Pyhäntä
 • Haapaveden-Siikalatvan seutukunta
 • Pohjois-Pohjanmaan maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Pyhäntä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pyhäntä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pyhäntä
YritysLiikevaihto (euroa)
LapWall Oyj42 miljoonaa
Maustaja Oy24 miljoonaa
Feelia23 miljoonaa
Salvos Finland Oy13 miljoonaa
Piklas Oy11 miljoonaa
Suomen Oikia Oy8 miljoonaa
Yrjanan Oy3 miljoonaa
Latvaenergia Oy2 miljoonaa
K-Market Pyhäntä2 miljoonaa
Pyhännän Puu-Top Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pyhäntä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
LapWall Oyj129
Salvos Finland Oy120
Maustaja Oy95
Piklas Oy75
Feelia72
Suomen Oikia Oy19
Pyhännän Puu-Top Oy18
Siikalatvan Bioenergia Oy10
PRT-Forest Oy7
Latvaenergia Oy7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pyhäntä
YritysKasvuprosentti
Kone-Mik Oy+65.5%
Putipuhdas Kotipalvelu Oy+50.5%
Niskanen Services Oy+24.9%
7Rent Oy+22.1%
Feelia+21.0%
LapWall Oyj+10.3%
Latvaenergia Oy+10.1%
Maustaja Oy+9.1%
Perhekoti Kuurankukka Oy+8.3%
Suomen Oikia Oy+7.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pyhäntä
YritysPerustettu
Ostrovska10.08.2023
Metsätyö Konola Oy04.05.2023
EP-Katajamäki Oy17.01.2023
EsittelyssäAlueen Pyhäntä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LapWall Oyj
  LapWall on puuelementoinnin suunnannäyttäjä, puuelementtien johtava valmistaja ja kehittäjä. Vuonna 2011 perustettu yritys on laajan tuotevalikoimansa ja nykyaikaisten tehtaidensa ansiosta kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi.
 • Hannu Pirttisalo

  Kun maanrakennus tarvitsee tekijäänsä Oulun-, Pyhännän seudulla tai naapurikuntien alueella, Hannu Pirttisalo on valmiina palvelemaan.

  Kokeneena alan toimijana saat meiltä muun muassa kaivinkonetyöt, talonpohjatyöt ja sekä pihatyöt ja viherrakentamisen kokonaisvaltaisena palveluna.

  Toimintasäteemme on noin 100 kilometriä Oulusta, eli myös Iisalmi ja Kajaani kuuluvat palvelualueeseemme.

  Jätä maanrakennus ammattilaisen tehtäväksi, niin asiat hoituvat oikein ja sovittujen aikataulujen mukaan, työn lopputuloksesta tinkimättä.

  Hoidamme vaativammatkin kaivuu-urakat huolellisesti ja asiakkaan toiveiden mukaan.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää, tai pyydä suoraan tarjous!

  Nosto- ja asennustyöt

  Palvelemme sinua monipuolisissa nostotarpeissa vuosien kokemuksella yllättävissäkin tilanteissa ja vaativissa kohteissa.

  Jokainen nosto- ja asennustyö on erilainen, joten panostamme tarkkaan yksityiskohtien suunnitteluun, jolloin minimoimme tapaturmien riskit.

  Hoidamme nosto- ja asennustyöt aikataulussa, avaimet käteen -periaatteella.

 • Feelia

  Feelia Foodservice on elämyksellisen valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja, joka on perustettu vuonna 2007. Yrityksen missiona on tarjota asiakkaalleen ratkaisuja sekä palveluita. Feelialle tärkeä arvo on vastuullisuus, joka korostuu toiminnassa esimerkiksi lähituottajien käyttönä, raaka-aineiden kotimaisuutena, ruokahävikin hallintana sekä hiilijalanjäljen pienentämisenä.

  Feelian ratkaisuihin luottaa laaja, koko ajan kasvava asiakaskunta lähes kaikilta toimialoilta, tukuista kuntiin ja kaupunkeihin sekä yksittäisistä ravintoloista ja kaupoista koko maan kattaviin ketjuihin.

 • Yrjanan Oy

  Yrjanan Oy on perheyritys, jolla on kaksi päätoimialaa: mansikan viljely ja henkilöstövuokraus. Mansikkatila perustettiin Pyhännälle vuonna 1996. Viime vuosina toiminta on laajentunut henkilöstövuokraukseen juuri mansikkatilan tuttujen työntekijöiden toiveesta ja toisaalta lähialueen yritysten tarpeesta.

  PALVELUMME

  • Mansikkatila
  • Työvoiman vuokraus
  • Teollisuussiivous
  • Verkkokauppa (mansikkaa ja mansikkatuotteita)

  HUOM! Lisätietoa toiminastamme ja verkkokaupastamme löydät sivulla olevan kotisivulinkin kautta!

 • Kuljetusliike Arbelius

  Kuljetus Arbelius tarjoaa ammattitaitoista kuljetuspalvelua koko Suomen alueella. Meillä on kymmenien vuosien kokemus tehokkaasta kuljetuspalvelusta. Jokaisessa autossamme on nosturivarustus, joten vaativatkin nostotyöt onnistuvat. Tärkein periaatteemme on nopea, rehellinen ja korkealaatuinen palvelu. Viemme ja tuomme kuljetukset luotettavasti perille. Meiltä hoituvat myös erikoiskuljetukset, kuten ylisuurten elementtien kuljetus. Nostopalveluihimme kuuluvat esimerkiksi rakennuselementtien, saunojen ja konttien nostot. Meiltä saat kattavat nosto- ja kuljetuspalvelut samasta paikasta!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kärsämäki, Vieremä, Kiuruvesi, Pyhäjärvi, Siikalatva ja Kajaani.

Kaupunginosat
Ahokylä, Alipää, Juutinen, Kallionperä, Kamula, Kesälahti, Kituperä, Korpelanperä, Leppiperä, Luotakko, Maaralanperä, Metsäperä, Ojapellonperä, Perukka, Pilpanperä, Punaperä, Tavastkenkä, Törmälänperä ja Viitamäki
KuvausAlueen Pyhäntä kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäntä on 1 500 asukkaan kunta Siikalatvan seutukunnassa. Sen naapureita ovat mm. Kajaani, Kainuu ja Pyhäjärvi.

Pyhäntä on kunta, jossa teollisuus on suurin työllistäjä. Kunnasta löytyy monia satoja talo-, metsä- ja elintarviketeollisuustyöpaikkaa. Aktiivinen teollisuusalue on Leiviskänkankaan alue, jossa on monipuolista teollisuuden tuotantoa.

Suurimpiin työllistäjiin kuuluvat kunnan lisäksi Jukkatalo Oy sekä ikkuna- ja ovivalmistaja Piklas Oy ja puuelementoinnin Lapwall Oy. Pyhännän yrityksissä korostuukin alueen raaka-aineiden, eritoten puun käyttö. Puutuotealalle on syntynyt useita yrityksiä, mikä on nostanut alan ammattitaitoa ja tuotteiden laatua merkittävästi.

Niin ikään elintarviketeollisuudella on Pyhännällä pitkät perinteet. Viime vuosien aikana sen saralla onkin laajennettu toimintaa tuntuvasti. Tunnettuja pyhäntäläisiä elintarvikeyrityksiä ovat mm. valmisruokaa tuottava Feelia Oy, Oy Maustaja Ab ja Real Snacks Oy.