Salla

Tältä sivulta löydät kunnan Salla suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Salla suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Salla
YritysLiikevaihto (euroa)
Sallatunturin Tuvat2 miljoonaa
Sallan poropuisto2 miljoonaa
Kuljetus A & N Parkkinen Oy2 miljoonaa
Sallan Rautatori Oy1 miljoonaa
Sallan Vuokratalot Oy1 miljoonaa
Kuljetus Leivo Oy1 miljoonaa
Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit1 miljoonaa
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort1 miljoonaa
Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy1 miljoonaa
Team Lampela Oy829 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Salla yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sallatunturin Tuvat20
Sallan poropuisto13
Kursulainen Oy12
Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort10
Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy9
AKS-Rakennus Oy8
Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit8
Simpsetti Salla7
Kahvila-Pizzeria Akkavaara6
R-kioski Salla6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Salla
YritysKasvuprosentti
Karhunkierros Luontokeskus Oy+154.6%
JPH Parvekeasennus Oy+119.2%
Isopyhänsola Oy+44.2%
Iso-Pyhä Invest Oy+35.7%
R-kioski Salla+30.2%
Länsi-Lapin Sähkö Oy+29.9%
Kairalan Kievari Oy+27.5%
AKS-Rakennus Oy+27.3%
KiPe Oy+23.2%
Jokosta Oy+21.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Salla
YritysPerustettu
Toivo Eteläaho18.11.2020
Taksiliikennöinti Petri Parkkinen Oy23.07.2020
creator content lappi09.06.2020
Tmi Salmijärvi Jari04.06.2020
Forest AX Oy17.05.2020
Jokoshaara Oy17.03.2020
Pekan Linkous13.01.2020
Kalle Tapio30.12.2019
SnowLounge Oy19.12.2019
Erä Armas20.11.2019
EsittelyssäAlueen Salla yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Sallainen Caravan

  Sallainen Caravan on upea 110-paikkainen caravan-alue, joka sijaitsee Keselmäjärven rannalla, Sallatunturin juurella. Kaunis ja rauhallinen vaunualue palvelee ympäri vuoden.

 • Cafe NeulAnut Oy

  Cafe NeulAnut Oy toimii Sallan Teboilin huoltamon tiloissa Savukoskentie 7:ssä. Meiltä saa kahvia, viinereitä sekä sallalaisia torttuja (kampanisuja). Leipomuksia voi ostaa myös mukaan.

 • Salla Hiihtokeskus - Salla Ski Resort

  Sallan hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivia haasteita pikku kypäräpäistä nautiskelijoihin ja parkkitykeistä takamaastojen puuterihaukkoihin. Sallassa keskityt jonossa odottelun sijaan huippukuntoisilla rinteillä kurvailuun. Pujottelulupauksille on tarjolla alppimaajoukkueiden harjoitteluleireillään suosima FIS-kilparinne.

 • Koneyhtymä Reijo Tolppanen ja K:nit

  Koneyhtymä Reijo Tolppanen & kumppanit hoitaa maa-aineskuljetukset ja myynnit Sallan alueella. Myös jätehuolto, maanrakennus, kaivojen tyhjennykset sekä teiden kesä- ja talvikunnossapito kuuluvat palveluihimme.

 • Sallan kunta

  Salla sijaitsee idässä, venäjän rajan välittömässä läheisyydessä.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Posio, Kemijärvi, Kuusamo ja Savukoski.

Kaupunginosat
Aatsinki, Aholanvaara, Ahvenselkä, Hanhikangas, Hautajärvi, Hirvasvaara, Hossovaara, Isohalme, Isokuusikko, Jokiaho, Kallunki, Karhujärvi, Kelloselkä, Kotala, Koutelo, Kurinjoki, Kursu, Kutrikko, Käsmänlatva, Lapajärvi, Leusjärvi, Mattilanmäki, Morottaja, Mukkala, Mälävaara, Naruska, Niemelä, Onkamo, Oulanka, Pahkakumpu, Paloperä, Puikkosuo, Pulkkaviita, Raatikka, Riivikonneva, Sahanperä, Saija, Sallatunturi, Salmivaara, Selkälä, Särkelä, Tiukurova, Tiukuselkä, Tuntsa, Tuohikylä, Urriaapa, Vaadinselkä, Varpuselkä, Varvikko, Vasikkaperä ja Vittikko
KuvausAlueen Salla kuvaus

Salla on monella tapaa sykähdyttävä kunta itäisessä Lapissa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Sallassa sijaitseekin Kelloselän kansainvälinen rajanylityspaikka, joten väylä itäiseen naapuriin ja vaikka Kiinaan asti on avoinna − Sallassa kaikki on mahdollista. Kunnan slogan vinoilee Lapin huumorilla höystettynä Sallan olevan keskellä ei-mitään, mutta Salla on vireä ja aktiivinen paikka niin kesän valoisina aikoina kuin talvisinkin pakkasen paukkuessa.

Sallaan muutetaan ja matkataan muun muassa upean luonnon, liikunnan ja ulkoilun, rauhan ja hiljaisuuden sekä kasvavien yritysmahdollisuuksien perässä. Sallassa asuu vakituisesti reilu 3500 ihmistä, mutta matkailusesongit tuovat Sallaan runsaasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin turisteja.

Kulkuyhteydet Sallasta muualle Lappiin ovat kunnossa; Kemijärvi, Kuusamo ja Rovaniemi ovat suhteellisen lyhyiden ajomatkojen päässä, kuten myös naapurikunnat Pelkosenniemi, Posio ja Savukoski. Sallan sijainti itärajalla antaa alueen yrityksille hyvät edellytykset vientiin sekä turismiin. Muiden Lapin kuntien tapaan matkailubisnes on myös Sallassa voimissaan; kävijöitä houkuttavat erityisesti Sallatunturien matkailukeskus, Oulangan kansallispuisto, Värriön luonnonpuisto sekä valtakunnallinen UKK-retkeilyreitti, joka kulkee osittain kunnan mailla.

Kunnan elinkeinorakenne on vuosikymmenten saatossa muuttunut maatalousvaltaisesta pitäjästä palveluelinkeinoihin painottuvaksi seuduksi. Palvelut työllistävät tällä hetkellä yli 70 % työssä käyvästä väestöstä; muita tärkeitä elinkeinoja ovat metsätalous ja tuotanto. Merkittävimpiä työllistäjiä Sallassa ovat majoitukseen ja elämysmatkailuun keskittyvä Sallatunturin Tuvat, Metsäkonepalvelu Hautajärvi Oy, leipomoyritys Kursulainen Oy sekä Sallan Hiihtokeskus.

Salla tarjoaa erinomaiset edellytykset elämiseen, asumiseen, yrittämiseen, vapaa-aikaan ja rakentamiseen. Salla kuuluu Itä-Lapin kuntayhtymään. Useat hankkeet esimerkiksi luonnon, turismin, imagomarkkinoinnin ja lukuisten muiden aihepiirien ympärillä kertovat kunnan olevan aktiivinen ja haluavan vaikuttaa omaan menestykseensä sekä asukkaidensa ja vierailijoidensa hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.