Rauma

Tältä sivulta löydät kunnan Rauma suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rauma suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rauma
YritysLiikevaihto (euroa)
Kongsberg Maritime Finland OY392 miljoonaa
Osuuskauppa Keula184 miljoonaa
Forchem Oyj175 miljoonaa
Raumaster Oy138 miljoonaa
Rauma Marine Constructions Oy123 miljoonaa
RTK-Palvelu Oy122 miljoonaa
Oras Oy114 miljoonaa
Kivikylän Kotipalvaamo Oy106 miljoonaa
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova54 miljoonaa
BMH Technology Oy49 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rauma yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
RTK-Palvelu Oy2683
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova616
Kongsberg Maritime Finland OY531
Oras Oy486
Kivikylän Kotipalvaamo Oy390
RTK-Henkilöstöpalvelu Oy309
Raumaster Oy293
Rauma Marine Constructions Oy215
Logent Services Oy184
Euroports Rauma Oy170

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rauma
YritysKasvuprosentti
MSC Logistics Oy+574.2%
Rauman Rohto ja Terveys Oy+535.8%
Logent Oy+207.6%
Lukon Hyvinvointikeskus Kiinteistö Oy+196.2%
TSH Pharma Oy+185.8%
LH-Merdec Oy+153.4%
Kirwelä Oy+146.0%
Silverhill Oy+143.3%
Dynamit Development Oy+136.3%
Tulinn Oy+122.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rauma
YritysPerustettu
Liikunta- ja ohjelmapalvelut Johan On!17.07.2024
Unajan Riista Oy10.07.2024
Arska Forest05.07.2024
Tmi Yankovska Olena18.06.2024
Oceanic Electrical Services Tmi13.06.2024
SeaSide Consulting Oy Ltd02.06.2024
Tmi Piritta Kallio23.05.2024
Eckorial Tmi20.05.2024
SeaSonic Electronic Tmi20.05.2024
Mäkelä Trans Oy16.05.2024
EsittelyssäAlueen Rauma yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Lapin Osuuspankki

  Kassapalvelut avoinna ma klo 9-12, ke klo 16-17.30 ja pe klo 9-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Sijaishuoltopalvelut Taika Oy

  Taika on 7-paikkainen lastensuojelulaitos, joka sijaitsee Rauman Kollassa maaseudun rauhassa.

  Meillä autetaan lapsia ja nuoria. Meiltä lastensuojelu- ja lastenkotipalvelut. Ota yhteyttä!

 • Rauman Lämpö-Kartano Oy
  Rauman Lämpö-Kartano Oy:n palveluita ovat mm. vesijohdot uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin sekä erilaiset lämmitysratkaisut kuten maalämpö, ilmavesilämpö, öljy, puu, pelletti, hake, ilmalämpöpumput, aurinkolämmitys ja vesikiertoiset lattialämmityslaitteet.
 • Kontion Leipomo
  Kontion konditoria tarjoaa leipomotuotteita vuosikymmenten kokemuksella Raumalla.
 • Plus Katsastus Rauma Kairakatu

  Plus Katsastus Rauma toimii vilkkaan Kairakadun varressa, Käyttöautoa vastapäätä, lähellä muita autoalan palveluja sekä kauppakeskustasta, joten meille on helppo tulla.

  Katsastuksen toimitilat ovat nykyaikaiset ja viihtyisät. Ne remontoitiin aseman perustamisen yhteydessä vanhan autoliikkeen kiinteistöön ja tarjoavat monipuoliset toimintamahdollisuudet markkinoiden parhailla laitteilla tehtäviin katsastuksiin.

  Toimistomme rauhallisessa ilmapiirissä voit nauttia kahvit tai tutustua uusimpiin lehtiin odotellessasi katsastuksen valmistumista. Palvelemme kaikissa kevyen- ja raskaankaluston katsastustoimenpiteissä. Raskaasta kalustosta henkilökunnallamme on vankka kokemus ja heidän apuunsa voit luottaa kiperimmissäkin kysymyksissä. Palveluihimme kuuluvat myös ajoneuvojen rekisteröinnit, siirtoluvat ja vakuuttaminen. Teemme myös vesikulkuneuvojen rekisteröinnit.

  Plus Katsastus Rauma on täysin suomalainen, paikallinen, yrittäjävetoinen katsastusasema. Asemalta vuokrattavissa otsonaattori hajujen poistoon.

  Tervetuloa hyvän palvelun katsastusasemalle!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäranta, Laitila, Eura ja Eurajoki.

Kaupunginosat
Ahteri, Ala-Kieri, Anninkulma, Anttila, Etu-Lammi, Hanhinen, Hauta, Heikolankulma, Ilavainen, Impivaara, Isopuoli, Kaaro, Kappelinluhta, Kauklainen, Kaukola, Kinno, Kirkkala, Kivikylä, Kodiksami, Kodisjoki, Koijärvi, Koilahti, Kolla, Komppi, Kortela, Kouklonkulma, Kourujärvi, Kuivassuon teollisuusalue, Kulamaa, Kulju, Kullanperä, Kuolimaa, Kylmäkorpi, Lajo, Lamminkulma, Lappi, Lensunkallio, Loikomaa, Lonsi, Luostarinkylä, Matinhivo, Merirauma, Monna, Murtamo, Mäentaka, Mäkipää, Nihattula, Nikulanmäki, Nummi, Otanlahti, Paloahde, Paroalho, Pekomäki, Peräkylä, Pidesluoto, Pikku-Kinno, Pomppunen, Puulunkulma, Pyynpää, Rihtniemi, Ruona, Sahankulma, Saluksenkulma, Sampaanala, Silo, Sorkka, Soukainen, Sukkala, Suokari, Syvärauma, Tarvola, Tarvonsaari, Unaja, Uotila, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Yli-Kieri, Ylöjänpää ja Äyhö
KuvausAlueen Rauma kuvaus

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, joka on perustettu vuonna 1422. Vajaan 40 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Selkämeren itärannalla eteläisessä Satakunnassa. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Laitila ja Pyhäranta.

Kaupunki on maailmankuulu aistikkaasta pitsistään ja idyllisestä Vanhasta Raumasta, joka on Unescon valitsema maailmanperintökohde. Vanha Rauma on kaupungin sydän, jossa voi ihastella koristeellisia puutaloja ja idyllisiä katunäkymiä. Pitsinnypläys on paikallinen vanha perinne, ja pitsiviikko kerää joka vuosi alan harrastajia ja vieraita ympäri Suomea.

Rauma on rannikkokaupunki, joka hurmaa kimaltelevalla merellään ja satakuntalaisella kulttuurimaisemallaan. Kesäisin vesibussiyhteys kulkee päivittäin Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle. Noin 300 luonnonkaunista saarta sijaitsee aivan kaupungin kupeessa.

Rauma on perinteinen laivateollisuuskaupunki, jossa sijaitsee maineikas telakka. Alueella toimivia yrityksiä ovat esimerkiksi Rolls-Royce Oy Ab, Oras Oy, Raumaster Oy sekä Euroports Rauma Oy. Rauma tunnetaan myös opiskelijakaupunkina – Rauman opettajankoulutuslaitos on Turun yliopiston alainen yksikkö, jossa voi kouluttautua opettajaksi.

Omalaatuinen Rauman murre eli rauman giäl kuuluu lounaismurteisiin, ja sille ominaista on sanojen pätkiminen ja jaarittelu. Rauman giältä näkee esimerkiksi kaupungin kylteissä, joissa toivotetaan vieraat persoonallisesti tervetulleeksi: Ol niingon gotonas!