Rauma

Tältä sivulta löydät kunnan Rauma suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rauma suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rauma
YritysLiikevaihto (euroa)
Kongsberg Maritime Finland Oy220 miljoonaa
Rauma Marine Constructions Oy186 miljoonaa
Osuuskauppa Keula152 miljoonaa
Oras Oy127 miljoonaa
Raumaster Oy106 miljoonaa
Forchem Oyj105 miljoonaa
RTK-Palvelu Oy101 miljoonaa
Kivikylän Kotipalvaamo Oy84 miljoonaa
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova50 miljoonaa
BMH Technology Oy49 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rauma yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
RTK-Palvelu Oy2387
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova529
Oras Oy518
Kongsberg Maritime Finland Oy507
RTK-Henkilöstöpalvelu Oy417
Kivikylän Kotipalvaamo Oy357
Euroports Rauma Oy291
Raumaster Oy285
Sorcolor Oy235
Rauma Marine Constructions Oy182

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rauma
YritysKasvuprosentti
Sijoitusyhtiö Tulli Oy+240.0%
Hopoti Software Oy+212.8%
Hammaslääkäri Mika Toivola Oy+201.1%
iNYT Oy+191.3%
Racera Oy+188.4%
House In-West Oy+142.4%
Arola Group Oy+135.0%
Invertion Oy+130.2%
Viestintäosakeyhtiö Bonde+121.9%
Pecoscon Oy+121.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rauma
YritysPerustettu
Nam Nam Kebab Pizzeria T:Mi03.01.2022
Protect&Antiques03.01.2022
Vanha Kantolan korjaamo16.12.2021
Pizzeria Odin Oy10.12.2021
QRPRINT23.11.2021
Kappeliluhdan kebab pizzeria Oy01.11.2021
Tmi NiiOikke01.11.2021
Jaka Consulting Oy23.10.2021
Tmi Joni Elonen08.10.2021
Satakunnan Autopalvelu Oy02.10.2021
EsittelyssäAlueen Rauma yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rauman Akku Oy
  Rauman Akku Oy on perustettu vuonna 1958. Antti Lammi osti yrityksen vuonna 1972 ja Rauman Akku on siitä lähtien ollut Lammin suvun omistuksessa. Rauman Akku työllistää yli 30 henkilöä. Sen laaja varasto sisältää yli 35 000 nimikettä ja niihin kuuluvat muun muassa akut, hitaus, hydrauliikka, kiinnitystarvikkeet, laakerit, pneumatiikka, suojavarusteet, tiivisteet, työkalut, öljyt, sähkömoottorit.
 • Rauman Lämpö-Kartano Oy
  Rauman Lämpö-Kartano Oy:n palveluita ovat mm. vesijohdot uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin sekä erilaiset lämmitysratkaisut kuten maalämpö, ilmavesilämpö, öljy, puu, pelletti, hake, ilmalämpöpumput, aurinkolämmitys ja vesikiertoiset lattialämmityslaitteet.
 • R-Sarkon Oy
  R-Sarkon valmistaa ammattitaidolla sorvattuja ja koneistettuja sarjatuotanto-osia eri tuotannonaloille Suomeen ja ulkomaille. Sarjakoot vaihtelevat protoeristä satoihin tuhansiin osiin. Vuonna 2020 valmistimme yli 12,5 miljoonaa osaa tai osakokoonpanoa eri teollisuudenaloille.
 • Kontion Konditoria Oy
  Kontion konditoria tarjoaa leipomotuotteita vuosikymmenten kokemuksella Raumalla.
 • Rauman RS-Rakennus Oy
  Rauman RS-Rakennus Oy on Rauman seudulla yli 35 vuotta toiminut ammattitaitoinen ja monipuolinen rakennusalan perheyritys.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäranta, Laitila, Eura ja Eurajoki.

Kaupunginosat
Ahteri, Ala-Kieri, Anninkulma, Anttila, Etu-Lammi, Hanhinen, Hauta, Heikolankulma, Ilavainen, Impivaara, Isopuoli, Kaaro, Kappelinluhta, Kauklainen, Kaukola, Kinno, Kirkkala, Kivikylä, Kodiksami, Kodisjoki, Koijärvi, Koilahti, Kolla, Komppi, Kortela, Kouklonkulma, Kourujärvi, Kuivassuon teollisuusalue, Kulamaa, Kulju, Kullanperä, Kuolimaa, Kylmäkorpi, Lajo, Lamminkulma, Lappi, Lensunkallio, Loikomaa, Lonsi, Luostarinkylä, Matinhivo, Merirauma, Monna, Murtamo, Mäentaka, Mäkipää, Nihattula, Nikulanmäki, Nummi, Otanlahti, Paloahde, Paroalho, Pekomäki, Peräkylä, Pidesluoto, Pikku-Kinno, Pomppunen, Puulunkulma, Pyynpää, Rihtniemi, Ruona, Sahankulma, Saluksenkulma, Sampaanala, Silo, Sorkka, Soukainen, Sukkala, Suokari, Syvärauma, Tarvola, Tarvonsaari, Unaja, Uotila, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Yli-Kieri, Ylöjänpää ja Äyhö
KuvausAlueen Rauma kuvaus

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, joka on perustettu vuonna 1422. Vajaan 40 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Selkämeren itärannalla eteläisessä Satakunnassa. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Laitila ja Pyhäranta.

Kaupunki on maailmankuulu aistikkaasta pitsistään ja idyllisestä Vanhasta Raumasta, joka on Unescon valitsema maailmanperintökohde. Vanha Rauma on kaupungin sydän, jossa voi ihastella koristeellisia puutaloja ja idyllisiä katunäkymiä. Pitsinnypläys on paikallinen vanha perinne, ja pitsiviikko kerää joka vuosi alan harrastajia ja vieraita ympäri Suomea.

Rauma on rannikkokaupunki, joka hurmaa kimaltelevalla merellään ja satakuntalaisella kulttuurimaisemallaan. Kesäisin vesibussiyhteys kulkee päivittäin Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle. Noin 300 luonnonkaunista saarta sijaitsee aivan kaupungin kupeessa.

Rauma on perinteinen laivateollisuuskaupunki, jossa sijaitsee maineikas telakka. Alueella toimivia yrityksiä ovat esimerkiksi Rolls-Royce Oy Ab, Oras Oy, Raumaster Oy sekä Euroports Rauma Oy. Rauma tunnetaan myös opiskelijakaupunkina – Rauman opettajankoulutuslaitos on Turun yliopiston alainen yksikkö, jossa voi kouluttautua opettajaksi.

Omalaatuinen Rauman murre eli rauman giäl kuuluu lounaismurteisiin, ja sille ominaista on sanojen pätkiminen ja jaarittelu. Rauman giältä näkee esimerkiksi kaupungin kylteissä, joissa toivotetaan vieraat persoonallisesti tervetulleeksi: Ol niingon gotonas!