Ruokolahti

Tältä sivulta löydät kunnan Ruokolahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ruokolahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ruokolahti
YritysLiikevaihto (euroa)
ITA Nordic Oy10 miljoonaa
Itula Oy8 miljoonaa
Ruokopuu Forest Oy4 miljoonaa
Metsäkone Sjöholm Martti Oy2 miljoonaa
Kaitsun Puu ja Sora Oy2 miljoonaa
Neste Ruokolahti1 miljoonaa
Imatex Finland Oy1 miljoonaa
Autoyhtymä Lahtinen Oy1 miljoonaa
Metsäsepät Rautio Oy686 tuhatta
Rakennus Orava Oy623 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ruokolahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
ITA Nordic Oy57
Itula Oy29
Reike Oy18
Imatex Finland Oy17
Kuljetus Tii-Sik Oy12
Kaitsun Puu ja Sora Oy11
Rakennus Orava Oy8
Woodpel Oy Ltd8
Autoyhtymä Lahtinen Oy7
Metsäsepät Rautio Oy7

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ruokolahti
YritysKasvuprosentti
Ruokokuljetus Oy+51.6%
Puunkaatopalvelu Poittinen Oy+47.5%
Centurion Investments & Commerce Ltd Oy+26.0%
Tst Oy Ab+26.0%
Oy Samhita Ltd+26.0%
EF Wood Research Oy+19.3%
Itula Oy+17.9%
Sudenkorento Oy+13.3%
ITA Nordic Oy+10.4%
Kaitsun Puu ja Sora Oy+8.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ruokolahti
YritysPerustettu
Rautionhovi Oy31.03.2022
Cakes By Krista K21.02.2022
Karjalan Puhdistus Oy26.01.2022
Toiminimi Simo Mönkäre15.01.2022
Jtt Seppänen Tmi24.10.2021
visibleIT Oy30.07.2021
Koti- ja mökkitalkkari Tanskanen27.06.2021
T:mi J Äikää28.04.2021
Utulan Vuosalmi Oy17.03.2021
Luukkonen Topi Antero08.03.2021
EsittelyssäAlueen Ruokolahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ruokolahden seurakunta
  Ruokolahden seurakunta on palveleva kirkko ja hengellinen yhteisö, joka on toiminut jo vuodesta 1572 lähtien. Me haluamme panostaa ihmisten sosiaalisen yhteyteen, uskon vahvistumiseen ja toimia Jumalan kohtaamispaikkana. Lue lisää kotisivuiltamme ja tule mukaan toimintaan!
 • Saimaan LVIS-palvelut
  Saimaan LVIS-palvelut- yritys on perustettu vuonna 2012. Ammattitaitomme ja osaamisemme olemme keskittäneet LVIS-töihin. Palvelemme pääasiassa kotitalouksia ja taloyhtiöitä niin uudisrakentamisessa kuin myös saneerauskohteissa. Toimimme pääsääntöisesti Ruokolahden, Puumalan ja Imatran alueella. Suoritamme LVI- töiden ja sähkötöiden lisäksi lähes kaiken merkkisten ilmalämpöpumppujen ja maalämpöpumppujen asennusta, korjausta ja huoltoa. Rakentaminen ja remontointi lukeutuu myös palveluumme.
 • Kuntoankkuri Oy

  KuntoAnkkuri tarjoaa korkeatasoista fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmien alalla. Tutkimus- ja hoitotoimenpiteet perustuvat Ortopedisen Manuaalisen Terapian (OMT) toimintamalleihin. OMT on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. KuntoAnkkurista saatavana viimeisin tietämys tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapeuttiseen hoitoon. Voit tulla hoitoihin lääkärin lähetteellä tai ilman.

 • Rakennus- ja maalausalan työt Tolonen Ilkka

  Tarvitseeko talosi tai kattosi korjausta? Pitäisikö räystäät uusia tai kaipaako huoneisto pintaremonttia? Nämä ja useat muut rakentamisen ja remontoinnin palvelut saat Ilkka Toloselta. Olen toiminut Etelä-Karjalassa ja Imatran seudulla yrittäjänä jo useamman vuosikymmenen ajan. Tekijänä minulla on yli 36 vuoden ammattitaito. Teen kaikki rakennus-, remontti- ja maalausalan työt lattiatöistä kattoihin ja kaikkea siltä väliltä. Palvelen asiakkaitani vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla sekä aikatauluista kiinni pitäen!

  Soittele ja kysy lisää!

  Saneeraus ja Rakennustyöt

  • Ulkokattojen vaihdot ja kunnostukset

  • Ulkoseinien verhouksien vaihdot ja kunnostukset

  • Vesivahinko- ja lahokorjaukset

  • Rakennus- ja peltityöt

  • Vesieristys- ja laatoitustyöt

  Maalaustyöt

  • Peltikattojen maalaukset

  • Kaikki sisä- ja ulkomaalaustyöt

  • Tapetoinnit, matto-, parketti- ja laminaattityöt

  • Elementtisaumaukset

  • Lasimurska-, hiekka- ja soodapuhallukset siirrettävin laittein

 • Ruokolahden Työkonepalvelu Ky

  Ruokolahden Työkonepalvely Ky toiminta on vuonna 1996 perustettu yritys, joka tarjoaa maanrakennustöitä vuosien kokemuksella. Huolehdimme myös teiden kunnossapidosta sekä kauttamme saa sorat, murskeet, mullat ja muut maanrakennukseen tarvittavat tarvikkeet, rummut, kaivonrenkaat ja jätevesijärjestelmät.

  Muita palveluitamme ovat:

  • Metsänparannus
  • Lavettikuljetukset
  • Kuljetuspalvelut
  • Maansiirto
  • Maanrakennus
  • Energiaurakointi Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Imatra, Rautjärvi, Taipalsaari, Parikkala, Sulkava, Puumala, Lappeenranta ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Ahjärvi, Ahvosenkylä, Aisaniemi, Akkala, Alakylä, Anteroisenmäki, Arpolahti, Eräjärvi, Haloniemi, Hannikylä, Hauklappi, Heinärikkilä, Huhtanen, Husu, Husunkylä, Husupää, Hyrkäs, Hännilä, Höikelö, Hölmölä, Hörkkölä, Ihalankylä, Ilmajärvi, Inkilänmäki, Jaakkola, Jokela, Jukajärvi, Jälkölä, Jäppisenmäki, Järventaus, Kaiturinpää, Kalholampi, Kaljaniemi, Kaljula, Kalpiala, Kalpiiviita, Karhula, Kattelus, Kekäleenmäki, Kelkanmäki, Kemppilä, Kesselilä, Kiiverinmäki, Koholanmäki, Koiskamo, Kojonmäki, Koppi, Kopsala, Korjola, Kotaniemi, Kuokkalampi, Kuopiola, Kurjala, Kurrola, Käkölä, Käringinniemi, Käyhkää, Laamala, Lahdenpohja, Lammaslampi, Lampila, Lassila, Laurinniemi, Lehto, Lempiälä, Luostarinmäki, Luuminmäki, Mailahti, Manlahti, Marjamäki, Marttila, Matikkala, Mattila, Mietinkylä, Monnonkylä, Mustakulkkula, Myllyntausta, Mäkelänmäki, Narsakkala, Niemi, Niuvanmaa, Olkka, Paajasenkylä, Pekanmäki, Pellinen, Peräkylä, Pohja-Lankila, Pulkinniemi, Puntala, Raikaanmäki, Rasila, Ravali, Ravalinmäki, Reinikkala, Rintakylä, Ronkolanmäki, Sarajärvi, Savilahti, Savisienkylä, Savolaisenniemi, Sikasenkylä, Sikiölä, Soinila, Sopala, Suikkala, Sulja, Suolahti, Sutela, Suurpää, Syyspohja, Talkkuna, Tarkkola, Tella, Tervakorpi, Terävälä, Tetriniemi, Torsanpää, Torsantaka, Tuomala, Ukonsalmi, Utula, Vaittila, Valkjärvi, Vehakko, Vehviälä, Vennonmäki, Vilkonmäki, Virmutjoki, Vuosalmi, Välikylä ja Yläkylä
KuvausAlueen Ruokolahti kuvaus

Etelä-Karjalassa sijaitseva Ruokolahti on noin 5 000 asukkaan maaseutusaaristo Saimaan rannalla. Ruokolahti onkin varsinainen vesistöjen kunta yli 500 järvineen ja lampineen. Sen naapureita ovat Imatra, Lappeenranta, Parikkala, Puumala, Rautjärvi, Savonlinna, Sulkava ja Taipalsaari. Lähikaupunkeihin on lyhyt matka työssäkäyntiä ja asiointia ajatellen.

Ruokolahdella sijaitsee edullisia yritystontteja 6-tien varrella. Sijainti on logistisesti hyvä ja kustannukset kilpailukykyisiä. Yritystoimintaa kehitetään yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiön kanssa.

Ruokolahdelle on syntynyt ajan saatossa useita hyvin menestyviä ja työllistäviä yrityksiä. Näitä ovat mm. koneistettuja tuotteita kone- ja laitevalmistajille valmistava ITA Nordic Oy, lämmitysratkaisuja tarjoava Itula Oy sekä Imatex Finland Oy, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita lujitemuovista ja kestomuoveista.

Ruokolahden väkiluku kasvaa kesäisin kesäasukkaiden saapuessa, sillä kunnassa on yli 3 000 loma-asuntoa. Upea luonto houkuttelee myös matkailijoita. Seudulla sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet, Natura-kohde Haukkavuori sekä Kukonharjun kanava. Ruokolahdella sijaitsee myös viisi Saimaa Geopark -kohdetta. Geoparkit ovat kansainvälisesti todella suosittuja matkailumalleja.