Tuusniemi

Tältä sivulta löydät kunnan Tuusniemi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Tuusniemi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Tuusniemi
YritysLiikevaihto (euroa)
Ramago Oy6 miljoonaa
Paakkilan Konepaja Oy4 miljoonaa
Harpa Oy2 miljoonaa
Maanrakennus Martikainen Oy2 miljoonaa
Eikala Oy2 miljoonaa
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy2 miljoonaa
Savon Konetyö osakeyhtiö1 miljoonaa
Kuopion Tiehoito Oy927 tuhatta
Kuljetusliike Tervo677 tuhatta
Tuusniemen Sora Oy624 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Tuusniemi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Paakkilan Konepaja Oy42
Ramago Oy14
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy8
Kuljetusliike Tervo7
Piwin Pulla ja Burger Oy5
Eikala Oy4
OivaApu Tirkkonen Oy4
Kestohitsaus Oy4
Pohjois-Savon Timpurit Oy3
Tuusniemen AD Autohuolto3

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Tuusniemi
YritysKasvuprosentti
Tuusvesi Oy+131.0%
Harpymil Trading Oy+88.2%
Haketuspalvelu M. Väisänen Oy+21.1%
Piwin Pulla ja Burger Oy+21.0%
Harpa Oy+19.8%
Tuusniemen Virastotalo Oy+17.8%
Tuusniemen Pankinkulma Kiinteistö Oy+15.2%
Metsähepet Oy+13.0%
Tuusniemen Sora Oy+11.9%
Savon Konetyö osakeyhtiö+9.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Tuusniemi
YritysPerustettu
Tomi Motors02.03.2022
Raudoitustyö Kolari Oy31.12.2021
LAB Lattiat Oy19.09.2021
Tenho Holopainen & Tenecasters18.07.2021
Makex Oy05.07.2021
N.A.M-voiteet22.06.2021
PilviPojat Oy27.05.2021
Tmi Vesa Hartikainen10.05.2021
Jumeka19.04.2021
Tuustech Oy14.04.2021
EsittelyssäAlueen Tuusniemi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tuusniemen Osuuspankki
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Maanrakennus Martikainen Oy
  Maanrakennusta kokemuksella. Maanrakennus Martikainen Oy on maanrakennukseen keskittyvä yritys, joka on perustettu vuonna 1964. Yritys tarjoaa maanrakennusalan konepalveluja vuokraus- ja urakkaperiaatteella. Toiminta perustuu vuosikymmenten kokemukseen ja nykyaikaiseen tekniikkaan. Yrityksen laadunvarmistus on toteutettu yrityskohtaisen laatujärjestelmän avulla. Henkilökunnalla on suoritettuna mm. kuljettajatutkinnot, tulityökurssit, tieturvakurssit, työturvakoulutus, sekä yrityksen sisäiset laatuun ja turvallisuuteen liittyvät koulutukset. Henkilökuntaa yrityksellä on 7-10 henkilöä. Maanrakennus Martikainen Oy:n yhteyshenkilöiden tiedot ja verkkolaskutusosoitteemme löydät kotisivuiltamme. Ota yhteyttä!
 • Parturi-Kampaamo Hiuskulma Sonja Harlamoff
  Tervetuloa hyvän asiakaspalvelun parturi-kampaamoon!Vahvuutenamme on jatkuva koulutus, kiireettömyys ja nimenomaan hyvä asiakaspalvelu. Meillä toteutetaan myös ammoniakki- ja tuoksuvapaat hiusten värikäsittelyt. Cry Baby kestomascara on valloittava uutuus. Olet lämpimästi tervetullut!Palveluihimme kuuluvat:Hiusten leikkaukset ja värjäyksetHiusten hoitokäsittelytRipsien ja kulmien värjäys ja muotoiluMeikkauspalveluIntialainen päänhierontaOTA YHTEYTTÄ JA VARAA OMA AIKASI!
 • Tuusniemen kunta
  Tervetuloa Tuusniemelle. Tuusniemen luonnonkaunis kunta sijaitsee Itä-Suomen keskipisteessä, Kuopion ja Joensuun puolivälissä 9-tien varrella. Tuusniemi on ylpeä Pohjois-Savon maakuntajärveksi valitusta Juojärvestä, Seinävuoren rotkolaaksosta sekä kuntakeskuksen satama-alueesta. Kansallismaisemana tunnettu Heinäveden reitti kanavineen mahdollistaa pääsyn Valamon luostariin ja Saimaan kanavan kautta kaikille maailman merille. Tuusniemi tunnetaan oikeitten immeisten pitäjänä sekä leppoisana kesämökki- ja asuinkuntana, jonka talous on kunnossa ja palvelut pelaavat. Upeita tontteja rannalla tai rannan läheisyydessä löytyy asumiseen ja mökkeilyyn mm. Pahkasalosta, Hietarannasta ja Pappilanniemestä. Loma-aikoina Tuusniemen monipuoliset matkailu- ja ohjelmapalvelut sekä muut vapaa-ajanviettomahdollisuudet saavat ihmiset viihtymään. Tervetuloa Tuusniemelle!
 • Tuusniemen Sora Oy

  Tarjoamme monipuolisia kuljetus- ja maanrakennusalan palveluja Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella. Asiakkaitamme ovat yksityiset- ja yritysasiakkaat sekä julkinen sektori.

  Tuusniemen Sora Oy toimittaa sorat, murskeet ja sepelit sekä ruokamultaa. Tarjoamme myös kuljetuspalveluja, kuten likakaivojen tyhjennykset, vaihtolavat ja lavettikuljetukset.

  Palveluihimme kuuluvat myös murskaus- ja seulontapalvelut sekä kauttamme saat myös kaikki maanrakennustyöt.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Valttinamme monipuolisuus

  Tuusniemen Sora ja Kuljetusliike Tervo yhdistyivät yrityskaupan myötä keväällä 2016. Tuusniemen Soran kautta saa nyt myös Kuljetusliike Tervon palvelut, kuten likakaivojen tyhjennykset ja vaihtolavat.

  Tuusniemen Sora on palvellut asiakkaita maa-ainestoimituksissa ja maanrakennustöissä vuosikymmeniä. Myös Kuljetusliike Tervolla on pitkä historia alueen kuljetuspalvelujen tarjoajana. Nyt kaksi pitkänlinjan yriystä tarjoaa entistä monipuolisemmat palvelut lähialueen asukkaille ja yrityksille sekä julkiselle sektorille.

  Tuusniemen Sora -kestävällä pohjalla.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Outokumpu, Kaavi, Heinävesi, Leppävirta ja Kuopio.

Kaupunginosat
Anaski, Enonsalo, Haalila, Haapokangas, Happola, Harakkamäki, Harjuntaus, Hauranki, Hieru, Hiidenlahti, Hoikka, Humppala, Jussinpelto, Juurikkamäki, Kalhulamminaukea, Kankaismäki, Kiukoonniemi, Kohma, Koivulahti, Koivumäki, Kojanlahti, Kolmikanta, Konttimäki, Kortilansalo, Kosula, Kuivinjärvensalo, Kuivinniemi, Kulajoki, Kumpulankylä, Lapinjärvi, Laukansalo, Laukka-aho, Leppäranta, Levälahti, Liukonpelto, Loukeinen, Lähemäki, Melalahti, Miettilä, Mustinjärvi, Ohtaanniemi, Oravinlahti, Paakkila, Pahkalahti, Pajumäki, Pantamäki, Pentinlahti, Pentumäki, Petäjämäki, Pilkko, Pinolansalo, Pohjoispää, Poutilanmäki, Pärsnämäki, Ranta-Kosula, Rantakylä, Riistavesi, Ritoniemi, Ruokonen, Rusila, Ruskila, Ruukinkylä, Ruunajoki, Räsälänkylä, Rötikkö, Saahkari, Salmenkylä, Salonkylä, Saunajärvi, Saunaniemi, Soittu, Soitunsalo, Summa, Suontaus, Susijärvi, Susiniemi, Tulikallio, Turulanranta, Tuusjärvi, Törisevä, Ukonlahti, Vehmasmäki, Viholankylä, Viitajoki, Viitajärvi ja Viitamäki
KuvausAlueen Tuusniemi kuvaus

Tuusniemi on luonnonkaunis, noin 3 000 asukkaan kunta Itä-Suomen keskipisteessä. Se sijaitsee valtatie 9:n varrella Kuopion ja Joensuun puolivälissä, Pohjois-Savossa. Tuusniemi tunnetaan oikeitten immeisten pitäjänä, jossa voi asua ja yrittää rauhallisessa maaseutuympäristössä. Pienestä ja idyllisestä kunnasta on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Kuopioon ja Joensuuhun.

Tuusniemi on leppoisa kesämökki- ja asuinkunta, josta löytyy upeita rantatontteja asumiseen ja mökkeilyyn. Loma-aikoina kunnan väkimäärä kaksinkertaistuu ja monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet saavat ihmiset viihtymään. Tuusniemen talous on kunnossa ja palvelut pelaavat. Erityisesti puistosataman, teollisuusalueen ja liikekeskustan palveluiden kehittämiseen panostetaan aktiivisesti.

Alueen eniten liikevaihtoa tuottava yritys ja suurin työnantaja oli vuonna 2019 Paakkilan Konepaja Oy. Kunnassa toimii myös kehittämisyhtiö Tuusniemen Teollisuus Oy, jonka tavoitteena on kehittää alueen elinkeinoelämää.