Ruovesi

Tältä sivulta löydät kunnan Ruovesi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Ruovesi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Ruovesi
YritysLiikevaihto (euroa)
ElmoNet Oy8 miljoonaa
VK-Motors Oy8 miljoonaa
K-Market Ruovesi7 miljoonaa
ProSilva Oyj4 miljoonaa
Visuveden Motopalvelu Oy3 miljoonaa
Euroranta Oy2 miljoonaa
Bussi-Manninen Oy2 miljoonaa
Hesesteel Oy Sorvaamo Heikki Raivio2 miljoonaa
Maanrakennus Unto Viitanen Oy1 miljoonaa
Kone- ja Kuljetus Leinonen Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Ruovesi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
ElmoNet Oy47
Visu Kaluste Oy29
Suomenselän Jauhemaalaus Oy17
Suomen Levy Oy17
Bussi-Manninen Oy14
K-Market Ruovesi14
ProSilva Oyj12
Visuveden Motopalvelu Oy10
VK-Motors Oy10
Kone- ja Kuljetus Leinonen Oy8

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Ruovesi
YritysKasvuprosentti
KP Konepalvelu Oy+97.3%
Tarttikenkä Oy+92.2%
QuattroX Oy+81.7%
Kuljetus A. Häkli Oy+76.4%
ReleGo Oy+73.0%
Rakennuspalvelu Jarmo Vesanen Oy+40.2%
Bussi-Manninen Oy+37.7%
Tuulivoima Heinola Oy+37.3%
Pajulahden Rakennusosakeyhtiö+34.7%
Hesesteel Oy Sorvaamo Heikki Raivio+32.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Ruovesi
YritysPerustettu
Ruoveden Apteekki24.01.2024
Tulijoen Tila11.12.2023
Keitu Kaija08.12.2023
ZSM Consulting27.09.2023
JaVitrek tmi08.09.2023
Visuveden kalakaveri Oy16.07.2023
E Kiviranta13.07.2023
NostoVoima GYM23.05.2023
Paavon Parempi Yritys07.05.2023
Visu Kiinteistöpalvelu Oy03.04.2023
EsittelyssäAlueen Ruovesi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Ruovesi Rengaspalvelut Lamminen Oy

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun ajoneuvoosi, -tyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten arkiautoilija tai raskaan liikenteen ammattilainen.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkka ry Ruovesi

  Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkka on metsänomistajan oma organisaatio ja yksityismetsien asiantuntija. Toimimme Virtain, Jämsän, Kuoreveden, Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Längelmäen, Oriveden, Ruoveden, Kurun sekä Tampereen Teiskon ja Aitolahden alueilla.

  Mhy ei pyri tuottamaan voittoa, vaan hyvinvointia sinulle ja metsällesi - siksi olemme luotettava kumppani metsäomaisuutesi hoidossa.

  Palvelemme metsänomistajia kaikissa metsän hoitoon ja käyttöön liittyvissä asioissa. Huolehdimme metsänhoitotöiden suunnittelusta, toteuttamisesta sekä puukauppoihin liittyvistä toimenpiteistä. Olemme kehittäneet palveluja myös niiden metsänomistajien tarpeisiin, jotka asuvat kaukana metsistään.

 • Kone- ja Kuljetus Leinonen Oy
  Monipuoliset kuljetus- ja maanrakennuspalvelut ammattitaidolla jo vuodesta 1956.
 • Loija Oy

  Loija Oy on vuonna 1982 perustettu yhtiö. Toimialamme on kaupankäynti sekä uusilla että käytetyillä sahateollisuuden koneilla ja laitteilla. Valmistamme myös kuljettimia ym. apulaitteita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Lisäksi meiltä löytyy mm. uusia sähkömoottoreita sekä vaihteistoja.

  Olemme edustaneet RENHOLMEN AB:tä Suomessa vuodesta 2005 alkaen ja AriVislanda Ab:tä vuodesta 2019 alkaen. Tehtäviimme kuuluu mm. myyntityö, varaosamyynti, huoltojärjestelyt ym.

 • Autio Trading Oy

  Autio Trading Oy on palvellut asiakkaita laadukkaasti jo vuodesta 1989 Ruovedellä Pohjois-Pirkanmaalla. Yrityksemme on erikoistunut laadukkaiden autoalan tarvikkeiden, erilaisten koneiden, sekä alihankintakomponenttien maahantuontiin. Kauttamme saat mm. Pirellin, Bridgestonen ja Michelinin huippulaadukkaat renkaat ja tarjolla on myös useita eri vannemerkkejä.

  Tarjoamme asiakkaillemme ensiluokkaista palvelua ja asennamme koko paketin alusta loppuun. Tilaamme myös haluamasi tuotteen, ellei sitä löydy varastostamme.

  Tervetuloa valoisaan, siistiin ja tilavaan liikkeeseemme!

  Saatavilla myös Driver Rahoitus, lue kotisivuiltamme lisää!

  Tuotteet ja Palvelut:

  • Renkaat (yli 20 merkkiä)

  • Vanteet (yli 30 merkkiä)

  • Rengastarvikkeet

  • Asennuspalvelu

  • Vogtland - madallusjouset ja alustasarjat

  • RSL Motorsport tuotteet

  • Sonax autohoitotuotteet

  • AL-KO Garden tuotteet

  • Metallivalut

  • Valumallit

  • Koneistukset

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Tampere, Orivesi, Virrat ja Ylöjärvi.

Kaupunginosat
Hanho, Harakkala, Hyyrylä, Joensuu, Juurakonperä, Jäminkipohja, Kaakonperä, Kaanaa, Kaukola, Kauttu, Keihäs, Kekkonen, Korpula, Kukonpohja, Kulmalanperä, Laakanperä, Lamminkylä, Liimonperä, Loposperä, Minkkisperä, Murole, Mustajärvi, Mutiperä, Myllykylä, Myllyperä, Niemelänperä, Pajukonperä, Pajuskylä, Pappilankulma, Parosperä, Penkuranmäki, Penttilänkylä, Pihlajalahti, Pohtio, Pourunperä, Pöllöperä, Rajalahti, Rantakylä, Riekkolanperä, Risujärvenperä, Ruhala, Rypynperä, Räminki, Siikalahti, Sourunperä, Taipale, Tallusperä, Tuuhoskylä, Tuurakylä, Visuvesi, Väärinmaja, Ylisenperä, Yltävänperä ja Ylä-Vääri
KuvausAlueen Ruovesi kuvaus

Ruovesi on Ylä-Pirkanmaalla sijaitseva kunta, jossa asuu reilu 4 400 ihmistä. Kunnan tärkeimmät taajamat ovat kirkonkylä, Visuvesi ja Jäminkipohja. Seututeiden lisäksi Ruoveden halki kulkee kantatie 66, ja matkaa Tampereelle on noin 76 km. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Haapamäellä ja Orivedellä sekä lähin lentokenttä Tampereella. Kuuluisaa Runoilijan tien vesireittiä pitkin perille pääsee myös veneellä.

Pienessä kunnassa palvelut ovat lähellä ja tunnelma on turvallinen. Ruovedeltä löytyy puhdasta luontoa, luonnonkauniita asuinpaikkoja sekä hyviä mahdollisuuksia toimia ja harrastaa. Talvisin hanget kutsuvat hiihtämään, kesäisin metsäpolut patikoimaan sekä järvet melomaan ja kalastamaan. Ruoveden kirkonkylän vierasvenesatama tarjoaa monipuolisia palveluita vierailijoille.

Koko 1900-luvun ajan Ruoveden teollisuusrakenne perustui vahvasti mekaaniseen metsäteollisuuteen. Ruovesi tunnettiin seitsemän vientisahan pitäjänä, mutta sahateollisuudesta on enää jäljellä kaksi sahayritystä. Nykyään suurimpia työnantajia ovat Ruoveden kunta, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy ja Oriveden Ohutlevytekniikka Oy.