Suonenjoki

Tältä sivulta löydät kunnan Suonenjoki suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Suonenjoki suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Suonenjoki
YritysLiikevaihto (euroa)
Maitomaa Osuuskunta61 miljoonaa
Iisveden Metsä Oy52 miljoonaa
Pakkasmarja Oy21 miljoonaa
K-Supermarket Suonenjoki9 miljoonaa
PCM Technology Oy8 miljoonaa
Tapiolan Kone Oy5 miljoonaa
Keski Oy4 miljoonaa
Marja-Suomen Taimituotanto4 miljoonaa
Stainless Team Finland Oy4 miljoonaa
Suonenjoen Vuokratalot Kiinteistö Oy3 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Suonenjoki yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Maitomaa Osuuskunta76
Iisveden Metsä Oy57
Pakkasmarja Oy31
Hoitokoti Poppeli Oy28
PCM Technology Oy25
Kehitysyhtiö Savogrow Oy23
Tehokoneistus Oy22
Linja-autoliike Rautalammin Auto Oy20
Tapiolan Kone Oy20
Willa Kaarina Oy19

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Suonenjoki
YritysKasvuprosentti
Polar M&R Oy+522.3%
Vireum Oy+135.1%
Savon PorrasTeam+66.8%
Kotipolku Korhonen LKV+65.1%
Sinmetal Oy+62.4%
Sisä-Savon Kotiapu Oy+61.4%
Romunkeräys Pulkkinen Oy+45.9%
Tarha-marjan tila Oy+43.7%
Sinmachine Oy+40.6%
Parta Games Oy+37.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Suonenjoki
YritysPerustettu
Tulisijamuurari Antti-Juhani Oy02.05.2024
Mökki & Autohuolto Mania22.03.2024
Eläinpalvelu Sinidifur28.02.2024
Savon huolto&korjaus oy28.01.2024
Jana Nails Kynsihuone24.01.2024
Tmi Metsätila Heikkilä16.01.2024
Tmi Mikko Huovinen02.01.2024
KL Puunkorjuu avoin yhtiö16.10.2023
Laico Oy28.08.2023
Iisves Oy20.08.2023
EsittelyssäAlueen Suonenjoki yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Suonenjoen Kylmä- ja kodinkonehuolto Oy

  Suonenjoen Kylmä- ja Kodinkonehuolto Oy tarjoaa monipuoliset ja ammattimaiset ratkaisut ilmalämpöpumppujen sekä kylmäkoneiden asentamiseen ja huoltoon liittyen. Kauttamme vuokraat nykyisin myös MTB -maastopyörät!

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Asennus ja huolto

  • Kylmälaitteet
  • Kodinkoneet
  • Sähkölaitteet
  • Ilmalämpöpumput
  • Lämmityslaitteet
  • Ilmastoinnin jäähdytyslaitteet
  • Aurinkopaneelit
  • MTB -maastopyörien vuokraus

  Takuuhuolto

  Kodinkoneiden takuuhuollot kaikille merkeille meiltä. Huollamme kaiken, minkä asennamme, takuulla.

  Yhteydenotto

  Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

 • Peltisepänliike J. Pöyhönen Oy

  Meiltä kattoturvatuotteet ja vesikourut. Konesauma- ja profiilipeltikatot kokonaisuudessaan, Ilmanvaihtojärjestelmien asennukset, nuohoukset, huollot sekä IV-työnjohtotehtävät. Rakennuspeltityöt järkkymättömällä ammattitaidolla.

 • Autoliike Rautalammin Kone

  Rautalammin Kone on Suonenjoella toimiva autoliike, joka on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1983 asti. Meidät tunnetaan Sisä-Savossa autokaupan ykköspaikkana.

  Myymme, ostamme ja vaihdamme käytettyjä autoja kaikkiin hintaluokkiin.

  Myymme myös uusia Trapper-mönkijöitä, edustusalueena Kuopion seutu ja lähikunnat. Meillä myös mönkijöiden huolto.

  Ota yhteyttä ja tervetuloa tutustumaan liikkeeseemme!

 • Lakiasiaintoimisto Maiju Haataja Oy

  Lakiasiaintoimistomme tarjoaa monipuoliset lakipalvelut Suonenjoella ja lähialueilla kuten Rautalammilla. Palveluni kattaa erityisesti perunkirjoitukset sekä avustamisen riita- ja rikosasioissa. Voit kääntyä puoleeni myös muun muassa lapsiasioihin, erilaisiin asiakirjoihin, kuten testamentit ja edunvalvontavaltuutukset, sekä hallintoasioihin liittyvissä kysymyksissä. Tutustu tarkemmin palveluihini ja ota yhteyttä!

 • Tehokoneistus Oy

  Tarjoamme luotettavaa, joustavaa ja laadukasta osien valmistusta. Toimintamme perustuu nykyaikaiseen konekantaan, ammattitaitoiseen henkilökuntaan, pitkään kokemukseen ja tahtoon tehdä tinkimättömästi laadukkaita tuotteita sovitussa aikataulussa. Päätuotteemme on koneen osien valmistus asiakkaan toiveiden mukaisesti yksittäiskappaleista suurempiin sarjoihin. Koneistamamme tuotteet on mahdollista saada myös valmiiksi lämpökäsiteltyinä tai pinnoitettuna.

  Päätavoitteena yrityksessämme on tuottaa mahdollisimman laadukkaita tuotteita ja osia asiakkaillemme. Kappaleiden laatua valvotaan prosessin jokaisessa eri vaiheessa tarkasti. Myös ympäristötekijät ja kestävät arvot on otettu yrityksessämme huomioon.

  Meistä saat yrityksellesi laadukkaan ja pitkäaikaisen yhteistyöyrityksen, tarvitsetpa kumppania sitten sarjavalmistukseen tai tuotekehitykseen. Laaja kontaktiverkostomme takaa toimintamme eri osa-alueilla monipuolisen osaamisen.

  Lisätietoa palveluistamme saat kysymällä tai katsomalla kotisivuiltamme.

  Tervetuloa!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Tervo, Rautalampi, Leppävirta, Pieksämäki ja Kuopio.

Kaupunginosat
Alakylä, Haapajärvi, Haapamäki, Halolanmäki, Harjakangas, Heinäselkä, Herrala, Hoikankylä, Hovinpelto, Hulkkola, Iisvesi, Jalkala, Jauhomäki, Kaatranen, Kaatro, Karhulanmäki, Karsikonmäki, Kelttu, Kettukangas, Kirkkolanniemi, Kokinranta, Kokkolampi, Kolikkoinmäki, Kolmisoppi, Kolunpohja, Kopola, Korholanmäki, Kumpumäki, Kutumäki, Kutunkylä, Käpylä, Kärkkäälä, Lampientaipale, Lempyy, Leppäkoski, Leppämäki, Levä, Luukkola, Lylyn kuivio, Lyytilänmäki, Mannilanpelto, Markkala, Metsola, Mustolanmäki, Mäkränkylä, Notkola, Nuutila, Paaspää, Pekkalankylä, Perämaa, Petsamo, Petäisentaus, Piispalanmäki, Purola, Putkinotko, Putramo, Pörölänmäki, Rajalanniemi, Ranta, Rantakylä, Rieponlahti, Ritomäki, Salminen, Sammalselkä, Suhonkylä, Suihkola, Suontaus, Suontee, Suurijärvi, Särkiskylä, Tapiola, Teerikankaanmäki, Tenhanniemi, Tervala, Tervanen, Tyyrinmäki, Valkeisenmäki, Varpanen, Vehvilä, Venetsia, Vieru, Vihanto, Viippero, Viipperonharju, Virmaanranta, Yhteislaidun ja Ylä-Kutumäki
KuvausAlueen Suonenjoki kuvaus

Pohjois-Savon maakunnassa sijaitseva, mansikoistaan maankuulu Suonenjoki on reilun 7000 asukkaan kaupunki. Sen naapurikuntia ovat Kuopio, Rautalampi, Pieksämäki, Leppävirta ja Tervo. Kaupungissa virtaa seitsemän kilometrin mittainen joki, nimeltään Suonenjoki.

Valtatien ansiosta tieyhteydet Kuopioon ja Jyväskylään ovat hyvät. Myös kaupungin läpi kulkeva junarata tarjoaa mainiot liikenneyhteydet päivittäin. Matkakeskuksesta lähtevät linja-autot vievät niin ikään matkustajia lähikuntiin.

Suonenjoen pääelinkeino on mansikan viljely. Kesäisin kaupunkiin saapuukin paljon mansikanpoimijoita muualta Suomesta ja aina ulkomailta asti. Merkittäviin työnantajiin kuuluvat kaupungin lisäksi muun muassa tienhoitolaitevalmistaja Arctic Machine Oy, liimapuupalkkivalmistaja Finland Laminated Timber Oy Ltd sekä Valio Oy Suonenjoen hillotehdas. Suonenjoella sijaitsee myös Metsäntutkimuslaitoksen toimintayksikkö.

Suonenjoella vesistö ja luonto ovat lähellä. Kaunis joki koskineen ja runsaat metsämaisemat tarjoavat vehreyttä ja luonnonläheistä asumista. Joki sopii erityisen hyvin melontaan. Pitkälle jatkuvat Iisveden ja Suonteen järvimaisemat houkuttelevat veneilijöitä ja kalastajia. Talvisin laajat ulkoilualueet muuttuvat hiihtoladuiksi, kesäisin tunnelmallisiksi lenkkeilyreiteiksi.

Tekemistä tarjoaa myös joka kesä järjestettävä, Suomen vanhimpiin kuuluva juhla, Suonenjoen Mansikkakarnevaalit. Karnevaalit keräävät jopa parikymmentä tuhatta kävijää, ja esiintyjinä nähdään aina Suomen eturiviin kuuluvia artisteja.

Tervetuloa vahvasti kehittyvälle Suonenjoelle!