Salla

Tältä sivulta löydät kunnan Salla suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Salla suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Salla
YritysLiikevaihto (euroa)
Sallatunturin Tuvat3 miljoonaa
Kuljetus A & N Parkkinen Oy3 miljoonaa
Sallan poropuisto2 miljoonaa
Sallan Rautatori Oy2 miljoonaa
Sallan Vuokratalot Oy1 miljoonaa
Salla Ski & Active1 miljoonaa
Team Lampela Oy1 miljoonaa
Kuljetus Leivo Oy1 miljoonaa
Simpsetti Salla1 miljoonaa
AKS-Rakennus Oy960 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Salla yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sallatunturin Tuvat28
Kuljetus A & N Parkkinen Oy17
Sallan poropuisto13
Salla Ski & Active12
Karhunkierros Luontokeskus Oy10
Keloravintola8
Team Lampela Oy7
Simpsetti Salla7
Kotikylän Palvelut Salla Oy7
Kuljetus Leivo Oy6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Salla
YritysKasvuprosentti
Karhunkierros Luontokeskus Oy+120.1%
Koneurakointi J. Arola Oy+91.6%
Korpihumu Oy+89.5%
Sähköpalvelu Vaarala Oy+56.5%
Jokosta Oy+34.8%
Iso-Pyhä Invest Oy+34.6%
Koilliskairan Konesavotta Oy+31.4%
Kairalan Kievari Oy+30.6%
Tunturitähti 1 Kiinteistö Oy+27.2%
Baccalou Oy+21.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Salla
YritysPerustettu
Tmi Ari Leivo09.07.2024
Aimo Rytilahti23.05.2024
World Inter Creative News Win Avoin Yhtiö20.02.2024
Lapin Eräliha11.02.2024
Kuulintu11.01.2024
Kolekas15.08.2023
Satumainen mökkihuolto10.08.2023
Peunamaa Oy29.05.2023
Lapin Polttopuu Oy06.05.2023
JH RakSalla Oy03.05.2023
EsittelyssäAlueen Salla yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sallan kunta
  3 500 asukkaan Salla sijaitsee Itä-Lapissa, maailman suurimman valtion rajalla. Suomen seitsemänneksi laajimmassa kunnassa on tilaa elää ympäröivän luonnon ehdoilla ja sitä hyödyntäen.
 • Sallan Vuokratalot Oy
  Yhtiöllä on omistuksessaan 16 kiinteistöä kirkonkylässä aivan palvelujen tuntumassa. Yhtiön kirkonkylän kiinteistöistä kuusi on kerrostalokohteita, sekä kahdeksan on rivitalokohteita. Näiden vuokraan sisältyy kaukolämpö. Lisäksi yhtiöllä on rivitaloasuntoja Saijalla ja Hautajärvellä. Ne ovat sähkölämmitteisiä, ja asiakas maksaa sähkön itse. Kerrostalossa osoitteessa Myllytie 8 on hissi, muut kerrostalomme ovat hissittömiä. Osoitteessa Kuusamontie 45 on soluasuntokohteemme, jossa on kuusi kalustettua pientä huonetta sekä yhteiset tilat. Soluasuminen sopii hyvin Sallaan keikkatöihin tuleville.
 • Sallan Osuuspankki

  Neuvottelut ajanvarauksella ma-pe 10-16. Kassapalvelut ja ovet avoinna ma ja pe 10-13.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Sallainen Cottages, Caravan & Panvillage

  Sallainen Caravan on upea 85-paikkainen caravan alue, joka sijaitsee Keselmäjärven rannalla, Sallatunturin juurella. Kaunis ja rauhallinen leirintäalue palvelee ympäri vuoden.

  Caravan alueen vieressä on 12 hyvin varusteltua mökkiä ja 12 isompaa mökkiä Salla Wilderness Park:n läheisyydessä Panvillagessa. Lähistöltä löytyy uimaranta, vaellusreitit, kylpylä, liikuntakeskus, ravintolat sekä muut palvelut.

  Tervetuloa nauttimaan Lapin kauniista luonnosta!

 • Itä-Lapin Motor

  Itä-Lapin Motor on moottorikelkkoihin ja mönkijöihin erikoistunut pienkonekorjaamo Sallassa. Huollot kaikkiin merkkeihin.

  • Moottorikelkan korjaus ja huolto

  • Mönkijän korjaus ja huolto

  • BRP Diagnostiikka (Skidoo, Can-Am)

  • Pienkoneiden huolto

  • Varaosien, voiteluaineiden ja tarvikkeiden myynti

  Tarvittaessa haen kelkan tai mönkijän huoltoon sekä palautan valmistumisen jälkeen. Soita ja kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Posio, Kemijärvi, Kuusamo ja Savukoski.

Kaupunginosat
Aatsinki, Aholanvaara, Ahvenselkä, Hanhikangas, Hautajärvi, Hirvasvaara, Hossovaara, Isohalme, Isokuusikko, Jokiaho, Kallunki, Karhujärvi, Kelloselkä, Kotala, Koutelo, Kurinjoki, Kursu, Kutrikko, Käsmänlatva, Lapajärvi, Leusjärvi, Mattilanmäki, Morottaja, Mukkala, Mälävaara, Naruska, Niemelä, Onkamo, Oulanka, Pahkakumpu, Paloperä, Puikkosuo, Pulkkaviita, Raatikka, Riivikonneva, Sahanperä, Saija, Sallatunturi, Salmivaara, Selkälä, Särkelä, Tiukurova, Tiukuselkä, Tuntsa, Tuohikylä, Urriaapa, Vaadinselkä, Varpuselkä, Varvikko, Vasikkaperä ja Vittikko
KuvausAlueen Salla kuvaus

Salla on monella tapaa sykähdyttävä kunta itäisessä Lapissa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Sallassa sijaitseekin Kelloselän kansainvälinen rajanylityspaikka, joten väylä itäiseen naapuriin ja vaikka Kiinaan asti on avoinna − Sallassa kaikki on mahdollista. Kunnan slogan vinoilee Lapin huumorilla höystettynä Sallan olevan keskellä ei-mitään, mutta Salla on vireä ja aktiivinen paikka niin kesän valoisina aikoina kuin talvisinkin pakkasen paukkuessa.

Sallaan muutetaan ja matkataan muun muassa upean luonnon, liikunnan ja ulkoilun, rauhan ja hiljaisuuden sekä kasvavien yritysmahdollisuuksien perässä. Sallassa asuu vakituisesti reilu 3500 ihmistä, mutta matkailusesongit tuovat Sallaan runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin turisteja.

Kulkuyhteydet Sallasta muualle Lappiin ovat kunnossa; Kemijärvi, Kuusamo ja Rovaniemi ovat suhteellisen lyhyiden ajomatkojen päässä, kuten myös naapurikunnat Pelkosenniemi, Posio ja Savukoski. Sallan sijainti itärajalla antaa alueen yrityksille hyvät edellytykset vientiin sekä turismiin. Muiden Lapin kuntien tapaan matkailubisnes on myös Sallassa voimissaan; kävijöitä houkuttavat erityisesti Sallatunturien matkailukeskus, Oulangan kansallispuisto, Värriön luonnonpuisto sekä valtakunnallinen UKK-retkeilyreitti, joka kulkee osittain kunnan mailla.

Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut maatalousvaltaisesta pitäjästä palveluelinkeinoihin painottuvaksi seuduksi. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssä käyvästä väestöstä; muita tärkeitä elinkeinoja ovat metsätalous ja tuotanto. Merkittävimpiä työllistäjiä Sallassa ovat majoitukseen ja elämysmatkailuun keskittyvä Sallatunturin Tuvat, Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy, leipomoyritys Kursulainen Oy sekä Sallan Hiihtokeskus.

Salla tarjoaa erinomaiset edellytykset elämiseen, asumiseen, yrittämiseen, vapaa-aikaan ja rakentamiseen. Salla kuuluu Itä-Lapin kuntayhtymään. Useat hankkeet esimerkiksi luonnon, turismin, imagomarkkinoinnin ja lukuisten muiden aihepiirien ympärillä kertovat kunnan olevan aktiivinen ja haluavan vaikuttaa omaan menestykseensä sekä asukkaidensa ja vierailijoidensa hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.