Utajärvi

Tältä sivulta löydät kunnan Utajärvi suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Utajärvi suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Utajärvi
YritysLiikevaihto (euroa)
Kinnusen Mylly Oy31 miljoonaa
Rokua Health & Spa Hotel5 miljoonaa
Kuljetusliike Moilaspojat Oy5 miljoonaa
K-Market Meirami4 miljoonaa
Utacon Oy4 miljoonaa
Aholan Maito Oy1 miljoonaa
Teknikomi Oy1 miljoonaa
Aprakka Oy900 tuhatta
Perhekoti Metsäpirtti653 tuhatta
Järvenneito Kiinteistö Oy622 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Utajärvi yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Rokua Health & Spa Hotel52
Kinnusen Mylly Oy45
Kuljetusliike Moilaspojat Oy20
Perhekoti Metsäpirtti12
K-Market Meirami10
Teknikomi Oy8
Aholan Maito Oy7
Kuljetusliike Markku Juntunen Oy7
Rannilan Leipomo5
Utacon Oy4

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Utajärvi
YritysKasvuprosentti
JR-Levyt Oy+339.7%
Suomen Maalämpöporaus Oy+33.7%
Utacon Oy+32.5%
Powermit Oy+21.3%
RK Timber Oy+17.6%
Koontia Oy +10.8%
Utajärven Autohuolto Oy+9.0%
Poikajoki Group Oy+8.7%
Kuljetusliike Moilaspojat Oy+7.7%
Kuljetusliike Markku Juntunen Oy+7.2%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Utajärvi
YritysPerustettu
NuoRa Nuohous- ja Rakennuspalvelu Lapinlampi17.03.2022
Kiinteistöhuolto V. Moilanen16.02.2022
Karri monipalvelu01.11.2021
JPJ-Palvelut30.10.2021
TM Monipalvelu29.09.2021
Koulutettu hieroja Julia Pinoniemi27.08.2021
Hahtonen Tuukka11.06.2021
Tmi HM Koskelainen12.04.2021
Amplior Oy27.11.2020
EsittelyssäAlueen Utajärvi yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Tmi PinoAn

  Tmi PinoAn tarjoaa pihapuunkaadot ja metsänhoitopalvelut Utajärvellä ja lähikunnissa. Palveluihini kuuluvat taimikonhoitotyöt, raivaustyöt, tonttihakkuut, myrskytuhojen raivaukset ja pihapuiden kaadot. Myös ongelmapuiden kaadot onnistuvat kauttani. Saan poistettua ahtaassakin paikassa kasvavan suuren pihapuun turvallisesti ja kustannustehokkaasti kiipeilytekniikoiden avulla. Näin säästytään suurien koneiden käytöltä ja niiden aiheuttamilta kustannuksilta. Teen tarvittaessa kaadetut puut polttopuiksi asti. Piha jää aina siistiksi jäljiltäni.

  Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla!

 • Teknikomi Oy
  Talotekniikan ammattilainen Teknikomi Oy. Teknikomi Oy on utajärveläinen LVI- ja sähköalan palveluita tarjoava ammattilainen. Toteutamme laadukkaasti kodin, taloyhtiöiden ja yrityksien putkiremontit, lämmitysratkaisut ja sähkötyöt, aina asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaisesti. Toimimme Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Lisäksi putkiremontit, lämmitysratkaisut ja aurinkopaneelit myös Tampereen seudulla!Olemme monipuolinen ja luotettava nuorta energiaa täynnä oleva palveluntarjoaja. Yrityksemme tärkeimpiä arvoja ovat asiakkaamme tyytyväisyys ja laadukas lopputulos. Suoritamme työt ja projektit taitavasti ja sovitun aikataulun mukaisesti. Kokemusta Teknikomin suunnittelijoilla ja asentajilla löytyy niin julkisesta rakentamisesta kuin teollisuuden ja kotitalouksien asennustöistä. Lisää tietoa löydät nettisivuiltamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää! Voit myös tilata maksuttoman kartoituskäynnin tästä.
 • Utajärven kunta

  "Utajärvi luo edellytyksiä onnelliselle elämälle"

  Utajärven kunnan tehtävänä on turvata asukkailleen ja sidosryhmilleen laadukkaat, oikein kohdennetut palvelut sekä vahvistaa elinvoimaa, asukkaiden hyvinvointia ja kestävää kehitystä alueellaan.

 • Utajärven Yrityspuisto Oy

  Utajärven Yrityspuisto on yhdessä yritysten kanssa tiloja yritysten käyttöön suunniteleva ja rakentava itsenäinen organisaatio. Yritystilat ja erilaiset toimitilat luodaan yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan, sujuvasti ja joustavasti. Tavoitteenamme on kehittää Utajärven alueen elinkeinoelämää.

  Vieraile nettisivuillamme tai soita ja tiedustele yrityspuiston toiminnasta tarkemmin!

  Yritysneuvonta

  Yritysneuvontaa antaa Oulunkaaren kuntayhtymän seudullinen yritysasiamies. Oulun seudun uusyrityskeskus on yhteistyöyritystemme ja kuntien yhdessä ylläpitämä täysin maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen neuvontapalvelu.

 • Nordic Woodland

  Nordic Woodland on metsäpalveluita tuottava yritys. Olemme erikoistuneet lisäämään ja kehittämään metsien monimuotoisuutta. Toiminta-alue on Pohjois-pohjanmaalla Utajärvellä, mukaan lukien Utajärven ympäristökunnat. Tapauskohtaisesti toimimme myös koko Pohjois-pohjanmaan ja Kainuun alueella.

  Teemme metsäsi hoitosuunnitelman, taimikonvarhaishoidot, taimikonhoidot, nuorenmetsänhoidot, hakkuun ennakkoraivaukset, istutustyöt sekä haemme puolestasi kemera-tuen.

  Hakkuupalvelulla puukaupat hoidetaan valtakirjalla, jolloin kilpailutamme puista parhaan hinnan, suunnittelemme leimikon, jossa huomioimme metsänomistajan toiveet.

  Teemme myös metsänkäyttöilmoituksen ja puustotietojen päivitykset, jonka jälkeen suoritamme puunkorjuun. Lisäksi palveluihimme kuuluu pihapuiden kaadot, metsäteiden auraukset ja lanaukset ja myrskytuhopuiden korjaukset.

  Arvolupauksemme asiakkaalle on hoitaa metsiäsi vastuullisesti ja luotettavasti kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Muhos, Vaala, Puolanka, Oulu ja Pudasjärvi.

Kaupunginosat
Ahmas, Ala-Naama, Ala-Niska, Alakylä, Alasuvanto, Autio, Harju, Hautuumaankylä, Holapantörmä, Hopreeninperä, Jokikylä, Juorkuna, Järvikylä, Kaihlasperä, Kangaskylä, Kemilä, Keski-Niska, Kivijärvi, Kormunkylä, Korvenkylä, Kuikkaperä, Kurimo, Kurttila, Lahti, Marttisjärvi, Murronkylä, Naamankylä, Niska, Ojakylä, Pekkalanperä, Potku, Pälli, Sanginkylä, Seppälänniemi, Sipolankylä, Sorsuanperä, Sotkajärvi, Särkijärvi, Utanen ja Yli-Utos
KuvausAlueen Utajärvi kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Utajärvi on 2 700 asukkaan maatalouspitäjä Oulun, Muhoksen, Pudasjärven, Vaalan ja Puolangan naapurissa. Utajärvi tunnetaan Suomen ensimmäisenä Reilun kaupan kuntana ja ensimmäisenä maailmassa GeoHouse Älykylää rakentavana kuntana, jossa elo perustuu taloudelliseen, ekologiseen ja yhteisölliseen toimintaan.

Yrittäjälle Utajärvi on monien etujen paikka. Päätösten tekemiseen ei kulu turhaa aikaa, työvoimaa on hyvin saatavilla ja esimerkiksi Mustikkakankaan teollisuusalueella on tarjolla edullisia toimitiloja. Vuodesta 2020 mahdollistuu myös ekologisen kaukolämmön hyödyntäminen. Kulkuyhteydet Ouluun ja Kajaaniin ovat niin ikään toimivat logistiikkaa, työssäkäyntiä ja kouluttautumista ajatellen.

Maatalous on Utajärvellä toimialoista suurin yritysmäärällisesti. Sen saralta löytyy muun muassa yrttien tuotantoa ja jalostusta, hunajan tuotantoa sekä luomuleipomotoimintaa. Eniten työllistävien ja liikevaihdoltaan voittoisimpien joukossa on Kinnusen Mylly Oy.

Matkailualalla toimiva Rokua Health & Spa Hotel kuuluu sekin kunnan yrityksistä suurimpiin työnantajiin. Matkailu nähdään Utajärvellä myös tulevaisuudessa potentiaalisena kasvualana.