan palvelun. Huoltoasemalla tankkaat sujuvasti ja saat autosi puhtaaksi pikapesussa. Kahviossa vaihdat päivän kuulumiset ja nautit samalla virkistävät itsekeitetyt kahvit. Muut palvelut, veikkaukset, virvokkeet nopeasti ilman jonottamista.

  Kuulumme valtakunnalliseen Fixus-ketjuun ja monipuolisesta korjaamosta kaikkien automerkkien määräaikaishuollot ja korjaukset. Olemme myös Valtra sopimushuoltokorjaamo. Myymälässä on paljon tarvikkeita ja varaosia autoilijoille ja konemiehille ja nopeat toimitukset maahantuojien varastoista takaavat osien saannin yleensä seuraavalle päivälle. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat IKH, Fixus, Valtra, Dunlop Hiflex, Vuorenmaa, Stiga, AGA, Startax ym. tahot. Olipa tarpeen sitten tankkaus tai auton korjaus, tule meille!

 • Kukkakauppa ja Hautaustoimisto KukkaMarleena

  Kukka Marleena Oy palvelee asiakkaita vahvalla ammattitaidolla sekä pitkäaikaisella kokemuksella. Kukkakauppamme tahtoo olla mukana silloin kun Sinä haluat tehdä arjesta juhlahetken sekä silloin kun Sinulla tai ystävälläsi on ilon tai surun aika. Hautaustoimistomme palvelee silloin kun Sinua kohtaa suru ja läheisen menetys. Meiltä arkut ja uurnat sekä vainajien kuljetukset.

 • Hotelli Pyhäsalmi

  Hotelli-Ravintola Pyhäsalmi. Hotelli-Ravintola Pyhäsalmi sijaitsee Pyhäjärven kaupungissa keskellä kauneinta Suomea. Hotellissamme on 33 huonetta ja yksi sviitti.

  Kaikki huoneet ovat korkeasti varusteltuja ja huomioon on otettu myös pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat. Tarjoamme asiakkaillemme myös paljon muita palveluja kokoustiloista saunatilojen käyttöön asti.

  Ravintolassamme pääset nauttimaan annoksista, jotka on valmistettu lähiseuduilla tuotetuista raaka-aineista.

  Here at the point where the provinces meet is an easily accessible little town in which to hold a meeting, a training session or a family gathering, to spend the night and enjoy yourself.

  Our location on the shores of Lake Pyhäjärvi is rich in potential for rest and recreation and for enjoying the beautiful Finnish lake scenery: the spring awakening, the light summer nights, the glowing autumn colours and the white winter snows.

  The hotel has comfortable premises to suit a variety of needs: conferences, training events, special occasions, or simply a relaxing holiday.

  The atmosphere in our small hotel is warm and friendly. We treat all our guests as individuals, doing our utmost to meet your reguests and you a pleasant stay.

 • PehuTec Oy

  PehuTec is a fast growing software service provider and software creation house for telecommunications, wireless systems, various embedded systems and medical device markets. Our motivated and highly experienced specialists are very competitive in our field of expertise.

  The company is executing organic growth and is employing a vast range of recognized experts of their respective fields.

  Toimipisteet

  PeHuTec Oulu

  Elektroniikkatie 10

  90590 Oulu, Finland

  PehuTec Ylivieska

  Vierimaantie 5

  84100 Ylivieska, Finland

  PehuTec Espoo

  Tekniikantie 14

  02150 Espoo, Finland

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kärsämäki, Haapajärvi, Pyhäntä, Pihtipudas, Pielavesi ja Kiuruvesi.

Kaupunginosat
Akanmäki, Emolahti, Eskoperä, Haapamäki, Hevosneva, Hietakylä, Hiidenkylä, Hirvimäki, Hongonjoki, Honkaperä, Hulanperä, Hynynkylä, Itäranta, Jokikylä, Junttikylä, Kaakkuri, Kauraperä, Kepukkaperä, Kettuperä, Kilposperä, Kirkonkylä, Koivujoki, Kokkoperä, Komu, Koskenperä, Kuusenmäki, Köpsi, Lammasmäki, Lamminaho, Lamminperä, Latvanen, Lehtoperä, Liittoperä, Lippikylä, Lohvanjoki, Lohvanperä, Lookila, Mukurinperä, Murronperä, Murtoperä, Niinimäki, Nuttuperä, Ojakylä, Oravankylä, Parkkima, Pellikkaperä, Pirttiperä, Pitäjänmäki, Puronperä, Pyhäsalmi, Rannankylä, Rintaperä, Ruhkaperä, Ruotanen, Röytiönranta, Salmelanperä, Sarviperä, Särkiperä, Tapaninahonperä, Toukkamäki, Tunturimäki, Vaivionperä, Vuohtomäki ja Väätinperä
KuvausAlueen Pyhäjärvi kuvaus

Pyhäjärvi on reilu 5 300 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Se sijaitsee Pyhäjärvi-maakuntajärven rannalla, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Suomen keskipistealueella. Idylliseen pikkukaupunkiin on helppo tulla sekä autolla että junalla.

Pyhäjärvi tarjoaa kattavat peruspalvelut ja harrastusmahdollisuudet, joihin kuuluvat esimerkiksi jäähalli, golfkenttä, keilahalli, uimahalli, hiihtoladut, eränkäyntimaat sekä kalastusapajat. 1 445 metriä maan pinnan alapuolelle ulottuva Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvimpiä tunnettuja paikkoja. Kaivostoiminnan loppuessa alueelle on kehittymässä maanalaisen infrastruktuuriin ja osaamiseen pohjautuva yritysalue, Pyhäjärven Callio. Se mahdollistaa esimerkiksi tutkimus-, tuotekehitys- ja testaustoiminnan sekä tarjoaa liiketoiminnallisia mahdollisuuksia mm. energiavarastointiin, datakeskuksen ja bioenergiaterminaalin käyttöön, kasvituotantoon sekä säilytykseen.

Vuonna 2019 Pyhäjärven suurin työnantaja ja eniten liikevaihtoa tuottava yritys oli Pyhäsalmen kaivos eli Pyhäsalmi Mine Oy, jonka päätuotteita ovat kupari ja sinkki. Logistisen sijainnin ansiosta Pyhäjärvi kehittää valtateiden 4 ja 27 risteysalueella Transparkia, joka on logistiikkaan ja kauppaan painottuva yritys- ja osaamiskeskittymä.