Sotkamo

Tältä sivulta löydät kunnan Sotkamo suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Sotkamo suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Sotkamo
YritysLiikevaihto (euroa)
Terrafame Oy561 miljoonaa
Sotkamo Silver Oy36 miljoonaa
Arctic International Oy21 miljoonaa
K-Supermarket Sotkamo16 miljoonaa
Vuokatinrinteet12 miljoonaa
Vuokatti Sport Resort Oy7 miljoonaa
Kuljetus Jouko & Jari Oy6 miljoonaa
Suokone Oy6 miljoonaa
Sotkamon Kaivosrakennus Oy6 miljoonaa
SuperPark Vuokatti6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Sotkamo yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Terrafame Oy830
Vuokatinrinteet113
Sotkamo Silver Oy46
Vuokatti Sport Resort Oy40
Arctic International Oy39
Suomen Kristilliset Hoivakodit - Majakka32
SuperJymy Oy27
K-Supermarket Sotkamo27
Kuljetus Jouko & Jari Oy23
Sotkamon Kiinteistöhuolto Oy23

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Sotkamo
YritysKasvuprosentti
Sotkamon Tavarapuoti Oy+219.5%
Kristiina Timonen Oy+198.1%
Hiukka yhtiöt Oy+144.8%
BodyRituals Oy+109.3%
Adarim Oy+108.6%
Infra Audit Oy+93.3%
Krokodiili Oy+89.5%
Outlet Factory Oy+85.4%
Arctic Management Oy+85.0%
Vuokatin Lasi-Iglut Oy+75.8%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Sotkamo
YritysPerustettu
Jölli Oy21.05.2024
Tuottoloma 2 Oy03.05.2024
Teemun Paja & Oppipoika20.04.2024
EloaClinic31.03.2024
Rönkönvaaran Kihveli & Koussikka24.03.2024
Tmi Nikon Kioski22.03.2024
Santsun Liikuntapalvelut26.02.2024
Vuokatti Walkabout13.02.2024
deli consulting02.02.2024
Sinun tekoäly oy21.12.2023
EsittelyssäAlueen Sotkamo yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • RengasCenter Sotkamo Ratatien Rengas Oy

  RengasCenter on Suomen suurin yrittäjäomisteinen rengasliikeketju. Merkkinä suomalaisesta työstä, palvelullemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. Teemme joka päivä töitä turvallisemman ja asiakkaita aidosti palvelevan arjen tieliikenteen eteen. Markkinoiden laajimmasta merkkivalikoimasta löydämme juuri sinun autoosi, ajotyyliisi sekä budjettiisi sopivat renkaat ja vanteet – olit sitten ammattikuljettaja tai autoilet harvemmin.

  Renkaat ovat liiketoimintamme ydin ja joustava, yrittäjävetoinen palvelu käyntikorttimme. Asiantuntijoittemme puoleen voit kääntyä pienimmänkin rengashuolen yllättäessä.

 • Kuntotarkastaja Rakennuspalvelu Eino Malinen

  Rakennuspalvelu Eino Malinen toimittaa rakennusten ja kiinteistöjen kuntotarkastusten ja kuntoarvioiden, kosteusmittausten, ilmanlaatumittausten, rakennetutukimusten palveluita.

  Kuntotarkastus tehtävistä on yli 20 vuoden kokemus.

  Meiltä saat myös täyden palvelun rakennusvalvontaan, pääsuunnitteluun ja rakennus suunnitteluun.

  PÄTEVYYDET:

  • Asuntokaupan kuntotarkastajan koulutus

  • Rakennuksen kuntoarvioija (PKA)

  • Sertifikaatti - Rakenteiden kosteuden mittaaja

  • Rakennusmestari 2005

  Toimimme koko Kainuun alue, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala sekä Oulu ja Vaala.

  Ota yhteyttä!

  PALVELUMME OVAT:

  -Kuntotutkimukset

  -Kuntoarviot

  -Kosteusmittaukset

  -Ilmanlaatumittaukset

  -Rakennetutkimukset, myös mikrobinäytteet

  -Rakennusvalvonta

  -Rakennussuunnittelu ja pääsuunnittelu

 • Taksi Sotkamo-Vuokatti/Korpitaxi

  Korpitaxi Oy (Kainuun Taksivälitys) on vuonna 2005 perustettu kainuulaisten taksiyrittäjien omistama tilausvälitysyhtiö, joka välittää vuosittain noin 200 000 taksitilausta. Välityspalvelujen lisäksi olemme sopimuskumppani Kansaneläkelaitoksen ja Kainuun Hyvinvointialueen kanssa.

  Taksivälityksessä yhteistyökumppanimme on Pohjanmaan Taksi Oy, ohjelmisto- ja laitetoimittajamme Mobisoft Oy.

  Korpitaxi Oy on Suomen Taksiliiton välitysyhtiöjäsen.

 • Erämatkailu Korpikorsu

  Tervetuloa Korpikorsuun Kainuun erämaahan. Olemme avoinna tilauksesta.

  Olemme elämysmatkailukohde, joka tarjoaa asiakkailleen täyden ylläpidon riistaruokineen, savusaunoineen ja ohjelmineen. Korpikorsu sijaitsee kaukana kaikesta hälinästä. Korpikorsussa voit nauttia hiljaisuudesta ja tuntea luonnon monimuotoisuuden eri vuodenaikoina.

  Meiltä yrityksellesi aktiviteetit laidasta laitaan.

  Meillä voi kokea myös unohtumattomia metsästysretkiä.

  Ota yhteyttä ja tule kokemaan Korpikorsun taiat!

 • Ravex Oy

  Ravex Oy tarjoaa luotettavat hinauspalvelut koko Kainuun alueella 24/7.

  Toiminta kattaa myös konevuokrauksen, järjestyksenvalvonnan, autohuollon sekä kalustevuokrauksen tapahtumiin Kainuun alueella.

  Järjestyksenvalvonnan osalta kokemusta löytyy erilaisista tapahtumista niin pienistä kuin isoistakin. Kauttamme onnistuu järjestyksenvalvojan perus-, kertaus-ja voimankäyttökoulutukset.

  Vuokraamme koneita, kalustoa, pienkaivinkoneita, telttoja, kemiallisia vessoja (bajamajoja) ja pöytiä. Koneet voimme vuokrata kuljettajan kanssa, mikäli tarve vaatii.

  Kysy lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Valtimo, Ristijärvi, Paltamo, Rautavaara, Sonkajärvi, Nurmes, Kajaani ja Kuhmo.

Kaupunginosat
Alajärvi, Alilankylä, Anttila, Arvila, Aumalanperä, Autiomäki, Eevala, Haapalanlahti, Halmevaara, Hanhila, Hautala, Hautaskylä, Heikkilänkylä, Heinämäki, Heinävaara, Heitto, Herttuankylä, Hietakanta, Hiisi, Hirvenniemi, Hokkila, Huhtikangas, Huuskonniemi, Hyvölänkylä, Hämeenkylä, Iivonperä, Jalkovaara, Jataniemi, Jormasjoki, Jormasjokisuu, Joutensuo, Juholankylä, Juurikkalahti, Juurikkavaara, Juuvanjoki, Jäätiönkylä, Kaikkola, Kaitainsalmi, Kalmomäki, Kalmovaara, Kankaankylä, Karppala, Karvolankylä, Kiantaperä, Kivimäki, Kiviranta, Kokkomäki, Kokkovirta, Kontinjoki, Korholanmäki, Korpikylä, Korvanniemi, Kuikkakylä, Kuivikkovaara, Kuohuvaara, Kuolaniemi, Kusianjokisuu, Käppyrä, Laajanniemi, Laakajärvi, Lantee, Lantonmäki, Laukkalankylä, Lehdonkylä, Lehdonsuo, Lehmimäki, Lehtomäki, Leivolankylä, Lemetinvaara, Liuha, Lontanniemi, Lontta, Loso, Lykintö, Maanselkä, Mikkosenmäki, Mustolanmutka, Mäkinen, Määttälänmäki, Määttänen, Naapurinvaara, Naulavaara, Nimisenkangas, Niskalankylä, Ohravaara, Ojitusperä, Onnenaho, Ontojoki, Paakinmäki, Pajusalmi, Pajuvaara, Pappilanvaara, Parkua, Partalankylä, Pekkilä, Peri-Sivakka, Perikylä, Petäjäniemi, Petäjävaara, Piirola, Pikankylä, Pikkukylä, Pirttimäki, Pirttivaara, Pisterinniemi, Pohjavaara, Polvivaara, Poromäki, Puhakka, Pussila, Pökkelöperä, Rannankylä, Rantakylä, Rasila, Rekivaara, Reunasenmäki, Riekinranta, Ruokostenkylä, Räätäkylä, Rönkönlehto, Sapsoperä, Sapsoranta, Saukko, Saunalehto, Saviaho, Sipinen, Sipolankylä, Soidinvaara, Sormula, Sumsa, Suomensuo, Suonenvaara, Suoniemi, Suovaara, Suutarinkylä, Taattola, Takalonkylä, Talvivaara, Teerivaara, Telkkälä, Tikkalanniemi, Tipasjoki, Tipasoja, Torinkylä, Tuhkakylä, Tuulimäki, Vaara, Vaarankylä, Valtala, Varisvaara, Varpuniemi, Vetelänniemi, Vietonkylä, Viitamäki, Viitavaara, Vuokatti ja Ärväänkylä
KuvausAlueen Sotkamo kuvaus

Kainuun maakunnassa sijaitseva Sotkamo on noin 10 400 asukkaan maaseutumainen kunta Pohjois-Suomessa, jonka naapurissa sijaitsevat Kajaani, Paltamo, Ristijärvi, Kuhmo, Nurmes, Valtimo, Rautavaara ja Sonkajärvi. Sotkamon tuntee moni Vuokatista, liikunnan ja matkailun keskuksesta, jonka rinteisiin moni tulee talvisin laskettelemaan ja harrastamaan muita talvilajeja, myös kilpailemaan. Vuokatissa on niin ikään paljon muuta mukavaa tekemistä kaikenikäisille.

Alue vetää väkeä kaikkina vuodenaikoina upean luontonsa ja tasokkaiden majoitusmahdollisuuksiensa ansiosta. Kesäinen Hiukan hiekkaranta on monen Sotkamon asukkaan ja matkailijan suosikkikohteita. Samoin Hiidenportin kansallispuisto on tutustumisen arvoinen. Katinkullan kylpylä ja Angry Birds Activity Park ovat niin ikään vilkkaasti vierailtuja.

Sotkamossa koulunkäyntiin löytyy kuusi alakoulua ja yksi yläkoulu. Sotkamon lukion yhteydessä toimii Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, josta on startannut monia maailmanluokan kilpaurheilijoita vuosien saatossa. Päiväkodit ovat kunnassa moderneja, ja Sotkamo onkin lapsiperheiden keskuudessa suosittu asuinkunta. Kunnasta löytyy myös Musiikkiopisto ja Kansalaisopisto.

Yrittäjämyönteisyys on Sotkamossa korkealla tasolla. Kunnan osallistuminen elinkeinoelämän ja yritysten kehittämiseen ja edistämiseen on aktiivista. Alueelta löytyy niin teollisuusyrityksiä kaivannaisteollisuudesta kuin maito- ja lihakarjatiloja sekä puuvarantoja. Suurimpiin Sotkamon yrityksiin kuuluvat mm. suomalainen metallitehdas- ja kaivostoimija Terrafame Mining, laskettelukeskus Vuokatinrinteet ja Angry Birds Activity Park.