Rusko

Tältä sivulta löydät kunnan Rusko suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Rusko suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Rusko
YritysLiikevaihto (euroa)
VAK Oy83 miljoonaa
KAEFER Oy23 miljoonaa
Keräyslava Oy16 miljoonaa
Röchling Industrial Rusko Oy13 miljoonaa
Ahlqvist Services Rusko9 miljoonaa
Turun Siirtomurske Oy8 miljoonaa
EJT-Tekniikka Oy7 miljoonaa
Kuljetusliike Törmänen Oy6 miljoonaa
Tarpaulin Team5 miljoonaa
Transport Aro Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Rusko yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
VAK Oy351
KAEFER Oy67
Ahlqvist Services Rusko53
Turun Siirtomurske Oy41
Tarpaulin Team37
Transport Aro Oy36
Kuljetusliike Törmänen Oy29
Röchling Industrial Rusko Oy28
Ilmatuote Oy25
Maanrakennus & Purkutyö Vehanen Oy19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Rusko
YritysKasvuprosentti
KP Rakennus- ja suunnittelu Oy+199.5%
Jokatuote Oy+135.1%
KL Power Oy+120.8%
Kuljetus Ristiin Rastiin Oy+58.4%
G&C Rakennus Oy+54.7%
Junnumesta+51.3%
opentunti oy+44.9%
LVI-Kanervo Oy+43.6%
Sivera Oy+40.9%
M. Transport Oy+38.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Rusko
YritysPerustettu
Rightful Oy02.04.2024
Kotipalvelu Virve Hannula17.02.2024
Tmi Suvi Kääriä16.01.2024
Psykologi- ja psykoterapiapalvelut Laura Lehtinen30.12.2023
Kuvajaisia- taideterapia17.07.2023
Tmi Varjasto27.06.2023
Marttamainio tmi14.06.2023
Tmi Henri Åman31.05.2023
WaveCraft Audio27.04.2023
Desare Oy23.04.2023
EsittelyssäAlueen Rusko yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Rakennushuolto Aho Oy

  Rakennushuolto Aho Oy on rakennusalan perheyritys, joka on aloittanut toimintansa jo vuonna 1959. Toimimme Ruskolta käsin. Yrityksemme asiakkaita ovat pääasiassa julkinen sektori sekä yritykset, joista useiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosia.

  Toimialamme on rakennusten saneeraus- ja muutostyöt sekä uudisrakentaminen. Olemme erikoistuneet liiketilarakentamiseen, myymäläsisustukseen sekä kassakaappiasennuksiin.

 • Ahlqvist Services Rusko
  Raskaan liikenteen asennusalan ammattilainen. Huolettomuutta huolenpitoon!Tarvitsetko mekaanikkoa? Osaava tiimimme rusikoi ajoneuvosi liikenteeseen ja pitää kuljetuskalustosi ajokunnossa. Meiltä saat huollot, korjaukset, renkaat, kuormapeitteet ja teippaukset. Avullamme sinulle jää enemmän aikaa kuljetustoimintaan.
 • Maskun Mainosvalo
  Maskun Mainosvalo on ruskolainen kahden toimialan yritys. Asennamme, huollamme, valmistamme ja suunnittelemme valomainoksia. Käytössämme on omat nostolava-autot.
 • Soraliike Suovanen Oy

  Soraliike Suovanen Ay on Ruskolla toimiva perheyritys, jolla on 50 vuoden vankka kokemus toimialalta. Maa-ainekset, sepelit, mullat, luonnonkivet, hiekat ja sorat perille kotiin toimitettuna Turun seudulla. Palvelemme sekä yksityisiä asiakkaita että yrityksiä.

  Sepelistä, murskeesta, luonnonkivistä, hiekasta ja sorasta asiakas voi valita tarkoitukseensa sopivan kokoluokan. Meiltä saat myös seulottua multaa sekä happamana että lannoitettuna ja kalkittuna. Toimintamme perustuu nopeisiin kuljetuksiin. Saat tuotteesi nopeasti ja edullisesti.

  Ota yhteyttä!

 • Lämpöpumppu Turku
  Valoin Oy tarjoaa sähköasennukset, lämmitys- ja jäähdytystyöt vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Yrityksemme sijaitsee Ruskolla, mutta toiminta-alueemme on Turku ja lähikunnat. Huoltovarastomme Raisiossa sovittaessa avoinna. Sähköasennuksien lisäksi asennamme ja huollamme ilmalämpöpumppuja, ilmavesilämpöpumppuja, maalämpöpumppuja sekä aurinkokeräimiä. Saat meiltä myös sähkösuunnitelmat sekä tarvittavat sähkökuvat, aina sovitussa aikataulussa ja huolella ensiluokkaisilla materiaaleilla ja työmenetelmillä tehtynä. Palvelemme kaikkia kohderyhmiä, isoja ja pieniä, niin yksityisiä, yrityksiä, maatiloja, kuntia kuin taloyhtiöitäkin. Katso lisää tietoa kotisivuiltamme
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Raisio, Aura, Masku, Nousiainen, Turku, Mynämäki ja Pöytyä.

Kaupunginosat
Askainen, Haapavuorenkulma, Hemmola, Hiidenvainio, Hujala, Hyrköinen, Inkinen, Isoniittu, Järvijoki, Kanervamäki, Kautranta, Kierikkala, Kiimassuonkulma, Kirkonkylä, Knaapinmäki, Laiskanen, Lapinkiuas, Laukola, Lavamäki, Leinainen, Liukola, Merttelä, Munittula, Papumäki, Parikkala, Peijerlä, Pikku-Liukola, Riittiö, Ruuska, Saarenoja, Santalankulma, Sattonkulma, Seppälä, Sepänmäki, Silvola, Soininkulma, Tirava, Torikkala ja Vahto
KuvausAlueen Rusko kuvaus

Rusko sijaitsee Varsinais-Suomessa. Asukkaita täällä rauhallisessa maaseutukunnassa on noin 6 000. Sijainti Turun välittömässä läheisyydessä, noin 11 km päässä, tarjoaa hyvät työssäkäynti- ja yritys-, opiskelu- sekä asiointimahdollisuudet. Naapurikuntia ovat lisäksi Masku, Nousiainen, Mynämäki, Pöytyä, Aura ja Raisio.

Ruskolla yritystoimintaa tukee Turku Science Park. Kuntaan on ajan myötä muodostunut elinvoimaisia ja runsaasti työllistäviä yrityksiä. Muutamia näistä ovat VAK Oy, joka suunnittelee ja valmistaa raskaan kaluston tavarankuljetusratkaisuja, sekä samaiseen yhtiöön kuuluva VAK Huoltopalvelut Oy. Muita yhtiöitä ovat laivanrakennukseen ja teollisuuseristämiseen erikoistunut KAEFER Oy ja Turun Siirtomurske Oy.

Ruskolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joihin yritykset ja yhdistykset pääsevät osallistumaan. Yksi näistä on joka elokuinen Ruskopäivät.

Kunta näyttäytyy niin ikään luontomatkailun helmenä, joka mahdollistaa esimerkiksi houkuttelevien luontomatkailupakettien järjestämisen. Ruskolta löytyy mm. Kuhankuonon suosittu retkeilyreitistö ja Kurjenrahkan kansallispuisto. Myös harvinainen linnusto pesii Ruskon ainutlaatuisilla luontoalueilla.