Viitasaari
 • Saarijärven-Viitasaaren seutukunta
 • Keski-Suomen maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Viitasaari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Viitasaari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Viitasaari
YritysLiikevaihto (euroa)
ER-Saha Oy60 miljoonaa
Pisla Oy28 miljoonaa
Kuljetus Villman Oy16 miljoonaa
Haka-Wood Oy Ab10 miljoonaa
Osamyynti KS9 miljoonaa
Keski-Suomen MetsäKymppi Oy7 miljoonaa
Autoliike Koskinen Oy6 miljoonaa
Masi Jeans Oy6 miljoonaa
SopValm Oy6 miljoonaa
Maarla Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Viitasaari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pisla Oy106
Kuljetus Villman Oy60
ER-Saha Oy52
SopValm Oy49
Keski-Suomen MetsäKymppi Oy44
Masi Jeans Oy37
Maarla Oy32
Kps Kuljetus Oy17
Kehittämisyhtiö Witas Oy17
Moisio Forest Oy16

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Viitasaari
YritysKasvuprosentti
Insinööritoimisto Instop Oy+157.1%
Infraneliö Oy+54.3%
TJ Putki Oy+40.4%
Myllyn Mies Oy+37.7%
Ceramet Oy+29.8%
Pisla Oy+29.6%
Raktacon Oy+29.5%
Suovanlahden kuivuriosuuskunta+29.4%
Wiitaseudun Yrityspalvelu Oy+28.6%
Kumpumäen Vesiosuuskunta+26.0%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Viitasaari
YritysPerustettu
Valvtek Oy25.08.2022
Melbee good Oy15.08.2022
Sun Jelppi12.06.2022
House of Bonkers17.05.2022
Järjestellen27.04.2022
VK-Murskaus Oy12.04.2022
Kone Pete11.04.2022
SteelLeanel Oy21.02.2022
Veljekset Group avoin yhtiö31.01.2022
Löytänän kesäteatteri18.11.2021
EsittelyssäAlueen Viitasaari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hoitokoti Kangaskartano
  Hoitokoti Kangaskartano on päihdekuntoutukseen erikoistunut yksityinen hoitolaitos pohjoisessa Keski-Suomessa. Teemme päihdetyötä suurella sydämellä ja ammattitaidolla asiakasta kunnioittaen.
 • Viitasaaren seurakunta
  Viitasaaren evankelisluterilainen seurakunta on elinvoimainen seurakunta, joka kutsuu ihmisiä Jumalan yhteyteen ja rohkaisee välittämään lähimmäisestä ja luomakunnasta. Olemme läsnä arjessa ja pyhässä, ilossa ja surussa, elämän kaikissa vaiheissa. Toimintaamme ohjaavat seurakuntamme arvot: usko, toivo ja rakkaus.
 • Urakointi H & J Kananen Oy
  Uusien peltojen raivaus, kantojen jyrsintää sekä peltojen muotoilua tasausruuvilla. Uusien ojien teko, sekä vanhojen ojien puhdistus ojakairalla tai kaivinkoneella. Maanmuokkaustyöt kaivinkoneella sekä tienhoitotyöt traktorilla. Kaikki turvetuotannon valmistelu ja kunnostustyöt sekä ennallistaminen. Soita ja kysy lisää!
 • Autotarvike Marpa Oy
  Autotarvike Marpa Oy tarjoaa Viitasaarella laajan valikoiman laadukkaita varaosia ja tarvikkeita aina edulliseen hintaan. Kymco skootterien huolto- ja varaosa sekä myös muiden atv-merkkien huollot ja varaosat kauttamme.
 • Asianajotoimisto Eero Hilpinen
  Asianajotoimisto Eero Hilpisellä on vankka 25 vuoden kokemus asianajotoimistona yksityishenkilöiden, yritysten sekä yhteisöjen palveluksessa. Saat luotettavat asianajopalvelut muun muassa Keski-Suomen alueelle. Toimistomme kautta saatte palvelukseenne myös julkisen kaupanvahvistajan.
Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kinnula, Kannonkoski, Vesanto, Keitele, Kivijärvi, Äänekoski ja Pihtipudas.

Kaupunginosat
Autionkylä, Haarala, Hakola, Harjunkylä, Hepokangas, Honkakoski, Huopana, Huopanankoski, Hämälänkylä, Ilmojärvi, Ilmolahti, Isoaho, Itikkaperä, Jurvansalo, Kaamatinperä, Kakola, Kalliojärvi, Keihärinkoski, Keitelepohja, Kennää, Kiminki, Kolimanpää, Kolkku, Komu, Korppinen, Korppiskylä, Kotvala, Kuhalankylä, Kumpumäki, Kuorikoski, Kurkela, Kuusenkylä, Kymönkoski, Kärnä, Laamaskylä, Lepistönkylä, Lonnikko, Lätinranta, Lökkö, Löytänä, Miekkarinne, Mustaniemi, Mustapuro, Muurue, Myllykylä, Mäntylä, Niinilahti, Niinimäenkylä, Paanalanniemi, Pahkakorpi, Paloranta, Pasala, Permoskylä, Permosranta, Pirttikylä, Pohjoiskylä, Purala, Puronkylä, Pyydysmäki, Pyöreäsuo, Rannankylä, Rimminjoki, Savilahti, Silonkylä, Soliskylä, Suovanlahti, Sydänmaa, Taimoniemi, Tokolankylä, Toulat, Ukonahonkylä, Ukonniemenkylä, Uusi-Niskala, Valkeisjärvi, Valkeiskylä, Viitajärvi, Viitakangas ja Vuorilahti
KuvausAlueen Viitasaari kuvaus

Viitasaari on reilun 6 000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa Keitele-järven rannalla. Sen läpi kulkee kansainvälinen matkailutie Sinin tie sekä valtatie 4. Naapurikuntiin kuuluvat Kannonkoski, Keitele, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Vesanto ja Äänekoski. Kasvukeskuksista Jyväskylään on matkaa vajaat 100 km ja sen lentoasemalle 80 km.

Viitasaaren elinkeinoelämä rakentuu suurimmaksi osaksi palveluille sekä jalostukselle ja alkutuotannolle. Teollisuutta löytyy eritoten puunjalostuksesta ja metalliteollisuudesta, joita edustavat tunnettu perheyritys ER-Saha Oy sekä metallin alihankkija Sopvalm Oy. Suurin työllistäjäyhtiö on rautakauppoja ja tavarataloja rakentamisen ja sisustamisen asioissa palveleva kotimainen Pisala Oy.

Hyvä sijainti ja hyvät liikenneyhteydet ovat etu yrittäjyydelle. Myös alueellinen Kehittämisyhtiö Witas on apuna jo olemassa oleville sekä vasta aloitteleville yrityksille.

Viitasaarella järjestetään vuosittain keksintömessutapahtuma Keksintöjen viikko, jonne yrittäjät ja keksijät kokoontuvat verkostoitumaan. Muita suurtapahtumia on Musiikin aika, joka on Suomen ainoa nykymusiikkiin keskittyvä festivaali.