Urjala

Tältä sivulta löydät kunnan Urjala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Urjala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Urjala
YritysLiikevaihto (euroa)
YIT Kalusto Oy28 miljoonaa
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy15 miljoonaa
Urjala Works Oy10 miljoonaa
Urjalan Makeistukku7 miljoonaa
Lahma-Trans Oy5 miljoonaa
Raami Nordic Oy Ab4 miljoonaa
K-Rauta Urjala2 miljoonaa
Painosorvaamo Painopojat Oy2 miljoonaa
Finn Recycling Oy2 miljoonaa
Urjalan kunta, Urjalan Talot Oy1 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Urjala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy155
YIT Kalusto Oy99
Urjala Works Oy70
Lahma-Trans Oy28
Raami Nordic Oy Ab16
Urjalan Makeistukku14
Painosorvaamo Painopojat Oy13
Hautaustoimisto Mettänen11
Urjalan kunta, Urjalan Talot Oy10
Ravitalli Nieminen Stable Oy10

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Urjala
YritysKasvuprosentti
Ravintola Sirkanhovi+119.0%
Kraft Infra Oy+105.3%
Kerpa Oy+35.5%
Ergoworks Oy+31.7%
Kankaanpään Autotyö Oy+28.3%
Urjalan Makeistukku+26.9%
Nuutajärven Pruuki kiinteistö Oy+16.1%
Sähköasennus V. Viitasaari Oy+14.0%
Painosorvaamo Painopojat Oy+12.7%
Urjala Engineering Oy+12.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Urjala
YritysPerustettu
Takolasi Oy11.03.2021
Asennus MiSa Oy10.02.2021
Tekstiilitupa14.01.2021
Tmi Hiukkamäen perinnehoitaja29.12.2020
Tmi Juuso Viholainen21.12.2020
Urjalan Romu ja Purkutyö Oy04.10.2020
MaiGis Oy28.09.2020
Reboot IT25.09.2020
R-kioski Urjala Urjalantie 1515.09.2020
Matti Kalevi Peltola Mkp Metsäkauppa18.08.2020
EsittelyssäAlueen Urjala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Atomilines Ky

  Atomi Lines on linja-autoliikennettä harjoittava yritys, jonka toiminta painottuu tilausliikenteeseen. Linjaliikennettä ajamme Urjalan ja Toijalan välillä.

 • Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki Urjala

  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.

 • UrjalaWood Oy

  Urjalan Keinukaluste valmistaa keinutuolit suomalaisista raaka-aineista perinteistä puusepäntyötä kunnioittaen. Jos arvostat laatua, suomalaisuutta ja toimivaa suunnittelua yhtä paljon kuin me, ihastut varmasti perheyrityksemme tuotteisiin.

 • Arkkitehtitoimisto Päivi Vuori

  Arkkitehtitomisto Päivi Vuori on erikoistunut pientalojen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Kauttani saat yksilöidyn arkkitehtisuunnittelun sekä rakennuslupapiirustukset yli 30 vuoden kokemuksella. Oli kyse sitten uuden rakentamisesta tai vanhan korjaamisesta, ota yhteyttä!

 • Hautaustoimisto Mettänen

  Olemme apuna ja tukena kun läheinen on poissa. Avustamme omaisia käytännön asioiden hoitamisessa ja erilaisten toiveiden toteuttamisessa. Toimistossamme on nähtävillä täydellinen hinnasto, sekä arkku- ja uurnamallit. Huolehdimme myös vainajan kuljetuksesta. Kuljetamme vainajia myös ulkomailla ja sieltä takaisin kotimaahansa. Hautaustoimisto Mettänen toimii kolmannessa polvessa, ja on palvellut asiakkaita Urjalassa jo vuodesta 1968. Urjalan lisäksi palvelemme Sastamalan ja Punkalaitumen toimipisteissä.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Humppila, Forssa, Akaa, Vesilahti, Punkalaidun, Tammela, Sastamala ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Annula, Hakkila, Hakolahti, Halkivaha, Hanhisuo, Harittu, Hirsjärvenkulma, Honkola, Huhti, Hunninko, Hyrsy, Härmänkulma, Ikaala, Jouttunkulma, Järviö, Kaidankulma, Kallionkulma, Kamppari, Kankaanmaa, Karikoskenkulma, Kehro, Kiimankulma, Kikuri, Koenkulma, Kokko, Kokkojoki, Kolkka, Kolunkulma, Krappeenkulma, Laukeela, Leikkikangas, Menonen, Mikkolankangas, Monnankulma, Myllynkulma, Naurismonmäki, Niitos, Nokoori, Nuutajärvi, Pajukannankulma, Palomäenkulma, Patetunkulma, Peltorinne, Perho, Pertunkulma, Pietarinmäki, Pohjastenkulma, Puolimatka, Puutteenperä, Pynnä, Päiste, Pääskylä, Raikonkulma, Rekisuo, Rukolankulma, Ruokola, Salmi, Sikalanmäki, Suoperä, Suoranta, Tourunkulma, Tuoreenkulma, Tursa, Urjalan asema, Urjalankylä, Uusi-Salmi, Vahonen, Valajärvi, Vaskelankulma, Vataa, Vehmaankulma, Vellinkulma, Viitasaarenkulma, Väkkärä, Välkkilä ja Ylikulma
KuvausAlueen Urjala kuvaus

Urjala on noin 4 800 asukkaan kunta Pirkanmaalla, valtatie 9:n varrella. Urjala on tunnettu maalaismaisemista ja rauhallisesta elämänmenosta, mutta myös dynaamisesta yritystoiminnasta. Muun muassa teollinen tuotanto on korkealla tasolla kunnassa.

Urjalassa toimii hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioratkaisuja tuottava, maailmanlaajuiseen Parker Hannifin Corporationiin kuuluva Parker Hannifin Suomi. Yritys työllistää eniten henkilöitä yksityisellä sektorilla ja on myös kunnan menestyvimpiä tekijöitä liikevaihdoltaan. Teollisuuden osaamista edustaa niin ikään Urjala Works Oy, joka valmistaa koneiden ja laitteiden teräsrakenteita.

Moni tuntee Urjalan eritoten Urjalan Makeistukusta, jonne usein ohi ajettaessa pysähdytään ostoksille. Tapahtumatkin vetävät väkeä. Näistä merkittävimpiä ovat kesällä järjestettävät Nuutajärvi-päivä sekä Pentinkulman päivät, joka on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma.

Urjalan sijainti on etu niin yrittämiselle, työssäkäynnille, opiskelulle kuin vapaa-ajan vietolle. Tampereelta kertyy matkaa vain noin 55 km ja Turusta 100 km. Joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät ja valtatie mahdollistaa sujuvan siirtymisen kuntien välillä.