Rauma

Tältä sivulta löydät kunnan Rauma suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rauma suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rauma
YritysLiikevaihto (euroa)
Kongsberg Maritime Finland Oy246 miljoonaa
Osuuskauppa Keula152 miljoonaa
Forchem Oyj123 miljoonaa
Raumaster Oy122 miljoonaa
Oras Oy120 miljoonaa
RTK-Palvelu Oy108 miljoonaa
Kivikylän Kotipalvaamo Oy77 miljoonaa
Euroports Rauma Oy60 miljoonaa
BMH Technology Oy57 miljoonaa
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova51 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rauma yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
RTK-Palvelu Oy2575
Kongsberg Maritime Finland Oy540
Oras Oy522
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova512
Osuuskauppa Keula470
Euroports Rauma Oy469
RTK-Henkilöstöpalvelu Oy460
Kivikylän Kotipalvaamo Oy332
Raumaster Oy281
Sorcolor Oy263

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rauma
YritysKasvuprosentti
Nosto ja Kuljetus Jaloset Oy+424.1%
Jere-Trade Oy+416.8%
Invertion Oy+262.8%
Rauman Automaalaamo Oy+234.6%
Hoiva MiMi Oy+191.3%
Racera Oy+188.4%
Ondent Oy+167.8%
KJL-Logistiikka Oy+152.3%
Puteus-Yhtiöt Oy+149.8%
Pop Art Funnies Finland Oy+149.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rauma
YritysPerustettu
Jasa Invest Oy07.01.2021
Üllar.KÜSK.Tim06.01.2021
Rakennus Nova Oy06.01.2021
Konetyö E. Lindqvist06.01.2021
Hohtotec22.12.2020
Lännen Turvapalvelut Oy18.12.2020
Loistek Oy17.12.2020
Psykoterapeutti Stina Suomi10.12.2020
Jalkojenhoitaja Mira Niemi10.12.2020
Hansatec05.12.2020
EsittelyssäAlueen Rauma yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rauman Akku Oy

  Rauman Akku Oy on perustettu vuonna 1958. Antti Lammi osti yrityksen vuonna 1972 ja Rauman Akku on siitä lähtien ollut Lammin suvun omistuksessa. Rauman Akku työllistää yli 30 henkilöä. Sen laaja varasto sisältää yli 35 000 nimikettä ja niihin kuuluvat muun muassa akut, hitaus, hydrauliikka, kiinnitystarvikkeet, laakerit, pneumatiikka, suojavarusteet, tiivisteet, työkalut, öljyt, sähkömoottorit.

 • R-Sarkon Oy

  Valmistamme ammattitaidolla sorvattuja ja koneistettuja sarjatuotanto-osia eri tuotannonaloille Suomeen ja ulkomaille. Sarjakoot vaihtelevat protoeristä satoihin tuhansiin osiin. Vuonna 2017 valmistimme yli 13,5 miljoonaa osaa tai osakokoonpanoa eri teollisuudenaloille.

 • Hammaslääkäriasema Ikihammas Oy

  Hammaslääkäriasema Ikihammas Oy tarjoaa asiantuntevaa ja kiireetöntä hammashoitoa Raumalla. Hoidamme kattavasti kaikki hammaslääkäripalvelut hellästi ja huomaavaisesti. Toimintamme kattaa perushoidon lisäksi myös edistyneemmän ien- ja tukikudostulehdusten hoidon, pienemmät kirurgiset toimenpiteet, irto- ja kiinteän protetiikan sisältäen implattiprotetiikan.

 • Taksi Tähkänen Satu

  Taksi Satu Tähkänen tarjoaa monipuoliset henkilökuljetuspalvelut Raumalla ja lähialueilla useiden vuosien kokemuksella. Palveluihimme kuuluvat perinteiset taksikuljetukset, sopimuskuljetukset, sairasmatkat, paarikuljetukset, lentokenttäkuljetukset, tilausajot ja yrityskuljetukset henkilöautolla.

 • Rauman Lämpö-Kartano Oy

  Rauman Lämpö-Kartano Oy:n palveluita ovat mm. vesijohdot uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin sekä erilaiset lämmitysratkaisut kuten maalämpö, ilmavesilämpö, öljy, puu, pelletti, hake, ilmalämpöpumput, aurinkolämmitys ja vesikiertoiset lattialämmityslaitteet.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäranta, Laitila, Eura ja Eurajoki.

Kaupunginosat
Ahteri, Ala-Kieri, Anninkulma, Anttila, Etu-Lammi, Hanhinen, Hauta, Heikolankulma, Ilavainen, Impivaara, Isopuoli, Kaaro, Kappelinluhta, Kauklainen, Kaukola, Kinno, Kirkkala, Kivikylä, Kodiksami, Kodisjoki, Koijärvi, Koilahti, Kolla, Komppi, Kortela, Kouklonkulma, Kourujärvi, Kuivassuon teollisuusalue, Kulamaa, Kulju, Kullanperä, Kuolimaa, Kylmäkorpi, Lajo, Lamminkulma, Lappi, Lensunkallio, Loikomaa, Lonsi, Luostarinkylä, Matinhivo, Merirauma, Monna, Murtamo, Mäentaka, Mäkipää, Nihattula, Nikulanmäki, Nummi, Otanlahti, Paloahde, Paroalho, Pekomäki, Peräkylä, Pidesluoto, Pikku-Kinno, Pomppunen, Puulunkulma, Pyynpää, Rihtniemi, Ruona, Sahankulma, Saluksenkulma, Sampaanala, Silo, Sorkka, Soukainen, Sukkala, Suokari, Syvärauma, Tarvola, Tarvonsaari, Unaja, Uotila, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Yli-Kieri, Ylöjänpää ja Äyhö
KuvausAlueen Rauma kuvaus

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, joka on perustettu vuonna 1422. Vajaan 40 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Selkämeren itärannalla eteläisessä Satakunnassa. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Laitila ja Pyhäranta.

Kaupunki on maailmankuulu aistikkaasta pitsistään ja idyllisestä Vanhasta Raumasta, joka on Unescon valitsema maailmanperintökohde. Vanha Rauma on kaupungin sydän, jossa voi ihastella koristeellisia puutaloja ja idyllisiä katunäkymiä. Pitsinnypläys on paikallinen vanha perinne, ja pitsiviikko kerää joka vuosi alan harrastajia ja vieraita ympäri Suomea.

Rauma on rannikkokaupunki, joka hurmaa kimaltelevalla merellään ja satakuntalaisella kulttuurimaisemallaan. Kesäisin vesibussiyhteys kulkee päivittäin Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle. Noin 300 luonnonkaunista saarta sijaitsee aivan kaupungin kupeessa.

Rauma on perinteinen laivateollisuuskaupunki, jossa sijaitsee maineikas telakka. Alueella toimivia yrityksiä ovat esimerkiksi Rolls-Royce Oy Ab, Oras Oy, Raumaster Oy sekä Euroports Rauma Oy. Rauma tunnetaan myös opiskelijakaupunkina – Rauman opettajankoulutuslaitos on Turun yliopiston alainen yksikkö, jossa voi kouluttautua opettajaksi.

Omalaatuinen Rauman murre eli rauman giäl kuuluu lounaismurteisiin, ja sille ominaista on sanojen pätkiminen ja jaarittelu. Rauman giältä näkee esimerkiksi kaupungin kylteissä, joissa toivotetaan vieraat persoonallisesti tervetulleeksi: Ol niingon gotonas!