Ruokolahti

Tältä sivulta löydät kunnan Ruokolahti suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ruokolahti suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ruokolahti
YritysLiikevaihto (euroa)
ITA Nordic Oy21 miljoonaa
Itula Oy6 miljoonaa
Ruokopuu Forest Oy5 miljoonaa
Metsäkone Sjöholm Martti Oy3 miljoonaa
Imatex Finland Oy2 miljoonaa
Neste Ruokolahti2 miljoonaa
Kaitsun Puu ja Sora Oy1 miljoonaa
Autoyhtymä Lahtinen Oy1 miljoonaa
Metsäsepät Rautio Oy1 miljoonaa
Woodpel Oy Ltd879 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ruokolahti yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
ITA Nordic Oy82
Itula Oy28
Imatex Finland Oy23
Reike Oy21
Metsäkone Sjöholm Martti Oy18
Kuljetus Tii-Sik Oy13
Woodpel Oy Ltd8
Sudenkorento Oy7
Metsäsepät Rautio Oy7
Rakennus Orava Oy6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ruokolahti
YritysKasvuprosentti
Sopemäki Oy+476.9%
MT3 Trading Oy+142.4%
Luontolähde Oy+111.8%
Kaakon Sähkö ja Rakennus Oy+102.8%
Centurion Investments & Commerce Ltd Oy+101.7%
Itula Engineering+47.6%
FORinvest Oy+46.2%
Ruokokuljetus Oy+40.2%
Hsep Palvelut Oy+32.5%
Lp-Rakennus Oy+30.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ruokolahti
YritysPerustettu
Tmi Jenni Lääperi05.04.2024
Javanaisenmäen kotitila21.03.2024
Plant is Life Oy24.07.2023
Tatiana Polozova14.07.2023
Onni Village Oy13.07.2023
Huoltoleijona01.06.2023
Autokorjaamo Sten Oy14.04.2023
Borderline Mtb&Trails03.04.2023
Siivous-ja kotiapupalvelu Arjen Avuksi Oy09.03.2023
T:mi Marja Juopperi03.01.2023
EsittelyssäAlueen Ruokolahti yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hotelli Hirsiranta

  Hotelli Hirsiranta on vuonna 2019 perustettu yrittäjävetoinen yritys kuvankauniin Saimaan rannalla, Ruokolahdella. Palveluihimme lukeutuvat majoitus, ravintolapalvelut sekä talvisin avantosauna. Näiden lisäksi on saatavilla ympäri vuoden kokous- ja juhlapalveluita.

  Kesäisin ruokalista ja aukioloajat laajenevat sekä saatavilla on myös irtojäätelöä. Kesäterassilta avautuu upeat näkymät Saimaalle. Hirsirannasta onkin viime vuosina kehkeytynyt hyvin suosittu hää ja juhlapaikka. Häiden lisäksi Hirsirannassa onnistuu järjestää erilaisia tilaisuuksia ympäri vuoden, kuten syntymäpäiviä ja saunailtoja.

  Monipuolinen Hotelli Hirsiranta tarjoaa erilaisia majoitus vaihtoehtoja telttailusta hotellihuoneisiin. Pihapiirissä on pieni caravan-alue, josta löytyy 6 sähköllistä autopaikkaa. Kesäsesongilla vuokrattavissa on rantamökki omalla puulämmitteisellä saunalla ja useita aittarakennuksia, jotka sopivat loistavasti pienen budjetin reissaajille. Ranta-aitat ovatkin olleet erityisesti pyöräilijöiden suosiossa, sillä Hirsiranta jää sopivasti Saimaan saaristoreitin varrelle. Kaiken kaikkiaan kesäisin majoitusta löytyy noin 50 hengelle ja talvisin 30 hengelle.

 • Rakennus- ja maalausalan työt Tolonen Ilkka

  Tarvitseeko talosi tai kattosi korjausta? Pitäisikö räystäät uusia tai kaipaako huoneisto pintaremonttia? Nämä ja useat muut rakentamisen ja remontoinnin palvelut saat Ilkka Toloselta. Olen toiminut Etelä-Karjalassa ja Imatran seudulla yrittäjänä jo useamman vuosikymmenen ajan. Tekijänä minulla on yli 36 vuoden ammattitaito. Teen kaikki rakennus-, remontti- ja maalausalan työt lattiatöistä kattoihin ja kaikkea siltä väliltä. Palvelen asiakkaitani vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla sekä aikatauluista kiinni pitäen!

  Soittele ja kysy lisää!

  Saneeraus ja Rakennustyöt

  • Ulkokattojen vaihdot ja kunnostukset

  • Ulkoseinien verhouksien vaihdot ja kunnostukset

  • Vesivahinko- ja lahokorjaukset

  • Rakennus- ja peltityöt

  • Vesieristys- ja laatoitustyöt

  Maalaustyöt

  • Peltikattojen maalaukset

  • Kaikki sisä- ja ulkomaalaustyöt

  • Tapetoinnit, matto-, parketti- ja laminaattityöt

 • Ruokolahden Työkonepalvelu Ky

  Ruokolahden Työkonepalvely Ky toiminta on vuonna 1996 perustettu yritys, joka tarjoaa maanrakennustöitä vuosien kokemuksella. Huolehdimme myös teiden kunnossapidosta sekä kauttamme saa sorat, murskeet, mullat ja muut maanrakennukseen tarvittavat tarvikkeet, rummut, kaivonrenkaat ja jätevesijärjestelmät.

  Muita palveluitamme ovat:

  • Metsänparannus
  • Lavettikuljetukset
  • Kuljetuspalvelut
  • Maansiirto
  • Maanrakennus
  • Energiaurakointi Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.
 • Kuntoankkuri Oy

  KuntoAnkkuri tarjoaa korkeatasoista fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelinten ongelmien alalla. Tutkimus- ja hoitotoimenpiteet perustuvat Ortopedisen Manuaalisen Terapian (OMT) toimintamalleihin. OMT on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. KuntoAnkkurista saatavana viimeisin tietämys tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapeuttiseen hoitoon. Voit tulla hoitoihin lääkärin lähetteellä tai ilman.

 • Kyläkuppila Käpälämäki
  Kahvila, ravintola ja baari – kaikki saman katon alla. Kyläkuppila Käpälämäki on Ruokolahdella sijaitseva pieni olohuone, jossa viihdyt hyvässä seurassa hyvän ruoan tai kylmän juoman parissa. Meillä on myös elintarvike- ja nestekaasun myyntiä, nettipiste, olutmyyntiä sekä iso ja viihtyisä terassi aina kesäkausina. Avoinna olemme ma-to sekä su klo 11-19, pe-la klo 11-22, tarvittaessa toki pidempäänkin. Tervetuloa!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Imatra, Rautjärvi, Taipalsaari, Parikkala, Sulkava, Puumala, Lappeenranta ja Savonlinna.

Kaupunginosat
Ahjärvi, Ahvosenkylä, Aisaniemi, Akkala, Alakylä, Anteroisenmäki, Arpolahti, Eräjärvi, Haloniemi, Hannikylä, Hauklappi, Heinärikkilä, Huhtanen, Husu, Husunkylä, Husupää, Hyrkäs, Hännilä, Höikelö, Hölmölä, Hörkkölä, Ihalankylä, Ilmajärvi, Inkilänmäki, Jaakkola, Jokela, Jukajärvi, Jälkölä, Jäppisenmäki, Järventaus, Kaiturinpää, Kalholampi, Kaljaniemi, Kaljula, Kalpiala, Kalpiiviita, Karhula, Kattelus, Kekäleenmäki, Kelkanmäki, Kemppilä, Kesselilä, Kiiverinmäki, Koholanmäki, Koiskamo, Kojonmäki, Koppi, Kopsala, Korjola, Kotaniemi, Kuokkalampi, Kuopiola, Kurjala, Kurrola, Käkölä, Käringinniemi, Käyhkää, Laamala, Lahdenpohja, Lammaslampi, Lampila, Lassila, Laurinniemi, Lehto, Lempiälä, Luostarinmäki, Luuminmäki, Mailahti, Manlahti, Marjamäki, Marttila, Matikkala, Mattila, Mietinkylä, Monnonkylä, Mustakulkkula, Myllyntausta, Mäkelänmäki, Narsakkala, Niemi, Niuvanmaa, Olkka, Paajasenkylä, Pekanmäki, Pellinen, Peräkylä, Pohja-Lankila, Pulkinniemi, Puntala, Raikaanmäki, Rasila, Ravali, Ravalinmäki, Reinikkala, Rintakylä, Ronkolanmäki, Sarajärvi, Savilahti, Savisienkylä, Savolaisenniemi, Sikasenkylä, Sikiölä, Soinila, Sopala, Suikkala, Sulja, Suolahti, Sutela, Suurpää, Syyspohja, Talkkuna, Tarkkola, Tella, Tervakorpi, Terävälä, Tetriniemi, Torsanpää, Torsantaka, Tuomala, Ukonsalmi, Utula, Vaittila, Valkjärvi, Vehakko, Vehviälä, Vennonmäki, Vilkonmäki, Virmutjoki, Vuosalmi, Välikylä ja Yläkylä
KuvausAlueen Ruokolahti kuvaus

Etelä-Karjalassa sijaitseva Ruokolahti on noin 5 000 asukkaan maaseutusaaristo Saimaan rannalla. Ruokolahti onkin varsinainen vesistöjen kunta yli 500 järvineen ja lampineen. Sen naapureita ovat Imatra, Lappeenranta, Parikkala, Puumala, Rautjärvi, Savonlinna, Sulkava ja Taipalsaari. Lähikaupunkeihin on lyhyt matka työssäkäyntiä ja asiointia ajatellen.

Ruokolahdella sijaitsee edullisia yritystontteja 6-tien varrella. Sijainti on logistisesti hyvä ja kustannukset kilpailukykyisiä. Yritystoimintaa kehitetään yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiön kanssa.

Ruokolahdelle on syntynyt ajan saatossa useita hyvin menestyviä ja työllistäviä yrityksiä. Näitä ovat mm. koneistettuja tuotteita kone- ja laitevalmistajille valmistava ITA Nordic Oy, lämmitysratkaisuja tarjoava Itula Oy sekä Imatex Finland Oy, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita lujitemuovista ja kestomuoveista.

Ruokolahden väkiluku kasvaa kesäisin kesäasukkaiden saapuessa, sillä kunnassa on yli 3 000 loma-asuntoa. Upea luonto houkuttelee myös matkailijoita. Seudulla sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet, Natura-kohde Haukkavuori sekä Kukonharjun kanava. Ruokolahdella sijaitsee myös viisi Saimaa Geopark -kohdetta. Geoparkit ovat kansainvälisesti todella suosittuja matkailumalleja.