Viitasaari
 • Saarijärven-Viitasaaren seutukunta
 • Keski-Suomen maakunta
 • Näytä kartalla

Tältä sivulta löydät kunnan Viitasaari suurimmat työnantajat, liikevaihdoltaan suurimmat yritykset, nopeiten kasvavat yritykset ja perustetut uudet yritykset.

ToimialatAlueen Viitasaari suurimmat toimialat yritysten määrän mukaan
SuurimmatEniten liikevaihtoa tuottavat yritykset ja muut palveluntarjoajat alueella Viitasaari
YritysLiikevaihto (euroa)
ER-Saha Oy38 miljoonaa
Kuljetus Villman Oy14 miljoonaa
Pisla Oy13 miljoonaa
M.A.S.I Company Oy8 miljoonaa
Haka-Wood Oy Ab7 miljoonaa
Autoliike Koskinen Oy7 miljoonaa
SopValm Oy6 miljoonaa
Osamyynti KS4 miljoonaa
Viita Forest Oy4 miljoonaa
Viita-Kone Oy4 miljoonaa

Liikevaihtotieto perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

TyönantajatAlueella Viitasaari yritykset ja muut toimijat, joilla eniten henkilöstöä
YritysTyöntekijöitä
Pisla Oy68
Kuljetus Villman Oy66
SopValm Oy49
ER-Saha Oy48
M.A.S.I Company Oy38
Keski-Suomen MetsäKymppi Oy35
Maarla Oy35
Kps Kuljetus Oy16
Moisio Forest Oy16
Hoitokoti Kangaskartano14

Tieto työntekijöiden määrästä perustuu Fonectan tiedossa olevan viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstietoihin.

KasvussaLiikevaihtotietojen perusteella eniten kasvaneet toimijat alueella Viitasaari
YritysKasvuprosentti
Myllyn Mies Oy+56.0%
Kiinteistö OY TJ Tammela+46.4%
Sähköpalvelu Juha Palonen Oy+33.2%
Suovanlahden kuivuriosuuskunta+31.0%
Korut ON Oy+22.2%
Toulat Jahti Oy+20.5%
Urakointi Ronkkeli Oy+19.3%
Viita-Kone Oy+16.6%
Maarakennus Utriainen Oy+15.8%
Infraneliö Oy+14.7%

Kasvuprosentissa huomioidaan Fonectan tiedossa olevat tilinpäätöstietoihin perustuvat liikevaihtotiedot neljän viimeisimmän tilikauden osalta.

UusiaUusia toimijoita alueella Viitasaari
YritysPerustettu
Tmi Jukka Tuomas Hänninen16.03.2021
Jukka Minkkinen09.02.2021
Koneistus ja asennus Juho Manninen t:mi05.02.2021
VTS Bowling Oy01.02.2021
Kahvila Ravintola Mutustus Oy22.12.2020
Kuormaus Kolmio Oy16.12.2020
Parturi-Kampaamo Heini-R08.12.2020
Simmarin Helmi Oy17.11.2020
Karonkka Oy06.11.2020
Tmi Tuomo Komu01.11.2020
EsittelyssäAlueen Viitasaari yrityksiä ja muita palveluntarjoajia
 • Hoitokoti Kangaskartano

  Hoitokoti Kangaskartano on päihdekuntoutukseen erikoistunut yksityinen hoitolaitos pohjoisessa Keski-Suomessa. Teemme päihdetyötä suurella sydämellä ja ammattitaidolla asiakasta kunnioittaen.

 • Urakointi H & J Kananen Oy

  Turvesoiden kunnostustyöt ja uusien soiden valmistelutyöt. Uusien peltojen raivaus, kantojen jyrsintää sekä sarkojen muotoilua. Uusien ojien teko, sekä vanhojen ojien puhdistus kairaamalla. Maanrakennustyöt kaivinkoneella ja traktorilla. Soita ja kysy lisää!

 • Asianajotoimisto Eero Hilpinen

  Asianajotoimisto Eero Hilpisellä on vankka 25 vuoden kokemus asianajotoimistona yksityishenkilöiden, yritysten sekä yhteisöjen palveluksessa. Saat luotettavat asianajopalvelut muun muassa Keski-Suomen alueelle. Toimistomme kautta saatte palvelukseenne myös julkisen kaupanvahvistajan.

 • Viitasaaren seurakunta

  Viitasaaren evankelis-luterilainen seurakunta on elinvoimainen seurakunta, joka kutsuu ihmisiä Jumalan yhteyteen ja rohkaisee välittämään lähimmäisestä ja luomakunnasta. Olemme läsnä arjessa ja pyhässä, ilossa ja surussa, elämän kaikissa vaiheissa. Toimintaamme ohjaavat seurakuntamme arvot: usko, toivo ja rakkaus.

 • Maarakennus Utriainen Oy

  Maarakennus Utriainen Oy on Viitasaarella sijaitseva perheyritys, joka tekee maarakennus- ja maansiirtotyöt vuosien kokemuksella.

Naapurikunnat

Kunnan naapurustosta löytyvät Kinnula, Kannonkoski, Vesanto, Keitele, Kivijärvi, Äänekoski ja Pihtipudas.

Kaupunginosat
Autionkylä, Haarala, Hakola, Harjunkylä, Hepokangas, Honkakoski, Huopana, Huopanankoski, Hämälänkylä, Ilmojärvi, Ilmolahti, Isoaho, Itikkaperä, Jurvansalo, Kaamatinperä, Kakola, Kalliojärvi, Keihärinkoski, Keitelepohja, Kennää, Kiminki, Kolimanpää, Kolkku, Komu, Korppinen, Korppiskylä, Kotvala, Kuhalankylä, Kumpumäki, Kuorikoski, Kurkela, Kuusenkylä, Kymönkoski, Kärnä, Laamaskylä, Lepistönkylä, Lonnikko, Lätinranta, Lökkö, Löytänä, Miekkarinne, Mustaniemi, Mustapuro, Muurue, Myllykylä, Mäntylä, Niinilahti, Niinimäenkylä, Paanalanniemi, Pahkakorpi, Paloranta, Pasala, Permoskylä, Permosranta, Pirttikylä, Pohjoiskylä, Purala, Puronkylä, Pyydysmäki, Pyöreäsuo, Rannankylä, Rimminjoki, Savilahti, Silonkylä, Soliskylä, Suovanlahti, Sydänmaa, Taimoniemi, Tokolankylä, Toulat, Ukonahonkylä, Ukonniemenkylä, Uusi-Niskala, Valkeisjärvi, Valkeiskylä, Viitajärvi, Viitakangas ja Vuorilahti
KuvausAlueen Viitasaari kuvaus

Viitasaari on reilun 6 000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa Keitele-järven rannalla. Sen läpi kulkee kansainvälinen matkailutie Sinin tie sekä valtatie 4. Naapurikuntiin kuuluvat Kannonkoski, Keitele, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Vesanto ja Äänekoski. Kasvukeskuksista Jyväskylään on matkaa vajaat 100 km ja sen lentoasemalle 80 km.

Viitasaaren elinkeinoelämä rakentuu suurimmaksi osaksi palveluille sekä jalostukselle ja alkutuotannolle. Teollisuutta löytyy eritoten puunjalostuksesta ja metalliteollisuudesta, joita edustavat tunnettu perheyritys ER-Saha Oy sekä metallin alihankkija Sopvalm Oy. Suurin työllistäjäyhtiö on rautakauppoja ja tavarataloja rakentamisen ja sisustamisen asioissa palveleva kotimainen Pisala Oy.

Hyvä sijainti ja hyvät liikenneyhteydet ovat etu yrittäjyydelle. Myös alueellinen Kehittämisyhtiö Witas on apuna jo olemassa oleville sekä vasta aloitteleville yrityksille.

Viitasaarella järjestetään vuosittain keksintömessutapahtuma Keksintöjen viikko, jonne yrittäjät ja keksijät kokoontuvat verkostoitumaan. Muita suurtapahtumia on Musiikin aika, joka on Suomen ainoa nykymusiikkiin keskittyvä festivaali.