Savukoski

Tältä sivulta löydät kunnan Savukoski suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Savukoski suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Savukoski
YritysLiikevaihto (euroa)
Hotelli Samperin Savotta3 miljoonaa
A & R. Ollila Oy2 miljoonaa
Kone Parkkima Oy1 miljoonaa
Maansiirto Esko Karjalainen Oy1 miljoonaa
Saucraft Oy592 tuhatta
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy441 tuhatta
Lakela Reindeer Oy378 tuhatta
Kuljetus- ja konetyö Kangas Avoin yhtiö318 tuhatta
Saumoto Oy266 tuhatta
Korvatunturin Kotikontu Oy181 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Savukoski yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
A & L Harju Oy31
A & R. Ollila Oy16
Maansiirto Esko Karjalainen Oy6
Saucraft Oy5
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy4
Korvatunturin Kotikontu Oy3
Lakela Reindeer Oy3
RoadTeam Ollila Oy1
Sauklapi Oy1
Ultimate Rakennus Oy1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Savukoski
YritysKasvuprosentti
Pietin Palvelut Oy+100.0%
Hotelli Samperin Savotta+38.3%
Lapin TuoreLakka Oy+26.8%
Maansiirto Esko Karjalainen Oy+20.8%
Kone Parkkima Oy+20.0%
A & R. Ollila Oy+6.7%
KorvatunturinMaan Osuuskunta+4.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Savukoski
YritysPerustettu
Ari Veikko Puska30.10.2023
Sompa Outdoors Oy18.09.2023
Jarmo Ahtinen02.04.2023
RoadTeam Ollila Oy07.03.2023
Tmi Korpityö Tossavainen05.01.2023
Sauklapi Oy29.12.2022
EsittelyssäAlueen Savukoski yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • A & L Harju Oy
  A L Harju Oy on savukoskelainen metsäkoneurakointia harjoittava yritys, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1990. Teemme sopimusurakointia Metsähallitukselle ja Keitele Forest Oy:lle, mutta palvelemme mahdollisuuksien mukaan myös yksityisiä metsänomistajia. Palveluihimme kuuluvat myös lavettikujetukset kahdella siirtoautolla.
 • Hotelli Samperin Savotta

  Hotelli keskellä erämaata

  Samperin Savotta on lämminhenkinen, hyvän palvelun hotelli Kemijoen äärellä, laajojen erämaiden ja kansallispuiston portilla.

  Ympärillä sijaitsevat mainiot kelkkailu-, ulkoilu-, kalastus- ja metsästysmaastot jylhine vaaroineen ja tuntureineen.

  Monien tarinoiden Korvatunturin läheisyys luo etäisyyttä arkipäivään. Täällä Sinulla on aikaa itsellesi, perheellesi, ystävillesi. Täältä saat mukaasi elämyksiä ja muistoja, jotka säilyvät vuosia.

  Asu hotellihuoneessa tai majoitu porukalla mukavaan mökkiin. Rentoudu saunaosastomme lämmössä tai kokeile rantasaunamme tukkilaisaikojen löylytystä. Ravintolamme hemmottelee Sinua maistuvilla kotoisilla ruuilla.

  Kaikki samasta paikasta.

  Olet lämpimästi tervetullut viettämään laatuaikaa itsellesi, perheen parissa, ystävien kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Meiltä myös yrityksille kokouspalvelut!

  Lomakylä Tulppion Majat

  Lomakylä Tulppion Majat antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Koilliskaran mahtavat erämaat. Nuorttijoki ja sen mahtavat kanjonit kiehtovat eräretkeilijää erikoislaatuisine maisemineen. Vain täällä Suomen luonto on aidoimmillaan kiireettömässä ja rauhaisassa erämaassa.

 • Ilkkalämpöpumppu Oy

  Ilkkalämpöpumppu Oy myy, asentaa sekä huoltaa ilmalämpöpumput koko Pohjois-Suomen alueella. Olemme Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukesin) hyväksymä kylmäasennusliike.

  Meiltä saat:

  • Ilmalämpöpumppujen myynti

  • Ilmalämpöpumppujen asennus

  • Ilmalämpöpumppujen huolto

  Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla ja kysy tarjousta!

 • Eeva-Maria Maijala
 • Saumoto Oy
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Salla ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Ainijärvi, Kemihaara, Kiurujärvi, Kuosku, Lattuna, Lunkkaus, Martti, Mukkavaara, Nousu, Ruuvaoja, Seitajärvi, Sokli, Tanhua, Tulppio, Viitaranta ja Värriö
KuvausAlueen Savukoski kuvaus

Savukoski on reilun tuhannen asukkaan erämaakunta, jossa riittää tilaa olla, elää ja yrittää. Alhaiset elinkustannukset yhdistettynä laajaan tontti- ja liiketilatarjontaan tekevät Savukoskesta houkuttelevan kohteen niin muuttoa kuntaan harkitsevalle taikka yrittäjäksi aikovalle. Savukosken naapurikuntia ovat muut Itä-Lapin suuret kunnat kuten Sodankylä, Pelkosenniemi ja Salla. Myöskään Rovaniemi sekä Kemijärvi junayhteyksineen eivät ole kaukana.

Kunnan elinkeinorakenteessa korostuu erityisesti metsätalous, sekä tietysti matkailu. Kunnan merkittävimpiä yrityksiä ovat metsäkoneyritykset A & L Harju Oy, Metsäkoneurakointi Ollila Risto J Oy sekä viihtyisä lomahotelli Samperin Savotta. Myös perinteiselle poronhoidolle on vielä jalansijansa. Savukoski onkin manner-Suomen toiseksi alkutuotantovaltaisin kunta Lestijärven jälkeen: 41 prosenttia kunnan työvoimasta sai vuonna 2015 elantonsa maa-, metsä- ja kalataloudesta. Mielenkiintoisia tulevaisuudennäkymiä tarjoaa myös Soklin meneillään oleva kaivoshanke.

Rauhallinen ja idyllinen Savukoski tarjoaa lumoavat puitteet asumiselle ja matkailulle. Alueen luontaisia vetovoimatekijöitä ovat luontoelämykset kuten puhtaus, hiljaisuus, kaamos ja yötön yö. Kuntaa halkovat Kemijoki ja sen sivuhaarat tuoden kauniin lappilaisen jokivarsimaiseman lähelle. Erämaa ja suuret suoalueet taas tarjoavat kiinnostavan retkeily-ympäristön ympärivuotisesti. Marjastus, metsästys ja kalastus onnistuvat helposti. Kunnan maille levittäytyvät myös Urho Kekkosen Kansallispuisto sekä Värriön ja Maltion luonnonpuistot. Pienen itä-lappilaisen kunnan vetonaulana on kuitenkin maailmanlaajuisesti tunnettu tunturi, eli tietenkin Joulupukin kotipaikka Korvatunturi.

Vaikka Savukoski onkin Suomen harvimpaan asuttu kunta, tuovat matkailijat tännekin elämää. Tosin osa Savukosken viehätyksestä nojaakin juuri siihen, että kaupunkien välkkyvät valot ja liikenteen hulina ovat täältä kaukana. Savukosken elinkeinostrategian mukaan Savukoski onkin luonnoltaan elinvoimainen ja yhteistyöllä kasvava ja kehittyvä erämaakunta.