Utajärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Utajärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Utajärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Utajärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kinnusen Mylly Oy28 miljoonaa
Rokua Health & Spa Hotel7 miljoonaa
Kuljetusliike Moilaspojat Oy4 miljoonaa
K-Market Meirami4 miljoonaa
Invera Oy4 miljoonaa
Utacon Oy1 miljoonaa
Teknikomi Oy1 miljoonaa
Aholan Maito Oy1 miljoonaa
Aprakka Oy861 tuhatta
Perhekoti Metsäpirtti689 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Utajärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rokua Health & Spa Hotel50
Kinnusen Mylly Oy41
Kuljetusliike Moilaspojat Oy22
Invera Oy20
Perhekoti Metsäpirtti12
K-Market Meirami10
Teknikomi Oy8
Aholan Maito Oy7
Rannilan Leipomo5
Kuljetusliike Markku Juntunen Oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Utajärvi
YritysKasvuprosentti
Teknikomi Oy+78.2%
Murskateam Oy+49.4%
Koneurakointi Ari Hiltunen Oy+38.4%
JR-Levyt Oy+35.5%
Invera Oy+30.9%
HJM-Transport Oy+25.3%
Koontia Oy +11.4%
MJ Isoaho Oy+10.9%
Insinööritoimisto Intova Oy+9.0%
Kuljetusliike Moilaspojat Oy+8.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Utajärvi
YritysPerustettu
Amplior Oy27.11.2020
Uncus Oy22.07.2020
Ukkolastu23.04.2020
Särkijärven Helmi Oy05.04.2020
Huhtala JMO02.03.2020
Paso Taneli26.02.2020
Juuresta Design09.02.2020
Traktorityöt H.Tervo20.12.2019
Siirankammari Oy18.11.2019
FB-Turkin Taverna Ky18.11.2019
EsittelyssäAlueen Utajärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Utajärven kunta

  Utajärven kunnan tehtävänä on turvata asukkailleen ja sidosryhmilleen laadukkaat, oikein kohdennetut palvelut sekä vahvistaa elinvoimaa, asukkaiden hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan.

 • Tuomen Kukka ja Hautauspalvelu Utajärvi

  Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee niin surun kuin ilon hetkelläkin; lämmöllä, luottamuksellisesti ja asiakkaiden toiveita kuunnellen.

 • Teknikomi Oy

  Teknikomi Oy on utajärveläinen LVI- ja sähköalan palveluita tarjoava ammattilainen. Toteutamme laadukkaasti kodin, taloyhtiöiden ja yrityksien putkiremontit, lämmitysratkaisut ja sähkötyöt, aina asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaisesti. Toimimme Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Lisäksi putkiremontit, lämmitysratkaisut ja aurinkopaneelit myös Tampereen seudulla!

 • Utajärven Yrityspuisto Oy

  Utajärven Yrityspuisto on yhdessä yritysten kanssa tiloja yritysten käyttöön suunniteleva ja rakentava itsenäinen organisaatio. Yritystilat ja erilaiset toimitilat luodaan yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan, sujuvasti ja joustavasti. Tavoitteenamme on kehittää Utajärven alueen elinkeinoelämää.

 • Kiinteistöhuolto Raimo Karhula

  Utajärveläinen Kiinteistöhuolto Raimo Karhula tarjoaa osaavat ja monipuoliset kiinteistöpalvelut seudun taloyhtiöille ja yrityksille. Palveluitamme ovat kattava kiinteistönhoito sekä siivouspalvelut, jotka takaavat sen että kiinteistö pysyy edustavana ja siistinä. Palvelut on mahdollista räätälöidä asiakkaan omien tarpeiden pohjalta muodostettavaksi kokonaisuudeksi, tai voit hyödyntää vain jotakin palvelumme osa-aluetta oman tarpeesi mukaan. Soita ja kysy rohkeasti lisää!

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muhos, Vaala, Puolanka, Oulu ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Ahmas, Ala-Naama, Ala-Niska, Alakylä, Alasuvanto, Autio, Harju, Hautuumaankylä, Holapantörmä, Hopreeninperä, Jokikylä, Juorkuna, Järvikylä, Kaihlasperä, Kangaskylä, Kemilä, Keski-Niska, Kivijärvi, Kormunkylä, Korvenkylä, Kuikkaperä, Kurimo, Kurttila, Lahti, Marttisjärvi, Murronkylä, Naamankylä, Niska, Ojakylä, Pekkalanperä, Potku, Pälli, Sanginkylä, Seppälänniemi, Sipolankylä, Sorsuanperä, Sotkajärvi, Särkijärvi, Utanen ja Yli-Utos
KuvausAlueen Utajärvi kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Utajärvi on 2 700 asukkaan maatalouspitäjä Oulun, Muhoksen, Pudasjärven, Vaalan ja Puolangan naapurissa. Utajärvi tunnetaan Suomen ensimmäisenä Reilun kaupan kuntana ja ensimmäisenä maailmassa GeoHouse Älykylää rakentavana kuntana, jossa elo perustuu taloudelliseen, ekologiseen ja yhteisölliseen toimintaan.

Yrittäjälle Utajärvi on monien etujen paikka. Päätösten tekemiseen ei kulu turhaa aikaa, työvoimaa on hyvin saatavilla ja esimerkiksi Mustikkakankaan teollisuusalueella on tarjolla edullisia toimitiloja. Vuodesta 2020 mahdollistuu myös ekologisen kaukolämmön hyödyntäminen. Kulkuyhteydet Ouluun ja Kajaaniin ovat niin ikään toimivat logistiikkaa, työssäkäyntiä ja kouluttautumista ajatellen.

Maatalous on Utajärvellä toimialoista suurin yritysmäärällisesti. Sen saralta löytyy muun muassa yrttien tuotantoa ja jalostusta, hunajan tuotantoa sekä luomuleipomotoimintaa. Eniten työllistävien ja liikevaihdoltaan voittoisimpien joukossa on Kinnusen Mylly Oy.

Matkailualalla toimiva Rokua Health & Spa Hotel kuuluu sekin kunnan yrityksistä suurimpiin työnantajiin. Matkailu nähdään Utajärvellä myös tulevaisuudessa potentiaalisena kasvualana.