Vaala

Tältä sivulta löydät kunnan Vaala suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Vaala suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Vaala
YritysLiikevaihto (euroa)
K-Rauta Vaala8 miljoonaa
Vaalan Juustola Oy5 miljoonaa
VB-Betoni Oy2 miljoonaa
Maansiirto Mannermaa Oy2 miljoonaa
Leinolan Maito Oy2 miljoonaa
Vaalan Vesi ja Lämpö Oy2 miljoonaa
Pohjoisen porarit1 miljoonaa
Vaalan Niska Kiinteistö Oy932 tuhatta
Vaalan Rengas ja Tarvike Oy861 tuhatta
Sa-Va Huolto Oy659 tuhatta

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Vaala yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Vaalan Juustola Oy20
VB-Betoni Oy16
K-Rauta Vaala10
PP Apu Oy10
Vaalan Fysioterapia Oy9
Metsä KL Oy9
Vaalan Vesi ja Lämpö Oy7
Styma Oy6
MiJa Service Oy6
KV Kyyti oy5

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Vaala
YritysKasvuprosentti
Koneheitto Oy+67.7%
Styma Oy+37.3%
Maansiirto Mannermaa Oy+21.0%
Taikaloora avoin yhtiö+17.4%
Power urakointi Oy+13.0%
Mäkitalon Vehmas Oy+12.3%
Gabu Group Oy+10.1%
Vaalan Rengas ja Tarvike Oy+7.4%
JK-Asennuspalvelu Oy+7.2%
Vaalan Niska Kiinteistö Oy+6.6%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Vaala
YritysPerustettu
Sirpa Kuussaari15.04.2024
Monitoimitalkkari TJ Lehtola20.11.2023
Local Workers Mehtälä27.07.2023
Taksi Mehtälä22.03.2023
Tmi Kurvisukka07.02.2023
EsittelyssäAlueen Vaala yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Kiinteistöhuolto Hiltunen

  Meiltä hoituu rakentaminen, koneurakointi, kunnossapito, viheralueiden hoito, lumenauraus, kiinteistönhuolto. Meiltä löytyy myös hydrauliikkakomponentit ja -letkut. Palvelemme asiakkaitamme Vaalan ja ympäryskuntien alueella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Palvelut

  Kiinteistöhuolto, remontointi, lumenauraus, hydrauliikkaletkujen valmistus, maansiirto, automaalaamo, autohuolto, lähettipalvelut (yhteistyö Matkahuollon kanssa), viheralueiden kunnossapito

 • Vaalan Kukka ja Hautauspalvelu Ky

  Tarjoamme pitkien perinteiden saattelemana kattavasti kaikki hautaus- ja kukkakauppapalvelut saman katon alta.

  Hautaustoimistopalveluihimme kuuluvat maksuton ohjaus ja neuvonta. Hoidamme vainajan arkkuun pukemisen ja arkkuun saattamisen, saattamisessa omaiset voivat halutessaan olla mukana.

  Suoritamme myös vainajan kuljetukset ja saattokuljetukset. Muista käytännön asioista, kuten arkun tai uurnan hankkimisesta ja hautamuistomerkeistä, löydätte lisää tietoa kotisivuiltamme. Kotisivuillamme on myös osio muistolauseille.

  Toimitamme myös kukat kaikkiin tarpeisiin. Tarjoamme ammattimaista kukkasidontaa niin arkeen ja juhlaan kuin iloon ja suruun. Kukkasidonnasta ja muista palveluista annamme mielellämme lisätietoja. Tilaa kukat toimitettavaksi tai noudettavaksi myös verkkokaupastamme.

  Tervetuloa!

  VERKKOKAUPPA

  Tilaa kukat toimitettavaksi tai noudettavaksi verkkokaupastamme

 • Pohjoisen porarit

  Alituspalvelut sekä sähkö- ja televerkkojen rakentaminen. Keskitymme sähkö ja televerkkojen rakentamiseen. Työskentelemme sekä pyörä- että tela-alustaisella kalustolla. Lisäksi alituspalvelut suuntaporaamalla sekä tunkkaamalla. Yhteystiedot: Jussi Mäkelä 0409139045 Jaakko Mäkelä 0440244889 Joonas Mäkelä 0456513469 Joni Suorsa 0406832953 Veikko Mäkelä 0400286787

 • MiJa Service Oy
 • Tmi Timo Tervonen
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Liminka, Muhos, Paltamo, Utajärvi, Siikalatva, Kajaani ja Puolanka.

Kaupunginosat
Alakylä, Enonkylä, Honkisaari, Istulanperä, Itäranta, Jaalanka, Joensuunperä, Jokelanperä, Jylhämä, Järventaus, Järvikylä, Kaihlanen, Kaivanto, Kangaskylä, Kankari, Kantosaari, Kentänkylä, Ketunsaari, Kirjavalanperä, Korpelanvaara, Korvenkylä, Kydönperä, Lapinsalmi, Liminpuro, Lintukumpu, Lintukylä, Länsiranta, Manamansalo, Mustamaa, Mäntykumpu, Mökkiperä, Neittävä, Nikulanoja, Nimisjärvi, Nuojua, Nuojuankangas, Nuutila, Ojanneva, Olkkolanperä, Onnelanperä, Oterma, Paatinjärvi, Partalankylä, Pelso, Pihlajasaari, Porrasperä, Poukamonkangas, Puronranta, Puutteenperä, Rytykorpi, Saarenranta, Salmenranta, Sorsaperä, Suutarinkylä, Säräisniemi, Törmäkylä, Unelanperä, Uonua, Vaalankurkku, Varpuvaara, Velholanperä, Veneheitto, Vesala, Ylikylä ja Ylisuvanto
KuvausAlueen Vaala kuvaus

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Vaala on noin 2 800 asukkaan kunta, naapureinaan mm. Kajaani, Liminka ja Muhos. Se sijaitsee valtatie 22:n ja Oulu-Kontiomäen radan varrella. Kuntaan pääsee näin ollen junalla, myös linja-autoliikenne toimii sujuvasti.

Vaalassa sijaitsee Kainuun merkittävin luomumaitotilojen keskittymä, jonka tuotannosta suuri osa jalostetaan omassa kunnassa juustoleiviksi ja juustoiksi. Suurimpiin yrityksiin kuuluukin Vaalan Juustola Oy, joka on yksi Suomen ensimmäisistä juustoleivän teollisista valmistajista. Monet paikalliset yritykset myös jalostavat kalaa ja metsäsieniä.

Vaalan työpaikkaomavaraisuus on jopa 90 %. Merkittävä osuus elinkeinoelämästä kuuluu palveluihin, jonka saralla vapaa-ajan asukkaiden ja matkailijoiden palvelut työllistävät runsaasti. Matkailu onkin otollinen kehityskohde, jossa Vaalassa sijaitseva Rokua Geopark -alue ja Terva Tie -matkailutie ovat tärkeässä roolissa. Kuuluminen Rokua Geoparkiin on kunnalle ylpeyden aihe, sillä se on ensimmäinen suomalainen alue, joka on saanut UNESCO:n Geopark-verkoston jäsenyyden.

Teollisuudella on Vaalassa niin ikään iso jalansija. Suurin yritys on betonialan yhtiö VB-Betoni Oy, joka on erikoistunut julkisivuelementtien valmistukseen. Myös metallialan yritys HitsaCon Oy edustaa vaalalaista alan osaamista.