Rautalampi

Tältä sivulta löydät kunnan Rautalampi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rautalampi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rautalampi
YritysLiikevaihto (euroa)
Savon Taimen Oy5 miljoonaa
Ecomet Oy4 miljoonaa
Raurent Oy3 miljoonaa
Kierinniemen Hoitokoti Oy2 miljoonaa
Hanka-Taimen Oy2 miljoonaa
Sepon Kaluste Oy2 miljoonaa
Neste Rautalampi2 miljoonaa
KuikkaTrans Oy2 miljoonaa
Loviisan Smoltti Ab Oy1 miljoonaa
Kuljetus Hujanen Oy998 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rautalampi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Ecomet Oy23
Sepon Kaluste Oy22
Raurent Oy17
Willmar Oy14
Rautalammin Metsäkonemiehet Oy8
Mehiläinen Ykköskoti Hermanninranta Oy8
Kuljetus Hujanen Oy7
Jyrans Oy6
Team-Steel Oy6
Neste Rautalampi5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rautalampi
YritysKasvuprosentti
MV-Kalliotyö Oy+68.4%
Etelä-Konneveden Luontopalvelut Oy+46.5%
Kuljetusliike Hämy Trans Oy+29.9%
Sisä-Savon Nuohouspalvelu Oy+29.4%
M. U. M. invest Oy+18.2%
Timoforest Oy+17.0%
Jyrans Oy+15.5%
Sisä-Savon Tilataksi+12.1%
Rakennuspalvelu Miskala Oy+10.8%
Sepon Kaluste Oy+10.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rautalampi
YritysPerustettu
Siskon Pistot Oy04.04.2021
Dreamstellar25.03.2021
Karaiste ART18.12.2020
MPKA Palvelut13.12.2020
Savonia Forest05.08.2020
Inner Alchemy Oy22.07.2020
Tmi Peijoona06.07.2020
Vuoren Hunaja Oy02.06.2020
Koivulan puu ja varaosa26.04.2020
Zepeteus16.03.2020
EsittelyssäAlueen Rautalampi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ecomet Oy

  Ecomet Oy on alihankintatilauskonepaja, joka on erikoistunut keskiraskaiden hitsattujen teräsrakenteiden valmistukseen. Valmistamme tuotteita kaivos-, rakennus, rautatie- ja energiateollisuuden tarpeisiin, myös painelaitteet ja erilaiset teollisuussäiliöt kuuluvat osaamisalueeseemme. Tuotantomme on pääasiassa suunniteltu piensarjoja ja erikoistilauksia varten mutta meillä on riittävät ja toimivat tuotantotilat massiivistenkin kappaleiden kokoonpanohitsaamista varten.

 • OP Rautalampi

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • Rautalammin Rakennus Oy

  Rautalammin Rakennus Oy hoitaa rakennus- ja remonttiurakat aina perustuksista loppusiivoukseen saakka Sisä-Savon alueella jo yli 50 vuoden kokemuksella.

 • Willmar Oy

  Hoitokoti Willmar Oy tarjoaa ympärivuorokautisia hoito- ja hoivapalveluja kodinomaisessa ympäristössä. Viihtyisä hoitokoti ovat tarkoitettu päivittäisissä toiminnoissaan apua tarvitseville asukkaille. Hoitokodissa ammattitaitoiset hoitajat ovat turvaamassa asukkaiden arjen sujumista ympäri vuorokauden.

 • Savon Taimen Oy

  Savon Taimen Oy ja Hanka-Taimen Oy tytäryhtiöineen on kalanviljelyalalla toimiva yhtiöryhmä, joka tuottaa lohikalapoikasia jatkokasvatukseen ja kalavesienhoitoon sekä ruokakalaa elintarvikemarkkinoille. Yhtiöryhmällä on viisitoista tuotantoyksikköä eripuolella Suomea ja sen hallinto sijaitsee Rautalammilla.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervo, Vesanto, Hankasalmi, Konnevesi, Suonenjoki ja Pieksämäki.

Kaupunginosat
Etelä-Saikari, Hanhitaipale, Hankamäki, Heinsuo, Heintaival, Häkkilä, Ihalaiskylä, Itikkakinkeri, Kangaskylä, Kannas, Kartinsuo, Kerkonkoski, Kiesimä, Koimäki, Koipiniemi, Kolmistonkylä, Konnekoski, Kuusela, Lassilanranta, Latsinmäki, Liimattala, Matilanpelto, Myhinkoski, Myhinpää, Nurkankylä, Pakarila, Palvalahti, Pappilanpelto, Pukkiharju, Rastunsuo, Repola, Saareke, Saikari, Sapeli, Savonjoki, Soidinmäki, Suurisuo, Sääksjärvi, Tervaharju, Toholahti, Vaajasalmi, Vahvasenranta, Vehkamurto, Vekaroniemi, Vesterilä, Vihtajärvi, Vihtalahti ja Virrankylä
KuvausAlueen Rautalampi kuvaus

Rautalampi on vireä ja rauhallinen, Sisä-Savossa Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva maaseutukunta. Naapurikuntia ovat Vesanto, Tervo, Suonenjoki, Konnevesi ja Pieksämäki. Asukkaita on noin 3500, mutta kesäisin huomattavasti enemmän, sillä Rautalampi on suosittua mökkeilyseutua.

Rautalammilla on lukuisia järviä ja lampia. Kunnan ympäri pääsee kiertämään vesistöjä pitkin, joten Rautalampi on taatusti jokaisen vesillä viihtyvän ja luonnosta nauttivan suosikkipaikka. Vierailun arvoisia kohteita ovat myös Rautalammin kirkko 1200 istumapaikallaan, sekä Rautalammin museo kulttuurihistoriallisine esineistöineen sekä taidenäyttelyineen.

Yrittäjyys Rautalammilla on vahvassa asemassa. Kunta on valittu kahteen otteeseen Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi. Elinkeinorakenne käsittää niin teollisuuden, palvelujen tarjoamisen kuin alkutuotannonkin. Merkittävimpiä yrityspuolen työllistäjiä ovat muun muassa kalanviljelyn parissa toimiva Savon Taimen Oy, Kierinniemen Hoitokoti Oy, Sepon Kaluste Oy sekä alihankintatilauskonepaja Ecomet Oy.

Rautalammilla on hyvä asua, yrittää ja opiskella. Peruskoulun lisäksi kunnasta löytyy ratsastuspainotteinen lukio, jossa voi opiskella myös teatteri-ilmaisua.