Viitasaari
 • Saarijärven-Viitasaaren seutukunta
 • Keski-Suomen maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Viitasaari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Viitasaari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Viitasaari
YritysLiikevaihto (euroa)
ER-Saha Oy39 miljoonaa
Kuljetus Villman Oy24 miljoonaa
Pisla Oy22 miljoonaa
Haka-Wood Oy Ab12 miljoonaa
Keski-Suomen MetsäKymppi Oy8 miljoonaa
Myllyn Mies Oy7 miljoonaa
Osamyynti Trucks Oy6 miljoonaa
Autoliike Koskinen Oy6 miljoonaa
SopValm Oy6 miljoonaa
Masi Jeans Oy6 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Viitasaari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pisla Oy80
Kuljetus Villman Oy72
SopValm Oy48
Keski-Suomen MetsäKymppi Oy46
ER-Saha Oy44
Maarla Oy32
Haka-Wood Oy Ab30
Masi Jeans Oy28
Kps Kuljetus Oy19
Moisio Forest Oy17

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Viitasaari
YritysKasvuprosentti
VYK-Infra Oy+430.0%
Ceramet Oy+97.6%
Konkretia Oy+89.8%
Vaahteramäen Pienkoti Oy+52.7%
Heikin Rinne & Maanrakennus Oy+46.1%
Toulat Jahti Oy+44.2%
Keski-Suomen Mekatroniikka Oy+39.0%
Vaarinvuori Oy+38.3%
Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy+31.6%
Lahtinen Forest Oy+30.9%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Viitasaari
YritysPerustettu
VTS Consulting06.06.2024
Hoitohuone Kehon Hehku31.05.2024
Kapa Urakointi avoin yhtiö16.05.2024
Goldstreet.Fi11.04.2024
K-S Green Gold04.04.2024
Suomen Asfaltoijat Oy08.02.2024
Tmi Jarmo Salojärvi04.01.2024
World Heroes28.11.2023
Kuusela Veikko Kiminki01.11.2023
Täsmähoito Oy Viitasaari01.11.2023
EsittelyssäAlueen Viitasaari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Koneurakointi M. Urpilainen Ky
  Koneurakointi M. Urpilainen Ky tarjoaa metsäkonepalveluita ja -urakointia, hydrauliikkamyyntiä, haketusta ja kattavia kaivinkonetöitä Keski-Suomen alueella. Toimimme joustavasti, luotettavasti ja nopeallakin aikataululla. Kun tarvitset palveluitamme, voit ottaa yhteyttä kellon ajasta riippumatta. Me tunnemme aikataulujen ja koneiden toimivuuden merkityksen kaivuu- ja metsätöissä.
 • Viitasaaren seurakunta
  Viitasaaren evankelisluterilainen seurakunta on elinvoimainen seurakunta, joka kutsuu ihmisiä Jumalan yhteyteen ja rohkaisee välittämään lähimmäisestä ja luomakunnasta. Olemme läsnä arjessa ja pyhässä, ilossa ja surussa, elämän kaikissa vaiheissa. Toimintaamme ohjaavat seurakuntamme arvot: usko, toivo ja rakkaus.
 • Asianajotoimisto Eero Hilpinen
  Asianajotoimisto Eero Hilpisellä on vankka 25 vuoden kokemus asianajotoimistona yksityishenkilöiden, yritysten sekä yhteisöjen palveluksessa. Saat luotettavat asianajopalvelut muun muassa Keski-Suomen alueelle. Toimistomme kautta saatte palvelukseenne myös julkisen kaupanvahvistajan.
 • Viitasaaren Tilausliikenne Oy

  Viitasaaren Tilausliikenne Oy tarjoaa monipuolista ja laadukasta palvelua tilausajoihin ja matkajärjestelyihin. Matkatoimistomme palvelee kaikissa matkajärjestelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

  Bussiemme asemapaikat sijaitsevat Jyväskylässä ja Viitasaarella, jolloin lähtöpaikkasi voi olla Keski-Suomen alueelta. Tilausajoissa valittavana on nykytason vaatimusten mukaisesti varusteltuja busseja. Bussien koko vaihtelee 16-61-paikkaiseen.

  Toimimme myös tapahtumakokonaisuuksien kuljetusvastaavana, jolloin kauttamme järjestyy bussikuljetukset ympäri Suomea. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 • Kuljetus Villman Oy
  Kuljetus Villman Oy on Viitasaarella sijaitseva kuljetusalan yritys. Olemme erikoistuneet raakapuun kuljetukseen.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kinnula, Kannonkoski, Vesanto, Keitele, Kivijärvi, Äänekoski ja Pihtipudas.

Kaupunginosat
Autionkylä, Haarala, Hakola, Harjunkylä, Hepokangas, Honkakoski, Huopana, Huopanankoski, Hämälänkylä, Ilmojärvi, Ilmolahti, Isoaho, Itikkaperä, Jurvansalo, Kaamatinperä, Kakola, Kalliojärvi, Keihärinkoski, Keitelepohja, Kennää, Kiminki, Kolimanpää, Kolkku, Komu, Korppinen, Korppiskylä, Kotvala, Kuhalankylä, Kumpumäki, Kuorikoski, Kurkela, Kuusenkylä, Kymönkoski, Kärnä, Laamaskylä, Lepistönkylä, Lonnikko, Lätinranta, Lökkö, Löytänä, Miekkarinne, Mustaniemi, Mustapuro, Muurue, Myllykylä, Mäntylä, Niinilahti, Niinimäenkylä, Paanalanniemi, Pahkakorpi, Paloranta, Pasala, Permoskylä, Permosranta, Pirttikylä, Pohjoiskylä, Purala, Puronkylä, Pyydysmäki, Pyöreäsuo, Rannankylä, Rimminjoki, Savilahti, Silonkylä, Soliskylä, Suovanlahti, Sydänmaa, Taimoniemi, Tokolankylä, Toulat, Ukonahonkylä, Ukonniemenkylä, Uusi-Niskala, Valkeisjärvi, Valkeiskylä, Viitajärvi, Viitakangas ja Vuorilahti
KuvausAlueen Viitasaari kuvaus

Viitasaari on reilun 6 000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa Keitele-järven rannalla. Sen läpi kulkee kansainvälinen matkailutie Sinin tie sekä valtatie 4. Naapurikuntiin kuuluvat Kannonkoski, Keitele, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Vesanto ja Äänekoski. Kasvukeskuksista Jyväskylään on matkaa vajaat 100 km ja sen lentoasemalle 80 km.

Viitasaaren elinkeinoelämä rakentuu suurimmaksi osaksi palveluille sekä jalostukselle ja alkutuotannolle. Teollisuutta löytyy eritoten puunjalostuksesta ja metalliteollisuudesta, joita edustavat tunnettu perheyritys ER-Saha Oy sekä metallin alihankkija Sopvalm Oy. Suurin työllistäjäyhtiö on rautakauppoja ja tavarataloja rakentamisen ja sisustamisen asioissa palveleva kotimainen Pisala Oy.

Hyvä sijainti ja hyvät liikenneyhteydet ovat etu yrittäjyydelle. Myös alueellinen Kehittämisyhtiö Witas on apuna jo olemassa oleville sekä vasta aloitteleville yrityksille.

Viitasaarella järjestetään vuosittain keksintömessutapahtuma Keksintöjen viikko, jonne yrittäjät ja keksijät kokoontuvat verkostoitumaan. Muita suurtapahtumia on Musiikin aika, joka on Suomen ainoa nykymusiikkiin keskittyvä festivaali.