Urjala

Tältä sivulta löydät kunnan Urjala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Urjala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Urjala
YritysLiikevaihto (euroa)
YIT Kalusto Oy25 miljoonaa
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy14 miljoonaa
Urjala Works Oy9 miljoonaa
Urjalan Makeistukku8 miljoonaa
Lahma-Trans Oy5 miljoonaa
Raami Nordic Oy Ab3 miljoonaa
Jawiko Oy3 miljoonaa
K-Rauta Urjala3 miljoonaa
Esperi Hoivakoti Reikonlinna2 miljoonaa
Painosorvaamo Painopojat Oy2 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Urjala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy149
YIT Kalusto Oy106
Urjala Works Oy63
Esperi Hoivakoti Reikonlinna54
Lahma-Trans Oy29
Urjalan Makeistukku24
Jawiko Oy17
Raami Nordic Oy Ab16
Finn Recycling Oy13
Painosorvaamo Painopojat Oy11

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Urjala
YritysKasvuprosentti
Harmaa Kissa Oy+153.3%
Ihan Pihalla Oy+92.0%
JoViRa Oy+50.0%
Kerpa Oy+49.0%
Lähetix Oy+41.7%
Koskelan puu Oy+34.8%
Valajärven Konevälitys Oy+34.5%
Kankaanpään Autotyö Oy+28.3%
Urjalan Makeistukku+22.7%
Urjalan Sementtivalimo Oy+21.1%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Urjala
YritysPerustettu
Hitsaus ja Konehuolto Teemu Blistanov19.08.2022
Ugly Dog Ranch06.08.2022
J-Jelppi06.06.2022
Kajalahti Oy13.05.2022
Metsair19.04.2022
Pölkinvuori Oy13.04.2022
Arkiapu Helmi Oy28.03.2022
Konepalvelu Vainionpää Oy24.02.2022
Ravintola Onnellinen Oy04.02.2022
Kylvö Design Oy27.12.2021
EsittelyssäAlueen Urjala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Urjalan Fysioterapia Ky
  Urjalan Fysioterapia on asiakasystävällinen ja asiantuntevasti palveleva fysikaalinen hoitolaitos Urjalassa. Hoitolaitoksemme tarjoaa fysioterapian lisäksi myös hierontapalveluita.
 • UrjalaWood Oy / Urjalan Keinukaluste
  Urjalan Keinukaluste valmistaa keinutuolit suomalaisista raaka-aineista perinteistä puusepäntyötä kunnioittaen. Jos arvostat laatua, suomalaisuutta ja toimivaa suunnittelua yhtä paljon kuin me, ihastut varmasti perheyrityksemme tuotteisiin.
 • Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki Urjala
  Konttorien aukioloajat ja palvelut voivat olla muuttuneet koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot aukioloajoista ja ohjeet turvalliseen asiointiin saat seuraamalla oman pankkisi viestintää.
 • Hautauspalvelu Saarimaa

  Olemme apuna ja tukena kun läheinen on poissa. Avustamme omaisia käytännön asioiden hoitamisessa ja erilaisten toiveiden toteuttamisessa. Toimistossamme on nähtävillä täydellinen hinnasto, sekä arkku- ja uurnamallit. Huolehdimme myös vainajan kuljetuksesta. Kuljetamme vainajia myös ulkomailla ja sieltä takaisin kotimaahansa. Urjalan lisäksi palvelemme Sastamalan ja Punkalaitumen toimipisteissä.

  Ota yhteyttä tulemalla käymään liikkeessämme tai soita meille.

 • Taikayön Lomat Avoin Yhtiö

  Koko perheen lomakeidas:

  Jo vuosikymmeniä samalla paikalla sijainnut koko perheen viihtyisää ja rauhallinen lomakeidas. Tule nauttimaan kauniista näkymistä järvenselälle. Rannasta löytyy myös uusi venelaituri. Taikayö Campingistä löydät sähköisiä vaunupaikkoja yli 70, joista osa kausipaikkoja, myös telttailijoille on varattu tasainen nurmialue läheltä rantaa. Puiden varjossa on 8 leirintämökkiä ja kaksi isompaa hirsihuvilaa. Viihtyisältä terassilta on myös avara ja kaunis näköala alueelle ja Rutajärvelle. Tule viettämään unelmakesä!

  Palvelemme mielellämme myös yrityksiä, ryhmiä sekä yhdistyksiä vuokraamalla uimarannan lähellä sijaitsevan saunamme ja mökkimme kesän lisäksi syksyn ja kevään sesonkina. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjousta. Räätälöimme teidän tarpeisiinne sopivan paketin.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Humppila, Forssa, Akaa, Vesilahti, Punkalaidun, Tammela, Sastamala ja Hämeenlinna.

Kaupunginosat
Annula, Hakkila, Hakolahti, Halkivaha, Hanhisuo, Harittu, Hirsjärvenkulma, Honkola, Huhti, Hunninko, Hyrsy, Härmänkulma, Ikaala, Jouttunkulma, Järviö, Kaidankulma, Kallionkulma, Kamppari, Kankaanmaa, Karikoskenkulma, Kehro, Kiimankulma, Kikuri, Koenkulma, Kokko, Kokkojoki, Kolkka, Kolunkulma, Krappeenkulma, Laukeela, Leikkikangas, Menonen, Mikkolankangas, Monnankulma, Myllynkulma, Naurismonmäki, Niitos, Nokoori, Nuutajärvi, Pajukannankulma, Palomäenkulma, Patetunkulma, Peltorinne, Perho, Pertunkulma, Pietarinmäki, Pohjastenkulma, Puolimatka, Puutteenperä, Pynnä, Päiste, Pääskylä, Raikonkulma, Rekisuo, Rukolankulma, Ruokola, Salmi, Sikalanmäki, Suoperä, Suoranta, Tourunkulma, Tuoreenkulma, Tursa, Urjalan asema, Urjalankylä, Uusi-Salmi, Vahonen, Valajärvi, Vaskelankulma, Vataa, Vehmaankulma, Vellinkulma, Viitasaarenkulma, Väkkärä, Välkkilä ja Ylikulma
KuvausAlueen Urjala kuvaus

Urjala on noin 4 800 asukkaan kunta Pirkanmaalla, valtatie 9:n varrella. Urjala on tunnettu maalaismaisemista ja rauhallisesta elämänmenosta, mutta myös dynaamisesta yritystoiminnasta. Muun muassa teollinen tuotanto on korkealla tasolla kunnassa.

Urjalassa toimii hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioratkaisuja tuottava, maailmanlaajuiseen Parker Hannifin Corporationiin kuuluva Parker Hannifin Suomi. Yritys työllistää eniten henkilöitä yksityisellä sektorilla ja on myös kunnan menestyvimpiä tekijöitä liikevaihdoltaan. Teollisuuden osaamista edustaa niin ikään Urjala Works Oy, joka valmistaa koneiden ja laitteiden teräsrakenteita.

Moni tuntee Urjalan eritoten Urjalan Makeistukusta, jonne usein ohi ajettaessa pysähdytään ostoksille. Tapahtumatkin vetävät väkeä. Näistä merkittävimpiä ovat kesällä järjestettävät Nuutajärvi-päivä sekä Pentinkulman päivät, joka on valtakunnallinen kirjallisuustapahtuma.

Urjalan sijainti on etu niin yrittämiselle, työssäkäynnille, opiskelulle kuin vapaa-ajan vietolle. Tampereelta kertyy matkaa vain noin 55 km ja Turusta 100 km. Joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät ja valtatie mahdollistaa sujuvan siirtymisen kuntien välillä.