Utajärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Utajärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Utajärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Utajärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kinnusen Mylly Oy39 miljoonaa
Rokua Health & Spa Hotel5 miljoonaa
Kuljetusliike Moilaspojat Oy5 miljoonaa
K-Market Meirami4 miljoonaa
Utacon Oy3 miljoonaa
Aholan Maito Oy1 miljoonaa
MaitoParrat Oy1 miljoonaa
JPJ-Palvelut Oy793 tuhatta
Kuljetusliike Markku Juntunen Oy696 tuhatta
Suorsan Liikenne Oy690 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Utajärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Kinnusen Mylly Oy47
Rokua Health & Spa Hotel45
Kuljetusliike Moilaspojat Oy20
Perhekoti Metsäpirtti12
Suorsan Liikenne Oy10
K-Market Meirami10
Aholan Maito Oy7
Teknikomi Oy5
Kuljetusliike Markku Juntunen Oy4
Utacon Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Utajärvi
YritysKasvuprosentti
Usko Ylitalo Oy+95.2%
RK Timber Oy+84.8%
Veistopojat Oy+81.7%
Suomen Maalämpöporaus Oy+31.4%
Konetyö Kemilä Oy+27.1%
Utacon Oy+25.0%
AV-Moto OY+22.8%
MJ Isoaho Oy+17.1%
Bio Jjjj Oy+14.5%
Kinnusen Mylly Oy+11.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Utajärvi
YritysPerustettu
Utajärven apteekki19.09.2023
Valkeisen kioski04.05.2023
Marko Huoltaa24.04.2023
Nordic Variety Media Oy22.01.2023
Tmi Metsäpehtoori09.01.2023
Ahmasjoen jyvä09.12.2022
JPJ-Palvelut Oy26.10.2022
EsittelyssäAlueen Utajärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Teknikomi Oy

  Teknikomi tarjoaa laadukkaat LVIS-palvelut, putkiremontit, lämmitysratkaisut ja aurinkopaneelit Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Lapin alueella kotitalouksille sekä yrityksille.

  Teknikomi Oy on Utajärveläinen LVI- ja sähköalan palveluita tarjoava ammattilainen.

  Toteutamme laadukkaasti ja räätälöityinä ratkaisuina kodin, taloyhtiöiden ja yritysten putkiremontit, lämmitysratkaisut ja sähkötyöt. Meiltä saat myös laadukkaat aurinkoenergiajärjestelmät asennettuna omakotitaloihin, maatiloille sekä muihin kiinteistöihin.

  Lämpöverkko-, käyttövesi- ja lämmitysremonttien yhteydessä saat meiltä pyydettäessä maksuttoman kartoituksen kohteessa. Teemme kartoituskäynnin yhdessä työn tekevän asentajan kanssa, joten saat aina tarkan arvion remontin todellisista kustannuksista.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Utajärven kunta
  Kehittyvä, rinnalla kulkeva, aikaansaava ja omanlainen. Utajärvi - Virtaa.
 • Ompelimo Sirpa Kovalainen

  Sirpa Kovalainen tarjoaa monipuolisia ompelupalveluja yli 30 vuoden kokemuksella. Mittatilauspalvelut ja vaatekorjaukset sekä muut muutostyöt Sirpa tekee vahvalla ammattitaidolla. Sisustustekstiilit ja verhojen ompelutyöt sujuvat toiveidesi mukaan.

  Tarjontaan kuuluvat myös brodeerautyöt, sekä logot seuroille/yrityksille/yhdistyksille erilaisiin tuotteisiin.

  Palvelut:

  • Sisustusompelu

  • Räätälöinti / Mittatilaus

  • Korjaukset

  • Logot / Brodeeraustyöt

  • Muut ompelupalvelut

  • Verhoilutyöt

  Aukioloajat sopimuksen mukaan joustavasti.

  Kysy lisää Sirpan monipuolisista palveluista ja pyydä tarjous. Otathan yhteyttä ensisijaisesti soittamalla. Sähköpostilla saat kiinni myös.

  Tervetuloa uudet ja vanhat asiakkaat!

 • Nordic Woodland

  Nordic Woodland on metsäpalveluita tuottava yritys. Olemme erikoistuneet lisäämään ja kehittämään metsien monimuotoisuutta. Toiminta-alue on Pohjois-pohjanmaalla Utajärvellä, mukaan lukien Utajärven ympäristökunnat. Tapauskohtaisesti toimimme myös koko Pohjois-pohjanmaan ja Kainuun alueella.

  Teemme metsäsi hoitosuunnitelman, taimikonvarhaishoidot, taimikonhoidot, nuorenmetsänhoidot, hakkuun ennakkoraivaukset, istutustyöt sekä haemme puolestasi kemera-tuen.

  Hakkuupalvelulla puukaupat hoidetaan valtakirjalla, jolloin kilpailutamme puista parhaan hinnan, suunnittelemme leimikon, jossa huomioimme metsänomistajan toiveet.

  Teemme myös metsänkäyttöilmoituksen ja puustotietojen päivitykset, jonka jälkeen suoritamme puunkorjuun. Lisäksi palveluihimme kuuluu pihapuiden kaadot, metsäteiden auraukset ja lanaukset ja myrskytuhopuiden korjaukset.

  Arvolupauksemme asiakkaalle on hoitaa metsiäsi vastuullisesti ja luotettavasti kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti.

 • Utajärven Yrityspuisto Oy

  Utajärven Yrityspuisto Oy kehittää alueen yritysympäristöä jatkuvasti ja luo edellytyksiä uusien yritysten syntyyn sekä tukee alkavien ja jo toimivien yritysten toimintaa.

  Yrityspuiston tehtävänä on yritysten ja niiden toimintaympäristön kehittäminen sekä alueen markkinointi. Tule tutustumaan ja tekemään elinvoimaa meidän kanssamme! Jos sinulla on kysyttävää yrittämisestä Utajärvellä, otathan yhteyttä!

  Vieraile nettisivuillamme tai soita ja tiedustele yrityspuiston toiminnasta tarkemmin!

  Yritysneuvonta, yrityksen perustaminen, liiketoiminnan valmennukset, rahoitusneuvonta, yritystilat- ja tontit.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muhos, Vaala, Puolanka, Oulu ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Ahmas, Ala-Naama, Ala-Niska, Alakylä, Alasuvanto, Autio, Harju, Hautuumaankylä, Holapantörmä, Hopreeninperä, Jokikylä, Juorkuna, Järvikylä, Kaihlasperä, Kangaskylä, Kemilä, Keski-Niska, Kivijärvi, Kormunkylä, Korvenkylä, Kuikkaperä, Kurimo, Kurttila, Lahti, Marttisjärvi, Murronkylä, Naamankylä, Niska, Ojakylä, Pekkalanperä, Potku, Pälli, Sanginkylä, Seppälänniemi, Sipolankylä, Sorsuanperä, Sotkajärvi, Särkijärvi, Utanen ja Yli-Utos
KuvausAlueen Utajärvi kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Utajärvi on 2 700 asukkaan maatalouspitäjä Oulun, Muhoksen, Pudasjärven, Vaalan ja Puolangan naapurissa. Utajärvi tunnetaan Suomen ensimmäisenä Reilun kaupan kuntana ja ensimmäisenä maailmassa GeoHouse Älykylää rakentavana kuntana, jossa elo perustuu taloudelliseen, ekologiseen ja yhteisölliseen toimintaan.

Yrittäjälle Utajärvi on monien etujen paikka. Päätösten tekemiseen ei kulu turhaa aikaa, työvoimaa on hyvin saatavilla ja esimerkiksi Mustikkakankaan teollisuusalueella on tarjolla edullisia toimitiloja. Vuodesta 2020 mahdollistuu myös ekologisen kaukolämmön hyödyntäminen. Kulkuyhteydet Ouluun ja Kajaaniin ovat niin ikään toimivat logistiikkaa, työssäkäyntiä ja kouluttautumista ajatellen.

Maatalous on Utajärvellä toimialoista suurin yritysmäärällisesti. Sen saralta löytyy muun muassa yrttien tuotantoa ja jalostusta, hunajan tuotantoa sekä luomuleipomotoimintaa. Eniten työllistävien ja liikevaihdoltaan voittoisimpien joukossa on Kinnusen Mylly Oy.

Matkailualalla toimiva Rokua Health & Spa Hotel kuuluu sekin kunnan yrityksistä suurimpiin työnantajiin. Matkailu nähdään Utajärvellä myös tulevaisuudessa potentiaalisena kasvualana.