Tuusniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Tuusniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tuusniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tuusniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Ramago Oy12 miljoonaa
Paakkilan Konepaja Oy6 miljoonaa
Harpa Oy4 miljoonaa
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy3 miljoonaa
Savon Konetyö osakeyhtiö2 miljoonaa
Kuopion Tiehoito Oy1 miljoonaa
Kuljetusliike Tervo645 tuhatta
Tuusniemen Aluelämpö Oy626 tuhatta
Teboil Tuusniemi Kirkonkylä Huoltoasema556 tuhatta
Tuusniemen Sora Oy554 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tuusniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Paakkilan Konepaja Oy44
Ramago Oy24
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy12
Harpa Oy7
Kuljetusliike Tervo5
OivaApu Tirkkonen Oy5
Teboil Tuusniemi Kirkonkylä Huoltoasema5
Tuusniemen AD-Autohuolto5
Kestohitsaus Oy4
Tuusniemen Sora Oy3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tuusniemi
YritysKasvuprosentti
Tuusvesi Oy+289.3%
Erämatkailu Happonen+128.9%
Harpa Oy+48.8%
Silkkivilla Oy+33.9%
Ramago Oy+27.4%
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy+22.1%
Savon Konetyö osakeyhtiö+18.7%
Tuusniemen Virastotalo Oy+17.8%
Tuusniemen Pankinkulma Kiinteistö Oy+15.2%
Kuopion Tiehoito Oy+13.5%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tuusniemi
YritysPerustettu
tmi s kasanen02.07.2024
Medifor Oy11.05.2024
Tmi Suvi Keinänen01.03.2024
Monipalvelu Hellberg19.02.2024
Elenan ompelimo08.02.2024
Konevälitys Kärkkäinen28.11.2023
Jaakko E. Miettinen06.07.2023
JH Kalkinlevitys Oy13.06.2023
Sähkö Kylmä Lämpö Oy31.01.2023
Viimahäntä25.10.2022
EsittelyssäAlueen Tuusniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tuusniemen Osuuspankki

  Kassapalvelut ma, to 10-13. Muut palvelut arkisin ajanvarauksella.

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Riistaveden Osuuspankki

  Ajanvarauksella ma-pe 9-16, kassa ilman ajanvarausta 9-11

  Muut palvelunumerot Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500 (pvm/mpm) OP Sulkupalvelu 24 h/vrk 0100 0555 (pvm/mpm) Yritysasiakkaan pankkipalvelut 0100 05151 (pvm/mpm) Pohjola Vakuutus 0303 0303 (0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (hinta sisältää ALV:n))

  OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja täysin asiakkaidensa omistama. OP:n perustehtävänä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

 • Tuusniemen Sora Oy

  Tarjoamme monipuolisia kuljetus- ja maanrakennusalan palveluja Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Asiakkaitamme ovat yksityiset- ja yritysasiakkaat sekä julkinen sektori.

  Tuusniemen Sora Oy toimittaa sorat, murskeet ja sepelit sekä ruokamultaa. Tarjoamme myös kuljetuspalveluja, kuten likakaivojen tyhjennykset, vaihtolavat ja lavettikuljetukset.

  Palveluihimme kuuluvat myös murskaus- ja seulontapalvelut sekä kauttamme saat myös kaikki maanrakennustyöt.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Valttinamme monipuolisuus

  Tuusniemen Sora ja Kuljetusliike Tervo yhdistyivät yrityskaupan myötä keväällä 2016. Tuusniemen Soran kautta saa nyt myös Kuljetusliike Tervon palvelut, kuten likakaivojen tyhjennykset ja vaihtolavat.

  Tuusniemen Sora on palvellut asiakkaita maa-ainestoimituksissa ja maanrakennustöissä vuosikymmeniä. Myös Kuljetusliike Tervolla on pitkä historia alueen kuljetuspalvelujen tarjoajana. Nyt kaksi pitkänlinjan yriystä tarjoaa entistä monipuolisemmat palvelut lähialueen asukkaille ja yrityksille sekä julkiselle sektorille.

  Tuusniemen Sora -kestävällä pohjalla.

 • Kuljetusliike Tervo

  Elintarvikekuljetukset:

  Maidon kuljetus on kuulunut yrityksemme palveluihin alusta asti. Nykyään teemme maidon jakelukuljetuksia Valion jälleenmyyjille sekä suurtalouskeittiöille Pohjois-Savon alueella.

  Hoidamme pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Valion maidon jakelukuljetukset vankalla kokemuksella.

  Käytössämme on kaksi jakeluautoa, jotka liikennöivät Koillis-Savon alueella.

  Tytäryhtiömme Tuusniemen Sora Oy

  www.tuusniemensora.fi

  • Likakaivojen tyhjennykset

  -Sorat, murskeet ja sepelit perille toimitettuna.

  -Ruokamultaa

  -Murskaus ja seulontapalvelut

  -Kaikki maanrakennustyöt

  -Maanrakennuspalvelut ja maa-aineskuljetukset

  Kolmannessa polvessa

  Yrityksen toiminta alkoi vuonna 1953, kun autoilija Eino Tirkkonen perusti kuorma-autoyrityksen Tuusniemelle. Hän alkoi tehdä maidonkuljetuksia Tuusniemen meijerille, aluksi pystökeräilynä ja sitten imukeräilynä alueen maitotiloilta.

  Vuonna 1989 maidon imukeräily vaihtui maidon jakelukuljetukseen kaupoille ja suurtalouskeittiöille. Samoihin aikoihin, vuonna 1991, tapahtui yrityksessä sukupolven vaihdos, kun Eino Tirkkosen tytär Pirjo alkoi jatkaa isänsä työtä yhdessä miehensä Hannu Tervon kanssa.

  Vuonna 2015 perheen tyttäret, Sanna ja Sannimari sekä Sannan mies, Iisakki Tukiainen ottivat vetovastuun yrityksestä ja pyörittävät yrityksen toimintaa kolmantena sukupolvena. Lisäksi yritys työllistää 3–6 työntekijää tarpeen mukaan.

 • Ramago Oy
  RAMAGO Oy - Hyvällä Mallilla -. Olemme vuonna 2018 perustettu rakennusliike, joka on keskittynyt vaativaan maa-, vesi- ja betonirakentamiseen. Toimialueemme ulottuu Pohjois-Savosta koko Suomen alueelle. Toimintamme lähtökohta on, että tilaajan työlle asettamat turvallisuus- ja laatutavoitteet täyttyvät. Teemme pääsääntöisesti töitä sopimusasiakkaillemme infrarakentamiseen (vaativat pohjanrakennustyöt, kaatopaikkarakentaminen, teollisuuden maanalaiset putkistot), vesirakentamiseen (padot, vesialtaat, vesilaitosrakentainen) sekä betorakentamiseen (perustustyöt, vesitiiviit betonirakenteet) liittyen. Ota yhteyttä!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Outokumpu, Kaavi, Heinävesi, Leppävirta ja Kuopio.

Kaupunginosat
Anaski, Enonsalo, Haalila, Haapokangas, Happola, Harakkamäki, Harjuntaus, Hauranki, Hieru, Hiidenlahti, Hoikka, Humppala, Jussinpelto, Juurikkamäki, Kalhulamminaukea, Kankaismäki, Kiukoonniemi, Kohma, Koivulahti, Koivumäki, Kojanlahti, Kolmikanta, Konttimäki, Kortilansalo, Kosula, Kuivinjärvensalo, Kuivinniemi, Kulajoki, Kumpulankylä, Lapinjärvi, Laukansalo, Laukka-aho, Leppäranta, Levälahti, Liukonpelto, Loukeinen, Lähemäki, Melalahti, Miettilä, Mustinjärvi, Ohtaanniemi, Oravinlahti, Paakkila, Pahkalahti, Pajumäki, Pantamäki, Pentinlahti, Pentumäki, Petäjämäki, Pilkko, Pinolansalo, Pohjoispää, Poutilanmäki, Pärsnämäki, Ranta-Kosula, Rantakylä, Riistavesi, Ritoniemi, Ruokonen, Rusila, Ruskila, Ruukinkylä, Ruunajoki, Räsälänkylä, Rötikkö, Saahkari, Salmenkylä, Salonkylä, Saunajärvi, Saunaniemi, Soittu, Soitunsalo, Summa, Suontaus, Susijärvi, Susiniemi, Tulikallio, Turulanranta, Tuusjärvi, Törisevä, Ukonlahti, Vehmasmäki, Viholankylä, Viitajoki, Viitajärvi ja Viitamäki
KuvausAlueen Tuusniemi kuvaus

Tuusniemi on luonnonkaunis, noin 3 000 asukkaan kunta Itä-Suomen keskipisteessä. Se sijaitsee valtatie 9:n varrella Kuopion ja Joensuun puolivälissä, Pohjois-Savossa. Tuusniemi tunnetaan oikeitten immeisten pitäjänä, jossa voi asua ja yrittää rauhallisessa maaseutuympäristössä. Pienestä ja idyllisestä kunnasta on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Kuopioon ja Joensuuhun.

Tuusniemi on leppoisa kesämökki- ja asuinkunta, josta löytyy upeita rantatontteja asumiseen ja mökkeilyyn. Loma-aikoina kunnan väkimäärä kaksinkertaistuu ja monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet saavat ihmiset viihtymään. Tuusniemen talous on kunnossa ja palvelut pelaavat. Erityisesti puistosataman, teollisuusalueen ja liikekeskustan palveluiden kehittämiseen panostetaan aktiivisesti.

Alueen eniten liikevaihtoa tuottava yritys ja suurin työnantaja oli vuonna 2019 Paakkilan Konepaja Oy. Kunnassa toimii myös kehittämisyhtiö Tuusniemen Teollisuus Oy, jonka tavoitteena on kehittää alueen elinkeinoelämää.