Ruokolahti

Tältä sivulta löydät kunnan Ruokolahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ruokolahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ruokolahti
YritysLiikevaihto (euroa)
ITA Nordic Oy10 miljoonaa
Itula Oy6 miljoonaa
Ruokopuu Forest Oy4 miljoonaa
Metsäkone Sjöholm Martti Oy2 miljoonaa
Imatex Finland Oy2 miljoonaa
Neste Ruokolahti1 miljoonaa
Kaitsun Puu ja Sora Oy1 miljoonaa
Autoyhtymä Lahtinen Oy1 miljoonaa
Rakennus Orava Oy642 tuhatta
Lohela617 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ruokolahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
ITA Nordic Oy57
Itula Oy24
Metsäkone Sjöholm Martti Oy21
Reike Oy20
Imatex Finland Oy20
Kaitsun Puu ja Sora Oy12
Metsäsepät Rautio Oy7
Woodpel Oy Ltd7
Neste Ruokolahti7
Kuljetusliike Osmo Kosonen Oy6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ruokolahti
YritysKasvuprosentti
Sudenkorento Oy+105.3%
Puunkaatopalvelu Poittinen Oy+38.1%
Lp-Rakennus Oy+34.3%
Suurijärvi Oy International+30.1%
Pirttimaker Oy+26.0%
Kaitsun Puu ja Sora Oy+16.8%
ITA Nordic Oy+16.7%
FeSi Oy+15.4%
ValexA Oy+13.9%
Haloniemen Vesihuolto-Osuuskunta+10.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ruokolahti
YritysPerustettu
Koneurakointi Sami Siitonen05.11.2020
Hierontapalvelut Upi26.08.2020
Strategic Capital Oy11.06.2020
Sisutar17.05.2020
Salakanrannan tila14.05.2020
DogSalon Kettu29.04.2020
Inkinen Heikki05.04.2020
Inkinen Simo05.04.2020
TI suunnittelu Oy01.04.2020
Huoltopalvelu Seppänen23.03.2020
EsittelyssäAlueen Ruokolahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ruokolahden seurakunta

  Ruokolahden seurakunta on palveleva kirkko ja hengellinen yhteisö, joka on toiminut jo vuodesta 1572 lähtien. Me haluamme panostaa ihmisten sosiaalisen yhteyteen, uskon vahvistumiseen ja toimia Jumalan kohtaamispaikkana. Lue lisää kotisivuiltamme ja tule mukaan toimintaan!

 • Saimaan LVIS-palvelut

  Saimaan LVIS-palvelut- yritys on perustettu vuonna 2012. Ammattitaitomme ja osaamisemme olemme keskittäneet LVIS-töihin. Palvelemme pääasiassa kotitalouksia ja taloyhtiöitä niin uudisrakentamisessa kuin myös saneerauskohteissa. Toimimme pääsääntöisesti Ruokolahden, Puumalan ja Imatran alueella. Suoritamme LVI- töiden ja sähkötöiden lisäksi lähes kaiken merkkisten ilmalämpöpumppujen ja maalämpöpumppujen asennusta, korjausta ja huoltoa. Rakentaminen ja remontointi lukeutuu myös palveluumme.

 • Kuntoankkuri Oy

  KuntoAnkkuri tarjoaa korkeatasoista fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmien alalla. Tutkimus- ja hoitotoimenpiteet perustuvat Ortopedisen Manuaalisen Terapian (OMT) toimintamalleihin. OMT on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn.

 • Kaivuutyö J. Penttilä

  Toteutamme tehokkaasti ja luotettavasti erilaisten kohteiden maanrakennustyöt, pihatyöt, salaojat, imeytyskentät ym. kaivuutyöt. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Imatran Invataksipalvelu Lampinen Oy

  Imatran Invataksipalvelulla on käytössä 6 invataksia.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Imatra, Rautjärvi, Taipalsaari, Parikkala, Sulkava, Puumala, Lappeenranta ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Ahjärvi, Ahvosenkylä, Aisaniemi, Akkala, Alakylä, Anteroisenmäki, Arpolahti, Eräjärvi, Haloniemi, Hannikylä, Hauklappi, Heinärikkilä, Huhtanen, Husu, Husunkylä, Husupää, Hyrkäs, Hännilä, Höikelö, Hölmölä, Hörkkölä, Ihalankylä, Ilmajärvi, Inkilänmäki, Jaakkola, Jokela, Jukajärvi, Jälkölä, Jäppisenmäki, Järventaus, Kaiturinpää, Kalholampi, Kaljaniemi, Kaljula, Kalpiala, Kalpiiviita, Karhula, Kattelus, Kekäleenmäki, Kelkanmäki, Kemppilä, Kesselilä, Kiiverinmäki, Koholanmäki, Koiskamo, Kojonmäki, Koppi, Kopsala, Korjola, Kotaniemi, Kuokkalampi, Kuopiola, Kurjala, Kurrola, Käkölä, Käringinniemi, Käyhkää, Laamala, Lahdenpohja, Lammaslampi, Lampila, Lassila, Laurinniemi, Lehto, Lempiälä, Luostarinmäki, Luuminmäki, Mailahti, Manlahti, Marjamäki, Marttila, Matikkala, Mattila, Mietinkylä, Monnonkylä, Mustakulkkula, Myllyntausta, Mäkelänmäki, Narsakkala, Niemi, Niuvanmaa, Olkka, Paajasenkylä, Pekanmäki, Pellinen, Peräkylä, Pohja-Lankila, Pulkinniemi, Puntala, Raikaanmäki, Rasila, Ravali, Ravalinmäki, Reinikkala, Rintakylä, Ronkolanmäki, Sarajärvi, Savilahti, Savisienkylä, Savolaisenniemi, Sikasenkylä, Sikiölä, Soinila, Sopala, Suikkala, Sulja, Suolahti, Sutela, Suurpää, Syyspohja, Talkkuna, Tarkkola, Tella, Tervakorpi, Terävälä, Tetriniemi, Torsanpää, Torsantaka, Tuomala, Ukonsalmi, Utula, Vaittila, Valkjärvi, Vehakko, Vehviälä, Vennonmäki, Vilkonmäki, Virmutjoki, Vuosalmi, Välikylä ja Yläkylä
KuvausAlueen Ruokolahti kuvaus

Etelä-Karjalassa sijaitseva Ruokolahti on noin 5 000 asukkaan maaseutusaaristo Saimaan rannalla. Ruokolahti onkin varsinainen vesistöjen kunta yli 500 järvineen ja lampineen. Sen naapureita ovat Imatra, Lappeenranta, Parikkala, Puumala, Rautjärvi, Savonlinna, Sulkava ja Taipalsaari. Lähikaupunkeihin on lyhyt matka työssäkäyntiä ja asiointia ajatellen.

Ruokolahdella sijaitsee edullisia yritystontteja 6-tien varrella. Sijainti on logistisesti hyvä ja kustannukset kilpailukykyisiä. Yritystoimintaa kehitetään yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiön kanssa.

Ruokolahdelle on syntynyt ajan saatossa useita hyvin menestyviä ja työllistäviä yrityksiä. Näitä ovat mm. koneistettuja tuotteita kone- ja laitevalmistajille valmistava ITA Nordic Oy, lämmitysratkaisuja tarjoava Itula Oy sekä Imatex Finland Oy, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita lujitemuovista ja kestomuoveista.

Ruokolahden väkiluku kasvaa kesäisin kesäasukkaiden saapuessa, sillä kunnassa on yli 3 000 loma-asuntoa. Upea luonto houkuttelee myös matkailijoita. Seudulla sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet, Natura-kohde Haukkavuori sekä Kukonharjun kanava. Ruokolahdella sijaitsee myös viisi Saimaa Geopark -kohdetta. Geoparkit ovat kansainvälisesti todella suosittuja matkailumalleja.