Salla

Tältä sivulta löydät kunnan Salla suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Salla suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Salla
YritysLiikevaihto (euroa)
Kuljetus A & N Parkkinen Oy2 miljoonaa
Sallan Rautatori Oy1 miljoonaa
Sallan Vuokratalot Oy1 miljoonaa
Sallatunturin Tuvat1 miljoonaa
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort1 miljoonaa
Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy972 tuhatta
Kuljetus Leivo Oy927 tuhatta
Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit914 tuhatta
Team Lampela Oy844 tuhatta
Kotikylän Palvelut Salla Oy843 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Salla yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sallatunturin Tuvat20
Kuljetus A & N Parkkinen Oy10
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort10
Kotikylän Palvelut Salla Oy7
Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit7
Team Lampela Oy6
AKS-Rakennus Oy6
Kahvila-Pizzeria Akkavaara6
Sallan poropuisto5
Peteson Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Salla
YritysKasvuprosentti
Korpihumu Oy+78.3%
Koneurakointi J. Arola Oy+66.0%
JPH Parvekeasennus Oy+39.7%
Kuljetus A & N Parkkinen Oy+35.8%
Iso-Pyhä Invest Oy+35.7%
Kotikylän Palvelut Salla Oy+27.7%
Peteson Oy+20.6%
FinnChn+17.1%
Sallatunturin Yksityismökit+17.1%
Onkamon vesiosuuskunta+17.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Salla
YritysPerustettu
Lappy-palvelut15.12.2021
Tmi Serena Aska05.09.2021
Metsä Jumisko Oy12.07.2021
Ccl Suomi Oy15.06.2021
Rakennuspalvelu Aska Oy03.06.2021
Medirene03.05.2021
Toivo Eteläaho18.11.2020
Taksiliikennöinti Petri Parkkinen Oy23.07.2020
creator content lappi09.06.2020
Tmi Salmijärvi Jari04.06.2020
EsittelyssäAlueen Salla yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sallainen Caravan
  Sallainen Caravan on upea 110-paikkainen caravan-alue, joka sijaitsee Keselmäjärven rannalla, Sallatunturin juurella. Kaunis ja rauhallinen vaunualue palvelee ympäri vuoden.
 • Cafe NeulAnut Oy
  Cafe NeulAnut Oy toimii Sallan Teboilin huoltamon tiloissa Savukoskentie 7:ssä. Meiltä saa kahvia, viinereitä sekä sallalaisia torttuja (kampanisuja). Leipomuksia voi ostaa myös mukaan.
 • Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort
  Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin. Sallassa keskityt jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun. Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS-kilparinne.
 • Sallan kunta
  Salla sijaitsee idässä, venäjän rajan välittömässä läheisyydessä.
 • Sallan Vuokratalot Oy
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Posio, Kemijärvi, Kuusamo ja Savukoski.

Kaupunginosat
Aatsinki, Aholanvaara, Ahvenselkä, Hanhikangas, Hautajärvi, Hirvasvaara, Hossovaara, Isohalme, Isokuusikko, Jokiaho, Kallunki, Karhujärvi, Kelloselkä, Kotala, Koutelo, Kurinjoki, Kursu, Kutrikko, Käsmänlatva, Lapajärvi, Leusjärvi, Mattilanmäki, Morottaja, Mukkala, Mälävaara, Naruska, Niemelä, Onkamo, Oulanka, Pahkakumpu, Paloperä, Puikkosuo, Pulkkaviita, Raatikka, Riivikonneva, Sahanperä, Saija, Sallatunturi, Salmivaara, Selkälä, Särkelä, Tiukurova, Tiukuselkä, Tuntsa, Tuohikylä, Urriaapa, Vaadinselkä, Varpuselkä, Varvikko, Vasikkaperä ja Vittikko
KuvausAlueen Salla kuvaus

Salla on monella tapaa sykähdyttävä kunta itäisessä Lapissa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Sallassa sijaitseekin Kelloselän kansainvälinen rajanylityspaikka, joten väylä itäiseen naapuriin ja vaikka Kiinaan asti on avoinna − Sallassa kaikki on mahdollista. Kunnan slogan vinoilee Lapin huumorilla höystettynä Sallan olevan keskellä ei-mitään, mutta Salla on vireä ja aktiivinen paikka niin kesän valoisina aikoina kuin talvisinkin pakkasen paukkuessa.

Sallaan muutetaan ja matkataan muun muassa upean luonnon, liikunnan ja ulkoilun, rauhan ja hiljaisuuden sekä kasvavien yritysmahdollisuuksien perässä. Sallassa asuu vakituisesti reilu 3500 ihmistä, mutta matkailusesongit tuovat Sallaan runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin turisteja.

Kulkuyhteydet Sallasta muualle Lappiin ovat kunnossa; Kemijärvi, Kuusamo ja Rovaniemi ovat suhteellisen lyhyiden ajomatkojen päässä, kuten myös naapurikunnat Pelkosenniemi, Posio ja Savukoski. Sallan sijainti itärajalla antaa alueen yrityksille hyvät edellytykset vientiin sekä turismiin. Muiden Lapin kuntien tapaan matkailubisnes on myös Sallassa voimissaan; kävijöitä houkuttavat erityisesti Sallatunturien matkailukeskus, Oulangan kansallispuisto, Värriön luonnonpuisto sekä valtakunnallinen UKK-retkeilyreitti, joka kulkee osittain kunnan mailla.

Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut maatalousvaltaisesta pitäjästä palveluelinkeinoihin painottuvaksi seuduksi. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssä käyvästä väestöstä; muita tärkeitä elinkeinoja ovat metsätalous ja tuotanto. Merkittävimpiä työllistäjiä Sallassa ovat majoitukseen ja elämysmatkailuun keskittyvä Sallatunturin Tuvat, Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy, leipomoyritys Kursulainen Oy sekä Sallan Hiihtokeskus.

Salla tarjoaa erinomaiset edellytykset elämiseen, asumiseen, yrittämiseen, vapaa-aikaan ja rakentamiseen. Salla kuuluu Itä-Lapin kuntayhtymään. Useat hankkeet esimerkiksi luonnon, turismin, imagomarkkinoinnin ja lukuisten muiden aihepiirien ympärillä kertovat kunnan olevan aktiivinen ja haluavan vaikuttaa omaan menestykseensä sekä asukkaidensa ja vierailijoidensa hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.