Rauma

Tältä sivulta löydät kunnan Rauma suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rauma suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rauma
YritysLiikevaihto (euroa)
Kongsberg Maritime Finland Oy220 miljoonaa
Rauma Marine Constructions Oy186 miljoonaa
Osuuskauppa Keula160 miljoonaa
Oras Oy136 miljoonaa
Raumaster Oy106 miljoonaa
RTK-Palvelu Oy105 miljoonaa
Forchem Oyj105 miljoonaa
Kivikylän Kotipalvaamo Oy89 miljoonaa
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova50 miljoonaa
BMH Technology Oy49 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rauma yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
RTK-Palvelu Oy2371
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova529
Oras Oy529
Kongsberg Maritime Finland Oy500
RTK-Henkilöstöpalvelu Oy388
Kivikylän Kotipalvaamo Oy375
Euroports Rauma Oy291
Raumaster Oy285
Rauma Marine Constructions Oy182
Logistikas Palvelut Oy155

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rauma
YritysKasvuprosentti
Rauma Crane Service Oy+710.7%
Simaco Oy+304.9%
Aclassum Oy+279.4%
ProSecure Vartiointipalvelut Oy+147.0%
APH Urakointi Oy+133.1%
Rauma Forest Care Oy+126.8%
Dynamit Development Oy+122.4%
Kirwelä Oy+109.3%
Medikali Oy+93.7%
PK-Kuljetus Oy+87.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rauma
YritysPerustettu
Aaning Oy09.06.2022
Pinklazercat08.06.2022
Etim Oy03.06.2022
Jkt43 Rauma22.05.2022
Lykynlykky Oy19.05.2022
AarNord Oy11.05.2022
Tmi Irja Sarasmäki08.05.2022
Karepalo05.05.2022
Kolha Kimmo04.05.2022
Tmi Iina Vuorio29.04.2022
EsittelyssäAlueen Rauma yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rauman Akku Oy
  Rauman Akku Oy on perustettu vuonna 1958. Antti Lammi osti yrityksen vuonna 1972 ja Rauman Akku on siitä lähtien ollut Lammin suvun omistuksessa. Rauman Akku työllistää yli 30 henkilöä. Sen laaja varasto sisältää yli 35 000 nimikettä ja niihin kuuluvat muun muassa akut, hitaus, hydrauliikka, kiinnitystarvikkeet, laakerit, pneumatiikka, suojavarusteet, tiivisteet, työkalut, öljyt, sähkömoottorit.
 • Rauman Lämpö-Kartano Oy
  Rauman Lämpö-Kartano Oy:n palveluita ovat mm. vesijohdot uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin sekä erilaiset lämmitysratkaisut kuten maalämpö, ilmavesilämpö, öljy, puu, pelletti, hake, ilmalämpöpumput, aurinkolämmitys ja vesikiertoiset lattialämmityslaitteet.
 • R-Sarkon Oy
  R-Sarkon valmistaa ammattitaidolla sorvattuja ja koneistettuja sarjatuotanto-osia eri tuotannonaloille Suomeen ja ulkomaille. Sarjakoot vaihtelevat protoeristä satoihin tuhansiin osiin. Vuonna 2020 valmistimme yli 12,5 miljoonaa osaa tai osakokoonpanoa eri teollisuudenaloille.
 • Kontion Konditoria Oy
  Kontion konditoria tarjoaa leipomotuotteita vuosikymmenten kokemuksella Raumalla.
 • Rauman RS-Rakennus Oy
  Rauman RS-Rakennus Oy on Rauman seudulla yli 35 vuotta toiminut ammattitaitoinen ja monipuolinen rakennusalan perheyritys.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pyhäranta, Laitila, Eura ja Eurajoki.

Kaupunginosat
Ahteri, Ala-Kieri, Anninkulma, Anttila, Etu-Lammi, Hanhinen, Hauta, Heikolankulma, Ilavainen, Impivaara, Isopuoli, Kaaro, Kappelinluhta, Kauklainen, Kaukola, Kinno, Kirkkala, Kivikylä, Kodiksami, Kodisjoki, Koijärvi, Koilahti, Kolla, Komppi, Kortela, Kouklonkulma, Kourujärvi, Kuivassuon teollisuusalue, Kulamaa, Kulju, Kullanperä, Kuolimaa, Kylmäkorpi, Lajo, Lamminkulma, Lappi, Lensunkallio, Loikomaa, Lonsi, Luostarinkylä, Matinhivo, Merirauma, Monna, Murtamo, Mäentaka, Mäkipää, Nihattula, Nikulanmäki, Nummi, Otanlahti, Paloahde, Paroalho, Pekomäki, Peräkylä, Pidesluoto, Pikku-Kinno, Pomppunen, Puulunkulma, Pyynpää, Rihtniemi, Ruona, Sahankulma, Saluksenkulma, Sampaanala, Silo, Sorkka, Soukainen, Sukkala, Suokari, Syvärauma, Tarvola, Tarvonsaari, Unaja, Uotila, Vasarainen, Vermuntila, Voiluoto, Yli-Kieri, Ylöjänpää ja Äyhö
KuvausAlueen Rauma kuvaus

Rauma on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, joka on perustettu vuonna 1422. Vajaan 40 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Selkämeren itärannalla eteläisessä Satakunnassa. Sen naapurikuntia ovat Eura, Eurajoki, Laitila ja Pyhäranta.

Kaupunki on maailmankuulu aistikkaasta pitsistään ja idyllisestä Vanhasta Raumasta, joka on Unescon valitsema maailmanperintökohde. Vanha Rauma on kaupungin sydän, jossa voi ihastella koristeellisia puutaloja ja idyllisiä katunäkymiä. Pitsinnypläys on paikallinen vanha perinne, ja pitsiviikko kerää joka vuosi alan harrastajia ja vieraita ympäri Suomea.

Rauma on rannikkokaupunki, joka hurmaa kimaltelevalla merellään ja satakuntalaisella kulttuurimaisemallaan. Kesäisin vesibussiyhteys kulkee päivittäin Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle. Noin 300 luonnonkaunista saarta sijaitsee aivan kaupungin kupeessa.

Rauma on perinteinen laivateollisuuskaupunki, jossa sijaitsee maineikas telakka. Alueella toimivia yrityksiä ovat esimerkiksi Rolls-Royce Oy Ab, Oras Oy, Raumaster Oy sekä Euroports Rauma Oy. Rauma tunnetaan myös opiskelijakaupunkina – Rauman opettajankoulutuslaitos on Turun yliopiston alainen yksikkö, jossa voi kouluttautua opettajaksi.

Omalaatuinen Rauman murre eli rauman giäl kuuluu lounaismurteisiin, ja sille ominaista on sanojen pätkiminen ja jaarittelu. Rauman giältä näkee esimerkiksi kaupungin kylteissä, joissa toivotetaan vieraat persoonallisesti tervetulleeksi: Ol niingon gotonas!