Urjala

Tältä sivulta löydät kunnan Urjala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Urjala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Urjala
YritysLiikevaihto (euroa)
YIT Kalusto Oy26 miljoonaa
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy14 miljoonaa
Urjala Works Oy9 miljoonaa
Urjalan Makeistukku8 miljoonaa
Lahma-Trans Oy4 miljoonaa
Raami Nordic Oy Ab3 miljoonaa
Jawiko Oy3 miljoonaa
K-Rauta Urjala3 miljoonaa
Painosorvaamo Painopojat Oy2 miljoonaa
Esperi Hoivakoti Reikonlinna2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Urjala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy149
YIT Kalusto Oy101
Esperi Hoivakoti Reikonlinna84
Urjala Works Oy63
Lahma-Trans Oy28
Urjalan Makeistukku24
Jawiko Oy17
Raami Nordic Oy Ab16
Painosorvaamo Painopojat Oy11
Ravitalli Nieminen Stable Oy10

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Urjala
YritysKasvuprosentti
Kuljetus Finna Oy+444.9%
Harmaa Kissa Oy+153.3%
Urjalan Sementtivalimo Oy+59.6%
JoViRa Oy+50.0%
Kerpa Oy+49.0%
Lähetix Oy+41.7%
Valajärven Konevälitys Oy+41.0%
Koskelan puu Oy+34.8%
Kankaanpään Autotyö Oy+28.3%
Urjalan Makeistukku+22.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Urjala
YritysPerustettu
Metsair19.04.2022
Pölkinvuori Oy13.04.2022
Konepalvelu Vainionpää Oy24.02.2022
Ravintola Onnellinen Oy04.02.2022
Kylvö Design Oy27.12.2021
Pirkko Suontausta03.12.2021
Karppanen Service Oy01.11.2021
Akkunapaja25.10.2021
T:mi Sara Töppärä22.10.2021
Lihasi Oy05.10.2021
EsittelyssäAlueen Urjala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Urjalan Fysioterapia Ky
  Urjalan Fysioterapia on asiakasystävällinen ja asiantuntevasti palveleva fysikaalinen hoitolaitos Urjalassa. Hoitolaitoksemme tarjoaa fysioterapian lisäksi myös hierontapalveluita.
 • UrjalaWood Oy / Urjalan Keinukaluste
  Urjalan Keinukaluste valmistaa keinutuolit suomalaisista raaka-aineista perinteistä puusepäntyötä kunnioittaen. Jos arvostat laatua, suomalaisuutta ja toimivaa suunnittelua yhtä paljon kuin me, ihastut varmasti perheyrityksemme tuotteisiin.
 • Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki Urjala
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Hautauspalvelu Saarimaa

  Olemme apuna ja tukena kun läheinen on poissa. Avustamme omaisia käytännön asioiden hoitamisessa ja erilaisten toiveiden toteuttamisessa. Toimistossamme on nähtävillä täydellinen hinnasto, sekä arkku- ja uurnamallit. Huolehdimme myös vainajan kuljetuksesta. Kuljetamme vainajia myös ulkomailla ja sieltä takaisin kotimaahansa. Urjalan lisäksi palvelemme Sastamalan ja Punkalaitumen toimipisteissä.

  Ota yhteyttä tulemalla käymään liikkeessämme tai soita meille.

 • Arkkitehtitoimisto Päivi Vuori
  Arkkitehtitomisto Päivi Vuori on erikoistunut pientalojen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Kauttani saat yksilöidyn arkkitehtisuunnittelun sekä rakennuslupapiirustukset yli 30 vuoden kokemuksella. Oli kyse sitten uuden rakentamisesta tai vanhan korjaamisesta, ota yhteyttä!
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Humppila, Forssa, Akaa, Vesilahti, Punkalaidun, Tammela, Sastamala ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Annula, Hakkila, Hakolahti, Halkivaha, Hanhisuo, Harittu, Hirsjärvenkulma, Honkola, Huhti, Hunninko, Hyrsy, Härmänkulma, Ikaala, Jouttunkulma, Järviö, Kaidankulma, Kallionkulma, Kamppari, Kankaanmaa, Karikoskenkulma, Kehro, Kiimankulma, Kikuri, Koenkulma, Kokko, Kokkojoki, Kolkka, Kolunkulma, Krappeenkulma, Laukeela, Leikkikangas, Menonen, Mikkolankangas, Monnankulma, Myllynkulma, Naurismonmäki, Niitos, Nokoori, Nuutajärvi, Pajukannankulma, Palomäenkulma, Patetunkulma, Peltorinne, Perho, Pertunkulma, Pietarinmäki, Pohjastenkulma, Puolimatka, Puutteenperä, Pynnä, Päiste, Pääskylä, Raikonkulma, Rekisuo, Rukolankulma, Ruokola, Salmi, Sikalanmäki, Suoperä, Suoranta, Tourunkulma, Tuoreenkulma, Tursa, Urjalan asema, Urjalankylä, Uusi-Salmi, Vahonen, Valajärvi, Vaskelankulma, Vataa, Vehmaankulma, Vellinkulma, Viitasaarenkulma, Väkkärä, Välkkilä ja Ylikulma
KuvausAlueen Urjala kuvaus

Urjala on noin 4 800 asukkaan kunta Pirkanmaalla, valtatie 9:n varrella. Urjala on tunnettu maalaismaisemista ja rauhallisesta elämänmenosta, mutta myös dynaamisesta yritystoiminnasta. Muun muassa teollinen tuotanto on korkealla tasolla kunnassa.

Urjalassa toimii hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioratkaisuja tuottava, maailmanlaajuiseen Parker Hannifin Corporationiin kuuluva Parker Hannifin Suomi. Yritys työllistää eniten henkilöitä yksityisellä sektorilla ja on myös kunnan menestyvimpiä tekijöitä liikevaihdoltaan. Teollisuuden osaamista edustaa niin ikään Urjala Works Oy, joka valmistaa koneiden ja laitteiden teräsrakenteita.

Moni tuntee Urjalan eritoten Urjalan Makeistukusta, jonne usein ohi ajettaessa pysähdytään ostoksille. Tapahtumatkin vetävät väkeä. Näistä merkittävimpiä ovat kesällä järjestettävät Nuutajärvi-päivä sekä Pentinkulman päivät, joka on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma.

Urjalan sijainti on etu niin yrittämiselle, työssäkäynnille, opiskelulle kuin vapaa-ajan vietolle. Tampereelta kertyy matkaa vain noin 55 km ja Turusta 100 km. Joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät ja valtatie mahdollistaa sujuvan siirtymisen kuntien välillä.