Savukoski

Tältä sivulta löydät kunnan Savukoski suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Savukoski
YritysLiikevaihto (euroa)
A & R. Ollila Oy2 miljoonaa
Maansiirto Esko Karjalainen Oy973 tuhatta
Kone Parkkima Oy838 tuhatta
Kuljetus- ja konetyö Kangas Avoin yhtiö728 tuhatta
Hotelli Samperin Savotta530 tuhatta
Hirsi- ja Konetyö Hietala Oy525 tuhatta
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy460 tuhatta
Saumoto Oy251 tuhatta
Taksi Mika Peltoniemi Oy178 tuhatta
Lakela Reindeer Oy162 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Savukoski yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
A & L Harju Oy29
A & R. Ollila Oy12
Kuljetus Raimo Karjalainen Oy4
Korvatunturin Kotikontu Oy2
Lakela Reindeer Oy2
Taksi Mika Peltoniemi Oy1

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Savukoski
YritysKasvuprosentti
Lapin TuoreLakka Oy+26.8%
Maansiirto Esko Karjalainen Oy+26.7%
HalkoLappi+10.1%
Kone Parkkima Oy+7.6%
A & R. Ollila Oy+1.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Savukoski
YritysPerustettu
MettänMaku31.05.2022
Saucraft Oy31.12.2021
Tmi Jonne Savukoski29.10.2021
Elmeri Harju21.07.2021
Sauranta Oy23.05.2021
Lakela Reindeer Oy06.05.2021
Suopunkityttö14.04.2021
Puitsi Oy07.04.2021
Tmi Sami Pulska24.01.2021
Harju Jalmari09.11.2020
EsittelyssäAlueen Savukoski yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • A & L Harju Oy
  A L Harju Oy on savukoskelainen metsäkoneurakointia harjoittava yritys, joka on aloittanut toimintansa vuonna 1990. Teemme sopimusurakointia Metsähallitukselle ja Keitele Forest Oy:lle, mutta palvelemme mahdollisuuksien mukaan myös yksityisiä metsänomistajia. Palveluihimme kuuluvat myös lavettikujetukset kahdella siirtoautolla.
 • Hotelli Samperin Savotta

  Hotelli keskellä erämaata

  Samperin Savotta on lämminhenkinen, hyvän palvelun hotelli Kemijoen äärellä, laajojen erämaiden ja kansallispuiston portilla. Ympärillä sijaitsevat mainiot kelkkailu-, ulkoilu-, kalastus- ja metsästysmaastot jylhine vaaroineen ja tuntureineen. Monien tarinoiden Korvatunturin läheisyys luo etäisyyttä arkipäivään. Täällä Sinulla on aikaa itsellesi, perheellesi, ystävillesi. Täältä saat mukaasi elämyksiä ja muistoja, jotka säilyvät vuosia. Asu hotellihuoneessa tai majoitu porukalla mukavaan mökkiin. Rentoudu saunaosastomme lämmössä tai kokeile rantasaunamme tukkilaisaikojen löylytystä. Ravintolamme hemmottelee Sinua maistuvilla kotoisilla ruuilla. Kaikki samasta paikasta. Olet lämpimästi tervetullut viettämään laatuaikaa itsellesi, perheen parissa, ystävien kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Meiltä myös yrityksille kokouspalvelut!

  Lomakylä Tulppion Majat

  Lomakylä Tulppion Majat antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Koilliskaran mahtavat erämaat. Nuorttijoki ja sen mahtavat kanjonit kiehtovat eräretkeilijää erikoislaatuisine maisemineen. Vain täällä Suomen luonto on aidoimmillaan kiireettömässä ja rauhaisassa erämaassa.

 • Saucraft Oy
  Saucraft on asuinrakentamisen käytännön osaamiseen erikoistunut yritys, mutta palvelemme asiakkaitamme monella muullakin saralla. Meillä hoituu niin metallityöt, kuin kiinteistönhuoltokin. Toteutamme myös asuinrakennusten LVI huollot ja asennukset. Huollamme ja korjaamme myös kaikenlaista konekalustoa. Katso kaikki palvelut kotisivuiltamme.
 • Pulska Tapani Henrik
 • Korvatunturin Retket Oy
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Salla ja Sodankylä.

Kaupunginosat
Ainijärvi, Kemihaara, Kiurujärvi, Kuosku, Lattuna, Lunkkaus, Martti, Mukkavaara, Nousu, Ruuvaoja, Seitajärvi, Sokli, Tanhua, Tulppio, Viitaranta ja Värriö
KuvausAlueen Savukoski kuvaus

Savukoski on reilun tuhannen asukkaan erämaakunta, jossa riittää tilaa olla, elää ja yrittää. Alhaiset elinkustannukset yhdistettynä laajaan tontti- ja liiketilatarjontaan tekevät Savukoskesta houkuttelevan kohteen niin muuttoa kuntaan harkitsevalle taikka yrittäjäksi aikovalle. Savukosken naapurikuntia ovat muut Itä-Lapin suuret kunnat kuten Sodankylä, Pelkosenniemi ja Salla. Myöskään Rovaniemi sekä Kemijärvi junayhteyksineen eivät ole kaukana.

Kunnan elinkeinorakenteessa korostuu erityisesti metsätalous, sekä tietysti matkailu. Kunnan merkittävimpiä yrityksiä ovat metsäkoneyritykset A & L Harju Oy, Metsäkoneurakointi Ollila Risto J Oy sekä viihtyisä lomahotelli Samperin Savotta. Myös perinteiselle poronhoidolle on vielä jalansijansa. Savukoski onkin manner-Suomen toiseksi alkutuotantovaltaisin kunta Lestijärven jälkeen: 41 prosenttia kunnan työvoimasta sai vuonna 2015 elantonsa maa-, metsä- ja kalataloudesta. Mielenkiintoisia tulevaisuudennäkymiä tarjoaa myös Soklin meneillään oleva kaivoshanke.

Rauhallinen ja idyllinen Savukoski tarjoaa lumoavat puitteet asumiselle ja matkailulle. Alueen luontaisia vetovoimatekijöitä ovat luontoelämykset kuten puhtaus, hiljaisuus, kaamos ja yötön yö. Kuntaa halkovat Kemijoki ja sen sivuhaarat tuoden kauniin lappilaisen jokivarsimaiseman lähelle. Erämaa ja suuret suoalueet taas tarjoavat kiinnostavan retkeily-ympäristön ympärivuotisesti. Marjastus, metsästys ja kalastus onnistuvat helposti. Kunnan maille levittäytyvät myös Urho Kekkosen Kansallispuisto sekä Värriön ja Maltion luonnonpuistot. Pienen itä-lappilaisen kunnan vetonaulana on kuitenkin maailmanlaajuisesti tunnettu tunturi, eli tietenkin Joulupukin kotipaikka Korvatunturi.

Vaikka Savukoski onkin Suomen harvimpaan asuttu kunta, tuovat matkailijat tännekin elämää. Tosin osa Savukosken viehätyksestä nojaakin juuri siihen, että kaupunkien välkkyvät valot ja liikenteen hulina ovat täältä kaukana. Savukosken elinkeinostrategian mukaan Savukoski onkin luonnoltaan elinvoimainen ja yhteistyöllä kasvava ja kehittyvä erämaakunta.