Somero

Tältä sivulta löydät kunnan Somero suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Somero suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Somero
YritysLiikevaihto (euroa)
Laukamo Group Oy20 miljoonaa
Areco Profiles Oy17 miljoonaa
Somersora Oy10 miljoonaa
K-Supermarket Härkätie9 miljoonaa
Sporttikone9 miljoonaa
Jaatimet Oy9 miljoonaa
Kart Oy Ab5 miljoonaa
Lamminniemen Hyvinvointikeskus5 miljoonaa
Muovitarvike Kuisma Oy4 miljoonaa
Valas Media Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Somero yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Laukamo Group Oy134
Lamminniemen Hyvinvointikeskus65
Jaatimet Oy44
Kart Oy Ab40
Somersora Oy35
Arskametalli Oy27
Areco Profiles Oy26
Sporttikone26
World Container Cargo Ltd Oy20
K-Supermarket Härkätie19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Somero
YritysKasvuprosentti
Varsinais-Suomen Rakennusteam Oy+211.9%
Raimori Oy+96.9%
Somertekno Oy+91.3%
Someron Jumbo-Halli Kiinteistö Oy+75.2%
Pe-Markkinointi Oy+57.9%
Lavettikuljetus Alanne Oy+53.7%
Someron Tilapalvelu Oy+48.7%
Laukamo Group Oy+46.2%
Belmentor Oy+45.1%
Kaase Oy+44.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Somero
YritysPerustettu
Peltoniityn Tila Oy29.12.2020
Harjun varasto Oy28.12.2020
NokanTilaOy09.12.2020
Yli-Väärälä Oy30.11.2020
Someron Ruoka & Leivontapalvelut17.11.2020
LVI Laukkanen Oy23.10.2020
Ooksää2.02.09.2020
Petteri Kilo Tmi01.09.2020
Omatassu31.08.2020
Drop of Heaven25.08.2020
EsittelyssäAlueen Somero yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Someron Säästöpankki, Somero

  Säästöpankkiryhmä koostuu 23 itsenäisestä ja paikallisesta Säästöpankista. Käytössäsi on 150 konttoria ja noin 1400 asiantuntijaa, jotka auttavat talousasioissa, missä ikinä liikutkin.

 • Jaatimet Oy

  Valmistamme ja asennamme laadukkaat lasi-, teräs- ja palo-ovet, paloikkunat sekä metalliset julkisivurakenteet koko Suomen alueelle. Nopea ja joustava asennuspalvelumme kattaa koko maan. Kokonaisvaltaista paloturvallista rakentamista. Lisätietoja saat kotisivuiltamme tai soita ja kysy lisää.

 • Someron Hinaus 24/7

  Nopeasta palvelusta tunnettu Someron Hinaus suorittaa henkilö- ja pakettiautojen hinaukset, käynnistykset ja tielle nostot Somero-Koski-Kuusjoki-Kiikala-Tammela ja Nummi-Pusula -alueella. Meiltä hoituu myös vetoapu sekä työkoneiden, moottoripyörien ja projektiautojen kuljetukset!

 • Ravintola Hämeenportti

  Aivan Someron sydämessä sijaitseva perinteikäs hotelli-ravintola Hämeenportti on tullut tutuksi jo Rauli Baddingin kappaleesta "Bussi Somerolle", joka levytettiin vuonna 1982.

 • Kuntokaari

  Fysioterapeutti YAMK Heidi Tiirakarilla on monipuolinen alan kokemus, sekä pitkä fysioterapia-alan koulutus, mikä takaa yksilöllisen ja laadukkaan fysioterapian.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Jokioinen, Ypäjä, Koski Tl, Tammela, Loimaa, Lohja ja Salo.

Kaupunginosat
Anttilankulma, Haironpelto, Hingistönkulma, Hirsjärvi, Hongonkulma, Hossojankulma, Hyrsynkulma, Hämeenoja, Häntälä, Härjänoja, Härkälä, Isoniittu, Jaatila, Jakkula, Jakkulan Metsäkulma, Joenperä, Joensuu, Kaislaranta, Karhunkorpi, Kaskisto, Kaupinkulma, Kauraketo, Keltiäinen, Kerkola, Kimala, Kiperänkulma, Kirkonkulma, Kirkonmäki, Kivisoja, Koisthuhta, Koivulankulma, Kopila, Korvenkulma, Kultela, Kurinkulma, Kääntelä, Lahti, Laitiainen, Lamminniemi, Lautela, Lehtimäenkulma, Lepänsanka, Liukonkulma, Maaniitunkulma, Myllykulma, Myllylä, Mäyrämäki, Niinimäenkulma, Nummenkulma, Nummikulma, Oinasjärvi, Ojalankulma, Okkeri, Pajula, Palikainen, Paltta, Pikku Joensuu, Pitkäjärvi, Pusula, Pyöli, Pälikönkulma, Pärnämäki, Rankkula, Rautela, Roppakappeli, Ruunala, Ryhtä, Saarentaka, Salkola, Savikonkulma, Somerniemi, Suojoki, Suonkulma, Sylvänä, Syvänoja, Talvisilta, Terttilä, Uusi-Kaskisto, Vesanoja, Viluksela, Viuvala, Vähä-Viluksela ja Värmälä
KuvausAlueen Somero kuvaus

Somero on Varsinais-Suomessa sijaitseva hieman alle 9000 asukkaan kaupunki, joka tarjoaa kiinnostavan yhdistelmän kaupungin vilskettä ja maaseudun rauhaa. Somerolla asukkaat saavat nauttia pienen kaupungin hulinasta, mutta halutessaan voi antaa sielun levätä maaseudun rauhassa, lähes mystisillä skotlantilaistyyppisillä nummilla. Somero sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella keskellä kaikkea. Puolet suomalaisista asuu sadan kilometrin säteellä Somerosta.

Somerolla yrittäjyys kukoistaa ja kaupungin hyvä taloustilanne näkyy palvelujen monipuolisuutena. Suurimpia työnantajia Somerolla ovat elektroniikka-, muovi- ja silikonivalmistaja Laukamo Group Oy, Lamminniemen Hyvinvointikeskus, paloturvallisuusalan toimija Jaatimet Oy sekä K-Supermarket Härkätie ja Somersora Oy.

Somero on valtakunnallisestikin tunnettu tanssi- ja musiikkikaupunki. Kukapa ei olisi joskus kuullut tai käynyt Ämyrillä tai Esakalliolla tansseissa tai osaisi Rauli Badding Somerjoen kappaleita ulkomuistista. Nähtävyyksiä Somerolla on aina Häntälän nummista Hiidenlinnan keskiaikaistyyppiseen kivilinnaan, jonka kyljessä on lapsiperheiden keskuudessa suosittu ja viihdyttävä Sisumetsän Seikkailupuisto.

Harrastusmahdollisuuksia pieni maalaisidylli tarjoaa suuren kaupungin veroisesti. Somerolla on mm. toimiva terveydenhuolto, aktiivinen yhdistys- ja kerhotoiminta, oma komea uimahalli, keilahalli, tunnelmallinen elokuvateatteri, eräreitistö, ratsastuskeskus, useita uimarantoja sekä tietysti urheilukentät, palloilukentät, jäähalli ja Sporttiareena.