Tervo

Tältä sivulta löydät kunnan Tervo suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tervo suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tervo
YritysLiikevaihto (euroa)
Pietarin Kala Oy2 miljoonaa
Lisatrans Oy2 miljoonaa
Ajokaksikko Oy1 miljoonaa
LL Company Oy1 miljoonaa
Tervon Kehitys Oy907 tuhatta
Jaken Huoltamot Oy609 tuhatta
Kuljetus Huttunen Oy606 tuhatta
Elite Sales Oy568 tuhatta
Lohimaa Fish & Travel Oy396 tuhatta
Moniremontti Oy390 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tervo yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Elite Sales Oy52
Jaken Huoltamot Oy7
Lohimaa Fish & Travel Oy6
Nilakan taksi Oy6
LL Company Oy4
Moniremontti Oy4
Lounas-Ravintola Silta4
Kuljetus Huttunen Oy4
AmoGroup Oy3
Pietarin Kala Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tervo
YritysKasvuprosentti
Isännöintipalvelu Taito Oy+83.7%
Pietarin Kala Oy+81.4%
AmoGroup Oy+74.4%
Ajokaksikko Oy+23.0%
Tervon Kehitys Oy+17.9%
Future Horse Care Oy+14.5%
Lisatrans Oy+10.6%
Honkamäen Vesihuolto Osuuskunta+10.1%
Kuljetus Huttunen Oy+6.5%
Nilakan taksi Oy+5.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tervo
YritysPerustettu
Huuhtajankoski Adventures Oy23.05.2021
jo.ka gallery28.02.2021
MMM Group Oy16.02.2021
InFi - Hyvinvoinnin Perusta10.11.2020
Peliyhtiö Eerikkala Golf Oy13.10.2020
Eimeko Oy22.07.2020
EsittelyssäAlueen Tervo yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Lappalaisen Puutarha
  Lappalaisen Puutarha palvelee asiakkaitaan pääsiäissesongista heinäkuun loppuun saakka puutarhamyymälänä. Meiltä saat kesäkukat koteihin, mökeille sekä lahjaksi. Valikoimistamme löytyy 100 eri kesäkukkalajiketta. Lisäksi valikoimassamme on runsas valikoima vyöhykkeellemme sopivia puita, pensaita ja perennoja. Lisäksi löydät myymälästämme mullat, lannoitteet, ruukut sekä muut tarvikkeet puutarhan hoitoon. Meiltä voit ostaa myös lahjakortin!
 • Kuljetus Huttunen Oy
  Kuljetus Huttunen Oy tekee maanrakennus- ja maansiirtotyöt vuosien kokemuksella. Käytössämme yhdistelmäajoneuvoja, kolme tela-alustaista kaivinkonetta sekä kaksi pyöräkonetta. Teemme mm. tienpohjat, talonpohjat sekä kunnallistekniikkaa. Talvella hoidamme auraukset, suolaukset ja hieukotukset. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 • K-Market Lohiranta
  Tervolla, osoitteessa Myllytie 1 sijaitseva K-Market Lohiranta on paikallinen ja palveleva lähikauppa, jonka valikoimista löydät elintarvikkeet moneen eri tarkoitukseen ja makuun, sekä tietysti myös muut pienet kotitaloustuotteet ja -tarvikkeet. Saat meiltä myös brändilahjakortit, prepaid-liittymät, Osta & Nosta -palvelut, lahjakortit ja Veikkauksen pelit – ystävällistä asiakaspalvelua tietenkään unohtamatta. Tervetuloa asioimaan Lohirantaan. Meillä kauppias hoitaa homman!
 • Raksaheikkinen
  Raksaheikkinen on 1996 perustettu rakentamisen monipalveluyritys
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Vesanto, Keitele, Rautalampi, Suonenjoki, Pielavesi ja Kuopio.

Kaupunginosat
Ahvensalmi, Eteläkylä, Eteläniemi, Haapamäki, Harinka, Hautolahti, Hautomäki, Heikkilä, Herrala, Hirvijärvi, Hirvisalmi, Huttula, Hyvölä, Joutenniemi, Kaljus, Kitula, Koivujärvi, Koivulahti, Koivuniemi, Korosmäki, Kymi, Käpysalo, Lummekangas, Luvelahti, Nilakanranta, Nuutila, Pellonpää, Pienilahti, Pirttimäki, Pohjoiskylä, Rakola, Rantakylä, Ruokolahti, Rämpsänkylä, Sikaskylä, Suokkua, Suostunkylä, Sydänmaa, Talluskylä, Uhtua, Utrianlahti, Varsapuro, Vehkaranta, Verkkokylä, Vääränniemi ja Äyskoski
KuvausAlueen Tervo kuvaus

Pohjois-Savon maakunnassa sijaitsevassa Tervossa on asukkaita hieman reilu 1600. Koska Tervossa on runsaasti vapaa-ajan asuntoja, kasvaa asukasmäärä varsinkin kesäisin tuntuvasti. Naapurikuntiin kuuluvat Suonenjoki, Vesanto, Kuopio, Keitele, Pielavesi ja Rautalampi.

Tervo on suosittu kunta kesämökkeilijöiden keskuudessa, ja vapaa-ajan asuntoja löytyykin lähes 900. Monet järvet sekä niiden yhdistelmät ovat veneilijöiden ja kalastajien suosiossa. Upea kohde on Äysköski, jossa sijaitsee tunnettu Lohimaa. Lohimaa on mahtava koskikalastus- ja aktiivilomapaikka, jossa voi myös yöpyä. Tervossa on lisäksi hyvät golfmahdollisuudet, joita edustaa Eerikkala Golf.

Tervon merkittäviin yrityksiin kuuluvat muun muassa kuljetusalan yritys Lisatrans Oy, Monirakennus Wallen Oy sekä Tarvaisen Puutarha Oy. Matkailun kehittäminen ja vapaa-ajan palvelut ovat keskeisiä elinvoiman kasvualueita. Yrityskanta on kunnassa ollut mukavassa kasvussa. Tervossa asutaan maaseudun turvassa ja rauhassa. Tervetuloa asumaan, yrittämään ja matkailemaan!