Somero

Tältä sivulta löydät kunnan Somero suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Somero suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Somero
YritysLiikevaihto (euroa)
Laukamo Group Oy19 miljoonaa
Areco Profiles Oy15 miljoonaa
Sporttikone12 miljoonaa
K-Supermarket Härkätie9 miljoonaa
Jaatimet Oy9 miljoonaa
Somersora Oy9 miljoonaa
Arskametalli Oy5 miljoonaa
Kart Oy Ab5 miljoonaa
Lamminniemen Hyvinvointikeskus4 miljoonaa
Muovitarvike Kuisma Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Somero yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Laukamo Group Oy123
Lamminniemen Hyvinvointikeskus64
Jaatimet Oy43
Kart Oy Ab38
Somersora Oy31
Sporttikone30
Arskametalli Oy27
Areco Profiles Oy25
Sp-Isännöintipalvelut Oy22
World Container Cargo Ltd Oy20

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Somero
YritysKasvuprosentti
Normipinta Oy+174.7%
Somertekno Oy+91.3%
Maaseudun sähkötekniikka Oy+76.5%
Vorssan Varasto+73.6%
Kaase Oy+44.2%
Belmentor Oy+43.9%
Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Takalankujan halli+32.7%
Lavettikuljetus Alanne Oy+31.9%
Raimori Oy+29.3%
Pikku Puuha Oy+28.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Somero
YritysPerustettu
Tmi Konsta Aaltonen15.01.2022
Tmi J.Ali-yrkkö23.12.2021
Camitex Oy17.11.2021
Virta Services Oy14.11.2021
Rautakoivisto Oy11.11.2021
Nokonkulma30.10.2021
Hesoko Oy17.09.2021
Ravintola Selené09.09.2021
Grainchain Oy03.09.2021
Psykoterapia Relaatio01.09.2021
EsittelyssäAlueen Somero yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Someron Säästöpankki, Somero
  Säästöpankkiryhmä koostuu 23 itsenäisestä ja paikallisesta Säästöpankista. Käytössäsi on 150 konttoria ja noin 1400 asiantuntijaa, jotka auttavat talousasioissa, missä ikinä liikutkin.
 • Jaatimet Oy
  Valmistamme ja asennamme laadukkaat lasi-, teräs- ja palo-ovet, paloikkunat sekä metalliset julkisivurakenteet koko Suomen alueelle. Nopea ja joustava asennuspalvelumme kattaa koko maan. Kokonaisvaltaista paloturvallista rakentamista. Lisätietoja saat kotisivuiltamme tai soita ja kysy lisää.
 • Nosto ja Kuljetus Karttunen Oy
  Nosto ja Kuljetus Karttunen Oy tarjoaa nosto- ja kuljetuspalvelua pitkällä kokemuksella.
 • Someron Kukkakeskus ja Hautaustoimisto
  Palveleva kukkasidonnan erikoisliike aivan Someron keskustassa. Meillä on laaja valikoima sidottuja kimppuja ja sesongin mukaan vaihtuvia leikko- ja ruukkukukkia.
 • Hava Oy
  Hava Oy tarjoaa monipuoliset palvelut LVI-töiden asennuksiin. Kokeneet asentajamme suorittavat työt ammattitaidolla ja hyvällä nykyaikaisella kalustolla.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Jokioinen, Ypäjä, Koski Tl, Tammela, Loimaa, Lohja ja Salo.

Kaupunginosat
Anttilankulma, Haironpelto, Hingistönkulma, Hirsjärvi, Hongonkulma, Hossojankulma, Hyrsynkulma, Hämeenoja, Häntälä, Härjänoja, Härkälä, Isoniittu, Jaatila, Jakkula, Jakkulan Metsäkulma, Joenperä, Joensuu, Kaislaranta, Karhunkorpi, Kaskisto, Kaupinkulma, Kauraketo, Keltiäinen, Kerkola, Kimala, Kiperänkulma, Kirkonkulma, Kirkonmäki, Kivisoja, Koisthuhta, Koivulankulma, Kopila, Korvenkulma, Kultela, Kurinkulma, Kääntelä, Lahti, Laitiainen, Lamminniemi, Lautela, Lehtimäenkulma, Lepänsanka, Liukonkulma, Maaniitunkulma, Myllykulma, Myllylä, Mäyrämäki, Niinimäenkulma, Nummenkulma, Nummikulma, Oinasjärvi, Ojalankulma, Okkeri, Pajula, Palikainen, Paltta, Pikku Joensuu, Pitkäjärvi, Pusula, Pyöli, Pälikönkulma, Pärnämäki, Rankkula, Rautela, Roppakappeli, Ruunala, Ryhtä, Saarentaka, Salkola, Savikonkulma, Somerniemi, Suojoki, Suonkulma, Sylvänä, Syvänoja, Talvisilta, Terttilä, Uusi-Kaskisto, Vesanoja, Viluksela, Viuvala, Vähä-Viluksela ja Värmälä
KuvausAlueen Somero kuvaus

Somero on Varsinais-Suomessa sijaitseva hieman alle 9000 asukkaan kaupunki, joka tarjoaa kiinnostavan yhdistelmän kaupungin vilskettä ja maaseudun rauhaa. Somerolla asukkaat saavat nauttia pienen kaupungin hulinasta, mutta halutessaan voi antaa sielun levätä maaseudun rauhassa, lähes mystisillä skotlantilaistyyppisillä nummilla. Somero sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella keskellä kaikkea. Puolet suomalaisista asuu sadan kilometrin säteellä Somerosta.

Somerolla yrittäjyys kukoistaa ja kaupungin hyvä taloustilanne näkyy palvelujen monipuolisuutena. Suurimpia työnantajia Somerolla ovat elektroniikka-, muovi- ja silikonivalmistaja Laukamo Group Oy, Lamminniemen Hyvinvointikeskus, paloturvallisuusalan toimija Jaatimet Oy sekä K-Supermarket Härkätie ja Somersora Oy.

Somero on valtakunnallisestikin tunnettu tanssi- ja musiikkikaupunki. Kukapa ei olisi joskus kuullut tai käynyt Ämyrillä tai Esakalliolla tansseissa tai osaisi Rauli Badding Somerjoen kappaleita ulkomuistista. Nähtävyyksiä Somerolla on aina Häntälän nummista Hiidenlinnan keskiaikaistyyppiseen kivilinnaan, jonka kyljessä on lapsiperheiden keskuudessa suosittu ja viihdyttävä Sisumetsän Seikkailupuisto.

Harrastusmahdollisuuksia pieni maalaisidylli tarjoaa suuren kaupungin veroisesti. Somerolla on mm. toimiva terveydenhuolto, aktiivinen yhdistys- ja kerhotoiminta, oma komea uimahalli, keilahalli, tunnelmallinen elokuvateatteri, eräreitistö, ratsastuskeskus, useita uimarantoja sekä tietysti urheilukentät, palloilukentät, jäähalli ja Sporttiareena.