Saarijärvi
 • Saarijärven-Viitasaaren seutukunta
 • Keski-Suomen maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Saarijärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Saarijärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Saarijärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Logstor Finland Oy23 miljoonaa
Fin Forelia Oy Saarijärven taimitarha10 miljoonaa
RTA-metalli Oy8 miljoonaa
Tikalan Oy7 miljoonaa
Ariterm Service Oy7 miljoonaa
Sammakkokangas Oy6 miljoonaa
Kuljetusliike H & P Rautio Oy6 miljoonaa
Termex-Eriste Oy5 miljoonaa
Häkä & JR Oy5 miljoonaa
RV-Hänninen Oy5 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Saarijärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Fin Forelia Oy Saarijärven taimitarha109
Logstor Finland Oy63
Ariterm Service Oy43
RTA-metalli Oy41
Saarijärven Seudun Ravitsemuspalvelut Saasera Oy27
RV-Hänninen Oy27
Sammakkokangas Oy17
Saarijärven Pesu Oy16
Forest-Linna Oy16
Joterplan Oy16

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Saarijärvi
YritysKasvuprosentti
Ruthon Group Oy+206.5%
Tiliporras Yhtiöt Oy+194.3%
Mikkolanaho Oy+134.7%
Tiliporras Keski-Suomi Oy+103.7%
Leivon Myynti avoin yhtiö+99.8%
Tikka Capital Oy+93.9%
Avtake Oy+87.6%
Lion's Services Oy+68.6%
Frisee+65.0%
RakLin CM Oy+58.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Saarijärvi
YritysPerustettu
Tmi J. Svan04.07.2024
Saarijärven Rms-Auto Oy26.06.2024
Eläinlääkäriasema Kattia Kanssa Oy19.06.2024
AM.auto- ja pihatyöt07.06.2024
SaHakirves S.Hassi18.04.2024
MetsäPala28.03.2024
Harmin Hoidot26.03.2024
Kalliomäen maa- ja metsätila13.03.2024
ApuFix Tmi23.02.2024
Sonopren Oy21.11.2023
EsittelyssäAlueen Saarijärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sammakkokangas Oy

  Sammakkokangas Oy on alueensa johtava jätehuoltoyhtiö, joka on omistuksessaan kahdentoista kunnan voimin.

  Yhtiöllä on vahva sitoutuminen ympäristövastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Yritys toimii Äänekosken, Saarijärven, Viitasaaren, Pihtiputaan, Petäjäveden, Karstulan, Hankasalmen, Uuraisten, Kinnulan, Kannonkosken, Multian ja Kivijärven alueilla, tarjoten laadukkaita jätehuoltopalveluita omistajakuntiensa asukkaille ja yrityksille. Yhtiön pääpaikkana toimii Sammakkokankaan jätekeskus Saarijärvellä.

  Sammakkokangas on vahvasti sitoutunut noudattamaan jätelainsäädännön mukaisia velvoitteita, ja se tuottaa omistajakunnille ja sen asukkaille jätelain tarkoittamat jätehuollon palvelutehtävät. Sammakkokankaan keskeisin yhteistyötaho on kuntien yhteinen jäteviranomainen Sydän-Suomen jätelautakunta, jonka vastuulla ovat jätelain tarkoittamat viranomaistehtävät.

  Sammakkokangas tarjoaa kattavia jätehuoltopalveluita, joihin kuuluvat jätteiden keräily, käsittely, aluekeräyspisteiden ylläpito, jätekeskus- ja lajitteluasemapalvelut sekä jäteneuvonta. Yhtiön päätavoitteena on edistää kiertotaloutta ja minimoida ympäristövaikutukset tehokkaalla ja kestävällä jätehuollolla.

  Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ja niihin vastaaminen ovat Sammakkokankaan toiminnan kulmakiviä. Yritys pyrkii jatkuvasti kehittämään palveluitaan ja etsimään uusia innovatiivisia ratkaisuja jätehuollon alalla. Sammakkokangas Oy on luotettava ja vastuullinen kumppani, joka edistää yhteistyötä omistajakuntiensa ja muiden sidosryhmiensä kanssa kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

  Kiinteistöjen jätehuollosta löydät kattavasti tietoa verkkosivuiltamme.

 • Kuljetus Asunta Oy

  Kuljetus Asunta Oy palvellut asiakkaitaan jo 1960-luvulta lähtien.

  Kuljetukset

  Yrityksemme ydinosaamista ovat erikoiskuljetukset; ylileveät, -pitkät ja -korkeat rahdit kuljetetaan pokatuilla ja suorilla jatkoperävaunuilla. Erikoiskalustomme mahdollistaa mm. suurten säiliöiden ja siilojen, lämpökonttien, mökkien, pitkien putkien, palkkien tai elementtien kuljettamisen.

  Kotimaan kuljetusten lisäksi teemme ulkomaan kuljetuksia muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

  EKL-ohjaukset

  Ajamme erikoiskuljetusten liikenteenohjaukset pakettiautoilla.

  Kysy lisää!

 • Sisä-Suomen Hinauspalvelu Oy

  Sisä-Suomen Hinauspalvelulta saat ripeää ja luotettavaa hinauspalvelua kevyen ja raskaankaluston ajoveuvoille 24/7 Saarijärvellä, Äänekoskella ja Karstulassa sekä koko pohjoisessa Keski-Suomessa. Olemme palvelleet tien varteen jääneitä autoilijoita sekä moottoripyöräilijöitä vuosien ajan. Hinauspalvelumme on valmiina hätiin 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä. Hinauksen lisäksi tarjoamme myös kattavat tiepalvelut vikkelästi paikan päälle. Oli kyseessä sitten puhjenneen renkaan vaihto, auton käynnistäminen tai ovien avaus, soita meille!

 • J. Kallionsivu Oy
  Olemme Keski-Suomalainen talotekniikka-alan yritys, jonka toiminta on alkanut vuonna 2011.
 • Saarijärven Hautauspalvelu Ky

  Yli 50 vuotta Saarijärvellä toiminut hautausalan yritys (ent. Hautauspalvelu Halttunen) palvelee hautausasioissa ja kukka-asioissa yhteistyössä toisen paikallisen yrityksen, Kukkakulma, kanssa Saarijärvellä, Pylkönmäellä, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Karstulassa, Uuraisilla ja muissa lähikunnissa. Uusi toimipaikkamme sijaitsee osoitteessa Virastotie 2 (Manttaalikunnantalo) Saarijärvi, Saarijärven Kukkakulman vieressä.

  saarijarven.hautauspalvelu@kotinet.com

  P. 0400 644141 Saarijärven Hautauspalvelu

  (Päivystys 24/7 p. 0400 644141)

  P. 014 421570 Kukkakulma

  Hautakivet, kaiverrukset, kultaukset ja kiven oikaisut

  Palvelemme myös kaikissa hautakiviin liittyvisssä asioissa Saarijärvellä, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Karstulassa, Kyyjärvellä, Äänekoskella, Uuraisilla, Pylkönmäellä ja muissa lähikunnissa.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Uurainen, Kannonkoski, Soini, Multia, Ähtäri, Karstula ja Äänekoski.

Kaupunginosat
Alakylä, Autio, Eteläperä, Hallaperä, Heikkilänmutka, Heinäpohja, Heramäki, Hietalahti, Hietamäki, Hirvaanmäki, Hirvikangas, Hoikankylä, Hukanmäki, Husuaho, Häkkilä, Hämeenniemi, Hännilä, Härkälähde, Kalliolahti, Kallioperä, Kalmari, Kekkilä, Kiehuvanperä, Kiviperä, Koiralampi, Kolkanlahti, Konttimäki, Korkeamäki, Korpikylä, Koskenkylä, Kuikanlahti, Kukko, Kukonhiekka, Kuoppala, Kuuselanmäki, Kylkiperä, Kyyränkylä, Laatukka, Lannevesi, Lehtola, Lehtomäki, Leppäperä, Leuhu, Likoperä, Linna, Lintupohja, Löytänänranta, Mahlu, Mannila, Marjaperä, Mikonperä, Molosuntti, Muittari, Mulikka, Mustikkakorpi, Myllypohja, Mäkiaho, Mäkikylä, Mäntylä, Paajala, Pajumäki, Pajupuro, Palsankylä, Peltokylä, Pielesperä, Pihlasperä, Pitkäahonperä, Puolimatka, Pyhäkoski, Pyhäperä, Pylkkäänmäki, Pylkönmäki, Pyyhkälä, Pääjärvi, Rahkolankylä, Rajala, Rajaperä, Ranta-Hännilä, Rantakylä, Riekko, Ristiperä, Roikolankylä, Rumpsunperä, Saarelankylä, Sara-aho, Satosuo, Siltasalmi, Soidinmäki, Soukanniemi, Suljetunmäki, Suomäki, Taipale, Tarvaala, Timpersuntti, Tollonperä, Tolppipohja, Uudentalonperä, Uusikylä, Uutisperä, Vahvanniemi, Vesiperä, Vihanti ja Viinaperä
KuvausAlueen Saarijärvi kuvaus

Keski-Suomen maakunnassa sijaitseva Saarijärvi on lähes 9700 asukkaan kaupunki, jonka naapurikuntia ovat Kannonkoski, Karstula, Multia, Soini, Uurainen, Ähtäri ja Äänekoski.

Saarijärvi tunnetaan luonnonkauniina kaupunkina. Se on rakentunut kolmen järven saarekkeelle, ja keskustassakin voi asua viihtyisästi vesistön äärellä. Luonto ja järvet ainutlaatuisuudellaan tarjoavatkin niin asukkaille kuin matkailijoille parastaan. Mäki- ja harjumaisemien laaja-alaisilla latuverkostoilla hiihdetään talvisin ja Paavonrinteillä lasketellaan sekä lautaillaan. Kesäisin alueella on mainiot puitteet retkeilyyn ja kalastukseen.

Saarijärvi on varsin vireä kulttuuripitäjä. Se on maineikas merkittävästä kulttuurihistoriallisesta kohteestaan, Kivikauden kylästä, joka on Suomen vanhinta tunnettua asutusta. Ominaista kaupungille ovat myös useat patsaat ja muistomerkit, joita löytyy monista julkisista tiloista. Saarijärvellä on paljon mahdollisuuksia kulttuurin harrastamiseen, kokemiseen ja näkemiseen.

Keskeisiä kaupungin tapahtumia on yleisurheilun huiput yhteen keräävä Juhannuskisat-urheilutapahtuma. Kirmot-festivaali tarjoaa puolestaan monipuolista musiikkia hengellisestä pop-musiikkiin.

Saarijärvellä on yrityksiä joka lähtöön. Hyvin edustettuja aloja ovat maatalous, puutoimiala, metalliteollisuus ja graafinen teollisuus. Suurimpiin yrityksiin kuuluvat muun muassa energiaratkaisuihin erikoistunut Logstor Finland Oy, kotimaisia lämmitysjärjestelmiä valmistava Ariterm Oy ja metsäpuiden taimien tuottaja Fin Forelia Oy. Yrittäjyyttä tuetaan vahvasti tarjoamalla nopeasti ja edullisesti toimitiloja sekä tarvittavaa työvoimaa.

Opiskeluun Saarijärvellä on erinomaisia mahdollisuuksia. Opiskella voi ammattikorkeakoulussa sekä ammatillisessa oppilaitoksessa esimerkiksi maatalous- ja metsäalaa. Kaupungista löytyy myös musiikkioppilaitos Viitasalo-opisto (entinen Pohjoisen Keski-Suomen musiikkiopisto) ja laajaa kurssivalikoimaa tarjoava Kansalaisopisto.