Raisio

Tältä sivulta löydät kunnan Raisio suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Raisio suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Raisio
YritysLiikevaihto (euroa)
Ravintoraisio Oy129 miljoonaa
Inhan Tehtaat Oy Ab88 miljoonaa
Auto-Center54 miljoonaa
Bunge Finland Oy49 miljoonaa
Europlan Engineering Oy43 miljoonaa
Raisioaqua Oy37 miljoonaa
Kaukora Oy37 miljoonaa
K-Supermarket Raisio Center28 miljoonaa
Vestera Oy26 miljoonaa
K-Rauta Kuninkoja25 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Raisio yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ravintoraisio Oy214
Inhan Tehtaat Oy Ab171
Konepaja Häkkinen Oy133
Kaukora Oy127
Fixus Raisio101
TRP Group Oy99
Bunge Finland Oy90
Carglass Tuulilasivarikko Oy Hallinto79
Auto-Center74
St1 Raisio keskusta66

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Raisio
YritysKasvuprosentti
Pinta System oy+254.7%
Airfi Oy AB+252.3%
ProDrill Oy+231.0%
Suomen Laatualtaat+166.6%
Raisioaqua Oy+163.2%
Turun Auto-Center Oy+162.0%
Paxteam Material Oy+149.3%
Rakennus Heino Oy+135.1%
VG Boats Oy+126.4%
SK Vaihtoautot ja Huolto Oy+122.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Raisio
YritysPerustettu
Eloisa Creative24.09.2022
R.Salovuori Oy15.09.2022
ARWM07.09.2022
Sasuta palvelut06.09.2022
HKS-Auto Oy02.09.2022
Autokorjaamo Highwey Oy01.09.2022
Pyramids ravintola Oy31.08.2022
floWolf Oy25.08.2022
Tmi. Fannin siivouspalvelut13.07.2022
OJ Jalava Tmi01.07.2022
EsittelyssäAlueen Raisio yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Raisio RengasTek Oy
  RengasCenter on suomalainen Rengasliikeketju. RengasCenterin juuret ovat yrittäjyydessä ja RengasCenter onkin Suomen suurin yrittäjävetoinen rengasliikeketju. Asioidessasi RengasCenterissä, tuet samalla myös suomalaista yrittäjyyttä. Palvelemme asiakkaitamme sekä kevyen ajoneuvokaluston että raskaan ajoneuvokaluston rengastarpeissa. Ketjumme edustaa tuotemerkkejä Premium-merkeistä aina edullisiin merkkeihin. Edustamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Nokian Renkaat, Continental, Goodyear, Marshal, Michelin ja Nordexx.
 • Wagner Industrial Solutions Scandinavia
  Wagner Industrial Solutions Scandinavia tarjoaa kaiken mitä tarvitset pintakäsittelyyn. Tarjoamme innovatiivista palvelua korkealaatuisella teknologialla. WAGNER toteuttaa jauhe- ja märkämaalauksen huippuratkaisut.
 • Raision Sähkö-INSTO Oy
  Raision Sähkö-INSTO Oy palvelee asiantuntevasti, onpa kyse sitten sähkösuunnittelusta tai -asennuksesta, sähkötarvikkeista tai sisustusvalaisimista! Raision Sähkö-INSTO Oy:n täyden palvelun sähköliikkeessä palvelemme usean ammattilaisen voimin kuluttajia, yrityksiä, yhteisöjä ja liikelaitoksia kaikissa sähköön liittyvissä asioissa. Tervetuloa!
 • Huotari VP Ky
  VP Huotari Ky on toiminut vuodesta 1986 lähtien ja sillä on Suomen ympäristökeskuksen lupa käsitellä erikoisjätteitä.
 • Westlog Oy
  Westlog Oy on vuonna 2000 perustettu yrittäjävetoinen logistiikka-alan yritys. Tuotamme erilaajuisia logistiikkapalvelukokonaisuuksia, joista jokainen on tarkkaan mitoitettu sopimaan juuri kyseisen asiakkaan tarpeisiin. Voitte valita palvelukartastamme joko yksittäisen palvelun, tai voitte keskittyä kokonaan tuotteen ja myynnin kehittämiseen, me hoidamme tilaus- ja toimitusketjun rutiinit.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Rusko, Masku, Turku ja Naantali.

Kaupunginosat
Hauninen, Hitinmäki, Huhko, Härkämäki, Ihala, Inkoinen, Järämäki, Kallanen, Kareva, Kattelus, Kerrola, Kerttula, Koivisto, Konsa, Krookila, Kuloinen, Kuninkoja, Maksla, Metsä-Sylttylä, Metsäaro, Miekelä, Mälikkälä, Nuorikkala, Paikkari, Pasala, Pellonperä, Petterinpelto, Petäsmäki, Pläkkikaupunki, Polusmäki, Somersoja, Tahvio, Tikanmaa, Upalinko, Vaisaari ja Varppeenseutu
KuvausAlueen Raisio kuvaus

Raisio on yli 24 000 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa, Turun ja Naantalin välissä. Yhdessä naapurikuntiensa Turun ja Naantalin kanssa Raisio muodostaa Varsinais-Suomen merkittävimmän kauppakeskittymän. Kulkuyhteydet kaupunkiin ovat hyvät, sillä valtatie 8 ja tavarankuljetuksiin tarkoitettu rautatie kulkevat Raision läpi.

Suomen toiseksi suurin Uudenmaan ulkopuolella toimiva kauppakeskus sijaitsee Raisiossa. Kauppakeskus Myllyn läheltä löytyvät myös IKEA-tavaratalo sekä useat muut erikoismyymälät autokaupoista sisutusmyymälöihin. Raision keskustassa, torin ympärillä sijaitseva Raisiokeskus tarjoaa kattavat palvelut keskustassa asioiville. Alueen laaja palvelutarjonta houkuttelee asiakkaita kauempaakin, mikä tekee Raisiosta vetovoimaisen kaupunkiseudun.

Aktiivisessa ja elävässä kaupungissa toimii yli 1 400 yritystä: pääelinkeinoja ovat palvelut sekä elintarvike- ja kemianteollisuus. Yksi suurimpia työnantajia on Raision kaupunki, minkä lisäksi merkittäviä työllistäjiä ovat Kauppakeskus Mylly ja elintarvikkeiden ja naudanrehun tuotantoon keskittynyt Lantmännen Feed Oy (ent. Raisio Oyj).