Siilinjärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Siilinjärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Siilinjärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Siilinjärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Lujabetoni Oy182 miljoonaa
Savon Voima Oyj144 miljoonaa
Voimatel Oy139 miljoonaa
Savon Voima Verkko Oy101 miljoonaa
Hydroline Oy43 miljoonaa
Sakupe Oy25 miljoonaa
Savon Energiaholding Oy14 miljoonaa
KP-ServicePartner Oy14 miljoonaa
Cross Wrap Oy13 miljoonaa
K-Supermarket Herkkupata9 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Siilinjärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Voimatel Oy884
Lujabetoni Oy514
Sakupe Oy245
Hydroline Oy234
Savon Voima Oyj178
KP-ServicePartner Oy72
SP stainless Oy46
Simetek Works Oy46
Cross Wrap Oy38
Savon Voima Verkko Oy34

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Siilinjärvi
YritysKasvuprosentti
KH-Konepalvelu Oy+233.2%
Perämiehen Kiinteistöt Oy+143.8%
IiniMiini Kammari Oy+130.7%
Rakennustyö Roivainen Oy+91.3%
Pakkipari Oy+55.8%
Remonttipalvelu H. Kokkonen Oy+54.2%
East-Savo Rental Oy+53.4%
Savo Service Hall oy+52.2%
Kallaraudoitus Oy+45.1%
OptiWatti Oy+44.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Siilinjärvi
YritysPerustettu
Tmi Kirsin Helmipihat12.06.2024
Eläinlääkäri Elli Räsänen23.05.2024
Helmiele Oy15.05.2024
Hannu Palsola Oy09.05.2024
Hevospalvelut Laura Venäläinen01.04.2024
S. Hujanen26.03.2024
Luontopalvelut Möykkynen15.03.2024
Jahufix13.03.2024
A-gaia korut10.03.2024
Boman Alexander15.02.2024
EsittelyssäAlueen Siilinjärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Savon Voima Oyj
  Savon Voima aloitti toimintansa 14.2.1947, jolloin Savoon tarvittiin jälleenrakennuksen käynnistämiseksi valon lisäksi voimaa. Savon Voima palvelee kaikissa sähköön ja lämpöön liittyvissä asioissa. Valitse sähkötuotteistamme juuri sinulle sopivin. Tuotamme ja myymme kaukolämpöä 12 savolaiskunnan alueella.
 • Siilinjärven Kotipolku Oy
  Siilinjärven Kotipolku Oy on perustettu vuonna 1966 ja se on Siilinjärven kunnan omistama.
 • Toivalan Metalli Oy
  Toivalan Metalli Oy on toiminut alihankintayrityksenä jo yli 40 vuotta. Yritys on perustettu vuonna 1978.
 • Hempan Kaluste
  Hempan Kaluste on perustettu vuonna 1982 ja se on toiminut vahvana perheyrityksenä tähän päivään saakka. Olemme toimineet samassa paikassa lähes 40 vuotta. Tänä päivänä Hempan Kaluste on moderni kalusteyritys. Nykyaikaiset tuotantomenetelmämme varmistavat nopeat mutta joustavat toimitusajat. Ydintoimintamme on kuitenkin säilynyt samana läpi vuosikymmenien.
 • Hammaslääkäriasema Siilin Hammas
  Hammaslääkäriasema Siilin Hammas Siilinjärvellä, kylpylä Fontanellan yhteydessä, on erikoistunut nukutuksessa suoritettavaan kivuttomaan hammashoitoon. Teemme keraamiset paikat ja kruunut CEREC-menetelmällä. Meiltä saat luonnollisesti apua myös kaikissa perushammashoitoon liittyvissä ongelmissa sekä suuhygienistin palvelut. Kulmapaikka Kiuruvesi palvelee, kun tarvitset hammaslääkärin tai suuhygienistin palveluja Kiuruvedellä. Tule kokeilemaan ystävällistä ja asiantuntevaa palveluamme!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Lapinlahti ja Kuopio.

Kaupunginosat
Aappola, Ahmo, Arabia, Autioranta, Eteläkylä, Hamula, Hannonmäki, Harjamäki, Heinämäki, Hoikki, Honkamäki, Hukkakangas, Hökönen, Joentaus, Jukola, Julkula, Jälä, Jänneniemi, Jännevirta, Kaatro, Kasurila, Kasurilanmäki, Kehvo, Keskimmäinen, Kirkonmäki, Koivumäki, Koivusaari, Kolmisoppi, Kumpunen, Kuuslahti, Kylmälahti, Lammasaho, Lamperila, Laukanranta, Lehdonkylä, Leppäkaarre, Lotteinen, Luvelahti, Mehtomäki, Mikonmäki, Monni, Munakka, Mäkelä, Mäntymäki, Mäntyrinne, Naarvanlahti, Panninniemi, Pataharju, Pelonniemi, Petäisenranta, Petäjämäki, Pohjolanmäki, Purnu, Pyylampi, Päiväranta, Päivärinne, Pöljä, Pöljänmylly, Raasio, Radantaus, Ranta, Relletinmäki, Rissala, Rissalanranta, Risuharju, Räimä, Räimänkoski, Räisälä, Saarikylä, Saarvonmäki, Saramäki, Siilinpää, Sikamäki, Simonsalo, Sulkavanniitty, Suomäki, Suotaival, Särkijärvi, Säynesuo, Tarinaharju, Toivala, Tynnörinen, Tähysmäki, Uuhimäki, Vaivionniemi, Vanha-Pappila, Vehkasuo, Ventojoki, Vesijärvi, Viinamäki, Vuorela, Väänälänranta ja Yläkylä
KuvausAlueen Siilinjärvi kuvaus

Pohjois-Savossa sijaitseva Siilinjärvi on lähes 22 000 asukkaan kunta, jonka naapurissa sijaitsevat Kuopio ja Lapinlahti. Hyvästä maineestaan tunnetulla Siilinjärvellä palvelut on järjestetty tavalla, jolle asukkaat ovat antaneet viime vuosina tehdyn tutkimuksen mukaan kokonaisuudessaan erinomaiset arvosanat.

Yara Suomi Oy:n apatiittikaivos on merkittävä työllistäjä kunnassa, mistä johtuen Siilinjärven työllisyystilanne onkin hyvä, työttömyyslukemat ovat jopa Pohjois-Savon alhaisimmat. Näin myös väestökehitys on ollut vuosien mittaan nouseva. Muita suuria yrityksiä ovat muun muassa betonirakentamiseen erikoistunut Lujabetoni Oy, sähkö- ja lämpöyhtiö Savon Voima Oyj sekä sähkö- ja tietoverkkojen ammattilainen Voimatel Oy. Myös Ilmavoimien Karjalan Lennosto työllistää alueen asukkaita, samoin lentokentän läheisyyteen sijoittuva lähes 100 hehtaarin työpaikka-alue.

Matkailijalle Siilinjärveltä löytyy monenlaista aktiviteettia. Talvisin kannattaa suunnata Kasurilan Hiihtokeskukseen, Virkistyskylpylä Fontanellassa ja Kylpylähotelli Kunnonpaikassa rentoudutaan puolestaan ainaisen kesäisissä tunnelmissa. Golfin ystävä saa nauttiakseen Suomen kauneimpiin kuuluvasta golfkeskuksesta, TarinaGolfista.

Siilinjärvellä on hyvät liikenneyhteydet. Keskustan rautatieaseman kautta kulkevat matkustajajunat, ja kunnan alueelta löytyy Kuopion lentoasema. Myös veneilyterminaali on sijoitettu lentoaseman yhteyteen.

Tervetuloa Siilinjärvelle!