Rautalampi

Tältä sivulta löydät kunnan Rautalampi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rautalampi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rautalampi
YritysLiikevaihto (euroa)
Hanka-Taimen Oy4 miljoonaa
Ecomet Oy4 miljoonaa
Kierinniemen Hoitokoti Oy3 miljoonaa
Loviisan Smoltti Ab Oy3 miljoonaa
Easydoing Oy / Salli Systems2 miljoonaa
Neste Rautalampi2 miljoonaa
Sepon Kaluste Oy, Noronen Huonekalut2 miljoonaa
Kuljetus Hujanen Oy2 miljoonaa
Suomen Kaapelikaivu Ja Suuntaporaus Skks Oy1 miljoonaa
KuikkaTrans Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rautalampi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kierinniemen Hoitokoti Oy41
Ecomet Oy22
Easydoing Oy / Salli Systems21
Sepon Kaluste Oy, Noronen Huonekalut18
Willmar Oy13
Jyrans Oy11
Rautalammin Metsäkonemiehet Oy10
Kuljetus Hujanen Oy10
Timoforest Oy7
Neste Rautalampi5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rautalampi
YritysKasvuprosentti
Kiesimän vesiosuuskunta+29.8%
Savon Marja Oy+29.4%
HiMaKo Oy+29.1%
Jemelar Oy+26.7%
Kuljetus Hujanen Oy+26.3%
E - Kiinteistöt Oy+26.0%
Loviisan Smoltti Ab Oy+25.4%
Kiinteistöhuolto Haukka Oy+22.5%
Hanka-Taimen Oy+17.8%
Törmälän loma- ja kurssikeskus+17.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rautalampi
YritysPerustettu
Maarian Aurinko Oy16.03.2024
Susanna Sundvall Oy20.02.2024
Studio Käpynä Oy08.01.2024
Latsinmäen Puutarha Oy08.01.2024
Kemoko Oy16.11.2023
Maatila Juha Matilainen30.07.2023
TKAH Oy20.06.2023
Savon Sähkö Talkkari Oy14.06.2023
Kirjanpito Nasta27.05.2023
Tietävä Oy29.04.2023
EsittelyssäAlueen Rautalampi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rautalammin Osuuspankki

  Kassapalvelut avoinna ma-pe klo 9-12.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Ecomet Oy
  Ecomet Oy on alihankintatilauskonepaja, joka on erikoistunut keskiraskaiden hitsattujen teräsrakenteiden valmistukseen. Valmistamme tuotteita kaivos-, rakennus, rautatie- ja energiateollisuuden tarpeisiin, myös painelaitteet ja erilaiset teollisuussäiliöt kuuluvat osaamisalueeseemme. Tuotantomme on pääasiassa suunniteltu piensarjoja ja erikoistilauksia varten mutta meillä on riittävät ja toimivat tuotantotilat massiivistenkin kappaleiden kokoonpanohitsaamista varten.
 • Rautalammin Autoapu Oy

  Olemme korkealaatuinen autokorjaamo Bosch Car Service diesel- ja sähköautoihin. Boschin kouluttamat mekaanikkomme tekevät diagnoosit ja autosi elektroniikan tarkastuksen Boschin kehittyneellä testaustekniikalla. Käytämme Boschin alkuperäislaatuisia varaosia. Näin uuden autosi takuu säilyy samoin kuin merkkikorjaamossa.

  Tervetuloa Bosch Car Serviceen!

 • Willmar Oy
  Hoitokoti Willmar Oy tarjoaa ympärivuorokautisia hoito- ja hoivapalveluja kodinomaisessa ympäristössä. Viihtyisä hoitokoti ovat tarkoitettu päivittäisissä toiminnoissaan apua tarvitseville asukkaille. Hoitokodissa ammattitaitoiset hoitajat ovat turvaamassa asukkaiden arjen sujumista ympäri vuorokauden.
 • Hanka-Taimen Oy

  Savon Taimen Oy ja Hanka-Taimen Oy tytäryhtiöineen on kalanviljelyalalla toimiva yhtiöryhmä, joka tuottaa lohikalapoikasia jatkokasvatukseen ja kalavesienhoitoon sekä ruokakalaa elintarvikemarkkinoille. Yhtiöryhmällä on viisitoista tuotantoyksikköä eripuolella Suomea ja sen hallinto sijaitsee Rautalammilla. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervo, Vesanto, Hankasalmi, Konnevesi, Suonenjoki ja Pieksämäki.

Kaupunginosat
Etelä-Saikari, Hanhitaipale, Hankamäki, Heinsuo, Heintaival, Häkkilä, Ihalaiskylä, Itikkakinkeri, Kangaskylä, Kannas, Kartinsuo, Kerkonkoski, Kiesimä, Koimäki, Koipiniemi, Kolmistonkylä, Konnekoski, Kuusela, Lassilanranta, Latsinmäki, Liimattala, Matilanpelto, Myhinkoski, Myhinpää, Nurkankylä, Pakarila, Palvalahti, Pappilanpelto, Pukkiharju, Rastunsuo, Repola, Saareke, Saikari, Sapeli, Savonjoki, Soidinmäki, Suurisuo, Sääksjärvi, Tervaharju, Toholahti, Vaajasalmi, Vahvasenranta, Vehkamurto, Vekaroniemi, Vesterilä, Vihtajärvi, Vihtalahti ja Virrankylä
KuvausAlueen Rautalampi kuvaus

Rautalampi on vireä ja rauhallinen, Sisä-Savossa Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva maaseutukunta. Naapurikuntia ovat Vesanto, Tervo, Suonenjoki, Konnevesi ja Pieksämäki. Asukkaita on noin 3500, mutta kesäisin huomattavasti enemmän, sillä Rautalampi on suosittua mökkeilyseutua.

Rautalammilla on lukuisia järviä ja lampia. Kunnan ympäri pääsee kiertämään vesistöjä pitkin, joten Rautalampi on taatusti jokaisen vesillä viihtyvän ja luonnosta nauttivan suosikkipaikka. Vierailun arvoisia kohteita ovat myös Rautalammin kirkko 1200 istumapaikallaan, sekä Rautalammin museo kulttuurihistoriallisine esineistöineen sekä taidenäyttelyineen.

Yrittäjyys Rautalammilla on vahvassa asemassa. Kunta on valittu kahteen otteeseen Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi. Elinkeinorakenne käsittää niin teollisuuden, palvelujen tarjoamisen kuin alkutuotannonkin. Merkittävimpiä yrityspuolen työllistäjiä ovat muun muassa kalanviljelyn parissa toimiva Savon Taimen Oy, Kierinniemen Hoitokoti Oy, Sepon Kaluste Oy sekä alihankintatilauskonepaja Ecomet Oy.

Rautalammilla on hyvä asua, yrittää ja opiskella. Peruskoulun lisäksi kunnasta löytyy ratsastuspainotteinen lukio, jossa voi opiskella myös teatteri-ilmaisua.