Salla

Tältä sivulta löydät kunnan Salla suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Salla suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Salla
YritysLiikevaihto (euroa)
Kuljetus A & N Parkkinen Oy2 miljoonaa
Sallan Rautatori Oy2 miljoonaa
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski & Active1 miljoonaa
Sallan Vuokratalot Oy1 miljoonaa
Kuljetus Leivo Oy1 miljoonaa
Sallatunturin Tuvat1 miljoonaa
Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy1 miljoonaa
Kotikylän Palvelut Salla Oy887 tuhatta
Team Lampela Oy844 tuhatta
Simpsetti Salla764 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Salla yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sallatunturin Tuvat20
Kuljetus A & N Parkkinen Oy12
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski & Active12
Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy8
Kotikylän Palvelut Salla Oy7
AKS-Rakennus Oy6
Kahvila-Pizzeria Akkavaara6
Team Lampela Oy6
Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit6
Sallan poropuisto5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Salla
YritysKasvuprosentti
Iso-Pyhä Invest Oy+86.6%
Korpihumu Oy+78.3%
Koneurakointi J. Arola Oy+66.0%
Karhutunturin Lohi Oy+30.7%
Kotikylän Palvelut Salla Oy+24.3%
Salmivaaran Vesiosuuskunta+18.6%
Sallatunturin Yksityismökit+17.1%
KiPe Oy+16.8%
Tunturitähti 1 Kiinteistö Oy+15.9%
Kiinteistö Oy Sallan Honkalinna+15.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Salla
YritysPerustettu
Seitaporo20.01.2022
Lappy-palvelut15.12.2021
Tmi Serena Aska05.09.2021
Metsä Jumisko Oy12.07.2021
Ccl Suomi Oy15.06.2021
Rakennuspalvelu Aska Oy03.06.2021
Toivo Eteläaho18.11.2020
Taksiliikennöinti Petri Parkkinen Oy23.07.2020
EsittelyssäAlueen Salla yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sallan kunta
  3 500 asukkaan Salla sijaitsee Itä-Lapissa, maailman suurimman valtion rajalla. Suomen seitsemänneksi laajimmassa kunnassa on tilaa elää ympäröivän luonnon ehdoilla ja sitä hyödyntäen.
 • Sallan Vuokratalot Oy
  Yhtiöllä on omistuksessaan 16 kiinteistöä kirkonkylässä aivan palvelujen tuntumassa. Yhtiön kirkonkylän kiinteistöistä kuusi on kerrostalokohteita, sekä kahdeksan on rivitalokohteita. Näiden vuokraan sisältyy kaukolämpö. Lisäksi yhtiöllä on rivitaloasuntoja Saijalla ja Hautajärvellä. Ne ovat sähkölämmitteisiä, ja asiakas maksaa sähkön itse. Kerrostalossa osoitteessa Myllytie 8 on hissi, muut kerrostalomme ovat hissittömiä. Osoitteessa Kuusamontie 45 on soluasuntokohteemme, jossa on kuusi kalustettua pientä huonetta sekä yhteiset tilat. Soluasuminen sopii hyvin Sallaan keikkatöihin tuleville.
 • Sallainen Cottages Caravan Panvillage Apartmens

  Sallainen Caravan on upea 85-paikkainen caravan-alue, joka sijaitsee Keselmäjärven rannalla, Sallatunturin juurella. Kaunis ja rauhallinen vaunualue palvelee ympäri vuoden.

  Karavanalueen vieressä on 12 hyvin varusteltua mökkiä ja 12 isompaa mökkiä Salla Wilderness Park:n läheisyydessä Panvillagessa. Lähistöltä löytyy uimaranta, vaellusreitit, kylpylä, liikuntakeskus, ravintolat sekä muut palvelut.

  Tervetuloa nauttimaan Lapin kauniista luonnosta!

 • Hautaustoimisto Sallan Kukka ja Hautaustoimisto Ky

  Petri Hakkarainen puh 040 5951363, 050 4966972 Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat arkut, uurnat, kuljetukset, kukkalaitteet, kuolinilmoitukset ja hautamuistomerkit. Arkku ja uurnamallistomme koostuvat kotimaisista Sht-Tukku Oy:n malleista, joiden kuvat löydät Sht-Tukun sivuilta. Tuhkauksissa käytämme Kajaanin seurakunnan krematoriota, joka on edullisin alueellamme. Yrityksen perusti 1950 Esko Hakkarainen ja vuodesta 1982 on toiminnasta vastannut Petri Hakkarainen. Samassa kiinteistössä toimii myös huonekaluliike, jonka valikoimiin kuuluvat kodin- ja toimiston kalusteet, matot sekä valaisimet. Yritys toimii paikkakunnalla myös Suomen Sairaalatukun tuotteiden jälleenmyyjänä ja varastosta löytyy perustuotteita heti toimitukseen.

 • Sallatunturin Yksityismökit
  Sallatunturin Yksityismökit - yksityistä lomamökkivuokrausta vuoden ympäri Itä-Lapissa!. Sallatunturin Yksityismökit sijaitsevat aivan hiihtokeskuksen ja Hotelli Revontulen kupeessa. Mökkejä ja huoneistoja on yhteensä n. 50 kpl ja ne ovat kaikki korkeatasoisia ja erittäin hyvin varustettuja, mm. oma sauna niissä on kaikissa. Myös takka, mikro-uuni, liesi, jääkaappi, kahvinkeitin ja TV löytyy lähes kaikista mökeistä. Useimmissa on myös astianpesukone, pyykinpesukone ja kuivauskaappi lasketteluvarusteita varten. Huoneistot ovat höylähirsirakentesisia rivi-paritaloja tai yksittäisiä mökkejä joko kelo- tai pyöröhirrestä rakennettuja. Mökkien koot ovat 25-140 m2 välillä ja niistä löytyy vuodepaikkoja 4-14 vieraalle. Etsi ja varaa suoraan internetistä tai ota yhteyttä ja kysy lisää!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Posio, Kemijärvi, Kuusamo ja Savukoski.

Kaupunginosat
Aatsinki, Aholanvaara, Ahvenselkä, Hanhikangas, Hautajärvi, Hirvasvaara, Hossovaara, Isohalme, Isokuusikko, Jokiaho, Kallunki, Karhujärvi, Kelloselkä, Kotala, Koutelo, Kurinjoki, Kursu, Kutrikko, Käsmänlatva, Lapajärvi, Leusjärvi, Mattilanmäki, Morottaja, Mukkala, Mälävaara, Naruska, Niemelä, Onkamo, Oulanka, Pahkakumpu, Paloperä, Puikkosuo, Pulkkaviita, Raatikka, Riivikonneva, Sahanperä, Saija, Sallatunturi, Salmivaara, Selkälä, Särkelä, Tiukurova, Tiukuselkä, Tuntsa, Tuohikylä, Urriaapa, Vaadinselkä, Varpuselkä, Varvikko, Vasikkaperä ja Vittikko
KuvausAlueen Salla kuvaus

Salla on monella tapaa sykähdyttävä kunta itäisessä Lapissa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Sallassa sijaitseekin Kelloselän kansainvälinen rajanylityspaikka, joten väylä itäiseen naapuriin ja vaikka Kiinaan asti on avoinna − Sallassa kaikki on mahdollista. Kunnan slogan vinoilee Lapin huumorilla höystettynä Sallan olevan keskellä ei-mitään, mutta Salla on vireä ja aktiivinen paikka niin kesän valoisina aikoina kuin talvisinkin pakkasen paukkuessa.

Sallaan muutetaan ja matkataan muun muassa upean luonnon, liikunnan ja ulkoilun, rauhan ja hiljaisuuden sekä kasvavien yritysmahdollisuuksien perässä. Sallassa asuu vakituisesti reilu 3500 ihmistä, mutta matkailusesongit tuovat Sallaan runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin turisteja.

Kulkuyhteydet Sallasta muualle Lappiin ovat kunnossa; Kemijärvi, Kuusamo ja Rovaniemi ovat suhteellisen lyhyiden ajomatkojen päässä, kuten myös naapurikunnat Pelkosenniemi, Posio ja Savukoski. Sallan sijainti itärajalla antaa alueen yrityksille hyvät edellytykset vientiin sekä turismiin. Muiden Lapin kuntien tapaan matkailubisnes on myös Sallassa voimissaan; kävijöitä houkuttavat erityisesti Sallatunturien matkailukeskus, Oulangan kansallispuisto, Värriön luonnonpuisto sekä valtakunnallinen UKK-retkeilyreitti, joka kulkee osittain kunnan mailla.

Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut maatalousvaltaisesta pitäjästä palveluelinkeinoihin painottuvaksi seuduksi. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssä käyvästä väestöstä; muita tärkeitä elinkeinoja ovat metsätalous ja tuotanto. Merkittävimpiä työllistäjiä Sallassa ovat majoitukseen ja elämysmatkailuun keskittyvä Sallatunturin Tuvat, Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy, leipomoyritys Kursulainen Oy sekä Sallan Hiihtokeskus.

Salla tarjoaa erinomaiset edellytykset elämiseen, asumiseen, yrittämiseen, vapaa-aikaan ja rakentamiseen. Salla kuuluu Itä-Lapin kuntayhtymään. Useat hankkeet esimerkiksi luonnon, turismin, imagomarkkinoinnin ja lukuisten muiden aihepiirien ympärillä kertovat kunnan olevan aktiivinen ja haluavan vaikuttaa omaan menestykseensä sekä asukkaidensa ja vierailijoidensa hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.