Sysmä

Tältä sivulta löydät kunnan Sysmä suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Sysmä suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Sysmä
YritysLiikevaihto (euroa)
Neste Oil Sysmä2 miljoonaa
Cafe Break Finland Oy2 miljoonaa
Suomen Pakettiautokauppa Oy2 miljoonaa
Sysmän Ikkuna ja Ovi2 miljoonaa
Vesikaivohuolto Vipe Oy1 miljoonaa
Autoasi Sysmä1 miljoonaa
Rakennuspalvelu Tarvaala1 miljoonaa
Kone-Heino Oy852 tuhatta
Sysmän Sähköpalvelu Oy814 tuhatta
Sysmän Luomuherkut Oy804 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Sysmä yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sysmän Ikkuna ja Ovi15
Kone-Heino Oy10
Vesikaivohuolto Vipe Oy10
SyViRa Oy8
LVI-Aroalho Oy5
Cafe Break Finland Oy5
Sysmän Sähköpalvelu Oy5
Oval Design Oy Ltd4
Sysmän Art Plast Oy4
Autoasi Sysmä4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Sysmä
YritysKasvuprosentti
Suomen Pakettiautokauppa Oy+208.2%
Mesura Oy+89.0%
Päijänne-Mehu Oy+26.0%
SyViRa Oy+19.2%
Sysmän Koneistus ja Korjaus Oy+17.3%
Sysmän Sato Oy+15.9%
Mintek Oy+14.1%
Sysmän Sähköpalvelu Oy+13.3%
Nuoramoisten Teollisuus Oy+11.6%
Ilolan Paja Oy+9.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Sysmä
YritysPerustettu
Tmi Sekatyömies15.04.2021
Sysmän Sähkö ja Kone08.04.2021
JL Metsäpalvelut10.03.2021
Sysmet Oy11.02.2021
R-kioski Sysmä28.01.2021
Tmi Arttu Tuukkanen14.01.2021
Navetan Oy11.01.2021
Virtavirma Oy01.12.2020
Koy Mäkinen Invest02.11.2020
My Workshop Oy13.10.2020
EsittelyssäAlueen Sysmä yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Vesikaivohuolto Vipe Oy

  Vesikaivohuolto Vipe Oy on juoma- ja talousvesikaivojen huoltoihin erikoistunut yritys. Tarkastamme, puhdistamme ja kunnostamme kaivosi ammattitaidolla. Kaivoammattilaisemme ovat tarkastaneet yli 20.000 kaivoa ja kunnostaneet yli 16.000 kaivoa. Palvelemme yksityisiä sekä yrityksiä ja lisäksi teemme kaivoasioiden konsultointia julkisyhteisöille ja vesiosuuskunnille ympäri Suomea. Olemme apunasi kaikissa kaivoihin liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

 • Sysmän Sähköpalvelu Oy

  Sysmän Sähköpalvelu Oy on sähkötöihin ja vesi-ilmalämpöpumppuihin erikoistunut yritys Sysmässä. Palvelemme pääasiassa Itä-Hämeen alueella.

 • Nuohousliike M. Miettinen

  Nuohousliike M. Miettinen on Sysmässä sijaitseva nuohousalan ammattilainen. Tarjoamme lähes 20 vuoden kokemuksella monipuolisia palveluja. Nuohous on ammattilaistemme vahvinta osaamista. Kauttamme onnistuvat myös erilaiset IV-työt sekä hormisaneeraukset, ilmastointijärjestelmien puhdistukset, desinfioinnit, mittaukset ja säädöt.

 • Tilitoimisto Aureelia Ky

  Susanna Leppänen aloitti kirjanpitäjänä Sysmän Tili- ja Kiinteistötoimistossa vuonna 1992. Setänsä Aarne Niemisen perustamassa tilitoimistossa hän ehti olla töissä noin vuoden, kunnes siirtyi itse yrityksen vetäjäksi. Kiinteistötoimiston nimi vaihtui Tilitoimisto Aureeliaksi vuoden 2015 marraskuussa.

 • Sysmän kunta

  Sysmässä perinteet ja nykyaika kohtaavat. Sysmä on nykyaikainen palvelukunta, jonka toiminta perustuu menneiden sukupolvien aineelliselle ja henkiselle kulttuuriperinnölle. Tämän päivän Sysmässä kunnalliset peruspalvelut ja yksityiset kaupalliset palvelut ovat vastaavan kokoisiin kuntiin verrattuna varsin kilpailukykyiset.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Luhanka, Hartola, Padasjoki, Asikkala, Heinola ja Kuhmoinen.

Kaupunginosat
Aidanpää, Hallaharju, Hirvi-Kumu, Joutsmatka, Järvenpää, Kappelinkylä, Karilanmaa, Kirveskoski, Koivisto, Kukkolanmäki, Kymäri, Kypäränkulma, Lahdenpohja, Lappilankylä, Lepooskangas, Leppäkorpi, Liikola, Mikkolanmäki, Mynnilä, Mäyrä, Nikkaroinen, Nuoramoinen, Onkiniemi, Otamo, Palvala, Peruvesi, Pääsinniemi, Ranko, Ravioskorpi, Riihimäki, Saarenkylä, Soiniemi, Suomennurmi, Suopelto, Suurikylä, Särkilahti, Taipale, Tikkala, Unaja, Valittula, Vehmaa, Vintturi, Virtaa, Voipala, Volmarinkylä, Väihkölä ja Yläkylä
KuvausAlueen Sysmä kuvaus

Päijät-Hämeessä sijaitseva Sysmä on noin 3 750 asukkaan kunta. Mikä merkittävää, kunnassa on valtavasti vapaa-ajan asuntoja, joten kesäisin asukasluku jopa kolminkertaistuu. Naapurikuntiin kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Kuhmoinen, Luhanka ja Padasjoki.

Kesäasukkaiden myötä Sysmään on muodostunut useita kesätapahtumia. Suvisoitto, Kirkko Soi, Kirjakyläpäivät, kartanokierrokset ja monet muut tapahtumat viihdyttävät ja vetävät väkeä muualtakin. Kasvussa oleva matkailu tarjoaa alan yrittäjyydelle mitä monipuolisimpia mahdollisuuksia toimia.

Sysmän suuria toimialoja yritysmäärältään ovat maatalous, rakennusala ja kiinteistöala. Yrittäjyyteen on valjastettu arvokkaita etuja. Tontti- ja kiinteistökustannukset ovat edulliset, samoin toimitilojen vuokrat ja asumisen kulut. Maaseudun yrityksille voidaan myöntää suurempia tukia ja hankehyötyjä. Yritysten yhteistyö on tiivistä.