Rautavaara

Tältä sivulta löydät kunnan Rautavaara suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rautavaara suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rautavaara
YritysLiikevaihto (euroa)
Tulilyhty Oy3 miljoonaa
St1 Rautavaara2 miljoonaa
Maansiirto Korkalainen Oy1 miljoonaa
Rautavaaran Leipomo Oy1 miljoonaa
Tili ja Isännöinti Karmitsa726 tuhatta
Jiteko Oy693 tuhatta
Rautavaaran Modulmet Oy557 tuhatta
Sevetiimi Oy345 tuhatta
Hirsi-Suihkonen Ky343 tuhatta
Hotelli-Ravintola Tiilikka299 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rautavaara yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sevetiimi Oy11
Rautavaaran Leipomo Oy10
Maansiirto Korkalainen Oy7
Tili ja Isännöinti Karmitsa6
Jiteko Oy6
Rautavaaran Modulmet Oy5
Hirsi-Suihkonen Ky3
Hotelli-Ravintola Tiilikka3
Notko Taksi Oy3
Rautavaaran Tilausajo Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rautavaara
YritysKasvuprosentti
Jiteko Oy+39.9%
Maansiirto Korkalainen Oy+28.1%
Oivallusvaara Oy+25.7%
Sevetiimi Oy+15.0%
Tulilyhty Oy+11.9%
Rautavaaran Tilausajo Oy+9.9%
St1 Rautavaara+7.0%
Auto- ja Motomesta Oy+6.8%
Rautavaaran Leipomo Oy+6.3%
Kiinteistöyhtiö Tiilikka Oy+2.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rautavaara
YritysPerustettu
Skrowten09.04.2024
Rautavaaran apteekki21.03.2024
Rautavaaran majoitus- ja ravintolapalvelut Oy18.03.2024
EsittelyssäAlueen Rautavaara yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Metsänhoitoyhdistys Rautavaara
  Metsänhoitoyhdistys toimii jokaisen kunnan alueella. Olemme metsänomistajan apuna puukaupassa sekä metsänhoitotöiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Palvelemme metsänomistajia kaikissa metsän hoitoon ja käyttöön liittyvissä asioissa. Tunnemme paikallisen puumarkkinatilanteen ja ajamme metsänomistajan etua.
 • Rautavaaran Kukka-ja Hautauspalvelu

  Rautavaaran Kukka- ja Hautauspalvelu tarjoaa henkilökohtaista ja lämmintä palvelua yli 35 vuoden kokemuksella.

  Kukkakaupassamme on laaja valikoima leikko- ja ruukkukukkia sekä lahjatavaroita. Sidomme kauniit kukkakimput ja asetelmat sekä teemme muut sidontatyöt toivomustenne mukaisesti.

  Tarjoamme kaikki hautauspalvelut hienotunteisesti ja luotettavasti. Kauttamme saatte myös pitopalvelun.

  Suunnitellaan yhdessä onnistuneet juhlasi. Ota yhteyttä puhelimitse +358400344847 tai tule käymään liikkeessämme!

 • Maansiirto Korkalainen Oy
  Monipuolista maanrakennusta Pohjois-savossa. Maansiirto Korkalainen Oy on maanrakentamiseen erikoistunut yritys Pohjois-Savossa Rautavaaralla. Yrityksen taustalla on jo yli 28 vuoden kokemus alalta jo kolmessa sukupolvessa. Tutustu sivuillamme tarjoamamiimme palveluihin ja ota yhteyttä!Yrityksemme tarjoaa vankalla kokemuksella jaammattitaidolla seuraavia palveluita:Kaivinkonetyöt pyörä ja tela-alustaisilla koneilla.Teidenrakennus, pohjarakentaminen, kunnallistekniset työtKuorma-autot: soran, murskeen ja sepelin toimitus, tienhoitotyöt, vaihtolavakuljetuksetLavettisiirrot täysperävaunullaTraktorityöt: teiden kesä- ja talvikunnossapito, myös vesakoiden niittomurskausTeiden kunnossapitoa tiehöylälläPyöräkuormaintyöt, kuormaus ja nostotyöt, talvikunnossapito. HöyrysulatuksetSeulotun mullan valmistus ja myynti. Mikäli listasta ei löydy tarvitsemaasi palvelua kysy voidaanko sellainen järjestää.
 • Kangaslahden Laatuhirsi Oy
 • Auto- ja Motomesta Oy

  Palvelemme asiakkaitamme laadulla ja huolella. Huollamme kaikki autot, koneet ja laitteet.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Valtimo, Lapinlahti, Sonkajärvi, Juuka, Nurmes, Sotkamo ja Kuopio.

Kaupunginosat
Ahmapuro, Angervikko, Autiokoski, Hankamäki, Harsumäki, Heikinmäki, Heinävaara, Hetemäki, Hiirikylä, Höylä, Issakka, Joutenmäki, Järvenpää, Kangaslahti, Kantoniemi, Kari, Karikko, Katajamäki, Kellomäki, Kipari, Korkalanmäki, Korpimäki, Kylänpää, Kyntöläinen, Käpylä, Lapinmäki, Lehtovaara, Lepuumäki, Lievisenmäki, Luostanlinna, Marjomäki, Metelinmäki, Mustamäki, Mustolanmäki, Männikkö, Nikinmäki, Nokkamäki, Nurmeslahti, Pajulehto, Pappilanmäki, Pienimäki, Pirttimäki, Pirttipuro, Pitkäaho, Poikainmäki, Puumala, Raiskio, Rannankylä, Rasimäki, Riitamäki, Riitasalo, Riomaa, Roinilanmäki, Rytkölänmäki, Saarimäki, Sammakkola, Särkkä, Taivallahti, Tarhamäki, Tervamäki, Tiikkaanmäki, Torakorpi, Vellipuro, Viitaanmäki, Ylä-Luosta ja Öljäkänmäki
KuvausAlueen Rautavaara kuvaus

Rautavaara on Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva kunta, jonka rauhasta nauttii noin 1700 asukasta. Kesäisin väkimäärää kuitenkin kasvaa, sillä alueella on runsaasti kesämökkejä. Naapurista löytyvät Juuka, Kuopio, Lapinlahti, Nurmes, Sonkajärvi, Sotkamo ja Valtimo.

Mökkiläisiä ja matkailijoita houkuttavat kaunis luonto ja hiljaiset erämaat; kalavedet, rannat, vaellusreitit, rotkot, suot sekä jokireitit. Luontomatkailuun on rakennettu täydellisiä palvelukokonaisuuksia, joissa omalaatuiset maisemat ja mukavat majoitukset näyttelevät merkittävää roolia. Esimerkiksi Tiilikkajärven kansallispuisto on tunnettu mykistävistä maisemistaan. Puhtaasta luonnosta voi nauttia niin jalan, meloen, hiihtäen kuin moottorikelkallakin, vuodenajasta riippuen. Metsästäjät ja kalastajat suosivat niin ikään Rautavaaran rikkaita vesistöjä.

Rautavaaralla on vireä nuorisosirkus, joka tunnetaan varsinkin taitavasta pyöräakrobatiasta. Rautavaaran lentokeskus tarjoaa puolestaan Suomen suurimman harrastelentotilan. Joka kesä vietettävät Rautavaara-päivät kokoavat nekin väkeä aina asukkaita ja lomailijoita myöten.

Suurimpiin Rautavaaran yrityksiin kuuluvat muun muassa lastensuojelun palveluja tuottava Tulilyhty Oy, St1 Rautavaara ja kaukolämpöyritys Rautavaaran lämpöosuuskunta. Kunta tukee mielellään kaikin mahdollisin tavoin uusia yrityksiä ja yrittäjiä.

Tervetuloa tutustumaan Rautavaaran mahdollisuuksiin!