Tervo

Tältä sivulta löydät kunnan Tervo suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tervo suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tervo
YritysLiikevaihto (euroa)
LL Company Oy2 miljoonaa
Ajokaksikko Oy1 miljoonaa
Tervon Kehitys Oy959 tuhatta
Jaken Huoltamot Oy686 tuhatta
Kuljetus Huttunen Oy640 tuhatta
Pietarin Kala Oy618 tuhatta
Lohimaa Fish & Travel Oy566 tuhatta
Lounas-Ravintola Silta509 tuhatta
Elite Sales Oy486 tuhatta
Noki Oy337 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tervo yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Elite Sales Oy28
Lohimaa Fish & Travel Oy8
Ajokaksikko Oy7
Taksikehä Oy6
LL Company Oy5
Lounas-Ravintola Silta5
Kuljetus Huttunen Oy5
Moniremontti Oy4
Noki Oy3
Pietarin Kala Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tervo
YritysKasvuprosentti
LL Company Oy+38.2%
Hill Street Blues Oy+27.2%
Ajokaksikko Oy+25.2%
Nilakan taksi Oy+24.5%
Kuljetus Huttunen Oy+21.7%
Honkamäen Vesihuolto Osuuskunta+14.5%
Tervon Kehitys Oy+14.3%
Lisatrans Oy+3.1%
Noki Oy+1.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tervo
YritysPerustettu
InFi - Hyvinvoinnin Perusta10.11.2020
Peliyhtiö Eerikkala Golf Oy13.10.2020
Eimeko Oy22.07.2020
Helena Raatikainen Oy09.12.2019
Tmi Nousiainen Eetu12.11.2019
Nilakkalohi Oy28.06.2019
ASO-Myynti12.06.2019
Terästyö Kekkonen22.05.2019
EsittelyssäAlueen Tervo yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Lappalaisen Puutarha

  Lappalaisen Puutarha palvelee asiakkaitaan vapusta heinäkuun loppuun saakka puutarhamyymälänä. Meiltä saat kesäkukat koteihin, mökeille ja lahjaksi. Valikoimistamme löytyy 100 eri lajiketta. Lisäksi valikoimassamme on runsas valikoima vyöhykkeellemme sopivia puita, pensaita ja perennoja. Lisäksi löydät myymälästämme mullat, lannoitteet, ruukut sekä muut tarvikkeet puutarhan hoitoon. Meiltä voit ostaa myös lahjakortin!

 • Kuljetus Huttunen Oy

  Kuljetus Huttunen Oy tekee maanrakennus- ja maansiirtotyöt vuosien kokemuksella. Käytössämme kaksi kaivinkonetta, kolme pyöräalustaista kaivinkonetta sekä kaksi yhdistelmäautoa. Teemme mm. tienpohjat, talonpohjat sekä kunnallistekniikkaa. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • K-Market Lohiranta

  Tervolla, osoitteessa Myllytie 1 sijaitseva K-Market Lohiranta on paikallinen ja palveleva lähikauppa, jonka valikoimista löydät elintarvikkeet moneen eri tarkoitukseen ja makuun, sekä tietysti myös muut pienet kotitaloustuotteet ja -tarvikkeet. Saat meiltä myös brändilahjakortit, prepaid-liittymät, Osta & Nosta -palvelut, lahjakortit ja Veikkauksen pelit – ystävällistä asiakaspalvelua tietenkään unohtamatta. Tervetuloa asioimaan Lohirantaan. Meillä kauppias hoitaa homman!

 • Raksaheikkinen

  Raksaheikkinen on 1996 perustettu rakentamisen monipalveluyritys

 • Moniremontti Oy

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vesanto, Keitele, Rautalampi, Suonenjoki, Pielavesi ja Kuopio.

Kaupunginosat
Ahvensalmi, Eteläkylä, Eteläniemi, Haapamäki, Harinka, Hautolahti, Hautomäki, Heikkilä, Herrala, Hirvijärvi, Hirvisalmi, Huttula, Hyvölä, Joutenniemi, Kaljus, Kitula, Koivujärvi, Koivulahti, Koivuniemi, Korosmäki, Kymi, Käpysalo, Lummekangas, Luvelahti, Nilakanranta, Nuutila, Pellonpää, Pienilahti, Pirttimäki, Pohjoiskylä, Rakola, Rantakylä, Ruokolahti, Rämpsänkylä, Sikaskylä, Suokkua, Suostunkylä, Sydänmaa, Talluskylä, Uhtua, Utrianlahti, Varsapuro, Vehkaranta, Verkkokylä, Vääränniemi ja Äyskoski
KuvausAlueen Tervo kuvaus

Pohjois-Savon maakunnassa sijaitsevassa Tervossa on asukkaita hieman reilu 1600. Koska Tervossa on runsaasti vapaa-ajan asuntoja, kasvaa asukasmäärä varsinkin kesäisin tuntuvasti. Naapurikuntiin kuuluvat Suonenjoki, Vesanto, Kuopio, Keitele, Pielavesi ja Rautalampi.

Tervo on suosittu kunta kesämökkeilijöiden keskuudessa, ja vapaa-ajan asuntoja löytyykin lähes 900. Monet järvet sekä niiden yhdistelmät ovat veneilijöiden ja kalastajien suosiossa. Upea kohde on Äysköski, jossa sijaitsee tunnettu Lohimaa. Lohimaa on mahtava koskikalastus- ja aktiivilomapaikka, jossa voi myös yöpyä. Tervossa on lisäksi hyvät golfmahdollisuudet, joita edustaa Eerikkala Golf.

Tervon merkittäviin yrityksiin kuuluvat muun muassa kuljetusalan yritys Lisatrans Oy, Monirakennus Wallen Oy sekä Tarvaisen Puutarha Oy. Matkailun kehittäminen ja vapaa-ajan palvelut ovat keskeisiä elinvoiman kasvualueita. Yrityskanta on kunnassa ollut mukavassa kasvussa. Tervossa asutaan maaseudun turvassa ja rauhassa. Tervetuloa asumaan, yrittämään ja matkailemaan!