Ranua

Tältä sivulta löydät kunnan Ranua suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ranua suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ranua
YritysLiikevaihto (euroa)
Veke | Ranuan myymälä33 miljoonaa
Tarvikekeskus Oy Ranua31 miljoonaa
Pohjoisen Auto Oy8 miljoonaa
MK Core Drilling Oy7 miljoonaa
Ranuan eläinpuisto5 miljoonaa
Jarcrac Forest Finland Oy4 miljoonaa
Shell Ranua3 miljoonaa
Ranuan Infra Oy3 miljoonaa
Sääskipuu Oy2 miljoonaa
ASWood Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ranua yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Veke | Ranuan myymälä131
Tarvikekeskus Oy Ranua76
Ranuan eläinpuisto52
Esperi Hoitokoti Jukola18
Sääskipuu Oy13
Ranuan Infra Oy12
Jarcrac Forest Finland Oy7
Konehakkuut Juha Piri Oy6
A. ja E. Koukkula Oy6
Leppikilpi Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ranua
YritysKasvuprosentti
Jarcrac Oy+305.9%
Elmapu Oy+292.6%
J&J Taivalkoski Oy+72.0%
Jarcrac Forest Finland Oy+54.1%
HillaShop Oy+42.2%
MK Core Drilling Oy+32.4%
A. ja E. Koukkula Oy+29.8%
Peltineliö Ky+26.2%
ASWood Oy+26.0%
Konehakkuut Juha Piri Oy+19.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ranua
YritysPerustettu
S-L Autovuokraamo & Leasing10.06.2024
Northern Meal28.12.2023
Marm Rengaspalvelut Oy04.11.2023
Europartners Oy13.10.2023
AP Sääskilahti03.10.2023
lomitus jp26.09.2023
Sakari Nurmela06.07.2023
Teboil Ranua Kirkonkylä09.05.2023
Nuohouspalvelu Korteniemi18.04.2023
Wode Oy27.03.2023
EsittelyssäAlueen Ranua yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hinauspalvelu & Tiepalvelu Juha Juutinen

  Ystävällistä ja nopeaa hinauspalvelua 24/7. Jättikö kulkupeli tien päälle? Nopeaa palvelua vailla?

  Ei hätää, paikallinen Hinauspalvelu Juha Juutinen Ky auttaa!

  Tarjoamme hinaukset henkilö- ja pakettiautoille, moottoripyörille sekä -kelkoille Ranuan, Posion, Rovaniemen ja Pudasjärven alueilla. Meiltä saat nopeaa palvelua. Hinauksen lisäksi käynnistysapu, renkaiden paikkausta paikan päällä sekä lukkiintuneiden ovien aukaisu. Käytössämme on 6-paikkainen hinausauto johon kyytiin mahtuu koko perhe. Välitämme tarvittaessa vuokra-auton.

  Toimimme yhteistyössä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa.

  Useimmissa ajoneuvoissa on kaskovakuutus, joka korvaa hinauksen täysimääräisesti. Voimme laskuttaa auton hinauksen suoraan vakuutusyhtiöstä vakuutusehtojen mukaisesti. Olemme valmiita auttamaan vuoden jokaisena päivänä, 24 h päivystyksellä!

  Nopea palvelu 24 h

  Kun tarvitset hinausapua, soita meille! Reagoimme soittoosi heti ja tulemme paikalle nopeasti. Näin ollen sinun ei tarvitse odotella apua pitkään. Paikallisena ja ketteränä toimijana autamme hädässä, jotta matkasi jatkuu taas joutuisasti. Hinaus onnistuu myös virrattomien neliveto- ja sähköautojen siirto asianmukaisin erikoislaitteiden avulla.

  Hinauspalvelu 24 h

  • Henkilöautoille
  • Pakettiautoille
  • Matkailuautoille/vaunuille
  • Moottoripyörille
  • Moottorikelkoille

  Muut palvelut 24 h

  • Käynnistysongelmat
  • Lukkiutuneiden ovien aukaisut
  • Ojasta vedot
  • Renkaiden paikkaus paikan päällä
  • Sijaisauton toimitus asiakkaalle
  • Polttoaineen toimitus
 • Tarvikekeskus Oy Ranua

  Moottoriajoneuvot, ajovarusteet, varaosat sekä huolto. Ranuan Tarvikekeskus aloitti toimintansa Keskustiellä 1988 autojen varaosamyynnillä. Vuonna 1998 yritys laajeni Hillakulmaan uudistettuihin tiloihin ja toiminta laajeni pikku hiljaa myös moottorikelkkojen sekä muiden pienkoneiden myyntiin ja huoltoon.

  Vuodesta 2010 yritys on laajentunut pikku hiljaa nykyiseen kokoonsa. Tänä päivänä Tarvikekeskuksella on 2016 uudistetut n. 1200 m² myymälä-, korjaamo- ja toimistotilat. Pääkonttorimme sijaitsee Ranualla.

  Edustamiimme tuotemerkkeihin kuuluvat mm. Arctic Cat, Honda, Husqvarna, Polaris ja Yamaha. Laitteita myös huolletaan ja korjataan jokaisessa toimipisteessä, niin Ranualla, Rovaniemellä kuin Oulussakin. Valikoimiimme kuuluvat myös erilaiset työkalut ja traktoreiden varaosat sekä Fixus-ketjun autotarvikkeet ja -varaosat.

  Tarvikekeskus Oy on useana vuotena palkittu parhaana Yamaha-, Polaris-, Arctic Cat-, ja Honda- mönkijä- ja kelkkakauppiaana. Nyt meiltä saatavilla myös sähkötyöt ja -urakointi ja ilmalämpöpumput asennettuina! Sekä kodinkoneet ja muut tarvikkeet.

 • Sähkö-Autio Oy

  Sähkötöiden ammattilainen!

  Sähkömies vapaana alan töihin! Kysy myös pikaisiin töihin.

  Kokemusta on kiinteistöjen- ja taloyhtiöiden kunnossapitotöistä sekä omakotitalojen uudis- ja saneeraussähköistyksistä. Teen myös sähkökorjaukset, kun sähkökaluste on rikkoutunut tai muuten vaihdon tarpeessa.

  Ilmalämpöpumppujen myynti ja asennus! Kysy lisää malleista.

  Kauttamme saat vuokrattua myös klapikoneen!

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Fysioterapia J. llvesIuoto
 • HillaShop Oy
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervola, Simo, Ii, Posio, Pudasjärvi ja Rovaniemi.

Kaupunginosat
Asmunti, Heinisuo, Herva, Hosio, Impiö, Juotasjärvi, Kaihua, Kelankylä, Kilvenaapa, Korkeavaara, Kortteenperä, Kuha, Kuukasjärvi, Kuusijärvi, Laivala, Lamminkylä, Leppiaho, Leppäranta, Majovakylä, Mauru, Mustavaara, Nikkilä, Niskala, Nuupas, Näverrys, Olanko, Pekkala, Penämö, Petäjäjärvi, Peurajärvi, Pietarinvaara, Piittisjärvi, Pohjaslahti, Portimojärvi, Putkivaara, Raiskio, Rovastinaho, Rynkkä, Saariharju, Saukkojärvi, Siika-Kämä, Siikavaara, Soppana, Suorsa, Sääskenperä, Tapiola, Teerivaara, Telkkälä, Toivakka, Tolja, Vanttauskoski, Viidanvaara ja Viirinkylä
KuvausAlueen Ranua kuvaus

Ranua on Suomen kunta Lapin maakunnan eteläisimmässä osassa, jonka väkimäärä on noin 4000 asukasta. Ranua tunnetaan Suomessa ja muualla maailmassa erityisesti puhtaasta luonnosta, arktisesta eläintarhasta ja hillasta. Ranuan uusi brändi onkin Arktinen Hillakylä Ranua – Ranua the Arctic Coudberry Village. Kunta on hillalle erittäin luontainen kasvupaikka ja siellä on pitkät perinteet hillan poimimiselle ja käytölle.

Ranua on yrittämisen ja matkailun paikka. Luonto ja positiivinen ilmapiiri tarjoavat hyvät edellytykset yritysten menestymiselle, ja tilastojen mukaan Ranualla onkin yli 330 toimivaa yritystä eri toimialoilta. Kuituverkon avulla palvelut on saatavilla myös keskustaajamasta kauempana asuville.

Ranualla on hyvät peruspalvelut ja lähimpään kaupunkiin Rovaniemelle, on matkaa vain noin 80 kilometriä. Ranualla on peruskoulujen lisäksi myös lukio ja hyvässä yhteistyössä vanhempien kanssa toimiva varhaiskasvatus. Asuminen ja eläminen on edullista ja omakotitalotonttien lisäksi saatavilla on myös vapaa-ajan tontteja Simojärven rannasta.

Ranuan suurin vetonaula on Ranuan eläinpuisto, joka on yksi Suomen kolmesta eläintarhasta. Ranua Zoo:ssa voit nähdä yli 50 arktista eläinlajia. Toinen tärkeä matkakohde on Simojoki ja Simojärvi. Suurimpia työllistäjiä kunnassa ovat Veke Ranuan myymälä, kuntoutus- ja palvelukoti Jukola sekä Vesivek PS-Kouru Oy.