Tampere

Tältä sivulta löydät kunnan Tampere suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tampere suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tampere
YritysLiikevaihto (euroa)
UPM Sales Oy4 miljardia
Kalmar Finland Oy2 miljardia
Sandvik Mining and Construction Oy1 miljardia
Pirkanmaan Osuuskauppa1 miljardia
UPM Raflatac Oy720 miljoonaa
John Deere Forestry Oy576 miljoonaa
F9 Distribution Oy546 miljoonaa
Also Finland Oy471 miljoonaa
Valmet Automation Oy, Tampere413 miljoonaa
Elenia Verkko Oyj326 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tampere yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Sandvik Mining and Construction Oy2264
Pirkanmaan Osuuskauppa2202
Valmet Automation Oy, Tampere1124
Fimlab Laboratoriot Oy1116
Pirkanmaan Voimia Oy1102
Millog Oy1061
Saarioinen Oy1021
John Deere Forestry Oy803
Tukena Oy789
TAMK Pääkampus764

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tampere
YritysKasvuprosentti
Tampereen KoskiHerkku Oy+563.9%
Välkky Hoiva Oy+498.1%
JS Invest Oy+442.5%
Tammisalo Yhtiöt Oy+390.5%
SaPe Car's Oy+383.9%
Pancho Villa Tampere Hämeenkatu+364.5%
KOY Tampereen Monitoimiareena+310.2%
Vauhtiveikot.fi+309.6%
JK Kioski Oy+293.6%
Niemen Automyynti Oy+290.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tampere
YritysPerustettu
Nurminen Consulting & Trading09.07.2024
Elli Turjanmaa09.07.2024
Julia Rumyantseva07.07.2024
Comein Oy04.07.2024
VjFix04.07.2024
Pirkanmaan Ilmavirta03.07.2024
Turtolan Suutari Oy03.07.2024
Nordic Drive03.07.2024
Koti-Sheriffi03.07.2024
Lumenloimu02.07.2024
EsittelyssäAlueen Tampere yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Pirkanmaa, Tampere
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • Elenia Verkko Oyj
  Elenia-konsernin muodostavat energia-alan monipuolisia palveluita tarjoava Elenia Oy ja sähköverkkopalveluita tarjoava Elenia Verkko Oyj.
 • Elenia Oy
  Elenia-konsernin muodostavat energia-alan monipuolisia palveluita tarjoava Elenia Oy ja sähköverkkopalveluita tarjoava Elenia Verkko Oyj.
 • Autopurkaamo Fusti Oy
  Takuupurkamoketjuun kuuluvan Fusti Oy:n varaosavalikoima on todella mittava, koska maahantuomme jatkuvasti laadukkaita tuontiosia eri puolilta Keski-Eurooppaa.
 • Taksi Tampere

  Luotettavaa ja turvallista taksipalvelua Taksi Tampereelta - avoinna vuoden jokaisena päivänä 24/7

  Taksi Tampere (Tampereen Aluetaksi Oy) on vuonna 1990 perustettu täysin suomalainen, pääosin taksiyrittäjiemme omistama taksin tilausvälityskeskus. Ammattitaitoiset ja koulutetut kuljettajamme hoitavat yli kaksi miljoonaa taksikyytiä vuodessa ja välityksessämme on lähes 500 autoa. Taksi Tampere palvelee Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Pirkkalassa ja Lempäälässä. Tampereen Aluetaksi Oy toimii myös Kelan palvelutuottajana Pirkanmaalla, Etelä-Savossa sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

  Palvelemme Sinua numerosta 0100 41 31 (2,84 €/puh + 0,55 €/min + pvm/mpm) vuoden jokaisena päivänä 24/7.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Pirkkala, Lempäälä, Nokia, Kangasala, Orivesi, Ruovesi ja Ylöjärvi.

Kaupunginosat
Aitoniemi, Atala, Epilänharju, Hallila, Hankkio, Hatanpää, Haukiluoma, Hervanta, Hervantajärvi, Hyhky, Härmälä, Ikuri, Jokipohja, Järvensivu, Kaarila, Kaleva, Kalevanharju, Kalevanrinne, Kalkku, Kaukajärvi, Kauppi, Kissanmaa, Koivistonkylä, Korkinmäki, Kumpula, Kämmenniemi, Lahdesjärvi, Lakalaiva, Lamminpää, Lapinniemi, Lehtimäki, Leinola, Lentävänniemi, Lielahti, Linnainmaa, Lintulampi, Lukonmäki, Messukylä, Multisilta, Muotiala, Myllypuro, Nekala, Niemi, Niihama, Nirva, Nurmi, Olkahinen, Pappila, Peltolammi, Petsamo, Pispala, Pohtola, Polso, Pyynikki, Rahola, Rantaperkiö, Ratina, Rautaharkko, Ristimäki, Ristinarkku, Ruotula, Rusko, Ryydynpohja, Santalahti, Sarankulma, Sorila, Särkänniemi, Tahmela, Takahuhti, Tampella, Tasanne, Terälahti, Tesoma, Tohloppi, Turtola, Vehmainen, Veisu, Velaatta, Vihioja, Viiala, Viinikka, Viitapohja, Villilä, Vuohenoja ja Vuores
KuvausAlueen Tampere kuvaus

Tampere on Pirkanmaan maakuntakeskus ja Suomen väkiluvultaan kolmanneksi suurin kaupunki, naapureinaan Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala, Orivesi ja Ruovesi. Asukkaita Tampereella on noin 235 000. Se tunnetaan myös Pohjoismaiden suurimpana sisämaakaupunkina sekä maamme ensimmäisenä, historiallisena teollisuuskaupunkina.

Tampereella on erityisen vahvaa teknologian osaamista. Työpaikoista yli 70 % kattaa palvelutoimialat. Suurimpia työllistäjiä yrityksistä ovat Pirkanmaan Osuuskauppa, Saarioinen Oy ja Sandvik Mining and Construction Oy. Moni käy työssä Tampereella muilta paikkakunnilta lyhyiden etäisyyksien ja sujuvien liikenneyhteyksien ansiosta.

Matkailulla on myös oma merkityksensä Tampereen talouteen. Kaupungin vetonaula on Särkänniemen huvipuisto, joka tuo seudulle kesäisin valtavasti väkeä.

Tampere on niin ikään ylipistokaupunki. Tampereen yliopiston yhteydessä toimii teknillinen yliopisto, ja kaupungissa on myös Poliisiammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen seudun ammattiopisto.

Kulkuyhteydet ovat hyvät. Kaupungista löytyy juna-asema ja Tampere-Pirkkalan lentoasema, ja eritoten junaliikenne on aktiivista. Junalla pääsee kaikkiin ilmansuuntiin tehden asemasta yhden Suomen vilkkaimmista.