Suomussalmi

Tältä sivulta löydät kunnan Suomussalmi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Suomussalmi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Suomussalmi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kiantama Oy18 miljoonaa
Rudus Ämmän Betoni Oy14 miljoonaa
KEMET Electronics Oy13 miljoonaa
K-Market HerkkuKirsikka8 miljoonaa
Suomussalmen Energia Oy3 miljoonaa
Suomussalmen Vuokratalot Kiinteistö Oy3 miljoonaa
Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy2 miljoonaa
Suomussalmen Maarakennus Oy2 miljoonaa
Hossan Lomakeskus2 miljoonaa
Teboil Suomussalmi Turjanhovi / TB-huolto Turjanhovi Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Suomussalmi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
KEMET Electronics Oy150
Rudus Ämmän Betoni Oy73
Kiantama Oy43
Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy29
Puhtopojat Oy20
Kuutamokeikat19
Ämmän Leipä Oy19
K-Market HerkkuKirsikka19
Kylpylähotelli Kiannon Kuohut16
Teboil Suomussalmi Turjanhovi / TB-huolto Turjanhovi Oy14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Suomussalmi
YritysKasvuprosentti
Korpi Events Oy+103.5%
Boreal Wildlife Centre Oy+60.0%
Aruval Oy+54.2%
Ylä-Kainuun Puutuote Oy+45.2%
Kylpylähotelli Kiannon Kuohut+39.7%
Ruhtinan Rysä Osuuskunta+38.7%
Domnan pirtti+34.9%
KEMET Electronics Oy+30.9%
it-stone Oy+30.0%
Hossan Karhut Oy+28.3%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Suomussalmi
YritysPerustettu
Rakennuspalvelu Reino K18.02.2024
Tmi Kiinteistöpalvelu Kemppainen31.01.2024
Tmi Kodin Pientyö Keränen29.01.2024
Kodin talonmies-ja huoltotyö M. Kovalainen12.01.2024
Kuljetusapu Jarkko Hyvönen14.11.2023
KLS-Urakointi19.09.2023
Korpigymi Oy13.09.2023
Kettula Getaway09.08.2023
Kainuu Log Oy09.07.2023
RHFysio07.07.2023
EsittelyssäAlueen Suomussalmi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Ylä-Kainuun Osuuspankki

  Kassapalvelut avoinna ma ja pe klo 9.30-12.00. Neuvottelupalvelut ajanvarauksella ma ja ti klo 9.30-18.00, ke, to ja pe klo 9.30-16.00

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Taksi Suomussalmi/Korpitaxi

  Korpitaxi Oy (Kainuun Taksivälitys) on vuonna 2005 perustettu kainuulaisten taksiyrittäjien omistama tilausvälitysyhtiö, joka välittää vuosittain noin 200 000 taksitilausta. Välityspalvelujen lisäksi olemme sopimuskumppani Kansaneläkelaitoksen ja Kainuun Hyvinvointialueen kanssa.

  Taksivälityksessä yhteistyökumppanimme on Pohjanmaan Taksi Oy, ohjelmisto- ja laitetoimittajamme Mobisoft Oy.

  Korpitaxi Oy on Suomen Taksiliiton välitysyhtiöjäsen.

 • Villa Mäntyniemi

  Villa Mäntyniemi on luonnon rauhassa ja lähellä Piispajärven kyläkeskusta sijaitseva lomamökki. Mökki sijaitsee Vellijärven rannalla niemessä. Villa Mäntyniemeen kuuluu tupa, keittiö ja kolme makuuhuonetta. Yhdessä makuuhuoneessa on parivuode ja kahdessa kerrossängyt. Tämän lisäksi levitettävä sohva löytyy tuvasta. Vuodepaikkoja kaikkiaan 8 henkilölle.

  Mökissä on ilmainen ja nopea Wi-Fi. Mökkiin kuuluu sauna (puukiuas) ja pesuhuone suihkulla sekä erillinen wc, jossa pesukone. Mökissä on avokuisti ja kylpytynnyri vuokrattavissa lisämaksusta. Mökin läheisyydessä on moottorikelkkailuun ja lumikenkäilyyn mahtavat maastot.

  Villa Mäntyniemeä vuokraa Majoitus Suomussalmi. Tutustu muihin vuokrattaviin kohteisiimme tarkemmin kotisivuillamme ja tee varaus ottamalla yhteyttä!

 • Kianta Kaluste Oy

  Monipuolinen, palveleva ja perheystävällinen myymälämme avattiin 2018 Suomussalmen Kauppakadulle. Meiltä löydät kaikkea kotiin ja toimistoon, sekä lukuisia palveluita arkeen ja hyvinvointiin. Tule tekemään laadukkaita löytöjä useasta liikkeestä ja monelta osastolta!

  Osastomme ja palvelumme

  Meillä voit tehdä monenlaisia hankintoja kotiisi sekä tutustua uusimpiin kodin ja toimiston tuotteisiin. Meiltä löydät myös hyvinvointikeskuksen, jossa kauneushoitola, jalkahoitola ja hermoratahieroja palvelevat sinua. Löydät myös IT-tarvikemyymälän sekä puhelinten ja liittymien jälleenmyyjän. Kodin tarpeissa vieraile huonekalu-, kodinkone- ja keittiökalusteosastoilla sekä sähkötarvikemyymälässä.

  Tervetuloa!

 • Kainuun Kalatuote Oy
  Meiltä herkulliset kalajalosteet, kuten savukalat, kukot, graavikalat ja kylmäsavukirjolohifileet arkeen ja juhlaan. Tuotteitamme löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista ympäri Kainuuta. Kysy kauppiaaltasi!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Hyrynsalmi, Puolanka, Taivalkoski, Kuhmo, Pudasjärvi ja Kuusamo.

Kaupunginosat
Ahjola, Ahvela, Aittokoski, Ala-Näljänkä, Ala-Vuokki, Alajärvi, Eskolanvaara, Haapala, Haapalaisenvaara, Haapovaara, Halli, Hamppusperä, Hattuvaara, Haukila, Heikkisenvaara, Hietajärvi, Hietakylä, Hiitola, Hossa, Hulkonniemi, Huutoniemi, Hyry, Hyövynvaara, Isopalo, Jalonkangas, Jumalisenranta, Jumaliskylä, Junttilanvaara, Juntusranta, Jälhynvaara, Järvelänranta, Kaljuskylä, Kannas, Karvola, Kellonkylä, Kemppaanvaara, Keskinen, Kestinvaara, Keträvaara, Kiannanniemi, Koiravaara, Kokkoniemi, Korpikylä, Korvua, Kotiranta, Kotvavaara, Kovavaara, Kuikkavaara, Kuivajärvi, Kulmakylä, Kurimo, Kurkikylä, Kuurtola, Kylänmäki, Käkelä, Käpylä, Laaja, Laherma, Lehdonvaara, Lehtovaara, Leinokylä, Leppälä, Lesovaara, Losovaara, Luokkala, Luttula, Malahvianvaara, Marjokylä, Murhivaara, Murtovaara, Mustavaara, Myllylahti, Mäkelänranta, Näljänkä, Näätävaara, Pajuvaara, Palovaara, Parkkila, Parvavaara, Paukuttaja, Peltola, Peranganniemi, Peranka, Pesiö, Pesiönlahti, Pesiönranta, Piispajärvi, Pirttivaara, Pitämä, Polviniemi, Puras, Pyhäkylä, Pyykkölänvaara, Pyykköskylä, Pyyvaara, Pärsämönranta, Päävaara, Pölhölänvaara, Raate, Rasinvaara, Rekelänvaara, Riihivaara, Runtti, Ruokolanranta, Ruukinkangas, Rönnynniemi, Saarikylä, Saarivaara, Sakaranvaara, Salmivaara, Salovaara, Selkoskylä, Sepänvaara, Siikaranta, Suksisuo, Suoliperä, Suomussalmen kirkonkylä, Suoniemi, Suovaara, Taivalalanen, Takkilanvaara, Tervakangas, Tervavaara, Tervosenpuoli, Tiikkajavaara, Timpinvaara, Tormua, Ukkola, Vaaranniva, Valkeinen, Vasara, Vihtala, Viianki, Viitala, Vuokinranta, Vängänkylä, Vääkiönvaara, Ypykänvaara ja Ämmänsaari
KuvausAlueen Suomussalmi kuvaus

Suomussalmi on Kainuun maakunnassa sijaitseva, noin reilun 8000 asukkaan kunta. Naapurikuntia ovat Taivalkoski, Hyrynsalmi ja Puolanka. Suomussalmi rajoittuu myös Kuusamoon, Pudasjärveen ja Kuhmoon sekä Venäjään.

Matkailijalle Suomussalmi tarjoaa puhtaan luonnon rauhaa ja retkeilyä. Tunnettuja kohteita ovat Hossan Kansallispuisto, Martinselkosen ja Murhisalon luonnonsuojelualueet sekä Ylivuokin virkistysalue, joista löytyy useita retkeilypolkuja. Myös historian merkit näkyvät Suomussalmen ympäristössä. Vanhassa Kirkkosaaressa on yksi Suomen vanhimpia, viimeisen jääkauden jälkeisiä asuinpaikkoja, ja kivikaudesta kertoo Suomussalmen Värikallion kalliomaalaus Hossan Kansallispuistossa.

Suomussalmi tarjoaa myös kulttuuria ja tapahtumia ympäri vuoden monenlaisessa muodossa; teatteria, taidetta, musiikkia, museoita ja näyttelyitä. Kesäisin voi patikoida, kalastaa ja meloa sekä osallistua vaikka karhunkuvausretkiin. Hiihtotapahtumia on paljon talvisin, ja musiikista voi nauttia Suomussalmi Rockissa. Majoittumiseen on tarjolla vaihtoehtoja aina tasokkaasta kylpylähotellista idyllisiin tupiin.

Yrityksille Suomussalmella on menestystä runsaasti tukevia palveluja ja järjestelyjä. Kunnan merkittäviin yrityksiin kuuluvat mm. marjojen jalostamiseen erikoistunut Kiantama Oy, K-market HerkkuKirsikka, leipomo Ämmän Leipä Oy ja betonialan yritys Ämmän Betoni Oy.

Suomussalmella on kolme koulua ja kansalaisopisto Kianta-opisto, joka tarjoaa mm. musiikin ja taideaineiden, liikunnan, terveyden sekä kielten opetusta kaikenikäisille.