Sodankylä

Tältä sivulta löydät kunnan Sodankylä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Sodankylä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Sodankylä
YritysLiikevaihto (euroa)
Boliden Kevitsa Mining Oy508 miljoonaa
Arctic Infra Oy12 miljoonaa
K-Supermarket Pohjantähti11 miljoonaa
K-Rauta Sodankylä11 miljoonaa
Hotelli Kakslauttanen10 miljoonaa
A La Carte Lapland Oy9 miljoonaa
Betroc Oy9 miljoonaa
K-Market Sodankylä8 miljoonaa
Lapland Hotels Luostotunturi6 miljoonaa
Sodankylän Lämpö ja Vesi Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Sodankylä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Boliden Kevitsa Mining Oy597
Anglo American Exploration - Finland AA Sakatti Mining Oy52
Arctic Infra Oy50
Betroc Oy38
Rupert Finland Oy31
K-Rauta Sodankylä28
Kone Annala Avoin yhtiö21
K-Supermarket Pohjantähti19
Rova-Rest Oy Ab19
K-Market Sodankylä18

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Sodankylä
YritysKasvuprosentti
Sodankylän Sora Oy+249.8%
VP Aikio Oy+88.7%
A La Carte Lapland Oy+84.8%
Tunturivaruste+84.1%
Luoston Lusti Kiinteistö Oy+46.6%
KapoNet Oy+43.2%
Lapin Leisku Oy+41.0%
Mixtion Oy+40.9%
Metsä Väyrynen Oy+37.9%
Northern Style Oy+36.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Sodankylä
YritysPerustettu
Saara Elina30.05.2024
Ilkka Puolakka22.05.2024
LuostoLiving Holiday Homes Oy18.05.2024
Tilituli11.05.2024
Tmi Olivia Nurmimäki02.05.2024
Ajan Patina Second Hand Shop02.05.2024
Mika Värttiö Tmi22.04.2024
JMH-Psykologipalvelut09.04.2024
Kiiltävä Siivous03.04.2024
Tmi Alisa Rissanen05.03.2024
EsittelyssäAlueen Sodankylä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Heliflite Oy
  Heliflite Oy on luotettavaa helikopteripalvelua tarjoava yritys Lapin vaativissa sääolosuhteissa. Meillä on monen vuoden kokemus helikopteritoiminnan eri muodoista, Pohjois-Ruotsin ja -Suomen alueilla.
 • Sodankylän Tili Oy
  Sodankylän Tili Oy on vuonna 1995 perustettu täyden palvelun auktorisoitu tilitoimisto. Asiakkaitamme ovat yritykset ja yhdistykset sekä julkishallinnon toimijat.
 • Sodankylän Lämpö ja Vesi Oy
  Veden jakelu Sodankylän kunnan alueella.
 • Sattasen Maansiirto Oy

  Palveleva maanrakennusalan ammattilainen apunasi. Sattasen Maansiirto Oy on Sodankylän Sattasessa sijaitseva yritys, joka tarjoaa asiakkailleen luotettavaa maansiirto- ja maanrakennuspalvelua ammattitaidolla ja laadukkaasti.

  Myymme ja kuskaamme perille niin pienet kuin isotkin lastit kaikkia mahdollisia maa-aineksia: sorat, murskeet, sepelit, hiekat, mullat ja muut. Kaikki myymämme maa-ainekset ovat luonnollisesti CE-merkittyjä. Kattavaan kalustoomme kuuluu muun muassa kasettivaunullinen kuorma-auto (pitkä sora-auto), jolla voi vetää yhteensä jopa 50 tonnin kuormia. Pyörökoneita on käytössämme kolme kappaletta. Pystymme toimittamaan kaikki maa-ainekset perille täsmällisesti ja turvallisesti.

  Lisäksi teemme erilaisia maanrakennusurakointeja, kuten ojankaivuita, perustustöitä rakennuksille sekä muita vastaavia töitä. Tarjoamme kaikki palvelut avaimet käteen -periaatteella ilman piilokuluja.

  Ota yhteyttä!

 • Keski-Lapin Sähkö Oy
  Kaipaatko sähköalan asiantuntijan palveluita? Jos vastauksesi on kyllä, olet saapunut juuri oikeaan osoitteeseen! Keski-Lapin Sähkö Oy on Lapin läänin alueella toimiva sähköalan yritys. Teemme yksityis- ja yritysasiakkaille kaikki sähköasennukset ja -urakoinnit asiakkaan omien tarpeiden mukaan. Toimipisteemme sijaitsee Sodankylässä.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pelkosenniemi, Kemijärvi, Savukoski, Rovaniemi, Kittilä ja Inari.

Kaupunginosat
Asentopalo, Aska, Emaus, Heinäperä, Hinganmaa, Jeesiö, Juntinaapa, Jääkärikangas, Kaanaanmaa, Kaarto, Kakslauttanen, Karjalampi, Kelujärvi, Kersilö, Keskikylä, Kierinki, Kiilopää, Kiviharju, Koivulehto, Koskenkylä, Kotamaa, Kurittukoski, Kursanmännikkö, Kuttura, Kuusikonkumpu, Kylälaakso, Känsäsaarenmaa, Käyrämö, Lehtovaara, Lismanaapa, Lokka, Lomajärvi, Luosto, Länsiranta, Madetkoski, Mikkola, Moskuvaara, Murtomaa, Mutenia, Myllykylä, Myllykylänpää, Niesi, Orajärvi, Orakylä, Osma, Paulaharju, Petkula, Petäjämaa, Peurasuvanto, Pieranperä, Poikkijoki, Poroperä, Puljunperä, Puolakkovaara, Raja-Jooseppi, Rajala, Raudanjoki, Riipi, Rissasenperä, Ristonmännikkö, Roivanen, Sassali, Sattanen, Seipäjärvi, Siltaharju, Siurunmaa, Soulusvisa, Syväjärvi, Tankavaara, Tiainen, Tinaselkä, Toivolanpää, Torvinen, Tähtelä, Uimaniemi, Unarin Luusua, Vaalajärvi, Viuvalo, Vuojärvi, Vuotso, Välisuvanto ja Yli-Kitinen
KuvausAlueen Sodankylä kuvaus

Sodankylä on Lapin vilkas ja vetovoimainen suurkunta, joka on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin kunta heti naapurikuntansa Inarin jälkeen. Sodankylässä asuu yli 8500 ihmistä, joiden lisäksi kunnan virkeä matkailu- ja elinkeinoelämä tuovat alueelle runsaasti vierailijoita ja lomailijoita ympärivuotisesti. Sodankylän keskeinen sijainti takaa hyvät yhteydet ympäri Lappia, ja lähimpiä naapurikuntia ovat Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Rovaniemi ja Savukoski.

Sodankylässä panostetaan huolella elinkeinoharjoittamisen tukemiseen, ja kunta tarjoaakin loistavat mahdollisuudet yritystoiminnalle. Kunnalla on oma, Businesslappi-niminen kehittämisosasto, joka tarjoaa tietoa mm. Sodankylän elinkeinoelämästä ja opastaa sekä paikallisia, että Sodankylään muuttavia yrityksiä mm. alueen toimitiloista, tonteista ja yhteistyö- ja rahoitusmahdollisuuksista. Businesslapin kautta toteutetaan myös EU-rahoitteisia kehityshankkeita yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Myös kunnan omiin hankkeisiin sekä yhteistyöhankkeisiin muiden alueen kuntien kanssa panostetaan voimakkaasti.

Sodankylässä osataan nerokkaasti yhdistää kulttuuri, matkailu ja bisnes. Sodankylässä on vietetty vuodesta 1986 lähtien vuosittaiset kansainväliset Sodankylän elokuvajuhlat (Midnight Sun Film Festival), jotka tuovat Sodankylään suuren määrän kotimaisia ja ulkomaisia turisteja. Huippusuosittu musiikkifestivaali Pyhä Unplugged järjestetään Pyhä-Luoston kansallispuistossa, joka levittäytyy sekä Pelkosenniemen että Sodankylän alueelle. Sodankylän Tankavaarassa järjestetään joka kesä kansainväliset kullanhuuhdontakilpailut. Sodankylän luonto tarjoaa erinomaiset puitteet ympärivuotisiin elämyksiin.

Merkittävimmät elinkeinot Sodankylässä painottuvat kaivosteollisuuteen, rakentamiseen, kauppaan ja matkailuun. Myös perinteisillä elinkeinoilla, pääasiassa poronhoidolla, on vielä paikkansa Sodankylän elinkeinorakenteessa. Suurimpia työllistäjiä kunnassa ovat kaivokset Boliden Kevitsa Mining Oy sekä AA Sakatti Mining Oy. Myös K-Rauta Sodankylä sekä hoivapalveluihin keskittyvä Osuuskunta Sompion Tähti työllistävät runsaasti sodankyläläisiä.

Persoonalliset ja mielenkiintoiset tapahtumat sekä myönteinen ja kannustava yrityskulttuuri antavat kiinnostavan ja vireän leiman tälle kehittyvälle, kauas tulevaisuuteen katsovalle Lapin tähtikunnalle.