Soini

Tältä sivulta löydät kunnan Soini suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Soini suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Soini
YritysLiikevaihto (euroa)
Kohiwood Oy Ltd32 miljoonaa
KM Rahti Oy9 miljoonaa
Soinin Kuljetus ja Kone5 miljoonaa
Matec-Trailer Oy4 miljoonaa
Sisu-Rakennus Oy4 miljoonaa
Ahti Huvila Oy3 miljoonaa
MOS-Kiito Oy3 miljoonaa
K-Market Kaneli2 miljoonaa
A. Piipponen Oy2 miljoonaa
EJ-Tarhat Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Soini yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kohiwood Oy Ltd68
Soinin Kuljetus ja Kone50
Sisu-Rakennus Oy33
KM Rahti Oy22
Sairaankuljetus T & K Åkerman Oy14
Matec-Trailer Oy10
A & M Välilehto Oy9
A. Piipponen Oy8
K-Market Kaneli7
TTM Asennus Oy6

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Soini
YritysKasvuprosentti
Peat Trac Oy+60.9%
Alla Puun Oy+52.9%
MT-Rent Oy+20.9%
Soinin Puhtaanapito Oy+20.3%
Kippikuljetus L & L Oy+19.6%
MOS-Kiito Oy+18.5%
Soinin Kuljetus ja Kone+16.7%
JS Pinta Oy+15.3%
TaksiPalvelu Jousmäki+13.7%
Kohi-Group Oy+12.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Soini
YritysPerustettu
Vauhti-Matin Ratsutila Oy09.02.2021
Julle Hiipakka Oy18.12.2020
Maria Hietanen Terapiapalvelut22.09.2020
NewMerit Oy11.07.2020
Koneurakointi JMV01.06.2020
Ville Haarala maatila11.05.2020
Laura Saarimaa20.04.2020
Puntala Aira26.02.2020
Jouni Raitamäki26.02.2020
RRK-Palvelu06.11.2019
EsittelyssäAlueen Soini yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • ATH-Osat Oy

  ATH-Osat kilpailuttaa puolestasi raskaan kaluston varaosat sekä tarvikkeet usealta eri maahantuojalta. Pystymme takaamaan useiden toimittajien ja hyvän verkostomme avulla kattavan valikoiman, kilpailukykyiset hinnat sekä nopean toimituksen. Meiltä tilattavissa varaosat ja tarvikkeet rekkoihin sekä linja-autoihin.

 • Sähköasennus Jaakkola Esa Tmi

  Toteutan monipuoliset sähkötyöt Soinin ja lähikuntien alueella. Minulta hoituvat omakotitalojen, kesäasuntojen ja rivitalojen sähköasennukset sekä teollisuuden sähkötyöt vankalla ammattitaidolla. Teen isot ja pienet urakat kustannustehokkaasti, luotettavasti ja vuosikymmenien kokemuksella.

 • JS Pinta Oy

  JS Pinta tarjoaa teippaukset ja suunnittelut, mainostuotteet sekä työ- ja vapaa-ajan asusteet painatuksilla kattavasti yrityksille, yksityisille ja seuroille. Takaamme että olemme edullinen yhteistyökumppani laadusta tinkimättä, josta kertoo pitkäaikaiset asiakassuhteemme. Hallitsemme mainosteippaukseen liittyvän suunnittelun ja toteutuksen sekä tekstiilipainatukset yli 20 vuoden kokemuksella.

 • Soinin apteekki

  Soinin apteekki on palvellut itsenäisenä apteekkina asiakkaita Etelä-Pohjanmaalla jo vuodesta 1940. Meiltä saat avuliaan ja henkilökohtaisen palvelun ammattilaisten tuottamana. Olemme täyden palvelun asiakaslähtöinen apteekki.

 • Leppäsen Sementtivalimo Oy

  Leppäsen Sementtivalimo Oy on tarjonnut erilaisia valmisbetonilaatuja jo vuosikymmeniä niin pienrakentajille kuin raskaanteollisuudenkin tarpeisiin. Valmistamme ja toimitamme betonit suoraan kohteisiin omalla kalustolla. Valmisbetonivalikoimiin kuuluvat normaalit, nopeastikuivuvat, säänkestävät, kuitubetonit ja monet muut betonilaadut. Lisäksi valmistamme kunnallisteknisiä tuotteita mm. betonisia kaivonrenkaita ja kansia, halkaisijaltaan aina kahteen metriin saakka. Tarvittaessa neuvomme betonilaadun käyttötarkoituksen mukaan, sekä teknisen tuen saaminen kauttamme alan asiantuntijoihin onnistuu.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kyyjärvi, Ähtäri, Karstula, Alajärvi ja Saarijärvi.

Kaupunginosat
Ahopellonmäki, Hallaperä, Hautakylä, Huosianmäki, Iiroonranta, Jokivarsi, Jousperä, Kantoperä, Katajamäki, Keisala, Korkeaperä, Kotaperä, Kuhmosperä, Kukonkylä, Laasala, Lehdonperä, Limaperä, Löytöperä, Marjoperä, Myllykylä, Mäkelänkylä, Pahankalanperä, Pahkaperä, Paloperä, Parviaisenkylä, Parviaisperä, Patamanperä, Pirttiperä, Pöntinen, Raitaperä, Rasinperä, Ritakorpi, Sauru, Teeriperä, Torasperä, Ulvo, Unkanperä, Vehkaperä, Vuorenmaa ja Vähä-Soini
KuvausAlueen Soini kuvaus

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Soini on 2 100 asukkaan, maakuntansa pienimpiin kuuluva kunta. Sen naapureita ovat Alajärvi, Karstula, Kyyjärvi, Saarijärvi ja Ähtäri. Soinia luonnehtivat hyvin runsaat vesistöt ja korkeat vaaramaisemat, jotka ovat osa kunnan erityistä luontoa ja vetovoimaa.

Soinissa on hyvät peruspalvelut ja merkittävää puuteollisuutta. Puuteollisuus ja sitä tukeva toiminta on juurikin kunnan elinkeinoelämän ydin. Kuninkaanjoen Yrityslaakso teollisuusalueineen on puualan yrityskeskus, jossa sijaitsee Soinin merkittävin työllistäjä, puunjalostukseen erikoistunut Oy Kohiwood Ltd.

Muita toimialoja, joita Soinissa kehitetään, ovat matkailu ja biotalous. Matkailun saralta meneillään on ExtremePark-hanke, jonka tavoitteena on kehittää Soinia matkailukohteena.

Myös vuosittaisissa tapahtumissa korostuu luonnon merkitys. Soinissa järjestetään kevät-kesäaikaan Luonto- ja erämessut, jossa yritykset ja yhdistykset pääsevät esittelemään toimintaansa ja tuotteitaan myynti- ja esittelyosastoilla. Niin ikään messuilla järjestetään erilaisia tapahtumia sekä tilaisuuksia.