Savukoski

Tältä sivulta löydät kunnan Savukoski suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Savukoski suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Savukoski
YritysLiikevaihto (euroa)
A & L Harju Oy4 miljoonaa
A & R. Ollila Oy2 miljoonaa
Huoltoasema Sipolat Oy1 miljoonaa
Hotelli Samperin Savotta1 miljoonaa
Kuljetus- ja konetyö Kangas Avoin yhtiö877 tuhatta
Kone Parkkima Oy713 tuhatta
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy628 tuhatta
Maansiirto Esko Karjalainen Oy577 tuhatta
Hirsi- ja Konetyö Hietala Oy198 tuhatta
Taksi Mika Peltoniemi Oy150 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Savukoski yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
A & L Harju Oy28
A & R. Ollila Oy12
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy4
Maansiirto Esko Karjalainen Oy4
HalkoLappi4
Huoltoasema Sipolat Oy2
Kiinteistöhuolto Tuumasta toimeen Kari Lahti Oy1
Osuuskunta Keminkylä1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Savukoski
YritysKasvuprosentti
Lapin TuoreLakka Oy+26.8%
Kone Parkkima Oy+8.7%
A & L Harju Oy+6.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Savukoski
YritysPerustettu
Tmi Sami Pulska24.01.2021
Harju Jalmari09.11.2020
Rita Willman27.10.2020
Vivian Vaara27.10.2020
Korvatunturin Kotikontu Oy27.10.2020
Marjasuvanto30.09.2020
Eleppiz Palvelut07.08.2020
Saumoto Oy09.07.2020
Tmi Ville Aaltovirta01.06.2020
Lokka Fishing02.03.2020
EsittelyssäAlueen Savukoski yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • A & L Harju Oy

  A&L Harju Oy on savukoskelainen metsäkoneurakointia harjoittava yritys, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1990. Teemme sopimusurakointia Metsähallitukselle ja Keitele Forest Oy:lle, mutta palvelemme mahdollisuuksien mukaan myös yksityisiä metsänomistajia. Palveluihimme kuuluvat myös lavettikujetukset kahdella siirtoautolla.

 • Hotelli Samperin Savotta

  Samperin Savotta on lämminhenkinen, hyvän palvelun hotelli Kemijoen äärellä, laajojen erämaiden ja kansallispuiston portilla. Ympärillä sijaitsevat mainiot kelkkailu-, ulkoilu-, kalastus- ja metsästysmaastot jylhine vaaroineen ja tuntureineen.

 • Saucraft

  Saucraft on asuinrakentamisen käytännön osaamiseen erikoistunut yritys, mutta palvelemme asiakkaitamme monella muullakin saralla. Meillä hoituu niin metallityöt, kuin kiinteistönhuoltokin. Toteutamme myös asuinrakennusten LVI huollot ja asennukset. Huollamme ja korjaamme myös kaikenlaista konekalustoa. Katso kaikki palvelut kotisivuiltamme.

 • Taksi Mika Peltoniemi Oy

  Savukosken alueella toimiva taksipalvelu Taksi Mika Peltoniemi on kyydittänyt ihmisiä jo vuosien ajan, vuodesta 2010 lähtien. Kun taksikyyti lähelle tai vaikka kauemmaskin on tarpeen, soita Mikalle ja kutsu mies autoineen paikan päälle viemään sinut perille määränpäähäsi mukavan ja nykyaikaisen taksiauton penkeillä. Taksikuljetus onnistuu tarvittaessa isommallekin seurueelle, lisäksi pyörätuolikuljetukset onnistuvat. Ota yhteyttä, niin kuljetus järjestyy kyllä!

 • Savukosken kunta

  Savukoski on Suomen kunta, joka sijaitsee Lapin maakunnan itäosassa. Kunnan pinta-ala on 6470 km² ja asukkaita kunnassa on tällä hetkellä n. 1200, joten Savukoski on Suomen harvaan asutuin kunta (0,20 as/km²). Asutus on keskittynyt kunnan eteläosaan. Tyypillistä savukoskelaista maisemaa ovat laajat erämaat, josta yksittäiset tunturit kohoavat ympäristöään halliten. Tunnetuin tunturi on Joulupukin koti, Korvatunturi, joka sijaitsee Suomen ja Venäjän rajalla.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Salla ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Ainijärvi, Kemihaara, Kiurujärvi, Kuosku, Lattuna, Lunkkaus, Martti, Mukkavaara, Nousu, Ruuvaoja, Seitajärvi, Sokli, Tanhua, Tulppio, Viitaranta ja Värriö
KuvausAlueen Savukoski kuvaus

Savukoski on reilun tuhannen asukkaan erämaakunta, jossa riittää tilaa olla, elää ja yrittää. Alhaiset elinkustannukset yhdistettynä laajaan tontti- ja liiketilatarjontaan tekevät Savukoskesta houkuttelevan kohteen niin muuttoa kuntaan harkitsevalle taikka yrittäjäksi aikovalle. Savukosken naapurikuntia ovat muut Itä-Lapin suuret kunnat kuten Sodankylä, Pelkosenniemi ja Salla. Myöskään Rovaniemi sekä Kemijärvi junayhteyksineen eivät ole kaukana.

Kunnan elinkeinorakenteessa korostuu erityisesti metsätalous, sekä tietysti matkailu. Kunnan merkittävimpiä yrityksiä ovat metsäkoneyritykset A & L Harju Oy, Metsäkoneurakointi Ollila Risto J Oy sekä viihtyisä lomahotelli Samperin Savotta. Myös perinteiselle poronhoidolle on vielä jalansijansa. Savukoski onkin manner-Suomen toiseksi alkutuotantovaltaisin kunta Lestijärven jälkeen: 41 prosenttia kunnan työvoimasta sai vuonna 2015 elantonsa maa-, metsä- ja kalataloudesta. Mielenkiintoisia tulevaisuudennäkymiä tarjoaa myös Soklin meneillään oleva kaivoshanke.

Rauhallinen ja idyllinen Savukoski tarjoaa lumoavat puitteet asumiselle ja matkailulle. Alueen luontaisia vetovoimatekijöitä ovat luontoelämykset kuten puhtaus, hiljaisuus, kaamos ja yötön yö. Kuntaa halkovat Kemijoki ja sen sivuhaarat tuoden kauniin lappilaisen jokivarsimaiseman lähelle. Erämaa ja suuret suoalueet taas tarjoavat kiinnostavan retkeily-ympäristön ympärivuotisesti. Marjastus, metsästys ja kalastus onnistuvat helposti. Kunnan maille levittäytyvät myös Urho Kekkosen Kansallispuisto sekä Värriön ja Maltion luonnonpuistot. Pienen itä-lappilaisen kunnan vetonaulana on kuitenkin maailmanlaajuisesti tunnettu tunturi, eli tietenkin Joulupukin kotipaikka Korvatunturi.

Vaikka Savukoski onkin Suomen harvimpaan asuttu kunta, tuovat matkailijat tännekin elämää. Tosin osa Savukosken viehätyksestä nojaakin juuri siihen, että kaupunkien välkkyvät valot ja liikenteen hulina ovat täältä kaukana. Savukosken elinkeinostrategian mukaan Savukoski onkin luonnoltaan elinvoimainen ja yhteistyöllä kasvava ja kehittyvä erämaakunta.