Turku

Tältä sivulta löydät kunnan Turku suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Turku suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Turku
YritysLiikevaihto (euroa)
Meyer Turku Oy1 miljardia
Bayer Oy902 miljoonaa
HKScan Finland Oy877 miljoonaa
Turun Osuuskauppa786 miljoonaa
Motonet Turku431 miljoonaa
Turku Energia Oy - Åbo Energi Ab386 miljoonaa
Wallac Oy256 miljoonaa
Lämpöpuisto Oy248 miljoonaa
Soinitilat Oy203 miljoonaa
2M-IT Oy176 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Turku yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
HKScan Finland Oy2390
N-Clean Turku2249
Meyer Turku Oy1961
Turun Osuuskauppa1714
Motonet Turku1469
Bayer Oy1043
Turun ammattikorkeakoulu917
Kaarea Oy916
2M-IT Oy797
Wallac Oy653

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Turku
YritysKasvuprosentti
NorthCrypto Oy+644.3%
Amiko Turku Oy+455.0%
Drontti Oy+431.3%
Riverco Group Oy+394.6%
Tuuremax Oy+371.8%
Rakennusliike Haka Oy+364.4%
Brage Dataware Oy+362.2%
EnerZ Oy+357.9%
Devonia Oy+349.0%
Precordior Oy+319.4%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Turku
YritysPerustettu
Tmi Jutta Virta17.06.2024
Tmi Janica Virta17.06.2024
Onni Laustola16.06.2024
Jussin Paamaja08.06.2024
Merimec Oy07.06.2024
Hussein Kebab Oy06.06.2024
ChouFonii Oy05.06.2024
Baran Parturi03.06.2024
RTM Palvelut Oy02.06.2024
NK Olohuone Oy30.05.2024
EsittelyssäAlueen Turku yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • LähiTapiola Varsinais-Suomi, Turku
  LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Omistaja-asiakkaita meillä on lähes 1,6 miljoonaa ja työntekijöitä noin 3 800.
 • Turun Hinauspalvelu

  Hoidamme autosi hinauksen tai tielle noston nopeasti ja ammattitaidolla koko Varsinais-Suomen alueella - myös saaristossa. Autamme renkaan vaihdossa tai voimme monesti myös paikata renkaan tien päällä. Löydämme ratkaisun ajoneuvosi käynnistyspulmissa, sekä 12 V, että 24 V.

  Avaamme lähes kaikkien autojen ovet avaimien jäätyä sisälle autoon.

  Pyrimme siihen, että matkasi voi jatkua mahdollisimman nopeasti.

  Hinaus lähimmälle korjaamolle tai korjaus paikan päällä on useimmiten sinulle täysin maksutonta. Mikäli sinulla on voimassaoleva autopalveluvakuutus, laskutamme suoraan vakuutusyhtiötäsi vakuutusehtojesi mukaisesti. Mikäli sinulla ei ole avustusta korvaavaa vakuutusta, kysy tarjoustamme. Maksutapoina meillä kayvät kaikki yleisimmät kortit, sekä käteinen raha. Voimme myös laskuttaa saatuamme myönteisen luottopäätöksen - tällöin saat pitkänkin maksuajan.

  Soita Turun Hinauspalvelun 24h numeroon 0207700774, niin saat nopeasti apua.

  Suoritamme raskaan kaluston hinauksia Turussa ja kaikkialla Varsinais-Suomessa monipuolisella kalustollamme. Myös hankalista paikoista 4x4 ja 6x6 hinausautojemme avulla.

  Raskaan kaluston hinaus Vinssaus Tielle nosto Ylös veto Onnettomuuspaikan raivaus

 • Turun Seudun Osuuspankki Puutorin konttori

  OP Ryhmän valtakunnalliset palvelunumerot

  • Henkilöasiakkaan pankkipalvelu 0100 0500 (ma-pe 8-16, korttiasiat ma-pe 8-19) pvm/mpm

  • yritysasiakkaan pankkipalvelu 0100 05151 (ma-pe 8-16) pvm/mpm

  • Pohjola Vakuutuksen palvelut 0303 0303 (ma-pe 8-17, Pohjola Vahinkoapu 24h) kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0835 e/puhelu sekä 0,12 e/min

  • korttien sulkupalvelu 0100 0555 (24h)

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

  Osuuspankit ovat osa OP Ryhmää. OP Ryhmän muut valtakunnalliset palvelunumerot löydät kotisivuiltamme.

 • Turun Vapaavarasto Oy
  Vuonna 1964 perustettu Turun Vapaavarasto on tehokkaiden varastointipalveluiden tarjoaja Turussa.
 • Asianajotoimisto Heikki Sillanpää Oy
  Asianajotoimisto Heikki Sillanpää Oy on kokenut oikeusalan yritys Turussa. Palvelemme niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin erilaisissa lakiasioissa vuosien kokemuksella. Asianajopalvelut hoidamme voimassa olevien säädösten mukaisesti sekä kustannustehokkaasti. Olemme Suomen Asianajajaliiton jäsen!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Raisio, Aura, Rusko, Kaarina, Nousiainen, Lieto, Mynämäki, Naantali, Pöytyä ja Parainen.

Kaupunginosat
Artukainen, Etelä-Paattinen, Friskala, Haarla, Haihu, Halinen, Harittu, Hepokulta, Huhkola, Huhtaraivio, Härkämäki-Jyrkkälä, Ikkala-Tortinmäki, Illoinen, Ilpoinen, Impivaara, Iso-Heikkilä, Ispoinen, Itäharju, Itäranta, Jänessaari, Kaerla, Kaistarniemi, Kakskerta, Kastu, Katariina, Keskusta, Kinnari, Kohmo, Koivula, Koroinen, Korppolainen, Kukola, Kupittaa, Kurala, Kähäri, Kärsämäki, Lauste, Lauttaranta, Luolavuori, Länsi-Maaria-Jäkärlä, Länsikeskus, Länsinummi, Maanpää, Metsäkylä, Moikoinen, Moisio, Moisio-Kanervamäki, Nummenmäki, Nättinummi, Oriketo, Oriniemi, Orjasmäki, Paattinen, Pahaniemi, Pakurla, Paltta, Pansio, Papinsaari, Peltola, Perno, Pihlajaniemi, Piipanoja, Pikisaari, Pitkämäki, Pläkkikaupunki, Pohjola, Pääskyvuori, Rahti-Satama, Ruissalo, Runosbacken, Runosmäki, Ruohonpää, Räntämäki, Saarenoja, Saramäki, Saramäki-Paimala, Satava, Sirkkala, Skanssi, Suikkila, Suitturi, Särkilahti, Tasto, Tekkala, Telakka, Toijainen, Uittamo, Urusvuori, Vaala, Varissuo, Vasaramäki, Virusmäki-Raunistula, Vähäheikkilä, Vätti, Yliopisto ja Yo-Kylä
KuvausAlueen Turku kuvaus

Turku on Varsinais-Suomen maakunnan keskus sekä Itämeren alueen kasvukeskus. Se on myös kulttuuri- ja matkailukaupunki, opiskelukaupunki sekä Suomen vanhin kaupunki. Turussa asuu lähes 200 000 asukasta ja seutukunnan alueella luku kipuaa 330 000:een.

Turussa on monipuolinen elinkeinorakenne ja dynaamisia yrityksiä. Suurimpiin yrityksiin kuuluvat HKScan, joka on johtava pohjoismainen ruokatalo sekä Meyer Turku Oy, joka tunnetaan yhtenä Euroopan johtavana laivanrakennusyrityksenä. Niin ikään suuryhtiöihin lukeutuu terveydenhuollon ja maatalouden tuotteita valmistava Bayer Oy.

Turussa puuhataan monia merkittäviä hankkeita. Näitä ovat mm. Ratapihan tapahtuma- ja elämyskeskus, Tiedepuiston kampushanke sekä kauppatorin uudistus. Kaupungissa toimii niin ikään kattava yhteistyöverkosto Turku Business Region, joka kokoaa yhteen seutukunnan 22 000 yritystä, kuusi tiede- ja ammattikorkeakoulua sekä muita toimijoita innovoimaan uusia tuotteita ja palveluita sekä yritysten kasvua.

Opiskelukaupunkina Turku on vertaansa vailla. Kaupungissa toimii useita korkeakouluja tasokkaalla ammatti- ja asiantuntijaopetuksella: Turun yliopisto, joka kuuluu Suomen suosituimpiin yliopistoihin, ruotsinkielinen Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Diakoniammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Niin ikään Turun ammatti-instituutissa voi opiskella mitä monipuolisimpia aloja.

Turku on täynnä tapahtumia. Joulukaupunki ja Vanhan ajan joulumarkkinat, kesäiset Keskiaikamarkkinat, yksi Suomen johtavia ja vanhimpia kulttuurikarkeloita edustava Ruisrock sekä monet muut festivaalit ja tapahtumat elävöittävät entisestään kaupunkia tuoden myös merkittävää taloudellista hyötyä seudulle.

Kaupunki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksiä äärellä. Laivareitti Turku-Tukholma-välillä, lentokenttä, parin tunnin bussi- ja junayhteys Helsingistä ja Tampereelta unohtamatta sisäistä, kattavaa ja toimivaa joukkoliikennettä tekevät liikkumisesta sujuvaa.