Tornio

Tältä sivulta löydät kunnan Tornio suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tornio suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tornio
YritysLiikevaihto (euroa)
Outokumpu Stainless Oy Tornion tehtaat5 miljardia
Outokumpu Chrome Oy Ferrokromitehdas467 miljoonaa
Tapojärvi Oy131 miljoonaa
Manga LNG Oy73 miljoonaa
Lakkapää Tornio58 miljoonaa
Havator Oy Tornio pääkonttori55 miljoonaa
Kantojärven Metalli Oy19 miljoonaa
Tormets Oy19 miljoonaa
Kavamet-Konepaja Oy18 miljoonaa
TSV-Rakennus Oy18 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tornio yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Outokumpu Stainless Oy Tornion tehtaat1857
Tapojärvi Oy620
Outokumpu Chrome Oy Ferrokromitehdas476
Havator Oy Tornio pääkonttori252
Tormets Oy82
Lakkapää Tornio74
Kiiruna Talot Oy68
PJ-Metalli Oy57
Outokumpu Shipping Oy57
Boutique Hotel Mustaparta57

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tornio
YritysKasvuprosentti
JH Rak-Konsult Oy+358.9%
JSB Palvelu Oy+284.9%
Lapur Tekniikka Oy+260.9%
North Finncattle Ab+236.4%
Tornion Merityö Oy+230.2%
Boreal Paint Oy+163.6%
SePen Ralliautoilu ja Elämys Oy+125.7%
OTE Ohjelmistot Oy+108.0%
Sammalpeuhan Fysiikkavalmennus Oy+99.3%
Ravintola Toweri+84.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tornio
YritysPerustettu
KesTik Oy06.06.2024
Eve Design03.06.2024
Ala LKV Oy30.05.2024
TKR-Palvelut Ky28.05.2024
Talli Laivakangas Oy16.05.2024
Paula Lahti13.05.2024
De-luxe Nails02.05.2024
Tekevä Lappia Osuuskunta29.04.2024
Hvac Partners Oy19.04.2024
Ihan puskissa04.04.2024
EsittelyssäAlueen Tornio yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Datadrivers Oy
  Monipuolinen selainpohjainen Webauto on palvelu koulutusten hallinnointiin, joka sopii erityisesti autokoulujen, ammatti, -ja aikuisopistojen sekä logistiikan koulutuskeskuksien käyttöön. Saatavilla siitä on myös yritysten käyttöön oma palvelu, joka yhdistää koulutustiedot automaattisesti kouluttajien Webauto-palveluista.
 • Väriraitti Oy
  Väriraitti on vuonna 1980 perustettu sisustajan erikoisliike ja paratiisi Länsirajalla. Myymälässä on asiantunteva ja palveleva henkilökunta. Meiltä saat sisustussuunnittelua niin kaakelointiin, tapetointiin kuin maalamiseen. Saat oikeat neuvot ja niksit, jotta oikea tuote tulee oikeaan paikkaan. Meillä on takana alan huipputavarantoimittajat, joka takaa, että tuotteemme ovat laadukkaita ja ajanmukaisia.
 • Tornion Autotarvike Oy/ Autokorjaamo

  Autojen varaosat, laaja valikoima! Nyt myös autokorjaamo-palvelut meiltä!

  Autotarvikkeemme ja varaosamme tulevat tunnetuilta laatumerkeiltä, kuten Varta, Bosch, Sachs, Thule, Defa, Mobil, Lemförder, Castrol, Hella, Total ja Gulf. Valikoimastamme löytyvät myös henkilöautojen akut, akkulaturit, lisävalot, polttimot, alustaosat, kattotelineet, jarruosat, öljyt ja jäähdytinnesteet.

  Tornion Autotarvike tarjoaa laadukkaat autojen varaosat, tarvikkeet ja varusteet nopeasti sekä asiantuntevasti. Asiakkaamme antavat meille kiitosta etenkin erinomaisesta ammattiosaamisestamme ja joustavuudestamme: koulutettu henkilökuntamme palvelee vuosien ammattitaidolla ja varmuudella.

  Autamme sekä yrityksiä että yksityisasiakkaita löytämään juuri oikeat tuotteet tarpeisiinsa, olipa kyse lisävaloista, akuista, alustaosista tai jostain muusta. Valikoimassamme ovat merkkiliikkeiden käyttämät laatutarvikkeet ja alkuperäiset varaosat, kuten Varta-akut, Bosch-tuotteet, Mobil-öljyt ja eri moottorivalmistajien luokitusten mukaiset jäähdytinnesteet.

  Palvelemme Torniossa hyvien liikenneyhteyksien varrella Teollisuuskadulla. Erinomainen asiakaspalvelu on toimintamme ydin ja siten joustavat ja nopeat toimitukset ovat ylpeyden aiheemme. Mikäli tarvitset korjaus- ja asennuspalveluita, ohjaamme sinut asiantuntevan autokorjaamon hoteisiin. Tiloissamme toimii myös tuning-tuotteita ja autojen virityksiä tarjoava JS-Tuning. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset tuning-osia.

  NYT MYÖS AUTOKORJAAMOPALVELUT MEILTÄ! Mikähän tahansa automerkkisi onkin, tuo se meille huoltoon. Teemme ilmastointihuollot, öljynvaihdot, rengastyöt, että voi taas turvallisesti jatkaa matkaa.

  OTA YHTEYTTÄ!

 • Lakeva Oy

  Olemme Torniolainen yritys, joka tarjoaa maanrakennusalan palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille Keminmaan ja Tornion alueella. Tarjontaamme kuuluu:

  • Pohjarakentaminen
  • Kaivuutyöt
  • Viherrakentaminen
  • Teiden teko
  • Maa-aineksen siirrot
  • Jätevesijärjestelmät -Salaojitukset -Jätevesijärjestelmien myynti, asennus, suunnittelu Olemme erikoistuneet talojen ja hallien pohjatöihin sekä teiden tekoon. Pohjatöiden yhteydessä laitamme yleensä myös pihat ja nurmikot kuntoon. Teemme erilaisia projekteja urakkatyönä, mutta myös pidempiaikaiset sopimukset onnistuvat. Vuokraamme myös peräkärryjä. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 • Hammashoitola Intakti Oy
  Olemme Torniossa toimiva perinteinen hammashoitola ja haluamme panostaa asiakaslähtöiseen tyytyväisyyteen.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Keminmaa, Kemi, Tervola ja Ylitornio.

Kaupunginosat
Aapajoki, Aapajärvi, Aaronpää, Ahonkumpu, Ahonpää, Ala-Raumo, Ala-Vojakkala, Alatornio, Arpela, Haapamaanperä, Heikinjuntinperä, Hellälä, Hoolinpää, Hornela, Husanpää, Huukinpää, Höynälänmaa, Isopalo, Isosaari, Itäpää, Juhannussaari, Järkänmäki, Kaakamo, Kaisajoki, Kalkkimaa, Kantojärvi, Karunki, Keräsenpää, Keskimäki, Kirkonmäki, Kiviranta, Korkeamaa, Korpikylä, Koskenranta, Kourilehto, Kukkola, Kummunmäki, Kuusimaa, Kyläjoki, Könölä, Laivajärvi, Laivaniemi, Lautamaa, Liakka, Longinpää, Luotomäki, Luukkaanperä, Länsipää, Martimo, Miukki, Mustajärvi, Mustakumpu, Mustaranta, Nahkiaisoja, Napinpää, Nikunmäki, Nivanpää, Näätsaari, Ojanahonmäki, Ollakka, Oravaisensaari, Pakankangas, Palokangas, Palorova, Palosaari, Palovaara, Pekanlehto, Pekkala, Pikku-Berliini, Pirkkiö, Pruikkosenpää, Pudas, Pukinlehto, Puuluoto, Pyörnynpää, Rahkosenmäki, Rantamaanmäki, Rautionpää, Ristonpää, Rousunpää, Ruottala, Ryynäsenpää, Saarenpää, Salminpää, Salonkylä, Sattajärvi, Saukkolanpää, Särkinärä, Talonmäki, Tieksonaho, Torppi, Uusijärvi, Vaaralehto, Varajärvi, Viidanpää, Virkkumaa, Vojakkalanaho, Vonkavaara, Yli-Kaakamo, Yli-Liakka, Yli-Raumo, Yli-Vojakkala ja Äijähuhta
KuvausAlueen Tornio kuvaus

Lapin maakunnassa, Ruotsin rajalla sijaitseva Tornio on vilkas ja kehittyvä rajakaupunki sekä Tornionjokilaakson keskus. Tornio on tärkein Suomen ja Ruotsin välinen rajanylityspaikka, joka muodostaa kaksoiskaupungin Ruotsin puolella sijaitsevan rajanaapurin, Haaparannan, kanssa. Kaupungit tekevät myös paljon yhteistyötä. Muita Tornion naapurikuntia ovat Kemi, Keminmaa, Tervola ja Ylitornio.

Tornio on valtatie 29:n ja 21:n alkupää, joten perille pääsee nopeasti autoillen. Rautatiet johtavat Torniosta Ouluun, Kolariin ja Haaparannalle. Tornion sataman liikenne koostuu pääosin Outokumpu Oyj:n ruostumattoman teräksen viennistä. Lentäenkin pääsee lähelle, sillä Kemi-Tornion lentoasema sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Torniosta.

Kaksoiskaupunki TornioHaparanda on kansainvälinen kohtaamispaikka. Tornio tunnetaan vireänä teollisuuskaupunkina, jonka merkittävin työnantaja on ruostumatonta terästä valmistava Outokumpu. Toiseksi suurin työnantaja ja liikevaihtoa tuottava yritys on Tapojärvi Oy. Teräs- ja konepajateollisuuden lisäksi paikallisten yritysten osaamisaloja ovat muun muassa kauppa ja matkailu.