Pyhäntä
 • Haapaveden-Siikalatvan seutukunta
 • Pohjois-Pohjanmaan maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Pyhäntä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Pyhäntä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Pyhäntä
YritysLiikevaihto (euroa)
Jukkatalo Oy56 miljoonaa
LapWall Oy Pyhäntä31 miljoonaa
Maustaja Oy19 miljoonaa
Piklas Oy15 miljoonaa
Feelia Oy14 miljoonaa
Salvos Finland Oy13 miljoonaa
Lappli-Talot Oy8 miljoonaa
Real Snacks Oy7 miljoonaa
K-Market Pyhäntä2 miljoonaa
Siikalatvan Bioenergia Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Pyhäntä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Jukkatalo Oy174
Piklas Oy103
LapWall Oy Pyhäntä100
Maustaja Oy88
Salvos Finland Oy75
Feelia Oy58
Real Snacks Oy28
Lappli-Talot Oy24
Pyhännän Puu-Top Oy17
PRT-Forest Oy13

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Pyhäntä
YritysKasvuprosentti
Feelia Oy+34.6%
Salvos Finland Oy+19.2%
Jukkatalo Oy+18.1%
Jouni Limma Oy+14.7%
Latvaenergia Oy+14.3%
K-Market Pyhäntä+12.4%
Pyhännän Vesi Oy+11.9%
Real Snacks Oy+8.3%
Perhekoti Kuurankukka Oy+8.2%
Pyhännän Malmitori Oy+5.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Pyhäntä
YritysPerustettu
Eveliina Kivioja17.12.2020
Limma Group Oy23.06.2020
Putipuhdas Kotipalvelu Oy26.02.2020
EsittelyssäAlueen Pyhäntä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Maustaja Oy
  Maustaja Oy vastaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan merkkituotteen suunnittelusta, valmistamisesta ja pakkaamisesta sekä logistiikasta. Se tarjoaa tavan valmistuttaa omia tuotteita kustannustehokkaasti ja luotettavasti.
 • LapWall Oy Pyhäntä
  Vuonna 2011 perustettu LapWall on laajan tuotevalikoimansa ja nykyaikaisten tehtaidensa ansiosta kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi. LapWall Oy:llä on tehtaat Pyhännällä ja Pälkäneellä. Lisäksi toimipisteet ovat myös Oulussa ja Vantaalla.
 • Hannu Pirttisalo
  Kun maanrakennus tarvitsee tekijäänsä Oulun-, Pyhännän seudulla tai naapurikuntien alueella, Hannu Pirttisalo on valmiina palvelemaan. Kokeneena alan toimijana saat meiltä muun muassa kaivinkonetyöt, talonpohjatyöt ja sekä pihatyöt ja viherrakentamisen kokonaisvaltaisena palveluna. Käytännössä toimintasäteemme on noin 100 kilometriä Oulusta, eli myös Iisalmi ja Kajaani kuuluvat palvelualueeseemme.
 • Kuljetusliike Arbelius
  Kuljetus Arbelius tarjoaa ammattitaitoista kuljetuspalvelua koko Suomen alueella. Meillä on kymmenien vuosien kokemus tehokkaasta kuljetuspalvelusta. Jokaisessa autossamme on nosturivarustus, joten vaativatkin nostotyöt onnistuvat. Tärkein periaatteemme on nopea, rehellinen ja korkealaatuinen palvelu. Viemme ja tuomme kuljetukset luotettavasti perille. Meiltä hoituvat myös erikoiskuljetukset, kuten ylisuurten elementtien kuljetus. Nostopalveluihimme kuuluvat esimerkiksi rakennuselementtien, saunojen ja konttien nostot.
 • Nostopalvelut V. Pirttisalo Oy
  Nostopalveluja jo lähes 40 vuoden kokemuksella!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kärsämäki, Vieremä, Kiuruvesi, Pyhäjärvi, Siikalatva ja Kajaani.

Kaupunginosat
Ahokylä, Alipää, Juutinen, Kallionperä, Kamula, Kesälahti, Kituperä, Korpelanperä, Leppiperä, Luotakko, Maaralanperä, Metsäperä, Ojapellonperä, Perukka, Pilpanperä, Punaperä, Tavastkenkä, Törmälänperä ja Viitamäki
KuvausAlueen Pyhäntä kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäntä on 1 500 asukkaan kunta Siikalatvan seutukunnassa. Sen naapureita ovat mm. Kajaani, Kainuu ja Pyhäjärvi.

Pyhäntä on kunta, jossa teollisuus on suurin työllistäjä. Kunnasta löytyy monia satoja talo-, metsä- ja elintarviketeollisuustyöpaikkaa. Aktiivinen teollisuusalue on Leiviskänkankaan alue, jossa on monipuolista teollisuuden tuotantoa.

Suurimpiin työllistäjiin kuuluvat kunnan lisäksi Jukkatalo Oy sekä ikkuna- ja ovivalmistaja Piklas Oy ja puuelementoinnin Lapwall Oy. Pyhännän yrityksissä korostuukin alueen raaka-aineiden, eritoten puun käyttö. Puutuotealalle on syntynyt useita yrityksiä, mikä on nostanut alan ammattitaitoa ja tuotteiden laatua merkittävästi.

Niin ikään elintarviketeollisuudella on Pyhännällä pitkät perinteet. Viime vuosien aikana sen saralla onkin laajennettu toimintaa tuntuvasti. Tunnettuja pyhäntäläisiä elintarvikeyrityksiä ovat mm. valmisruokaa tuottava Feelia Oy, Oy Maustaja Ab ja Real Snacks Oy.