Suomussalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Suomussalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Suomussalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Suomussalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kiantama Oy14 miljoonaa
Rudus Ämmän Betoni Oy13 miljoonaa
K-Market HerkkuKirsikka8 miljoonaa
Suomen MetsätKuntoon8 miljoonaa
KEMET Electronics Oy6 miljoonaa
Suomussalmen Energia Oy3 miljoonaa
Suomussalmen Vuokratalot Kiinteistö Oy3 miljoonaa
Teboil Suomussalmi Ämmänsaari / TB-huolto Turjanhovi Oy2 miljoonaa
Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy2 miljoonaa
Puhtopojat Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Suomussalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KEMET Electronics Oy133
Rudus Ämmän Betoni Oy85
Kiantama Oy38
Suomen MetsätKuntoon36
Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy26
K-Market HerkkuKirsikka25
Puhtopojat Oy21
Ämmän Leipä Oy21
Kuutamokeikat19
Mehi Oy - Mehi Tools14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Suomussalmi
YritysKasvuprosentti
Raatteen Portti Oy+351.0%
Man-Man osakeyhtiö+115.4%
Ylä-Kainuun Puutuote Oy+46.8%
it-stone Oy+41.1%
Suomen MetsätKuntoon+34.4%
Suomussalmen Kulta-Hossa Kiinteistö Oy+32.6%
Konehuolto Tolonen Oy+26.1%
Hossan Lomakeskus+26.0%
SumiJäte Oy+23.0%
Hossan Karhut Oy+20.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Suomussalmi
YritysPerustettu
Timason's Oy23.05.2022
Korpipaussi Oy11.04.2022
Tmi Jari Juntunen10.04.2022
Tmi Hannamari Juntunen22.03.2022
Tmi Sirpa Majava18.03.2022
Trailex Oy03.03.2022
Kieppituvat Oy16.02.2022
Lakiasiaintoimisto Seppänen14.02.2022
Suomussalmen Liikekiinteistöt Oy21.01.2022
Lvi- ja asennustyö Sami Tolvanen28.12.2021
EsittelyssäAlueen Suomussalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Villa Mäntyniemi

  Majoitus Suomussalmi tarjoaa kodikasta majoitusta kauniissa miljöössä Suomussalmella. Tutustu vuokrattaviin kohteisiimme tarkemmin kotisivuillamme ja tee varaus ottamalla yhteyttä!

  Vuokrakohteina ovat:

  Villa Mäntyniemi on luonnon rauhassa ja lähellä Piispajärven kyläkeskusta sijaitseva lomamökki. Villa Mäntyniemeen kuuluu tupa, keittiö ja kolme makuuhuonetta. Yhdessä makuuhuoneessa on parivuode ja kahdessa kerrossängyt. Tämän lisäksi levitettävä sohva löytyy tuvasta. Mökissä on ilmainen ja nopea Wi-Fi. Mökkiin kuuluu sauna (puukiuas) ja pesuhuone suihkulla sekä erillinen wc, jossa pesukone. Mökissä on avokuisti.

  Villa Mattila on tilava maalaistalo pienellä Piispajärven kylällä. Talo tarjoaa viihtyisän ja rauhallisen ympäristön maalaistalon pihapiirissä.

  Talossa on kuusi makuuhuonetta, joista yhdessä huoneessa on parisänky, yhdessä kerrossänky ja kolmessa huoneessa kaksi sänkyä. Hyvin varustellun keittiön varustukseen kuuluu liesi, uuni, jääkaappi, pakastin, astianpesukone, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin. Tilavassa olohuoneessa on yksi vuodesänky kahdelle hengelle ja uuni, jota voit halutessasi lämmittää.

  Talossa on pesuhuoneen lisäksi sauna sähkökiukaalla ja wc, jossa on myös pyykkikone. Talossa on nopea WiFi-yhteys. Talon pihalla on aitaus koiralle. Tarvittaessa kerromme mielellämme lisätietoja.

  Villa Nikkarinkuja on kalustettu kolmio Suomussalmen kirkonkylällä.

  Villaan kuuluu kaksi makuuhuonetta ja vuodepaikkoja on neljälle hengelle. Olohuoneessa on vuodesohva kahdelle hengelle ja lisävuoteita järjestyy tarvittaessa. Olohuone on valoisa ja tilava. Vuodesohva kutsuu rentoutumaan ja viihtymään sekä seurustelemaan ja viettämään iltaa vaikka televisiota katsoen.

 • Taksi Suomussalmi/Korpitaxi
  Kainuun Taksivälitys Oy on vuonna 2005 perustettu kainuulaisten taksiyrittäjien omistama tilausvälitysyhtiö, joka välittää vuosittain noin 200 000 taksitilausta. Välityspalvelujen lisäksi olemme sopimuskumppani Kansaneläkelaitoksen ja Kainuun Sote-kuntayhtymän kanssa.
 • Ylä-Kainuun Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • LjP Talotekniikka Oy
  LjP Talotekniikka Oy tarjoaa kattavat LVIS-Työt ammattitaidolla. Kauttamme saat mm. lämpöpumput asennettuna, lämmitysjärjestelmän muutokset/lisäykset ja tietysti erilaiset sähkö- ja putkityöt luotettavasti ja ripeästi koko Kainuun alueella.
 • Ämmän-Auto Oy

  Hinauspalvelut Kainuun alueella 24/7 ja hoidamme hinaukset myös Kainuun alueen ulkopuolelle sovittaessa. Voit tilata meiltä ajoneuvoosi käynnistysapua tarvittaessa. Ojasta vedot kuuluvat myös palveluihimme.

  Tilaa luotettava hinaus meiltä!

  Autojen siirrot koko Suomeen aluella kauttamme. Autonkuljetuspalvelut teemme autoliikkeille, vakuutusyhtiöille, yrityksille ja yksityisille henkilöille

  Palvelumme:

  • Hinauspalvelut 24/7

  • Käynnistysapu

  • Ojasta vedot ajoneuvoille

  • Henkilö- ja pakettiautot

  • Moottoripyörät

  • Siirtokuljetukset koko Suomen aluella

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Hyrynsalmi, Puolanka, Taivalkoski, Kuhmo, Pudasjärvi ja Kuusamo.

Kaupunginosat
Ahjola, Ahvela, Aittokoski, Ala-Näljänkä, Ala-Vuokki, Alajärvi, Eskolanvaara, Haapala, Haapalaisenvaara, Haapovaara, Halli, Hamppusperä, Hattuvaara, Haukila, Heikkisenvaara, Hietajärvi, Hietakylä, Hiitola, Hossa, Hulkonniemi, Huutoniemi, Hyry, Hyövynvaara, Isopalo, Jalonkangas, Jumalisenranta, Jumaliskylä, Junttilanvaara, Juntusranta, Jälhynvaara, Järvelänranta, Kaljuskylä, Kannas, Karvola, Kellonkylä, Kemppaanvaara, Keskinen, Kestinvaara, Keträvaara, Kiannanniemi, Koiravaara, Kokkoniemi, Korpikylä, Korvua, Kotiranta, Kotvavaara, Kovavaara, Kuikkavaara, Kuivajärvi, Kulmakylä, Kurimo, Kurkikylä, Kuurtola, Kylänmäki, Käkelä, Käpylä, Laaja, Laherma, Lehdonvaara, Lehtovaara, Leinokylä, Leppälä, Lesovaara, Losovaara, Luokkala, Luttula, Malahvianvaara, Marjokylä, Murhivaara, Murtovaara, Mustavaara, Myllylahti, Mäkelänranta, Näljänkä, Näätävaara, Pajuvaara, Palovaara, Parkkila, Parvavaara, Paukuttaja, Peltola, Peranganniemi, Peranka, Pesiö, Pesiönlahti, Pesiönranta, Piispajärvi, Pirttivaara, Pitämä, Polviniemi, Puras, Pyhäkylä, Pyykkölänvaara, Pyykköskylä, Pyyvaara, Pärsämönranta, Päävaara, Pölhölänvaara, Raate, Rasinvaara, Rekelänvaara, Riihivaara, Runtti, Ruokolanranta, Ruukinkangas, Rönnynniemi, Saarikylä, Saarivaara, Sakaranvaara, Salmivaara, Salovaara, Selkoskylä, Sepänvaara, Siikaranta, Suksisuo, Suoliperä, Suomussalmen kirkonkylä, Suoniemi, Suovaara, Taivalalanen, Takkilanvaara, Tervakangas, Tervavaara, Tervosenpuoli, Tiikkajavaara, Timpinvaara, Tormua, Ukkola, Vaaranniva, Valkeinen, Vasara, Vihtala, Viianki, Viitala, Vuokinranta, Vängänkylä, Vääkiönvaara, Ypykänvaara ja Ämmänsaari
KuvausAlueen Suomussalmi kuvaus

Suomussalmi on Kainuun maakunnassa sijaitseva, noin reilun 8000 asukkaan kunta. Naapurikuntia ovat Taivalkoski, Hyrynsalmi ja Puolanka. Suomussalmi rajoittuu myös Kuusamoon, Pudasjärveen ja Kuhmoon sekä Venäjään.

Matkailijalle Suomussalmi tarjoaa puhtaan luonnon rauhaa ja retkeilyä. Tunnettuja kohteita ovat Hossan Kansallispuisto, Martinselkosen ja Murhisalon luonnonsuojelualueet sekä Ylivuokin virkistysalue, joista löytyy useita retkeilypolkuja. Myös historian merkit näkyvät Suomussalmen ympäristössä. Vanhassa Kirkkosaaressa on yksi Suomen vanhimpia, viimeisen jääkauden jälkeisiä asuinpaikkoja, ja kivikaudesta kertoo Suomussalmen Värikallion kalliomaalaus Hossan Kansallispuistossa.

Suomussalmi tarjoaa myös kulttuuria ja tapahtumia ympäri vuoden monenlaisessa muodossa; teatteria, taidetta, musiikkia, museoita ja näyttelyitä. Kesäisin voi patikoida, kalastaa ja meloa sekä osallistua vaikka karhunkuvausretkiin. Hiihtotapahtumia on paljon talvisin, ja musiikista voi nauttia Suomussalmi Rockissa. Majoittumiseen on tarjolla vaihtoehtoja aina tasokkaasta kylpylähotellista idyllisiin tupiin.

Yrityksille Suomussalmella on menestystä runsaasti tukevia palveluja ja järjestelyjä. Kunnan merkittäviin yrityksiin kuuluvat mm. marjojen jalostamiseen erikoistunut Kiantama Oy, K-market HerkkuKirsikka, leipomo Ämmän Leipä Oy ja betonialan yritys Ämmän Betoni Oy.

Suomussalmella on kolme koulua ja kansalaisopisto Kianta-opisto, joka tarjoaa mm. musiikin ja taideaineiden, liikunnan, terveyden sekä kielten opetusta kaikenikäisille.